39
Kérdés a Windows XP Professional Távoli asztali kapcsolat nevű szolgáltatásával kapcsolatban
  • fulldiak
    #39
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem a távoli asztal kapcs-ot XP-n hogy tudom úgy megvalósítani, hogy közben ne jelentkezzen ki az adott gép amire kapcsolódok.
    Mert volt egy leírás hogy a termsrv.dll-t meg stb ki kell cserélni és jó lesz, de ez nem vált be.
    Előre is köszi!
  • HRaVeN1
    #38
    Van nekem egy olyan problémám, hogy az otthoni gépet szeretném elérni suliból, de nem sikerül. Haverom gépét el tudom suliból érni, ő pedig az otthoni gépéről el tudja az enyémet. Mi lehet a baj?
  • mikuszka
    #37
    sziasztok szükségem lenne egy kapcsolási rajzra tvhez
    ITT NOKIA ideal color 6728
    ha tud valaki segiteni!!!
    köszönöm
  • harangx2
    #36
    Remote Administrator egy jól használható progi csak fizetős.512-es adsl-el is simán lehetett iráymítani vele távolról egy másik gépet.
  • Ahhoj
    #35
    hát nem kifejezetten arra jó, de mondjuk ultravnc
  • pk
    #34
    Sziasztok!

    Tökéletesen működik a dolog, de van egy kis problémám.

    A router mögött kettő számítógépem van, de csak az egyiket
    tudom elérni, illetve nem tudom hol lehet beállítani hogy
    melyik gépre akarok csatlakozni.

    Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném.
  • Clarke
    #33
    Itt nagyon sok hasznos infot találtok a témával kapcsolatban
    http://jox.hu/cikkek/138/8
  • Mihail
    #32
    melyik legjobb progi ami kiváltja a remote desktop funkciót a wines helyett?
  • ForRedGlory
    #31
    Nagyon béna vagyok. valaki el tudná mondani hogy működik? Kéne valakinek segítenem, de még életemben nem láttam hogy működik a távsegítség :$$$$$$
  • keeper2
    #30
    Hmm, ha jól emlékszem, akkor működik a távoli asztal alternatív porton keresztül is, ilyenkor csak annyit kell tenned, hogy amikor csatlakozni akarsz, akkor a megadott ip cím vagy domain név után teszel egy kettőspontot, és megadod, hányas porton keresztül akarsz csatlakozni. Persze, a rooterben ilyenkor azt a portot kell forwardolni a géped felé így ott be kell állítanod az új portot, a 3389-et pedig biztonsági okokból inkább törölni. Persze, nem akármilyen portot lehet használni, mivel 1 portot csak 1 kommunikáció használhat, így valami egyedit kell kiötölnöd. Javaslom, valamely magas számú port használatát, lévén, azok általában szabadok, és azokat nem is szokták hackerek pont ezen okok miatt vizslatni. A dolog nem 100%, hogy működik, de úgy emlékszem, megy.
  • Bendegoose
    #29
    Hi,

