9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
feca8 #5059 Sziasztok.Segitenétek.
A html oldalamban szeretnék berakni egy olyat hogy fileket lehesen letölteni de nem akar menni.A hivatkozásoknál lesz valami gebasz. -
#5058 blinking cursor
Egyébként pedig dict.sztai.hu a jóbarátod ;) -
#5057 a villogó kurzornak mi az angol neve? -
#5056 Olvasd el ezt:
Tehát:
* <param name="wmode" value="transparent" />
* <embed ... wmode="transparent"></embed>
* <div style="z-index: 0;"><!-- Ide jön a Flash objektum --></div>
Esetleg még annyit megtehetsz, hogy a Javascript kódban az alábbi kódrészleteket:
Z-INDEX: "+ i +"
cseréld ki erre:
Z-INDEX: "+ (i+1) +" -
#5055 "ami egy webbotként funkcionál,azaz elküld,fogad,tárol stb"
akkor végülis jól írtam,nem? :\ -
boneyard #5054 hali. újabb problémám lenne. beillesztettem egy általam készített flash animációt az oldalra és nem elötte esnek a hópelyhek hanem mögötte és így elég gázul néz ki. ugyan az a hóesés, mint amit a #5027ben linkeltem. -
#5053 "miért,cgivel nem lehet megoldani? :\"
A CGI egy felület, nem szkriptnyelv (ASP, JSP, PHP, Perl) - amivel az adatokat feldolgozod/tárolod. -
#5052 miért,cgivel nem lehet megoldani? :\
nem a kisujjamból szoptam ki -
#5051 cgi omg -
#5050 egyrészt,nem létszi ves,hanem légy szíves,de ha azt mondod,h "valaki",akkor pedig legyen szíves.
2.léteznek keresők,sőt léteznek direkt ilyen linkeket összegyűjtő lap.hu-s oldalak is.
3.nem nézem ki belőled,h egy ilyet össze tudnál hozni,ugyanis vagy php-ben megírod,amit meg kell tanulni,vagy weprogramozol,és akkor csinálsz egy cgi-t,ami egy webbotként funkcionál,azaz elküld,fogad,tárol stb.
egyébként ha kerestél volna google-val,akkor egyből a második találat eredményre vezetett volna.angolul a szavazást pollnak mondják,így is rákereshettél volna úgy is,h free poll,azaz ingyenes szavazás,és az első találatok közt találtad volna ezt is -
fapofa44 #5049 Hogyan lehet egy oldalra szavazást készíteni létszi ves valaki segitsen.....
Ja és még kezdő vagyok oké
-
#5048 "De kiszedtem az általad módosított oldal hátterét"
Csak a háttérszín kódját szedted ki, magát a háttérszín-deklarációt nem.
Háttérszínnek adj transparent-tet: background-color: transparent; vagy ki is törölheted a background-color tulajdonságot (alapesetben transparent).
"IE-ben bedobja a fehér hátteret, FFben meg rendesen rárakja a képre"
No ilyen esetekben jól szokott jönni a kereső.
Komolyan!
Beírod neki iframe transparency és az első találatban megtalálod rá a választ:
1. <iframe> elemnek allowtransparency attribútumát állítsd true-ra.
2. Lásd az előző választ (background-color-ral kapcsolatban).
"Az intro szintén FF-ben hibátlaul megy, de az IE vmiért blokkolja...Sőt, a menüt is blokkolja..."
Mind az intró, mind a menü működik IE alatt.
Ha nem webszerverről nézed az oldalt, akkor természetesen a Javascript blokkolódik. -
MrW #5047 igen látom, köszi.
Namost feltettem a menüt tartalmazó főoldalt, és a főoldal tartalmát tartalmazó oldalt, ami iframeben jelenik meg. De kiszedtem az általad módosított oldal hátterét, ugyanis egy háttéképre kerülne rá, csakhogy IE-ben bedobja a fehér hátteret, FFben meg rendesen rárakja a képre. Ezt hogy tudom kiküszöbölni?
Másik: Az intro szintén FF-ben hibátlaul megy, de az IE vmiért blokkolja...Sőt, a menüt is blokkolja...
nézd meg kérlek! és lassan beszélhetünk a juttatásodról is:)
oldal -
#5046 Kicsit elláttam megjegyzésekkel a forráskódot (mind a CSS-t, mind a HTML-t). -
MrW #5045 köszönöm szépen! Jövök 1-el :)
én amugy, mivel ez az első próbálkozásom, dreamweaver 8-al csináltam, és abban is a "design" részt használva :) Ilyet akartam elöször is, de nemtom hogy kell, így maradt a táblák alakítgatása...
most ez alapján kéne még kb 10 oldalt átszabnom, csak még nemtom hogy...
mindenesetre köszi szépen!
