Újabb Kaszparov sakkparti a számítógép ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Mondtam, hogy "legalábbis a régebbieket"."
"Én személy szerint, nem tudom megszámolni egy kezemen, hogy hányszor sakkoztam gép ellen mert egyszer sem!"
Akkor mirõl beszélsz????
"Ezek ha úgy tetszik nem az én gondolataim/szavaim hanem egy matematikus, számítástechnikus barátomé. De ha nem értenék vele egyet/nem látnék benne logikát akkor nem írtam volna!"
Akkor õ se ért hozzá vagy 25 éve sakkozott útoljára számítógép ellen.
"Nincs feltétlenül jobb pozícióban a kezdõ. Pl.: ha két tévedhetetlen játékos amõbázik akkor a játék örökké fog tartani, annak aki (tökéletes játékos) kezd annak nincs elõnye. A sakkhoz nem tudok hozzászólni, mert amennyire én tudom – és már mondtam is- még nem dõlt el róla, hogy igazságos-e vagy sem! "
Ha saját belátásod szerint nem értesz hozzá, akkor mit okoskosz? Ne hasonlítsd már az amõbához az egy teljesen más játék! A sakkban igenis minimális elõnyt élvez a kezdõ. Kérdezd meg bármely nagymestert.
Ennyi sületlenséget!
"Én személy szerint, nem tudom megszámolni egy kezemen, hogy hányszor sakkoztam gép ellen mert egyszer sem!"
Akkor mirõl beszélsz????
"Ezek ha úgy tetszik nem az én gondolataim/szavaim hanem egy matematikus, számítástechnikus barátomé. De ha nem értenék vele egyet/nem látnék benne logikát akkor nem írtam volna!"
Akkor õ se ért hozzá vagy 25 éve sakkozott útoljára számítógép ellen.
"Nincs feltétlenül jobb pozícióban a kezdõ. Pl.: ha két tévedhetetlen játékos amõbázik akkor a játék örökké fog tartani, annak aki (tökéletes játékos) kezd annak nincs elõnye. A sakkhoz nem tudok hozzászólni, mert amennyire én tudom – és már mondtam is- még nem dõlt el róla, hogy igazságos-e vagy sem! "
Ha saját belátásod szerint nem értesz hozzá, akkor mit okoskosz? Ne hasonlítsd már az amõbához az egy teljesen más játék! A sakkban igenis minimális elõnyt élvez a kezdõ. Kérdezd meg bármely nagymestert.
Ennyi sületlenséget!
;)
Ez kb. 15 évvel ezelõtt volt így és akkor is csak az 286-os vagy gyengébb gépeken.
Az világos(gyengébbek kedvéért a fehér bábukkat vezetõ játékos) kedvezõbb pozicióban van. Ez kis különbségnél döntõ lehet.
"Akkor kíváncsi vagyok, hogy a gép, hogy számolja, ki, egy másodperc alatt az összes lehetõséget?! "
Honnan veszed, hogy kiszámolja az összes lehetõséget???
Olvass el mit írtam.
"Akkor kíváncsi vagyok, hogy a gép, hogy számolja, ki, egy másodperc alatt az összes lehetõséget?! "
Honnan veszed, hogy kiszámolja az összes lehetõséget???
Olvass el mit írtam.
Nem akarok szemelyeskedni, bocs, de ha te a mai olcso 50 megas pc sakkprogramok egyikevel is dontetlent hozol ki grandmaster szinten, akkor kerhetsz tolem harmat ;)
Itt tobbmillio dolcsirol van szo. :) Ennyi penzert en is szivesen kikapnek ettol a geptol :P
:o
:o
"A géprõl meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved"
Ezt a hülyeséget már megbocsáss.
A brute force rendszerek, amikrõl te beszélsz, sehol nincsenek, mert ahhoz végtelen számítási teljesítmény kellene és az nincs. A sakkprogramok már 20-25 éve egész más irányban haladnak.
Csak töredékét számolják ki, a lehetséges lépéseknek.
Ezt a hülyeséget már megbocsáss.
A brute force rendszerek, amikrõl te beszélsz, sehol nincsenek, mert ahhoz végtelen számítási teljesítmény kellene és az nincs. A sakkprogramok már 20-25 éve egész más irányban haladnak.
Csak töredékét számolják ki, a lehetséges lépéseknek.
Látom sokat értesz hozzá :)
Kaszparov a hagyományos sakkszabályok szerint bármely jelenlegi program-szuperszámítógép párost legyõzi.
Az Deep Blue elleni veresség, nem hagyományos mérkõzés volt, hanem a számítógépnek kedvezett.
Most egyedül a "virtuális környezet" fogja hátráltatni.
Kaszparov a hagyományos sakkszabályok szerint bármely jelenlegi program-szuperszámítógép párost legyõzi.
Az Deep Blue elleni veresség, nem hagyományos mérkõzés volt, hanem a számítógépnek kedvezett.
Most egyedül a "virtuális környezet" fogja hátráltatni.
Szeretnétek csak negyedannyira jól játszani mint ez az ember...
A géprõl meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved. Az ember meg igen és nemis 1 másodperc alatt dönti el mit lépjen!
A géprõl meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved. Az ember meg igen és nemis 1 másodperc alatt dönti el mit lépjen!
\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead
ja, azt hozzá se kell tennem, hogy bizonyára döntetlen vagy vereség lesz számára a meccs - biztosan eleget fizetnek neki
ez a csávó már lejáratta magát a multkori IBM elleni vereségével - olyan dolgot nézett félre, amit már mesterszinten sem szabad, nemhogy nemzetközi nagymesternél...
A hirbõl csak az maradt ki, hogy ez az X3D meg a Fritz programot készítõ cég mennyit fizet neki a meccsért. Sztm a csávó az anyját is eladná pénzért
A hirbõl csak az maradt ki, hogy ez az X3D meg a Fritz programot készítõ cég mennyit fizet neki a meccsért. Sztm a csávó az anyját is eladná pénzért
Én is bármikor lenyomom Kaszparovot sakkban... persze csak kontumált gyõzelem jöhet szóba.