    no királyság, megy a dolog, már csak olyat kérdeznék, hogy hallottam valami olyasmit, hogy a 3389 portot forwardolni kell valami másikra, hogy kevésbé lehessen sebezhető, no a kérdés, ezt mind a két gépen meg kell csinálnom, vagy csak az otthonit, amit el akarok érni távolról..
    Thx,
    B.
  • Bendegoose
    #28
    Thx,
    megnézem , hogy megy-e
    B.
  • keeper2
    #27
    Meg kell mondanom, én csak a Remote Administrator-t és a távoli asztalt használtam eddig. Az RA-ban az a gond, hogy jobban lefoglalja a gépet, mint a távoli asztal (továbbiakban legyen TA)(mármint, ahonnan fellépsz a másik gépre, ott sokkal valószinűbb, hogy lassú, szaggató lesz a munka, mert nagyobb sávszélesség kell neki)(legalábbis saját tapasztalat szerint, lehet, hogy csak rosszul állítottam be valamit). Emellett, ez egy shareware progi, tehát, egy idő után fizethetsz a használatáért, míg a TA a windowsban be van építve (legalábbis xp prof.nál)
    A TA kezelése ellen viszont az szól, hogy amíg belépsz a másik gépre, azon a gépen nem látszik semmi, csak a bejelentkező képernyő. Bár, ha csak magadnak akarsz megnézni valamit, akkor nem gond, de én így akartam megmutatni a haveromnak, hogyan csináljon meg bizonyos dolgokat, és így bizony nem ment a dolog...
    Az igaz, hogy én még csak úgy próbáltam ezt, ha a fogadó oldalnál volt a rooter, de azért röviden leírom, mit kellett csinálni.
    Szóval, a rooterben elösször is a 3389-es portot kellene forwardolni a gép felé, mivel ezen keresztül kommunikál a TA.
    Ahova be akarsz jelentkezni, ott a távoli asztalt engedélyezd (vezérlőpult/rendszer/távoli használat). Ha van tűzfal, a 3389-es porton a bejövő kapcsolatokat engedélyezd.
    Ezeken kívül tudnod kell a gép aktuális ipjét (ahova be akarsz lépni). Ennek leegyszerűsítésére én a haveromnál felraktam a no-ip duc progit, és a no-ip.com -on regisztráltam neki egy aldomaint, a programot pedig beállítottam, hogy ezzel az aldomain-el szinkronizáljon (persze, erre sok más lap is létezik, nem csak a no-ip.com). Így elég csak annyit tudnom, hogy az ő gépe a xy.syntax.net (több domain is létezik a no-ip-n, ami közül választhatsz szimpatikusat. Természetesen az xy csak a példa miatt van, eme xy, az, amely aldomain-t választottad). A munkahelyeden esetlegesen lévő tűzfalon szintén engedélyezni kell a 3389-es portot, kifelé). Ezek után már csak elindítod a távoli asztalt, és bepötyögöd az ip címet, vagy a regisztrált domain nevet, illetve kitöltöd a felhasználó nevet és jelszót, (ha ez utóbbi kettőt kihagyod, majd ő megkérdezi) ami a távoli gépen érvényes felhasználó, és megvan a kellő jogosultsága a gépen.
  • Bendegoose
    #26
    Hi,
    most ismerkedem a témával, és a segítségeteket kérném, hogy mit hogyan kell beállítani a routeren meg a gépen, hogy a munkahelyemről tudjam kezelni az otthoni gépet..
    Thx..

    B.
  • Mihail
    #25
    melyik a legzsírosabb progi vpn-hez?
  • keeper2
    #24
    Na, felmerült egy újabb problémám. Most tökéletesen működik a távoli asztal, látom, mi van ott, tudom is használni, ellenben, azon a gépen, ahova beléptem, csak a bejelentkező képernyőt mutatja. És mivel, így akartam bemutatni valamit, hogy hogyan csináljon meg a gépén a tulaja, elég nehézkes lenne. Hogyan lehetne beállítani, hogy ott is mutassa azt, amit nálam?
  • keeper2
    #23
    Sorry, sorry, sorry. Úgy tűnik én voltam a ******. A probléma az, hogy voltam olyan béna, hogy nem figyeltem oda, és véletlenül a SAJÁT ip cimemet irtam be, aztán meg bőszen próbáltam hozzá kapcsolódni távoli asztallal, igy nem csoda, hogy azt irja, hogy már csatlakozva vagyok a géphez...
    Hiába, az embert azért találták ki, hogy hülye tudjon lenni....
  • keeper2
    #22
    Megmondaná valaki, miért van, hogy a távoli asztal a következő hibát dobta fel: Az ügyfél nem tudott kapcsolódni. Már kapcsolódik a számítógép konzoljához. Nem lehet új konzolos munkamenetet létrehozni.
    Pedig, jól megadtam az ip cimét a gépnek a 3389-es porttal. Ja, és nem vagyok még kapcsolódva a géphez, ezért nem értem ezt az üzenetet. Pedig, egy másik gépre tökéletesen be tudok lépni. Az igaz, hogy annyi a különbség köztük, hogy azon a gépen xp van, amelyikre meg nem megy, azon millenium, ja és nekem is xp. Msn kapcsolatban vagyok csak a géppel, de a másikkal is, amikor ahhoz képes voltam kapcsolódni...
  • Garfield
    #21
    Egyelőre a RealVNC Enterprise-t és az Ultr@VNC-t néztem.

    Erről van valakinek tapasztalata, főleg alacsony sávszélességű környezetben és esetleg a távoli asztallal összehasonlítva?
  • Garfield
    #20
    Üdv!

    Távoli asztal helyett keresek alternatív megoldásokat. Cél értelemszerűen, hogy a munkahelyi gépet otthonról úgy lehessen használni, mintha előtte ülnék.
    Egy cirka 15-25 kb/s-os kapcsolaton kellene alkotni valamit.
    Jelenleg a távoli asztal megy, de elég tetű tud lenni.