-
#5044 Na jó, lásd kivel van dolgod. ;)
Hogyan kell ezt megcsinálni szépen, táblázatok nélkül... -
MrW #5043 na segítsen már valaki plíz... -
MrW #5042 hehh, köszee -
#5041 [szin=666666]igen: hajrá! :P -
MrW #5040 na tudsz valami bíztatót mondani?:) -
MrW #5039 na megvan, képeket nem raktam fel, csak az egyik táblát, ami a főoldalon levő iframeben jelenik meg.(azt sem raktam fel)
--> mrw.dynamicweb.hu -
#5038 "ha mondjuk bemásolnám az egyik oldalt"
Másold fel egy webtárhelyre és az oldal linkjét másold be ide nekünk. -
MrW #5037 ha mondjuk bemásolnám az egyik oldalt, megtudnád mondani, mi lehet a gond? Most is megnéztem, egy csomó helyen nemcsak el van csúszva a szöveg, de még más színű is, mindemellett ahol FFben balra van igazítva, az IEben középre... -
#5036 Kellettek volna szóközök a kódba, nem?
Vagy az, hogy vessző után is törje a sort.
hmm.. Véleményem szerint inkább az előző megoldás.. :) -
#5035 IExplorer/Opera alatt szétcsúszik, Firefox alatt kilóg.
Ok: kód copy-paste-olása.
Megoldás1: .msg-text {
overflow: auto;
}
Megoldás2: Üzenet szerkesztése/törlése. -
#5034 Ez a topik csak nekem van szétcsúszva mint az állat?
Csak kérdem. Lehet, hogy a Maxthon miatt.
Nálam a #5022-as komment kb 3 szor olyan széles mint egy sima komment.
Jé! Sima IE-vel is szétcsúszott. :) -
#5033 először is értettem,csak csodálkozom,h pont sikerült eltalálnom :S
no,majd akkor cselekszem,köszi szépen! -
#5032 Még egyszer elmondom: a kurzor színe megegyezhet a #808080 színkódú háttérszínnel (ami a kép nagy részén van rajta).
Világosítani kell rajta (a 128-as világosságértéket vidd fel 192-re - #COCOCO - vagy 224-ra - #E0E0E0), mert így a túl kontrasztos háttér zavaró, másrészt a kurzor és a háttérszín kontrasztja túl kicsi (ami miatt nem látszik).
Bővebben erről ebben a leírásban. -
#5031 hát,nézd meg saját szemeddel,sztem simán kellen látszódnia
íme a topik -
#5030 Ha jól sejtem azért, mert az egérkurzor is #808080 színű.
Világosíts kicsit a háttérképen (egyébként sem jó a túl kontrasztos háttér), vedd a háttérszínt #C0C0C0-ra. -
#5029 fifa 07 topikban megcsináltam,h a textarea-nek van háttere,de ez ilyen szürkés fehéres,és a szürkén EGYÁLTALÁN nem látszik a kurzor,a fehéren meg igen,ez miért van?pedig lehetne látni rajta,mert nem sötét szürkéről van szó -
#5028 A framesetek helyet alkalmazz <iframe>-es (vagy táblázatos, <div>-es) oldalszerkezetet, és az <iframe>-(ek)et (táblázato(ka)t, <div>-(ek)et) tartalmazó oldalra alkalmazd a hóesés effektet. -
boneyard #5027 hali. kimásoltam innena hóesés efektet. az lenne a kérdésem, hogy tudnám ezt az össze frame-re alkalmazni az oldalamon, tehát, h ne minden frémben külön essen a hó? elég kezdő vagyok még, én azzal próbálkoztam h a framesetetben illesztettem be a scriptet, de úgy egyáltalán nem jelent meg semmi, csak ha külön a frameekbe tettem bele. -
#5026 Milyen scriptelést? Milyen nyelven?
Ugyanis szkriptnyelvekből eléggé sok van, pláne eléggé tág területen (a parancssortól kezdve az IRC-n keresztül, a webes nyelvekig).
"És ezeket a macrokat MSN nél lehet használni?"
Milyen makrókat kívánsz használni az MSN-nél?
Egyébként jóbarátod a Google. Írd be neki a szkriptnyelv nevét és ad egy csomó találatot. E-mail címed meg ne add meg, mert egy csomó spamet kaphatsz ez által. -
W726 #5025 Hé gyerekek! Valaki nem tudna egy lapot, ahonnan elkezdhetném megtanulni a Scriptelést? És ezeket a macrokat MSN nél lehet használni? Köszi szépen. Az E-mail em [email protected]. Szevasztok -
#5024 "-hát maga a honlap.mert FF-ben tökéletes, de IE-ben egy csomó szöveg el van csúszva"
Ha látnánk példaoldalt akkor talán jobban tudnánk segíteni.
Az IE-nek van egy pár idegesítő hibája - leginkább CSS terén.
-
MrW #5023 köszi
"vhogy eltudom érni, hogy IE-ben és FF-ben ugyanúgy nézzen ki?"
Mármint mi?
-hát maga a honlap.mert FF-ben tökéletes, de IE-ben egy csomó szöveg el van csúszva -
#5022 "vhogy eltudom érni, hogy IE-ben és FF-ben ugyanúgy nézzen ki?"
Mármint mi?
"és hogy tudom kiíratni az aktuális névnapot?"
Javascripttel. Tele vannak a kódgyüjtemények ilyesmikkel. Például: ez -
MrW #5021 és hogy tudom kiíratni az aktuális névnapot? -
MrW #5020 vhogy eltudom érni, hogy IE-ben és FF-ben ugyanúgy nézzen ki?