29
 • grebber
  #29
  Nem tudom hogy észrevettétek-e a tesztekben hogy az egy S8-as!!!!!!
  És nem az a csúcskárty elméletileg!

  -DeltaChromeF1: 256 MB, 4 Vertex Engines, 8 pipeline-uri, PS si VS 2.0+
  -DeltaChromeS8: 128 MB, frecvente mai mici
  -DeltaChromeS4: 4 pipeline-uri, 2 Vertex Engines
 • mainruler
  #26
  Annyira azért nem... :)
  Nekem is sok-sok S3-as kártyám volt (Trio64V+, S3D, S4, S2K), de a Savage2000-en kívül nem igazán látom igazolva a vádakat. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a népek miért gondolták (és gondolják most is), hogy az adott kínálatnál jóval olcsóbb S3-as kártyák majd jól odavernek az aktuális high-endnek. Mindig ugyanazt az idegesítő nyavalygást hallom mindenhonnan: Hogy ez milyen szar drivekkel jött ki, meg hogy az én XYZ kártyám hogy leveri a szintetikus tesztekben stb. stb. stb... UNALMAS!!
  Egyszer már el kéne gondolkozni azon, hogy az S3 milyen piaci szegmenst kívánt mindig is megcélozni. Hát nem a high-endet, a S2K kivételével. Ezek után nem értem a síró-rívó emberkéket, hogy mégis mi bajuk lehet. Mégis mit vártatok, de tényleg?! Könnyű a driverekre fogni, hogy ilyen-olyan-amolyan, meg béta, meg alfa. Honnan veszed az információkat? Bennfentes S3-as vagy netán? Ha pedig azt állítod magadról, hogy ilyen sok kártyát birtokoltál/birtokolsz tőlük, akkor különösen nem értem, mi bajod a driverekkel. A Savage3D meghajtóival már négy éve sem volt probléma, és az utóbbi néhány Savage4-es driver is kiváló volt, egy időben lehetett is mindenfelé örvendező emberkéket látni különféle fórumokon, hogy megtáltosodott a S4-ük. A Savage2000 legutolsó meghajtói WHQL minősítésűek, és bár nem gyorsak, teljesen stabilok és a WarIII-ig bezárólag minden hibát sikerült visszaszorítaniuk a régi játékokban. Egyébként remek, hogy így szóba került a Savage IX/MX is, ugyanis ezzel cáfolsz rá saját magadra a legjobban, mivel a Sav IX/MX SupSav IX/MX meghajtói mindig is hírhedetten jók voltak.
  Azt hiszem nem kéne bedőlni az AnandTech és Tom's Hardware szintű lapok híreszteléseinek, hanem inkább a saját szemünknek kéne hinni. Sajnos tendencia azonban, hogy ha valaki valami rosszat mond egy gyártóról vagy termékről, akkor azt a népek hajlamosak készpénznek venni ugyanúgy, mint a való életben. A rémhíreknél és rosszindulatú pletykáknál semmi sem terjed gyorsabban (a fény elmehet a véres francba...;P).