    Láttam ezeket a *VNC progikat, ezek mennyivel hatákonyabban, szebbek, jobbak, okosabbak?
    Mivel ismerős munkahelyére kell, így nem árt, ha ingyenes cuccról van szó, de másodsorban nyitott vagyok hmmm... nem egészen hófehér megoldásokra is.
  • Roll
    #19
    Sziasztok!
    Valami gond van a távoli asztallal nálam.
    Eddig simán fel tudtam menni a neptunba (főiskolai rendszer), de valamiért most nem sikerül.
    Nem tudom mi lehet vele a baj.
    Tudtok segíteni?
  • Taranov
    #18
    Na figyu, leírom azt amit én tudok.

    1., Valaki bekapcsolja reggel a gépet, és te be akarsz lépni délután. Annak, aki bekapcsolta, ott kell lennie, hogy elfogadja a te bejelentkezésedet a te felhasználóneveddel, azaz ő kijelentkezik azzal a felhasználónévvel, amivel bent volt.
    -Amennyiben ő nincs ott, előtte ki kell jelentkeznie, hogy te bejelentkezhess a másik felhasználóval.
    -Vagy ha a beállítások szerint te felsőbbrendű felhasználó vagy, akkor automatikusan kirúgja az ő felhasználóját, hogy te bejelentkezhess.

    2., Ha a gép éjszakára ki van kapcsolva, de egész nap mennie kell, akkor a másik ember reggel bekapcsolja, de nem jelentkezik be. Te amikor akarsz bejelentkezel, és ő este kikapcsolja a gépet, miután te kijelentkeztél, így ő be tud jelentkezni és kikapcsolni.

    3., Ha a gépnek folyamatosan futtatnia kell a programokat és folyamatosan neten kell lennie (pl. szerver) akkor ki kell jelentkezni, majd te távolról bejelentkezel és használod. És ha már nem akarsz tovább szórakozni rajta bontod a kapcsolatot. Később pedig már vissza tudsz lépni.
    A kapcsolatbontással nem áll le semmi.
  • Vorpal
    #17
    Na ebből nem túl sokat értettem.Az adminisztráció neten folyik azaz ha csak a net szakad meg az nekem éppen elég.Azt végképp nem értem mi az hogy minden alkalommal kijelentkezni? miért milyen alkalmakkal kell vagy nem?
    A problémám fenn áll azaz vagy felhasználót váltok vagy kijelentkezek a net szakad és én nem adminisztrálhatok.A gépet nem én inditom igy muszály egy alacsonyabb prioritású felhasználónak inditania magyarán más kapcsolja be és nem admin én lennék admin de nem lehet mert nincs hozzá jogosultsága és ha váltok a net szakad.röviden
  • Taranov
    #16
    Ha kijelentkezel nem zár be semmit, csak a net szakad meg, de nem kell minden alkalommal kijelentkezni. Csak egyszer. Azzal, amelyikkel be akarsz később lépni.
  • Vorpal
    #15
    a gond hogy ha kijelentkezem akor esetleg be is zár minden futó programot az adott felhasználótól köztük ugye a távoli asztalt?
  • Taranov
    #14
    Nekem úgy sikerült, hogy kijelentkeztem a távoli gépen, és mikor nem volt bejelentkezve senki, bejelentkeztem távoli asztali kapcsolattal.
    És jó volt.
    Nem admin jelszóval.
  • Vorpal
    #13
    Srácok ilyesmi a gond.Én távol és egy gép másik helyen.DE a user rajta nem admin csak generic jogokkal rendelkezik.A távsegitséggel pl szeretném adminisztrálni.Értem ez alatt hogy telelpiteni akár a letöltött windows updateket.
    Csatlakozom a gépére felhasználótváltok beirom a jelszavat és a távsegitség megszakad.Van erre vmi jobb módszer v én csinálok vmi lehetetlent?
  • Taranov
    #12
    "A szokásos dumát nyomod, amit chat-eken meg ilyen helyeken lehet hallani, hogy Win2k3 így meg úgy."

    "Mutasd már meg, hogy hol mondtam ilyet..."

    Nem mondtál, de amikor valaki azt mondja, hogy az XP nem szerver oprendszer, azt tudjuk mire gondol :)
  • Taranov
    #11
    "Ki mondta, hogy van? Lásd az előző postom."

    Mostmár látom, csak amikor a 4. post írásakor még nem láttam a hetediket. :)
  • Taranov
    #10
    Nem olyan szerverről beszéltem, ahova távoli asztali kapcsolattal akarnak többen belépni, hanem olyan szerverről, amint http, mail és ftp szerverek futnak.
  • Harder
    #9
    XP-nél nem, nem hiába írtam, hogy nem szerver oprendszer. Ugyanis támogatja a felhasználóváltást, de _egyszerre_ nem használhatja egynél több user a rendszert.

