SB Live! Value (CT4830)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az EAX mûködik ez a kxprojektes driverrel?
Nekem 2 5.1-es kareszom van. Az egyik egy SB Live 5.1 Digital, a másik meg egy alaplapra integrált 6 csatornás. Ha kell valakinek, eladom az integráltat. 

Abban az esetben tud 5.1-et, ha van egy 5.1-es erõsítõd, amit rá tudsz kötni a digital out (sárga) kimenetre. De egyébként nem, nekem is van egy ilyen kártyám az egyik gépben. A másikban rendesen 3 kimenet van, front/rear/center+sub (valamint van rajta optikai SPDIF is, csak nem tudom kihasználni), és az egy Chaintech 7NJS alaplapra integrát hangcucc, de nagyon jól szól.
Ez így van nekem is ilyen kártyám van és sohasem tudott 5.1-et (sajnos??).
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
A Live Valuenek van 2 hangszoro kimenete (elsõ, hátsó pár, AZAZ 4db hangszoro), meg egy mic és linein. Ennyi.
A 4.1-es rendszernél nincs külön mélynyomó kimenet/csatorna, hanem az elsõ 2 csatorna megy a mélynyomóba, és az emeli ki a mély hangokat.
Csakmert mondjuk a Live Value soha nem is volt 5.1-es.
A "Live 5.1", ami 5.1es, a sima az csak 4 hangszoros.
A "Live 5.1", ami 5.1es, a sima az csak 4 hangszoros.
Próbáltam én mindent. De nem müxik semmi. Egy másik fórumban kaptam egy infót, amely szerint a CT4830 jelû Live! soha nem fog 5.1-et támogatni, csak 4.1-et, a hiba a készülékben van. Úgyhogy azt hiszem, az lesz a legjobb, ha lecserélem a cuccot.

Elég lenne, ha a digitális kimeneten megjelennének azok a jelek, amiket odairányítok, de nem jelenik meg.
Az, hogy kimenetnek csak a kimeneteket tudom használni, amibõl csak 3 van a kártyán. Az egyik ezek közül a digitális, amit már leírtam, hogyan müxik, ha minden rendben megy. A line in és mikrofon bemenetek nem használhatók erre a célra, azok csak bemenetként funkcionálnak.
Ja és a mélynyomón meg RCA csatlakozók vannak, amik meg monók, ezért van belõle hat darab. (A hangkártyán a sztereó aljzatok jack dugókhoz vannak ugyebár)
Igen, de minden kimenet sztereó, vagyis két külön jelet látsz rajta - többnyire bal és jobb. Így 6 csatornához elegendõ 3 db sztereó kimenet.
nekem asszem 5 kimenete van a karesznak. amúgy nem is férne rá több fizikai lehetetlenség lenne, mert akkor már nem lehetne beledugni a csatikat egymás mellé, ha közelebb lennének a kimenetek
Nekem mégis van a mélynyomón külön bemenet a magának a mélynyomónak is
. Meg a kxprojectes driverrel virtuálisan kötögetheted a kábeleket a kártyán belül, vagyis kiválaszthatod, melyik csatornát melyik kimenetre küldje. Ott megvan az összes csatorna (mind a 6, a mélynyomó is), rá is tudom õket kötni bármelyiket az elsõ vagy hátsó kimenetekre, csak hát ez összesen 4, a maradék kettõ meg a levegõben lóg.
. Meg a kxprojectes driverrel virtuálisan kötögetheted a kábeleket a kártyán belül, vagyis kiválaszthatod, melyik csatornát melyik kimenetre küldje. Ott megvan az összes csatorna (mind a 6, a mélynyomó is), rá is tudom õket kötni bármelyiket az elsõ vagy hátsó kimenetekre, csak hát ez összesen 4, a maradék kettõ meg a levegõben lóg.aha, nekem nem így mûködik. analógál összesen 2 kimenet ad jelet, az egyik a 2 elsõ, a másik a 2 hátsó hangszóró. És a 2 elsõ meg a mélynyomóba. analógnál egyébként nincs külön mélynyomó csatorna, hanem maga a méylnyomó csak kiemeli a mély hangokat az elsõ 2 hangszóró csatornájából.
