25245

• Aspyrin
    Az érdektelenség mintaképe lettél, demagóg, előítéletekkel tele üres ember..
  • Galy
  • G_ArchAngel #22959
    Az a baj, hogy nagyreszt sertodes lett abbol, mikor irtunk kritikat a kepekre, es ugye egy ido utan a macskas es viragos, netan naplementes kepektol telelesz az ember zacsija - tehat a kritikak nem mindig maradtak pol.korrektek...

A problema abbol adodott, hogy Gipsz Jakab belinkelt egy naplementet legvezetekekkel, panelhazakkal, igenyelt kritikat, s miutan megkapta - megsertodott...
    Ennek a kovetkezmenye az lett, hogy sokan mar sem kepet nem szurunk be, sem velemenyt nem irunk - meg akkor sem, ha valaki keri...
    Minek faradozzak?
    En hajlando voltam elfogadni 4 evvel ezelott Blasta vagy Yeltzin (Freak) kritikait, de mellette kinyitottam a fotos konyveket es hasznaltam az internetet.
    Felfogtam, hogy mi a rossz, mit miert mondanak, hasznaltam a google-t.
    Eszembe nem jutott volna DSLR-t venni addig, amig nem ismerem a rekesz vagy zarido fogalmat.
    Most meg mindenki megveszi a 99.990.-Ft-os kit-et, aztan jon a siras, hogy nem eles a kep, bemozdult, stb...
    Bannerben ott vannak a linkek, lehet olvasni, ha nem ert valamit, akkor kerdezni - de marhara unalmas az ezredik kiscicas kepre reagalni, vagy ajanlani 30e-ert kompaktot sportfotora.
    Persze egy ideig segitettem en is mindenkinek, de mikor az ember sertodest es pofatlan hazudozast lat, akkor vegleg elmegy a kedve mindentol.

Blasta,
    Se fotohaz-on, se flickr-en, sem 1x.com-on nem kapsz kritikat - mindenhol van egy klan, akikhez jo tartozni, de amugy csak a golyok fenyesre nyalogatasa megy mindenhol.
    Persze ez jol esik, de becsapja az embert.
    Nekem van egy tucat kepem a flickr-en, amit soha nem mutatnek meg senkinek, de tudtam, hogy nezettseget, fav-okat hozhat - egyszeru WoW-os farmolas megy ott is ilyen teren...
    Egy honapja nem mentem a kozelebe - nem mert nincs kepem, hanem mert leginkabb magamtol undorodtam meg..., bealltam abba a sorba, amit elitelek...
    Most ott tartok, hogyha sikerul par ertelmes kepet csinalnom, akkor elkuldom a szamomra eloremutato fotografiat muveloknek, ha 10-bol ketten irnak ra valamit, akkor orulni fogok es megszivlelem, de seggnyalasra nincs szuksegem...

En pl. elertem azt a szintet (ez az onmagam szamara kituzott tudas 30-40%-a), ahonnan nem tudok onerobol tovabb fejlodni.
    Forumokon nem kapok ertelmes tanacsot - egyszeru, mert nem jarnak ilyen helyre "eszt osztani" olyan emberek, akik tudjak azt a szintet, amirol en almodok.
    Nezd meg az index portre/akt topicjat, vagy ugyanezt dpreview-n... - sirva rohogok, hogy olyan emberek tanitjak okossagokra ott a johiszemu erdeklodot, akiknek fogalmuk sincs a jelenlegi trendekrol, divatrol, stilusokrol.
    Oke, szerencsere talaltam most ujabb "forrasokat" az ismeretbovitesre, de ha az is kimerul, akkor mar tenyleg nincs mas, mint close browser es elmenni egy igazi fotos melle tanulni.