    Kicsit félreértettél, én is pont azt mondom, hogy egyszerre csak 1 user használhatja :)
    Igaz már egy ideje nem használom ezt a szolgáltatást, de előtte hónapokon keresztül így irányítottam az otthoni gépemet cégtől. Az elején én is belefutottam abba a jelenségbe, hogy ha nem léptem ki munkába menet előtt, bent hiába csatlakoztam, otthon feldobott egy kis ablakot, amiben megkérdezte hogy engedélyezem-e a dolgot. Utána vhogy sikerült megoldani hogy ne kérdezzen, hanem automatikusan lökje ki a bent lévő usert, és az újjal be tudjak lépni.
  • mrzool
    #8
    "tehát szerintem semmi gond nincs vele."

    Ki mondta, hogy van? Lásd az előző postom.

    "A szokásos dumát nyomod, amit chat-eken meg ilyen helyeken lehet hallani, hogy Win2k3 így meg úgy."

    Mutasd már meg, hogy hol mondtam ilyet...

    "A Windows XP Professionalban azért van ez a távoli asztali kapcsolat szolgáltatás..."

    Hidd el, tudom miért van benne, évek óta használom is. Amit írtam, az csupán volt az általad felvetett kérdésre. Ügyesen félremagyaráztad, gratulálok.
  • mrzool
    #7
    XP-nél nem, nem hiába írtam, hogy nem szerver oprendszer. Ugyanis támogatja a felhasználóváltást, de _egyszerre_ nem használhatja egynél több user a rendszert.
  • csabawarchief
    #6
    Probáld ki a RealVNC nevű programot, sokkal jobb mint a beépitett Távsegitő!
  • Taranov
    #5
    Köszi, akkor ezekszerint megoldható, hogy ne kelljen elfogadni a bejelentkezési kérelmet.

    Köszi.
  • Taranov
    #4
    Nem szerver oprendszer, hanem a legjobban használható, legsokoldalúbb oprendszer, ami mostanában "divatban" van, tehát szerintem semmi gond nincs vele.

    A szokásos dumát nyomod, amit chat-eken meg ilyen helyeken lehet hallani, hogy Win2k3 így meg úgy.
    Tudod kis szervernek az XP ugyanolyan jó, mint a másik, a Win2k3, Win2k szerver középvállalatoknak való nagyjából, és tudod az alapfelállás az, hogy az oprendszer amit használsz, az eredeti, megvetted, és ugye a Windows Server termékcsaládból semmit nem veszel meg százezrekért.

    A Windows XP Professionalban azért van ez a távoli asztali kapcsolat szolgáltatás, hogy el lehessen érni a munkahelyi gépedet vagy csak a kis pista gépét, ha úgy fognánk fel, hogy nem szerver oprendszer és ezért nem használjuk ezt a szolgáltatást, akkor mindenkinek szerver oprendszert kéne használni, amin ugye a játékok nem nagyon futnak, természetesen a szerveren én nem játszom, de nem csak szerver elérésére lehet használni a szolgáltatást.
  • Harder
    #3
    én úgy emlékszem még csak ki sem kellett lépnem mint user, ment anélkül is (már egy ideje nem használom, fene se tudja mit állítottam be :D)
    Annak ellenére hogy nem szerver opr., egész jól használható ilyenre is (igaz nem véletlen az 1 felhasználós lehetőség)
  • mrzool
    #2
    "el kell fogadni minden egyes alkalommal a bejelentkezést"

    Ez hülyeség. Csak akkor van így, ha be van jelentkezve vki. Jelentkezz ki, vagy lockold, és kész.

    Másrészt az XP nem szerver oprendszer.
  • Taranov
    #1
    Sziasztok!

    Szeretném az egyik gépemet a másikról elérni otthoni LAN-on, mégpedig úgy, hogy a másik gépről tudjam vezérelni a szervergépet, úgy, hogy annak lássam a képét a notebook képernyőjéről, ugyanis a szervergépnek nincs megfelelő hely, ahol a billentyűzetet, egeret, monitort el lehetne helyezni, és még oda is lehetne ülni "nyomogatni".

    Úgy gondoltam, hogy a Win XP Prof. beépített Távoli asztali kapcsolat nevű szolgáltatásával megoldható lenne a probléma, azonban ezzel egy gond van: Azon a gépen, amelyre csatlakozom, el kell fogadni minden egyes alkalommal a bejelentkezést.
    Kérdésem az lenne, hogy megoldható-e valahogy, hogy ne kelljen elfogadni, hisz ha el kell, akkor az egészet nem lehet olyan széles körben használni, mint ahogy lehetne, ha megoldható lenne a csatlakozás elfogadásának kikerülése.