25245
-
#1613 Egyébként egy skylight 1A-t illetve egy Pol-filter circular-t rendeltem még, csak azok "állítólag" ritka szürők ezért 1hét mire meghozzák. Az utobbira nagyon kíváncsi vagyok!:)
-
#1612 :DDDDDDDDDDDDDDD
-
#1611 Azaz Galy!:P -
#1610 Kösz az infot Rulez!:) -
#1609 na majd ha lesz időd nézzél már utána, mert kiváncsi vagyok
-
#1608 ja de azóta se néztem utána, hogy ezt megerősítsem :)
lehet hogy csak olvastam valahol, hogy a "legtöbb polár UV is egyben" -
#1607 hát ezaz! :D
-
#1606 aszontad a polárodon van uv szűrő is
-
#1605 de ez most üti a 1601-et :/ -
#1604 Szokásosnál több az ultraibolya fény a tengerszint felett 2000 m-nél magasabb helyeken, és a főleg higanygőz lámpákkal megvilágított helyíségekben. Az UV-szűrő használata normál körülmények között semmilyen optikai hatással nincs a fényképfelvételre. Viszont védi az objektív lencséjét a karcolódástól és az objektív menetét az ütődés okozta deformációtól, ezért állandó használata nem indokolatlan. -
#1603 hmmmm, lehet hogy én írtam fordítva, bár ha logikusan végiggondolod, akkor kiszűri az "ultra violet" színeket, vagyis elvesz a kékből...
de én még nem próbáltam, majd tavasszal veszek egyet -
#1602 Az ultraibolya vagy (német rövidítés alapján) UV-szűrőt a szokásosnál több ultraibolya sugárzás kiszűrésére használják. Az ultraibolya fény szemünk számára nem hordoz információt, de az összes fényérzékeny anyag nagyon érzékeny rá, így túlexpozíciót, kékbe hajló színtorzulást okoz.
-
#1601 na, én úgy tudom, hogy inkább növeli a színmélységet, mintsem leveszi a kéket
-
#1600 Köszi Freak!
Az elöbb kipróbáltam. Érdekesség, hogy pont az Uv szűrős lett kékebb. Bár... Az is lehet, hogy mire lecseréltem a filtert változtak a körülmények. -
#1599 Oké, várjuk!
Addig viszont ezt a pár "rossz" képet kivehetnéd...
Előre is ThX!
-
#1598 Majd csinálok, digitális géppel egy párat azzal meg leszel elégedve. -
#1597 úgy van!
-
Penta #1596 Egy (több) rossz képre soha nem indok az, hogy szar géppel készült. Nem geci vagyok, de próbáljuk meg a topikot arra használni, amire való. -
#1595 Ezzek 6600-sal készültek ne várj tölük 3.2 milió pixeles képeket. -
Penta #1594 tedd be a jól sikerült fényképeidet! -
#1593 -
#1592 Az
-
#1591 -
#1590 édi kutya -
#1589 -
#1588 -
#1587 az UV szűrőket napfényben kell használni, akár folyamatosan is
elvileg a szemmel nem látható kékeket szűri, ami azt jelenti, hogy maga a kép is egy hangyányit veszít a kékből, és közelebb lesz a szemed által látott állapothoz (értelme nem sok, itt úgyis a WB dönt)
de lencsevédőnek jó -
#1586 Hi !
Tegnap kaptam egy UV 390/o-haze szürőt... Mivel csak németül van, ezért sejtelmem nincs pontosan mikor és miért érdemes ezt használni.
Esetleg, ha valaki használt már hasonlót és tudna segíteni...
Előre is ThX! -
#1585 Már ez is vágott, de tényleg nem épp szűken. Akartam bennhagyni az ég kékjéből, de lehet felesleges. Levágom az antenna tetejéig, bár lehet inkább a feléig, nem fontos, hogy teljesen látszódjon. És megvágom még a többi oldalról is. Köszi! -
#1584 jó ez, csak vágd meg
felül baromi sok, és jobbról is van mit lecsapni
előtte hagyj még egy autónyi helyet -
#1583 -
#1582 Szerintetek ez a kis motion blur javít a kép dinamizmusán, vagy rontja az összképet? Az eredeti is úgy készült, hogy követtem az autó mozgását, de talán az 1/320-as rekesznél kicsit hosszabbat kellett volna választanom, ezt próbálom most motion blurrel kompenzálni:
-
#1581 Ezt a képet most délután csináltam, öcsém játszott, én meg fotózgattam:
-
#1580 Maszkold ki. -
#1579 lehet benne valami, de nekem nem hiányzik -
Penta #1578 Sokmindent meg lehet oldani PS-ben, de nem ártana, ha alapból tudná. Azáltal hogy zajt szűr, bizonyos részeken élvezhetőbbé teszi a képet, de működési elvéből adódóan értékes részeket is elbuksz. -
#1577 ezt meg tudod oldani PS-ben
nekem mellesleg nem kent el semmit, nagyon szépen leszedte a zajt, pedig nem is állítgattam -
Penta #1576 Mondjuk hogy egy részletgazdag városképet ne kenjen el (ott úgyse feltűnő a zaj), csak a felette lévő eget. -
#1575 az minek? -
Penta #1574 ÁZ!
Leszámítva, hogy nem lehet felosztani a képet több egységre.