25245
-
#195 Nem csak unreg kollegánknak segítettem berakni a képet. :D -
#194 te vagy HWSW fecó? -
Lateralus #193 Na, a beégett ég probléma !
Azért világos az ég és sötét a táj, illetve fordítva, mert kicsi a digiépek képdinamikája, elsősorban a kicsi képérzékelőnek köszönhetően.
Ennek kiküszöbölésére bevált módszer az utólagos "digitális ND szűrő", vagy mindenki hívja aminek akarja.
Az olyan gépeknél, amik tudnak expozíció sorozatot kb. 1EV lépésekben kell egy 2-3 képes sorozatot lőni ugyanarról a témáról. Lehetőleg állványról. Ha nincs ilyen sorozatra lehetőség, akkor a fényt mérek az égen - katt, fényt mérek a tájon katt módszer is jó lehet, mint Gladiatornál.
Legrosszabb esetben van így két képünk. Az egyiken az ég jó, a másikon a főd. Hurrá ! Be kell hívni őket a Photoshopba és kimaszkolva összemontírozni a két részt.
Természetesen ugyanebben a programban a színek beállítására is lehetőség van, valamint esetleg a torony is lehet egyenesebb, vagy ha zavaróan ott mászkáló emberek vannak, akkor azok is eltűnhetnek, ha nincs különösebb szerepük a képen.
Konkrét készítési folyamatot nem tudok leírni, mert érzésre megy a játék. Egy kicsit elvenni innen, egy kicsit odatenni. -
#192 Gladiator, ha van még képed, küldjed! :)) -
Lateralus #191 Majd később elmesélem a nagyját. -
-
#188 ezt hívják elpicsázásnak :D -
#187 -
#186 Ezt inkább screenshotnak mondanám! :D -
#183 ráklikkelsz a képre jobb gombbal, és tulajdonságok
ott van a kép URL-je, na azt másold be ide a kép beszúrásához -
Drilling20 #182 Lövésem sincs, ehhez hülye vagyok, megkérdezek majd valami okosat, van egy halom képem ami esetleg érdekelne titeket -
#181 figyi, szerinted ez egy kép címe??
http://kep.tar.hu/lecterxxx/index.phtml?aid=27604879&pid=3729914&beginnum=48
mert szerintem nem.... a vége .jpg kéne legyen (vagy bmp, vagy gif, stb...)
légyszi a KÉP url-jét megadni, akkor talán működni fog
lebutítani meg úgy lehet, hogy megfelelő méretre állítod fotosopban vagy acdsee-ben vagy ahogy tetszik -
Drilling20 #180 ok, feladom -
Drilling20 #179 -
Drilling20 #178 hogy a rákba tud mindenki képet beszúrni, csak én nem. Hogyan lehet lebutítani képet, hogy ne legyen olyan nagy??? -
Drilling20 #177 -
OPM #176 márcsak azért is érdekelne engem is, mert a világos eredeti képen vannak emberek a síroknál :) -
#175 ez meg se jött -
#174 na, elküldtem még1x, ha ez se jó, akkor faszomtudja.
ja, és köszi Lateralus! -
#173 de most komcsin hogy csináltad? -
OPM #172 ezek nagyon tetszenek!! :)
nincsenek még ilyenek? -
#171 adott volt egy jó ég meg egy jó táj... :) -
#170 EEEEZZZZTETTT hogy csináltad? :)) -
#169 visszaküldtem egy mailt, amelyben azt írtam, hogy ez a kép, amit másodszorra küldtél még rosszabb lett :(( -
Lateralus #168 Nem kell megköszönni :)
-
#167 hát igen, szerezz be egy-két szűrőt -
#166 hű, akkor inkább átküldöm még1x. nekem az tetszik a legjobban azok közül. -
#165 Szívesen, küldj még, elszórakozom a beillesztéssel, jó muri.
A hidas kép hibájáról nem én tehetek, így kaptam :)) -
#164 na, vanaz a temetőben álló tornyos kép, amiből kettő van. azzal csak a különbséget akartam mutatni a kiégett ég, világos táj, és a szép, sötét táj között. -
#163 jesszus, mi törtét a hidas képpel? (amúgy köszi) -
#162 Gladiator képei:
-
#161 átbizony,mindjárt rakom is ki, csak közben mertem magamnak spenótot meg rántott csirkét vettem ki, és meg akartam enni, de amikor vittem az asztalfelé mindkettő kiesett a kezemből, összetörött a tányért, meg kárbament a kaja -
#160 na, Tari! átment? -
MX-5 #159 Igen. Van még több naplementés fotóm csak szarakodik a tar.hu. Majd legközelebb.:) -
#158 most ment. 4mega:-D -
#157 Nagyon szépek.
Na küldd a cuccot Gladiator :)) -
#156 ejjha, ezt a naplementét is te fotóztad? szép... -
MX-5 #155
-
MX-5 #154 -