  Végezetül pedig elnézést a hangnemért, de most már aztán tényleg nagyon, NAGYON unom ezt az értelmetlen bashing-et. Bármilyen S3-al kapcsolatos hír jelenik meg a neten, rögvest ott terem 4-5 ember és elkezdik nyomni a szokásos dumát a driverekről meg hogy így a S2K, meg úgy az S2K és persze ezt átvetítik a többi termékükre is. Nem számít, hogy a hozzászólásuk semmilyen kapcsolatban sem áll a hír tartalmával, de ezek az emberek valamiért fontosnak érzik, hogy az únásig hallgatott, elcsépelt frázisaikat újra és újra közkinccsé tegyék, egyfajta kényszeres próbálkozásként (feltűnési viszketegség?), és a többiek nem kis bosszúságára.
  Nem véletlenül mondtam ezt (kinek inge, vegye csak magára szépen!): Elárulnátok, hogy kit érdekel egy DeltaChrome-os hírrel kapcsolatban az, hogy milyen véleménnyel vagytok a Savage3D-ről és Trio-ról? Miért kell mindig ezzel az üres puffogtatással indítani minden egyes rohadt hozzászólást?!?! Elég volt, de komolyan. Ha nem tudtok érdemben hozzászólni a topic témájához, akkor kérlek tartsátok magatokban a bashing-et. Senkit sem érdekel azok közül, akik idejönnek megnézni a cikket, hogy mi a véleményetek egy ötéves kártya meghajtóiról.
  Köszönöm.
 • mainruler
  #23
  Általánosítgatunk? ;)
  Rendre? Hmmm.... Nem igazán.
  Ráadásul az innnen-onnan összeszedett infókra építeni nem a legbölcsebb dolog, ha az embernek nem is volt olyan kártyája, mint amit megpróbál lehordani a sárga földig. Azt is elárulhatnád, hogy mit értesz "eredeti savage" alatt, mert ez így szintén elég általános...
 • Darth Sith
  #21
  nem néz ki rosszul. :)
 • Gabest
  #20
  fúj, a sok munkamániás... :P
 • Benedekco
  #19
  "Majd kiderül, hogy mi lesz. Az biztos, hogy az egyik legszarabb kártya, amin eddig dolgoztam, az egy S3 Savage 4 volt."
  erre aszondom hogy:
  Majd kiderül, hogy mi lesz. Az biztos, hogy az egyik legjobb kártya, amin eddig dolgoztam, az egy S3 Savage 4 volt. :D
  diamondos kivitelben :DDD
 • Axel
  #17
  Mtrox szerintem nem maradt le...
  Egyszerűen nem játékosoknak fejleszt...
  A P.512 azért nagyon ott van, ha nem is játékra alkották, attól még technikailag nem elmaradottabb a többiektől...
  Vagy tévednék?
 • galocza
  #16
  jól jönne egy kis konkurrencia erre a piacra az tuti. szemtelenség, hogy csak mert kicsit játszogatni akarok, egy vagyont szórhatok ki grafikus kártyára (persze nem szórok 8). tudom, tudom, van benne anyag, meg munka meg technológia meg minden, de tessék megoldani olcsóbban.
  és mint már sokszor leírtam/írták: ati és nvidia fanatikusok, szurkoljatok csak minden új üdvöskének amely megszorítja kedvenceteket - annál jobbat és olcsóbban ad majd a favorit.

  ja, a matroxot meg lassan temethetjük (legalábbis a gamer szegmensben). én sajnálom a legjobban, a régi mystique-m egyik kedvenc kártyám volt - de sajna lemaradtak, és csúnyán.
 • mainruler
  #15
  Jut eszembe: "Azonban ha valami csoda folytán mégis versenyképes lenne a kártya kompatibilitása - és ára is -, akkor újabb versenyzőt üdvözölhetünk a high-end grafikus megoldások piacán, amely várhatóan további fejlesztésekre, és árcsökkentésekre készteti majd a konkurenciát."

  Mi az, hogy "ha valami csoda folytán"?!?!?! Honnan szedi már a kedves cikkíró (ha csak fordító, akkor elnézést, továbbá értsd: eredeti író) a megdönthetetlen bizonyítékokat a driverek minőségét illetőleg, hogy ilyen bátran nyilatkozik egy még meg sem jelent termékről?! Mintha egy BitBoys kártyáról beszélnénk és nem egy grafikai úttörőről akinek ráadásul támogatáskként ott van a világ egyik legnagyobb alaplapgyártója...
  Annyira utáltam mindig is az ilyen elvakult kijelentéseket az egyes oldalak részéről.
 • mainruler
  #14
  Erős tévedés. A Savage IX/MX valamint a SuperSavage IX/MX mind-mind Savage4 variánsok voltak, kiváló driverekkel. A S2K más tészta, bár a legutóbbi XP-s maghajtóik teljesen jók lettek csak épp nem túl gyorsak.
 • Bandee
  #13
  Te! A dájmond csak kiadó, nem fejleszt :P
 • Borg
  #6
  Semmi jelentősége nincsen, mert a VIA/S3-nak nincs tapaszatalata DX9 terén. És itt ez az egyetlen ami számit.
 • mainruler
  #4
  Ez még mindig egy kétséges pont, ugyanis a VIA/S3 nem rendelkezik túl nagy tapasztalattal ami ezeket a meghajtókat illeti.

  És ez mit akar jelenteni??
  Ugyanis az S3 a világ egyik legrégebbi szereplője a grafikus megoldások piacának.
  Ráadásul ott van a megvett PowerVR szabadalmak közt a driver logic architektúra is, az STMicro szoftvereseivel egyetemben, tehát nem tudom, honnan eme infó...
 • gonosz
  #3
  "még csak 0,15 mikronon tudja a 8 pipeline-t"
  milyen duma ez? :))

  feligmeddig technikai csoda hogy a regebbi 0.15 mikronos technologiaval megoldottak a 8 pipeline-t, plane ilyen magas orajeleken amiken az uj cuccok mennek.
 • Mr_Rob
  #1
  Kíváncsian várjuk!