25
-
Power #25 "Mondtam, hogy "legalábbis a régebbieket"."
"Én személy szerint, nem tudom megszámolni egy kezemen, hogy hányszor sakkoztam gép ellen mert egyszer sem!"
Akkor miről beszélsz????
"Ezek ha úgy tetszik nem az én gondolataim/szavaim hanem egy matematikus, számítástechnikus barátomé. De ha nem értenék vele egyet/nem látnék benne logikát akkor nem írtam volna!"
Akkor ő se ért hozzá vagy 25 éve sakkozott útoljára számítógép ellen.
"Nincs feltétlenül jobb pozícióban a kezdő. Pl.: ha két tévedhetetlen játékos amőbázik akkor a játék örökké fog tartani, annak aki (tökéletes játékos) kezd annak nincs előnye. A sakkhoz nem tudok hozzászólni, mert amennyire én tudom – és már mondtam is- még nem dőlt el róla, hogy igazságos-e vagy sem! "
Ha saját belátásod szerint nem értesz hozzá, akkor mit okoskosz? Ne hasonlítsd már az amőbához az egy teljesen más játék! A sakkban igenis minimális előnyt élvez a kezdő. Kérdezd meg bármely nagymestert.
Ennyi sületlenséget!
-
Power #23 ;) -
Power #22 Ez kb. 15 évvel ezelőtt volt így és akkor is csak az 286-os vagy gyengébb gépeken. -
Power #21 Az világos(gyengébbek kedvéért a fehér bábukkat vezető játékos) kedvezőbb pozicióban van. Ez kis különbségnél döntő lehet.
"Akkor kíváncsi vagyok, hogy a gép, hogy számolja, ki, egy másodperc alatt az összes lehetőséget?! "
Honnan veszed, hogy kiszámolja az összes lehetőséget???
Olvass el mit írtam. -
RpPRO #20 Nem akarok szemelyeskedni, bocs, de ha te a mai olcso 50 megas pc sakkprogramok egyikevel is dontetlent hozol ki grandmaster szinten, akkor kerhetsz tolem harmat ;) -
RpPRO #15 Itt tobbmillio dolcsirol van szo. :) Ennyi penzert en is szivesen kikapnek ettol a geptol :P
:o -
Power #14 "A gépről meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved"
Ezt a hülyeséget már megbocsáss.
A brute force rendszerek, amikről te beszélsz, sehol nincsenek, mert ahhoz végtelen számítási teljesítmény kellene és az nincs. A sakkprogramok már 20-25 éve egész más irányban haladnak.
Csak töredékét számolják ki, a lehetséges lépéseknek. -
Power #13 Látom sokat értesz hozzá :)
Kaszparov a hagyományos sakkszabályok szerint bármely jelenlegi program-szuperszámítógép párost legyőzi.
Az Deep Blue elleni veresség, nem hagyományos mérkőzés volt, hanem a számítógépnek kedvezett.
Most egyedül a "virtuális környezet" fogja hátráltatni. -
#7 Szeretnétek csak negyedannyira jól játszani mint ez az ember...
A gépről meg annyit hogy másodpercek alatt legenerálja az összes lehetséges lépést és sosem téved. Az ember meg igen és nemis 1 másodperc alatt dönti el mit lépjen! -
#6 hát persze.. nem tudtad? :PP -
Cat #4 ja, azt hozzá se kell tennem, hogy bizonyára döntetlen vagy vereség lesz számára a meccs - biztosan eleget fizetnek neki -
Cat #3 ez a csávó már lejáratta magát a multkori IBM elleni vereségével - olyan dolgot nézett félre, amit már mesterszinten sem szabad, nemhogy nemzetközi nagymesternél...
A hirből csak az maradt ki, hogy ez az X3D meg a Fritz programot készítő cég mennyit fizet neki a meccsért. Sztm a csávó az anyját is eladná pénzért -
#2 hát azt megnézem. :) -
TheZsenyka #1 Én is bármikor lenyomom Kaszparovot sakkban... persze csak kontumált győzelem jöhet szóba.