Értem, mire gondolsz, csakhogy a hangrendszerem a következõképpen néz ki: adott egy mélynyomó, amiben benne van az erõsítõ is. Van neki 6 db analóg bemenete, minden csatornának külön külön egy, meg 5 db kimenet, minden hangszóróhoz egy. Következésképp kell egy eszköz, ami a dolby digital jelbõl csinál 6 külön analóg jelet (egyébként ezt hívják dolby dekódernek). A Live! ezt meg is tenné, ha úgy mûködne, ahogy a nagykönyvben le van írva. Ugyanis a digitális kimenet csak akkor ad digitális jelet, ha úgy állítod be, és ekkor valóban süket a többi kimenet. Egyébként a nekem nagyon is hiányzó plusz két analóg jelet adja ki. Illetve adná. Jópár órát töltöttem a neten keresgéléssel, és ezt a hivatalos User's Guide-ban olvastam. De mindenesetre köszi.
hmmm, szerintem meg az elsõ két hangszró kimenetét kell a meélynyomóba csatlakoztatni, és onnan a két elsõ hangszórót. nálam így van, igaz, hogy csak 2.1-en nyomom, de sb live 5.1 digitalom van. van rajta külön egy digitális kimenet, de az csak akkor használatos, ha ténylegesen digitális a hangrendszer, és ekkor a többin nem is jön semmi hang.
Üdv mindenki!
A problémám a következõ lenne. Vettem egy SB Live! Value hangkártyát (típusszáma CT4830). Ez a kártya elméletben 5.1 csatornás: az egyik analóg kimenet az elsõ, a másik analóg kimenet a hátsó hangszórókhoz, a digitális kimenet pedig vagy a digitális dolby jel kiadására, vagy pedig az analóg center és analóg mélnyomó jel kiadására szolgál, a kettõ közti váltás szoftveres. A gyári driverrel az elsõ és hátsó kimenet tökéletesen megy, de a digitális kimeneten sehogy nem akar megjelenni a center és a mélynyomó. Felraktam a kxproject.com-on található opensource drivert, a tapasztalat ugyanez. Utóbbi driverrel lehet babrálgatni a kimeneteket, meg is van a két hiányzó jel, így annyiban módosul a dolog, hogy nem feltéltetlenül a centert és a mélnyomót kell nélkülöznöm, dönthetek akármelyik kettõ mellett. Mert ha fejre állok, akkor sem tudok négy csatornánál többet megjeleníteni a kimeneten, mintha behalt volna a digitális kimenet. Ha valakinek van valami használható ötlete, azt köszönettel venném, mert én már kifogytam.
A problémám a következõ lenne. Vettem egy SB Live! Value hangkártyát (típusszáma CT4830). Ez a kártya elméletben 5.1 csatornás: az egyik analóg kimenet az elsõ, a másik analóg kimenet a hátsó hangszórókhoz, a digitális kimenet pedig vagy a digitális dolby jel kiadására, vagy pedig az analóg center és analóg mélnyomó jel kiadására szolgál, a kettõ közti váltás szoftveres. A gyári driverrel az elsõ és hátsó kimenet tökéletesen megy, de a digitális kimeneten sehogy nem akar megjelenni a center és a mélynyomó. Felraktam a kxproject.com-on található opensource drivert, a tapasztalat ugyanez. Utóbbi driverrel lehet babrálgatni a kimeneteket, meg is van a két hiányzó jel, így annyiban módosul a dolog, hogy nem feltéltetlenül a centert és a mélnyomót kell nélkülöznöm, dönthetek akármelyik kettõ mellett. Mert ha fejre állok, akkor sem tudok négy csatornánál többet megjeleníteni a kimeneten, mintha behalt volna a digitális kimenet. Ha valakinek van valami használható ötlete, azt köszönettel venném, mert én már kifogytam.