25
  • Power
    "Mondtam, hogy "legalábbis a régebbieket"."

"Én személy szerint, nem tudom megszámolni egy kezemen, hogy hányszor sakkoztam gép ellen mert egyszer sem!"

Akkor miről beszélsz????

"Ezek ha úgy tetszik nem az én gondolataim/szavaim hanem egy matematikus, számítástechnikus barátomé. De ha nem értenék vele egyet/nem látnék benne logikát akkor nem írtam volna!"

Akkor ő se ért hozzá vagy 25 éve sakkozott útoljára számítógép ellen.

"Nincs feltétlenül jobb pozícióban a kezdő. Pl.: ha két tévedhetetlen játékos amőbázik akkor a játék örökké fog tartani, annak aki (tökéletes játékos) kezd annak nincs előnye. A sakkhoz nem tudok hozzászólni, mert amennyire én tudom – és már mondtam is- még nem dőlt el róla, hogy igazságos-e vagy sem! "

Ha saját belátásod szerint nem értesz hozzá, akkor mit okoskosz? Ne hasonlítsd már az amőbához az egy teljesen más játék! A sakkban igenis minimális előnyt élvez a kezdő. Kérdezd meg bármely nagymestert.

Ennyi sületlenséget!

• Power
    ;)
  • Power
    Ez kb. 15 évvel ezelőtt volt így és akkor is csak az 286-os vagy gyengébb gépeken.
  • Power
    Az világos(gyengébbek kedvéért a fehér bábukkat vezető játékos) kedvezőbb pozicióban van. Ez kis különbségnél döntő lehet.

"Akkor kíváncsi vagyok, hogy a gép, hogy számolja, ki, egy másodperc alatt az összes lehetőséget?! "

Honnan veszed, hogy kiszámolja az összes lehetőséget???
    Olvass el mit írtam.
  • RpPRO
    Nem akarok szemelyeskedni, bocs, de ha te a mai olcso 50 megas pc sakkprogramok egyikevel is dontetlent hozol ki grandmaster szinten, akkor kerhetsz tolem harmat ;)
  • RpPRO
    Itt tobbmillio dolcsirol van szo. :) Ennyi penzert en is szivesen kikapnek ettol a geptol :P
    :o
  • Power
    "A gépről meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved"

Ezt a hülyeséget már megbocsáss.
    A brute force rendszerek, amikről te beszélsz, sehol nincsenek, mert ahhoz végtelen számítási teljesítmény kellene és az nincs. A sakkprogramok már 20-25 éve egész más irányban haladnak.
    Csak töredékét számolják ki, a lehetséges lépéseknek.
  • Power
    Látom sokat értesz hozzá :)
    Kaszparov a hagyományos sakkszabályok szerint bármely jelenlegi program-szuperszámítógép párost legyőzi.
    Az Deep Blue elleni veresség, nem hagyományos mérkőzés volt, hanem a számítógépnek kedvezett.
    Most egyedül a "virtuális környezet" fogja hátráltatni.
  • Sub
    Szeretnétek csak negyedannyira jól játszani mint ez az ember...
    A gépről meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved. Az ember meg igen és nemis 1 másodperc alatt dönti el mit lépjen!
  • [HUN]PAStheLoD
    hát persze.. nem tudtad? :PP
  • Cat #4
    ja, azt hozzá se kell tennem, hogy bizonyára döntetlen vagy vereség lesz számára a meccs - biztosan eleget fizetnek neki
  • Cat #3
    ez a csávó már lejáratta magát a multkori IBM elleni vereségével - olyan dolgot nézett félre, amit már mesterszinten sem szabad, nemhogy nemzetközi nagymesternél...

A hirből csak az maradt ki, hogy ez az X3D meg a Fritz programot készítő cég mennyit fizet neki a meccsért. Sztm a csávó az anyját is eladná pénzért
  • Darth Sith
    hát azt megnézem. :)
  • TheZsenyka
    Én is bármikor lenyomom Kaszparovot sakkban... persze csak kontumált győzelem jöhet szóba.