25245
-
magnum #2374 Hol lehet különösen alacsony (25) vagy magas (1600) érzékenységű ff filmet kapni? -
#2373 az előbb lemakróztam egy kitépett szakállszőrszál "hagymáját", de olyan kurva undorító, hogy max csak orvostanhallgatókkal osztom meg :) -
#2372 20 millió megapixel vagy 20 millió pixel? :D -
Lateralus #2371 Saccra úgy 20-25 millió.
(Nem vicc !) -
Lateralus #2370 Gigantikus szalonnanyársak ? :DDD -
G_ArchAngel #2369
-
#2368 Na ha mar igy benne vagyunk a zenit temaban akkor nekem is lenne egy kerdesem :):) Nem tudjatok holy lehet javittatni a zenit gepeket mert ami nekem van itthon azt meg a fater ahsznalta anno es hat egy kicsit sokat futott mert mar a mechanikaja nem a legmegbizhatobb mert a fogaskerekek vagy mik elegge elkoptak benne:):) szal erdemes meg vele foglakozni vagy hagyjam a fenebe:):) mert mondom jo kis gep ez es ez mar ttl es szal szerintem kar lenne erte mondjuk a kukaba ugy se rakom csak hat megis:):):) -
magnum #2367 ZENIT témában meg nem akarok belerontani az üzletbe, meg flémelni se, de szerintem egy Prakticával joban járnál, bár tény hogy olyan nagy különbségek sincsenek.
Ha tényleg 2 tekercs ment át rajta, akkor nem kérdés, hogy megéri, de 10-ért LTL prakticák is szoktak lenni, fullos alapobjektívvel (50mm/f1.8, Zeiss), belső TTL fényméréssel, tágabb záridő értékekkel, elvben precízebb szerkezettel (nincs összehasonlítási alapom). -
magnum #2366 nem pontoztam -
#2365 Hány megapixel? -
#2364 nem én vagyok, de lehet, hogy ismerem, nem tudod a nevét? -
#2363 Ez ! -
magnum #2362 Erre gondoltam amúgy. -
magnum #2361 ok, akkor nem :) -
#2360 ??? -
magnum #2359
-
magnum #2358 fotózz-on van egy 300D-s, fordított obis kép, fordítógyűrű nélkül, tevoltál? -
Lateralus #2357
link
-
Lateralus #2356 Legyen mindjárt 8 !
Itten vannak amúgy képek a szerkezetről, obiról, meg tokról. (Nem én csináltam) -
#2355 ok, majd a bícsen két koktél és 4 puerto rico-i kurva között :) -
Lateralus #2354 Hosszadalmas így most leírni, hogy nincs előtted a gép. Élőben fél perc.
Majd elmagyarázom egyszer. -
#2353 ja igen, ez a beépített fénymérő hogy műx? -
#2352 az igaz, én is meglepődtem, mert valamiért azt hittem, f22 a teteje, aztán egyszer véletlenül tovább tekertem -
#2351 nem válasz, csak egy érdekes adat ;) -
#2350 amúgy ugyanilyet láttam a Váciban is, az is 10 volt, de én nyócér akartam elvinni, persze nem adta az orosz picsa :) -
#2349 de ha mégsem, akkor kő Galynak :) -
#2348 kőhát, többit privátban -
#2347 tom, nekem is 36 a vége
de ez mire volt válasz? :) -
#2346 Freak, ha meggondolod magad, akkó szójja! :)
-
Lateralus #2345 Na, beszéltem a Zenit tulajával és azt mondta, hogy oké. 10-et kér érte.
A gép lényegében vadonatúj állapotban van, mert a mostani tulaja csak úgy kapta egy rokonától ajándékba, de nem használja, mert nem érdekli a fotózás, aki adta neki, annál is a szekrényben állt vagy 2 évtizedig. Nálam kb. 3 hónapja van kölcsönben, hogy ha akarom használjam és ha valakinek kell, adjam el. Egy tekercset fotóztam el vele. Amúgy elég nyers, bejáratatlan még a működése.
A gép amúgy egy Zenit 11 full fém vázas orosz gép. 1982-1990-ig gyártották. Hozzá az említett Helios 58/2 obi és egy tok.
Teljesen manuális működés
M42 menet
1/30-1/500 + B záridő
Beépített fénymérő (nem TTL)
Önkioldó
Távkioldó csatlakozási lehetőség (manuális)
Vakupapucs + vakuszinkron csatlakozó
Akkó kő ?
-
#2344 Freak: a nagyobb DSLR gépek azért simán bekezelnek olyan tubusokat, amin el lehet szaladni F35ig meg ilyesmik... :D bár az már nem fehér embernek való árkategória :o)
ott a probléma, hogy ez a csukás ez mechanikus, és egy idő után szerintem a lyuk megszűnik normálisan arányban csukódni, így időben lekorlátozzák... -
magnum #2343 3500 kb.
Azért nem tudom pontosan, mert mást is kértem. -
#2342 azt nemtom, a logikám szerint amit ki lehet nyitni, az le is lehet zárni, és akkor már inkább a max nyílás kéne kisebb legyen, ha kicsi az optika
bár a nagyobb optikás kompaktok is megállnak 11-nél (S602), szóval nem vágom
juteszembe, a fordító gyűrűd mennyibe került? -
magnum #2341 jaa, csak az a baj, hogy nálam 8-as a legszűkebb rekesz. ez amúgy miért jellemző digit gépekre? azért mert kisebb maga az optika is? -
#2340 azért azt is kipróbálnám, amit egyes profik is alkalmaznak, hogy digivel belövik az expozíciót, és ha megvan, a filmessel lövik magát a művet
viszont mivel scannert nem szeretnék tuningolni, majdnem ugyanott lennék vele :) -
magnum #2339 Nem racionális okok közé tartozik, hogy imádom az illatát :D
Lehet hogy csak a bőrtok miatt van, de ilyet a műanyag Minoltám nem tud. Meg aztán van egy kellems súlya, fogása, egyedi hangulata, ami miatt teljesen más mint a digitális, és remekül egészíti ki azt.
[ÁTMENT ÉRZELGŐSBE]
Meg aztán azon se kell aggódni, hogy a felbontása pár év múlva nevetséges lesz. -
#2338 jaja, azt is ajánlották, hogy vegyek valami régi ruszki előhívó szerkót cca 20 rongyból, és alakítsam át a fürdőszobát sötétkamrává, mer az fun :) -
magnum #2337 Végülis ha szerzel konvertert, akkor "fillérekből" vehetsz rengeteg objektívet, sazjó.
Én úgy vagyok, hogy elég sok dologra jó a Z1 is, amire meg nem (pl. hosszú expo), arra meg ott a Praktica. Sőt arra gondoltam, hogy veszek még egy vázat, és akkor kétféle filmmel dolgozhatok.
Itthon laborálni meg móka, és ha nem nagyítok ki minden képet, és a negatívot is magam hívom, akkor nem is fog annyira hanyattvágni anyagilag. -
#2336 az M42 is érdekel, nincs 50-es obim, és szeretek kísérletezni
én nem vagyok lázas, megvagyok analóg nélkül, de ha már fillérekből megvan, azt is ki kell próbálni -
magnum #2335 Téged úgyse az M42 vége érdekel konverterileg, hanem az 52mm-es, ha makrózni akarsz, nemö?
Mindenkit elkap az analóg-láz?