Újabb Kaszparov sakkparti a számítógép ellen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Mondtam, hogy "legalábbis a régebbieket"."

"Én személy szerint, nem tudom megszámolni egy kezemen, hogy hányszor sakkoztam gép ellen mert egyszer sem!"

Akkor mirõl beszélsz????

"Ezek ha úgy tetszik nem az én gondolataim/szavaim hanem egy matematikus, számítástechnikus barátomé. De ha nem értenék vele egyet/nem látnék benne logikát akkor nem írtam volna!"

Akkor õ se ért hozzá vagy 25 éve sakkozott útoljára számítógép ellen.

"Nincs feltétlenül jobb pozícióban a kezdõ. Pl.: ha két tévedhetetlen játékos amõbázik akkor a játék örökké fog tartani, annak aki (tökéletes játékos) kezd annak nincs elõnye. A sakkhoz nem tudok hozzászólni, mert amennyire én tudom – és már mondtam is- még nem dõlt el róla, hogy igazságos-e vagy sem! "

Ha saját belátásod szerint nem értesz hozzá, akkor mit okoskosz? Ne hasonlítsd már az amõbához az egy teljesen más játék! A sakkban igenis minimális elõnyt élvez a kezdõ. Kérdezd meg bármely nagymestert.

Ennyi sületlenséget!

;)
Ez kb. 15 évvel ezelõtt volt így és akkor is csak az 286-os vagy gyengébb gépeken.
Az világos(gyengébbek kedvéért a fehér bábukkat vezetõ játékos) kedvezõbb pozicióban van. Ez kis különbségnél döntõ lehet.

"Akkor kíváncsi vagyok, hogy a gép, hogy számolja, ki, egy másodperc alatt az összes lehetõséget?! "

Honnan veszed, hogy kiszámolja az összes lehetõséget???
Olvass el mit írtam.
Nem akarok szemelyeskedni, bocs, de ha te a mai olcso 50 megas pc sakkprogramok egyikevel is dontetlent hozol ki grandmaster szinten, akkor kerhetsz tolem harmat ;)
Itt tobbmillio dolcsirol van szo. :) Ennyi penzert en is szivesen kikapnek ettol a geptol :P
:o
"A géprõl meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved"

Ezt a hülyeséget már megbocsáss.
A brute force rendszerek, amikrõl te beszélsz, sehol nincsenek, mert ahhoz végtelen számítási teljesítmény kellene és az nincs. A sakkprogramok már 20-25 éve egész más irányban haladnak.
Csak töredékét számolják ki, a lehetséges lépéseknek.
Látom sokat értesz hozzá :)
Kaszparov a hagyományos sakkszabályok szerint bármely jelenlegi program-szuperszámítógép párost legyõzi.
Az Deep Blue elleni veresség, nem hagyományos mérkõzés volt, hanem a számítógépnek kedvezett.
Most egyedül a "virtuális környezet" fogja hátráltatni.
Sub
Szeretnétek csak negyedannyira jól játszani mint ez az ember...
A géprõl meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved. Az ember meg igen és nemis 1 másodperc alatt dönti el mit lépjen!

\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead

[HUN]PAStheLoD
hát persze.. nem tudtad? :PP

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

ja, azt hozzá se kell tennem, hogy bizonyára döntetlen vagy vereség lesz számára a meccs - biztosan eleget fizetnek neki

ez a csávó már lejáratta magát a multkori IBM elleni vereségével - olyan dolgot nézett félre, amit már mesterszinten sem szabad, nemhogy nemzetközi nagymesternél...

A hirbõl csak az maradt ki, hogy ez az X3D meg a Fritz programot készítõ cég mennyit fizet neki a meccsért. Sztm a csávó az anyját is eladná pénzért

Darth Sith
hát azt megnézem. :)

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Én is bármikor lenyomom Kaszparovot sakkban... persze csak kontumált gyõzelem jöhet szóba.