Persze ez egyeni problemam, de ha en veszem a faradtsagot, hogy tanuljak, akkor mas szanjon idot az alapok megismeresere, mielott elkezd a nagykozonsegnek fotozni.
    Csaladi emlekkepeket pedig kezeljuk a helyen, sajat privat kornyezetunkben - akkor nem kell megsertodni, ha masok nem tudjak ertekelni.
    Azzal pedig nem kell vedekezni, hogy nem lehet mindenki profi.
    Danin kivul senki nem az az SG-n, es azt sem kell elfelejteni, hogy a profi nem azt jelenti, hogy valaki tomegek tetszeset kivalto muveszettel bir, hanem, hogy azzal keresi jovedelme nagyobb reszet.
    Az amator pedig nem kezdot jelent, hanem egy lelkes hobbystat, aki kepes a fejlodesre es akarja is azt.

Ennyi.
  • Blasta
    OMFG
  • Aspyrin
    Mé' bántod? Érzékeny a "kis" lelke, de végül is elérte, amit akart: trónolhat :DDD
  • Sné Zsuzsa
    Szegenykem...valahol panaszkodni kell, ahol meghallgatjak

• 5Dani
    (Y)
  • Blasta
    Amúgy ez is teljesen jogos, de én úgy gondolom, hogy ez itt nálunk egy kis közösség, akik pontosan tudják, hogy kiknek akarják megmutatni a belinkelt képeket.
    Ha én valóban építő véleményekre vágynék, akkor flickr-eznék meg fotoház-aznák, amihez kurvára semmi kedvem.
    Itt nem kötelező körbenyaldosni vagy feltétlenül kritizálni egymást egy-egy jó-gyenge fotó után, ezzel már sztem mindenki tisztában van ebben a topikban, ilyen alapon likelgetjük a fotóinkat ide.

Persze sokan nem teszik, még akkorsem, ha volna mit belinkelni, inkább lenyúlják a pénzem pokerben :DDDD
  • DecenS
    egyetértünk. valóban fontos a linkelgetés ÉS a megmondás. csakhogy amíg itt a képek zöme tendenciózusan reflektálás nélkül marad, addig ott meg a kölcsönös f@$sz0päs ment. egyik sem mozdít túlzottan a fejlődés felé. ez az, aminek a hiányára utaltam alant, kissé hiányos gondolatmenettel.
  • Aspyrin
    A lényeget kihagytam! :DDDD

+FAV
  • Aspyrin
    Vazzeg, erre nekem is jelentkeznem kell, az anyacég pályázata :O
  • DirtyGab3sz
    Bayer Fotópályázat
    Asszem a ködgyárral beszállok..:D:D
  • norbre
    ne mar hogy itt is ez megy.. miert nem rendezitek le privatban?
  • Aspyrin
  • 5Dani
  • Aspyrin
    Lál, mély nyomot hagyott benned, mi? :DDDD
    Aztán nekem nehogy túl hevesen büntesd a plüssmacid, kancsókám. :)
  • 5Dani
    Fokozod a DRÁMÁT? Mit is mondtál a kopipésztre, gyökér?
  • Aspyrin
    Timber!

Megtisztelve érzem magam, hogy közölhetem a jó hírt: új királyt adtam a népednek!
    A digitális és anál topik lakói mától ismét korlátlanul barangolhatnak messzi földjén!

Hip-hip-hurrá!

Sziasztok!

Ezúton szeretném Felétek jelezni, hogy a továbbiakban nem tartok igényt házigazda jogomra a „Fotóink” című topikban.
    Helyettem „timber” (http://www.sg.hu/forumuserinfo.php?uuserid=1016737360) fórumtársam jelentkezett.

Köszönöm az eddigi lehetőséget!

