25
Kihasználja-e a gépem: Radeon9700pro
-
#25 mert tyúkeszű :D -
#24 Mi értelme van egy majd 3éves hozzászólásra válaszolni???????? -
#23 akarod mondani tweak -
#22 Ati Tweek Drivers -
#21 Huh Thx a választ, látom profi vagy .-) Csak kérlek azt árulja el valaki, honnan szedhetem le a hacked drivert, vagy valami normális tweakert, s az is fontos lenne, hogy milyen módon oldjam meg a nagyobb hűtést az Atin(pontról pontra kéne leírni, mert nem szeretnék semmit elcseszni!)
Ja, és hallottam olyanról, kártyabiost is kell cserélni, hogy lehessen húzni a 9700prot, mert anélkül tweaknél azonnal fagy a cucc.
Thanxxx -
Sir IvanHoe #20 Aztmondjatok milyen progival probaljuk huzatni? -
#19 Semmivel nem tud többet a Radeon 9800 a 9700-nál, hiszen csupán arról van szó, hogy az optimalizált R350-es mag (ami felépítésében megegyezik az R300-al) magasabb órajelen képes futni. Azok a cuccok amiket az ATi ír, hogy többet tud, az parasztvakítás, azok a funkciók akkor kapcsolódnak be, ha a driver detektálja a 9800-as kártyát, és simán be lehet kapcsolni 9700-nál is, csak módosított driverre van szükség.
(Nem a levegőbe beszélek, mert kipróbáltam, a 9700-as kártya driverhack-el ugyanabban a gépben ugyanazt a pontszámot kapta 3DMark-okban mint a 9800, természetesen ehhez az kellett, hogy a kártyákat azonos órajelen hajtsuk. Miután feltettem a driverhack-et ugyanazokat a tulajdonságokat amiket a 9800-ra ír ki a driver, kiírta a 9700-ra is. Egyszóval a 9800 nemmás, mint egy magasabb órajelen futtatott 9700, némi driveroptimalizációval. Más kérdés, hogy az R350-es mag valóban nagyobb órajelre képes mint az R300-as, de ez csak az optimalizációnak, és a fejlettebb gyártásnak köszönhető, valójában semmivel sem tud se többet, se kevesebbet.) -
#18 szoval ne azt nézd hogy hány watt van a dobozra irva, az lassan olyan érték lesz mint a zenei cuccoknál a pmpo :D -
#17 nem nagyobb táp kell hanem minőség
nekem 300w rol megy ennél jobb konfig 3 vinyoval -
#16 Azért a 3dmark03 pontszám nem fog sokat emelkedni, mert szinte kizátólag csak a vidkaritól függ. -
#14 Kezdő vagyok a Radeon-tweakelés terén.
Esetleg tudna segtíteni valaki, hogy:
-Melyik a legjobb Ati tweaker (honnan lehet leszedni)
-Sapphire 9700pro-t meddig lehet húzni, hogy úgy nagyvonalakban 9800pro sebességnél legyek (tudom számít a mem minősége a kártyán, nem Samsung vagy vmi márkás, valami soha nem hallott márkáju a memoria) De mennyire tornázhatom fel min.?
-Mi a különbség a 9700pro és a 9800pro között, a sávszélességen, s a sebességen kívűl? S árbnan, (kiskereskedésekben) mennyi különbség van a két kártya között, kb.. A neten egy rohadt boltot nem találtam ahol lenne mind a 2 kártya? Mert a Sowah-nál azonos áron volt a 9800pro és 9700pro ... Nem volt most 9800, ezért megvettem a 9700et :-) ..... -
#13 Evil:
300as a tápom, s sajnos ehhez a kártyához procihoz, 2 vinyóhoz 2 cdrom hoz(+stb) nem elég a táp, ha mind a 2 vinyó be van kötve, csak ötödszörre indul el a gép, de ha csak 1 vinyó 1 cdrom van bekötve, akkor minden ok. Kell egy nagyobb táp...
Szerintetek 400w os táp elég lesz? -
the Godfather #12 ne aggodj..tutti meglessznek a pontok....akár az 2000+ procival is....valszeg kell egy kis extra huzás+hütés...de szerintem könnyedén fog menni -
#11 vagod a temat, azt latom, mit kellet kihuznd es miert? -
#10 ahhoz proci csere is kéne -
#9 Elöször is thnx a helpeket!
Megvettem a kártyát
11000
és 3dMark2003 alatt 4200
A táp épphogy elég.-)) Ki kellett húznom egy vinyót meg egy cd-romot, s így is épphogy megy... A játékok perfectül mennek.Halo,MaxP2,NSF2HP fullban.Chrome. Meg se riccen 1024/32bit full det. De nem bírom sokáig, 10 nap mulva jön valami nForce2 es alaplap, meg dualddr 400mhz/512mb. Remélem akkor 15000/5000 lesz :)
Vagy lehet túl optimista vagyok .-) -
#7 4400 -
#6 ti44000 is 12K felett van......
Bartonnal -
#5 Hát ez én 9600 pro-m hoz 12K-t, igaz tuningolva, szóval szerintem meglesz az a pontszám. Perzse előbb-utóbb nem árt lecserélni majd a procit, de egyenlőre oksi. -
Marki.. #4 Szerintem is meglesz. Most vettem egy 9800 pro-t és csak 4x-es ádszépém van, P4 2,4 533-as procival, ami azért picit visszafogja, mert 2003-ban épp hogy eléri az 5000-et, 2001-ben pedig a 14000-et és ez nem a kártya végsebessége még tuning nélkül sem.
Szerintem a 9700pro és a 9800pro között nincs nagy különbség sebességben, csupán pár új dologgal tud többet a 9800
A 300-as táp lehet hogy elég lesz, ha nincs több más komolyabb erőforrást igénylő rendszer is a gépedben, de nagyon határon van, ezért én biztos, hogy lecserélném nagyobbra, vagy legalább megmérném a teljesítményfelvételt leterhelt állapotban. -
[Walaki]D`Lair #3 12K tuti meglesz.... -
Cat #2 madonion comon nézd meg az emberek konfigját, és megláthatod, hogy kb. mit várhatsz -
#1 Lehet idióta kérdés, de úgy hozta a sors, hogy elég olcsón kapok egy Ati Radeon 9700 pro 128mb-os kártyát, s 2-3 nap múlva meg is venném, s a kérdésem a következő:
Jelenleg van : Mercury kt266 alaplap 4x agp, 512ddr (266), 2000+ athlon, XP prof.
Ha ebbe az konfigba belerakom a Radeont, akkor ugye nem huzza vissza a Radeon sebességét, ez a gyengécske alaplap, és memory?
Tehát számíthatok 12ezres 3d mark 2001 es eredményre? .-)
Vagy vegyek egy nForce-os 8x agp + 400mhz es alaplapot 2db 256mb (400mhzes) ddr-t?
Szóval a fő kérdés: Mennyire folyásolja be az alaplap,mem, cpu jelen esetben a Radeon teljesítményét ?
S még egy kérdés, 9800 pro és a 9700 pro között nagy különbség van teljesítményügyileg? S a Codegen 300as tápom bírni fogja a kártyesz jelenlétét?