22
Abit SA-7 és Celeron1700 tuning
  • Tatyla
    köszönöm mindkettötöknek,sikerült...
  • Inquisitor
    "Audio
    CMI 9738 2 Channel Audio Codec"
    SA7 - 645DX Based Pentium 4-478 ATX Mainboard
    Szerintem ezt próbáld hozzá:
    http://www.cmedia.com.tw/download/OS_e-cmi9738_index.htm
    Ha valami gebasz van, akkor lehet a SiS7112-es vezérlőhöz is kell frissíteni.
  • Banyapapa
    Vagy itten
  • Tatyla
    kicsit közelebbi mert még mindig nem találom...
  • czky
    www.abit.com.tw
  • Tatyla
    valaki adna egy linket please az alaplapi hangkártya driveréhez?
  • lacibacsi
    Oksi!

Megnézem!
  • Gerry
    "BIOS Frissítés" topicban mindent leírtam már párszor...
  • ollie
    3dmark03-ban javulásra számíts, ugyanis a 3d nem lesz gyorsabb a proci tuningtól (legalábbis nem iylen mértékű celeron tuningtól).
  • fm
    ezekszerint ez a lap+proci ennyire képes,lásd #4..
  • lacibacsi
    Na itt vagyok!

Szóval valóban sikerült 120x17-ig vinni a frekit (2040MHz!), csakhogy ezt az alaplapom nem szereti és visszaállítja alapórajelre. Bár a Bios-ban azt látom beállításként, hogy 120*17, de a valóságban csak 100x17-en ment. Valószínűleg ezért látta az Aida is meg mások is 1700 MHz-nek az aktuális sebességet.

Kísérletezgetem és 111x17 volt az az érték, amit már nem állított vissza, tehát 1887MHz-en fut a processzor.

Ezzel csak az a bajom, hogy a memória 4:3 osztásnál csak 148x2, azaz 296 MHz-en jár, holott 333MHz-es DDR Ram, aminek ugye jó lenne a magasabb órajel is...

3DMark03-at nem is próbáltam, 2001-ben pedig 1% körüli a javulás. Ennyiért talán nem is éri meg szenvedtetni a processzort... Vagy igen?

Gerry: az alaplapi Bios frissítés nem túl veszélyes dolog? Hogyan kell csinálni? (komolyan kérdezem!)

Remélem előbb-utóbb megoldódik a gondom, ha már csak ilyen olcsó vasra futja is...:-(
  • Gerry
    Abit SA-7 nem egy kifejezetten tuning alaplap, lehet, hogy kéne rajta BIOS-t frissíteni, hogy rendesen használható legyen a 100MHz feletti FSB is. Amúgy én szerintem is cpu-z megmutatja a valós órajelet.
  • NeoMaN
    Nehogymá AIDA nem mondja meg....
  • ollie
    Jó kérdés, hogy mi látja, mi nem. Töltsd le a cpu-z-t, és az tutira megmondja, de jó akár az intel processor id utility is (az is 100%), google majd megmondja hol találod ezeket. De a 2000MHz-vel már elégedett lehetsz. Ja és 3dmark03-ban nem fogsz különbséget látni, csak 3dmark2001-ben, de ott se sokat.
  • lacibacsi
    Akkor most nyugodjak meg: kb 2000MHz-el megy a procim, csak nem látja semelyik ellenőrző program?

3D Mark-ban nem láttam semmi javulást. Vagy ennyi prockó húzás nem jelent semmit a grafikának?
  • ollie
    Ja, a szorzót nem is fogod tudni állítani, mert intelnél lehetetlen már régóta. Az 120-as fsb meg elég jó a celerontól, ennél jobbat ne nagyon remélj. 20%-os tuning nagyon jó, hidd el. A P4-eket lehet csak nagyobb arányban húzni. Az én régi 1800-as celeronomat is pont 120-ig lehetett stabilan húzni.
  • lacibacsi
    Az fsb-t úgy értem, hogy 120*17
  • lacibacsi
    Először próbáltam a szorzót is, de megsúgták, hogy Celeronnál az nem segít. Próbáltam az fsb-t, 120-ig még elindult a gépem, de afölött, már nem indult újra (csak az áramtalanítás segített).

Az oprendszerem Win98, Tesztprodram: Aida32, meg vagy három kevésbé ismert cpu ellenőrző.
    Memória 333MHz-es DDR RAM.

Most nem vagyok az saját gépemnél, estére kísérletezek.

köszi addig is

lacibacsi

Bárhová állítottam a Current Speed mindig 1700 MHz volt.
  • fm
    pont ugyanilyen konfigom volt! 266mhz-es noname ramokkal,nekem 1.9Ghz-ig sikerült húznom. lehet megy tovább is,próbáld!

az fsb-t kell feljebb állítgatni,a ramokkal meg vigyázz,ne nagyon menjen az órajele ne menjen sokkal az eredeti mhz fölé..
  • ollie
    Amúyg nagyon egyszerűen megállapítható a proci tényleges sebessége XP alatt. Csak egy jobb gomb és tulajdonságok kell az asztalon és máris megmutatja a proci órajelét is.
  • ollie
    Az FSB-t állítod, ugye?
  • lacibacsi
    Sziasztok!

Van egy ABIT SA-7 alaplapom, benne egy Celeron 1700 MHz proci.

Az alaplapi Bios elméletileg engedi a tuningot, de bárhogy állítgatom a különböző rendszerellenőrző programok mindig csak 1700 MHz aktuális órajelet jeleznek.

Az Aida32 szerint 2200MHz-ig húzható a proci, én már 2000-rel is megelégednék.

Azok jelentkezését várom, akik konkrétan ezzel az alaplappal és procival találkoztak már.

Hogyan csináljam?

Help Me Please!

köszönöm

lacibacsi