Üdvözlettel:
    Aspyrin
  • Dénes é
    hirtelen unatkozás eredménye
  • Aspyrin
    Érted már, te nagyon ostoba?
  • 5Dani
    Voltál te már asspirin, meg faszpirin is, választhatsz.
    Ez az i helyett y, ilyen álnemesi allűr :)
  • DirtyGab3sz
    Elmész Te a .....
  • Aspyrin
    Vágyom rá, tudod, benne vagyok a mazoban.
  • Aspyrin
    Fejlődtem, persze. Nőtt a farkam fél centit. Semmi más. :)
  • DirtyGab3sz
    De ha hiányzik a lelkednek tudok énis bunkó lenni!
    Csak nem akarok....semmi értelmét nem látom!
  • DirtyGab3sz
    Nem azt írtam hogy szarok a képeid Eszpi!
    Hanem hogy már fél éve nem láttam egyet sem....így nem láthattam, hogy fejlődtél-e...:S:S
    Köss belém....azt hiszem eddig én voltam veled a legdiplomatikusabb!
  • Aspyrin
    AspYrin, te szerencsétlen.
    Dirty: ja, ez van. Jó arc vagyok, csak szarok a képeim. Ettől függetlenül valóban nincs lehetőségem elindulni sehová. Maradtak a macskák.
  • DirtyGab3sz
    Aztat a NÓTITA bannert lécci!:D:D:D
  • DirtyGab3sz
    Aszpinak vélhetően nem jutott a dinnyeföldből...(abból ami miatt Blas örömködik egy képen valahol)!!
    Mindegy...mindenki szar,mindenki béna!
    Sajnálom szegényt...most komolyan...régen jó arc volt, azt hittem hogy jó fotós...de az elmult fél évben egy kanyi képet sem láttam tőle...így nem tudom milyen fotós....:D:D

Dani!
    A bannerekkel tényleg lehetne valamit kezdeni!:D
    Engem is sokszor megzavar.....
  • 5Dani
    Javaslatom bannerba:

• 5Dani
    itiz
  • 5Dani
    A topikot kérem átnevezni "digitális és anál"-ra, Aszpirin javaslata alapján :|
  • The Garrett
    jah és javaslom hogy terjessünk be egy indítványt hogy szavazzunk arról hogy legyen más a banner, mert mindig összekeverem a Digitális fényképezőgépek és a digitális fotográfia topikokat. :P
  • The Garrett
    legegyszerubb ha elkezdi mindenki ebbe a topikba linkelgetni a képeit, és vállalja hogy lehet fikázni. :D

én már nemtudom most, hogy hova, meg hova nemkéne/lehet linkelni a képeket. :P Mondjuk nekem nincs is bajom senkivel: ha sok szöveget látok kevés képpel, akkor inkább scrollozok a következő képig a fotoink topikban. ^^
  • G_ArchAngel #22927
    nagyon jo lett, grat(Y)
  • Loál János #22926
    Olyan, mint egy szén/grafit rajz, LUWOLOM!
  • Timber
    En amiatt linkelgetem mert van par onjelolt megmondoember aki jol bekritizal. Abbol meg aztan lehet fejlodni. Nekem nem celom az aranyos cicas kepek gyartasanal leragadni en szeretnem tudni mi az amit szarul csinalok. Anno erre egesz jo volt az a topik... Szerintem egy fotos kozossegben igen is fontos a kepeink linkelese...
  • DecenS
    "elbocsátó szép üzenet"? szerintem kár a gőzért... úgysem fog változni semmi.
    nekem legalábbis személy szerint -bár ez nyilván teljes mértékben irreleváns- egyáltalán nem nőtt a kedvem a képeim linkelgetéséhez... a fórumba való aktív visszatérésre meg még úgy se.
  • Garf
    papirscan
  • Timber
    Elnézést... csak ismerve a mindannyiunk elgurulósát és szelektív cenzori életművét gondoltam bemásolom ide is (ha már megírtam)

"Lassan kéne csinálni egy Fotóink (Értelmes Szekció)-t ahol nem egy ilyen sudriparaszt powertrippes pöcs az admin. Jöhet a ban nyugodtan mert nem hiszem, hogy sokat fogok errefelé járni. További jó egymás f*szának szopását (növessz egyet Zsuzsika...) a tisztelt társaságnak. Kár a topicért... anno tetszett az ötlet és nem értettem mindannyiunk kedvenc Pirijét miért izélgetik, sőt ha jól emlékszem még meg is védtem 1x-2x. Hiba volt.

Ui.: törölheted az üzit, egy másik topikba is bemásolom ahol nem te vagy a kiskirály. Remélem a többieket látom a másik topikokban is de a két hisztis p*csát (Piri és Zsuzsika) nem... Menstruáljatok együtt itt, boldogan, egymás megértő karjában.

-FAV (amit rohadt ritkán teszek meg... még a Traktor szimulátor is bent van pedig nem sokat olvasom...)"