25245

• Balo
    érdekes és szép...
  • G_ArchAngel #597
    az #593-asnál hátul látsz egy kék fényforrást: a vízesés képen ez okozza a kék fényt a vízen...
  • G_ArchAngel #596
    Mindhárom kép ma este készült a tapolcai Tóparton, a képeken látszik, hogy a barlangból feljövő víz télen mennyivel melegebb, mint a levegő...
  • Punker
    király ezt hol csináltad?
  • G_ArchAngel #594

• G_ArchAngel #593

• G_ArchAngel #592

• Balo
    Szerinted megéri az árát a Minolta Dimage Z1? Meg vagy vele elégedve?
  • Pempő
    A fotót 2 kredittel jutalmazom. Kérem az adminisztrátort, utaljon át tehát tőlem 2 kreditet ennek a fotónak a feltöltöje részére, mert nagyon jól sikerült, ötletes fotóról van szó, szeretnék még látni tőle hasonló jókat.
  • G_ArchAngel #589
    Igen kézből, mert nádasba kemény dolog állványt vinni, bár lehet, hogy gugoltam és a térdemen volt...
    (Fuji Finepix 602)
  • Pempő
    Minolta Dimage Z1
  • traXion
    Ez jó, milyen gép?
  • vizes
    Szép!
  • Pempő
    Kézből csináltad?
  • G_ArchAngel #584
  • G_ArchAngel #583
    tegnap este a Szigliget és Ederics közötti nádasban bepárásodott a gépem:)

• Pempő
    Egy régebbi kép:

• Balo
    nekem tetszenek :)
  • OPM
    első próbálkozásaim canon a60-al

• Pempő
  • Pempő
    ÁZ!
  • FtranX
    ezt télleg te csináltad?
  • Pyx #576
    áz!
  • Pempő
    deviantPyx!
  • Pyx #574
    ez meg még egy vizcsep!
  • Pempő
  • RelakSfromhome
    Méééérolyansokapirosx?!?
  • The Garrett
    pofán kell világítani >)
  • [HUN]PAStheLoD
    heheh :)
  • Carlos
    Kutyám:

Torony:

Fekete doboz:
  • [HUN]PAStheLoD
    én még 1-et se tudtam csinálni a macskámról :P ha vaku-s akkor becsukja a szemét ha vaku nélkül akkor meg olyan sötét :)
  • Pempő
    Nyomtatásra előkészítésről, nagyításról van valami tutorial a neten? Egy másik fórumon azt mondták, hogy 5-10 %-os lépésekben érdemes felnagyítani egy nyomtatandó képet.
  • FREAK
    na tévesszen meg az a szám, mert arra viszont kár pocsékolni a helyet, az is csak egy digitális nagyítás, amire viszont valószínűleg alkalmasabb egy komoly nyomtatószoftver

vidd el rendes, 4mpx méretben (alapból 72dpi, ha jól sejtem, legalábbis C4000 úgy állította be), és majd ott belövik 300dpi-re, akkora méretben, amekkorában akarod
  • Taranov
    Köszi. Nyomtattam már pár A/4-es képet, amiket a Canon A300-assal fotóztam, ezek közül azok a képek, amelyek 2048×1536-os felbontásban készültek jók lettek nagyon, amelyek 1024×768-ban, azok pixelesek lettek, de ezen már van valami 'háromezervalahányszor valami' felbontás, tehát ezek már biztos szépek lesznek.
  • Lateralus
    Attól is függ milyen nyomtatási felbontásban akarod kinyomtatni. 300 dpi-nél 30x20 cm-es nyomatot véve alapul kb. 3500x2300 pixeles kép kell a tökéleteshez. Ez csak egy idealizált szám, sokmindent nem jelent, csupán viszonyítás.

Nagyon sok múlik a kép minőségén (felbontás, részletesség, zaj) és a szemlélőn is, kinek mi az elvárása a képpel szemben. Egy nagyon jól sikerült 3 megapixeles kép már elég lehet szép A4-es nyomathoz.
  • Taranov
    Köszi, akkor 3 mpixellel fogom, thx!
  • FREAK
    én A3-ra nyomtattam már 4mpx-es képet, és nem látok rajta pixelt szabad szemmel (300 dpi), A4-re tökéletesnek kell lennie 3mpx körül

1 mpx szerintem picsa kevés A4-hez, ne spórolj a hellyel
  • Taranov
    Lenne egy kérdésem:

A fényképeim közül a szépeket, jól sikerülteket szeretném A/4-es fotópapírra nyomtatni, de nem tudom, hogy ehhez milyen felbontás szükséges. Most 2048×1536-ost használok, ezzel szépek a papírképek is, csak sokkal több helyet foglalnak ezek a képek a memóriakártyán, illetve ha a netre kirakom, akkor is túl nagyon.
    Ha 1024×768-asban fényképezek, vagy 1280×936-os felbontásban, akkor az nem lesz túl pixeles A/4-es lapon?

Előre is köszi a segítséget.
  • Taranov
    Akkor sincs semmi gond, a Minolta is jónak tűnik, csak a megapixelek száma szólna az Oly mellett, a zoom mindkettőn ugyanolyan.
  • Taranov
    "...szerintem lehet 10-15 ezerrel drágábban 3 mpixeleset venni"

*4 mpixelesre gondoltam.