25245

• magnum
    Hol lehet különösen alacsony (25) vagy magas (1600) érzékenységű ff filmet kapni?
  • FREAK
    az előbb lemakróztam egy kitépett szakállszőrszál "hagymáját", de olyan kurva undorító, hogy max csak orvostanhallgatókkal osztom meg :)
  • FREAK
    20 millió megapixel vagy 20 millió pixel? :D
  • Lateralus
    Saccra úgy 20-25 millió.
    (Nem vicc !)
  • Lateralus
    Gigantikus szalonnanyársak ? :DDD
  • G_ArchAngel #2369

• Bobber
    Na ha mar igy benne vagyunk a zenit temaban akkor nekem is lenne egy kerdesem :):) Nem tudjatok holy lehet javittatni a zenit gepeket mert ami nekem van itthon azt meg a fater ahsznalta anno es hat egy kicsit sokat futott mert mar a mechanikaja nem a legmegbizhatobb mert a fogaskerekek vagy mik elegge elkoptak benne:):) szal erdemes meg vele foglakozni vagy hagyjam a fenebe:):) mert mondom jo kis gep ez es ez mar ttl es szal szerintem kar lenne erte mondjuk a kukaba ugy se rakom csak hat megis:):):)
  • magnum
    ZENIT témában meg nem akarok belerontani az üzletbe, meg flémelni se, de szerintem egy Prakticával joban járnál, bár tény hogy olyan nagy különbségek sincsenek.
    Ha tényleg 2 tekercs ment át rajta, akkor nem kérdés, hogy megéri, de 10-ért LTL prakticák is szoktak lenni, fullos alapobjektívvel (50mm/f1.8, Zeiss), belső TTL fényméréssel, tágabb záridő értékekkel, elvben precízebb szerkezettel (nincs összehasonlítási alapom).
  • magnum
    nem pontoztam
  • I.C.ram
    Hány megapixel?
  • FREAK
    nem én vagyok, de lehet, hogy ismerem, nem tudod a nevét?
  • Crem
    Ez !
  • magnum
    Erre gondoltam amúgy.
  • magnum
    ok, akkor nem :)
  • FREAK
    ???
  • magnum

• magnum
    fotózz-on van egy 300D-s, fordított obis kép, fordítógyűrű nélkül, tevoltál?
  • Lateralus

link
  • Lateralus
    Legyen mindjárt 8 !

Itten vannak amúgy képek a szerkezetről, obiról, meg tokról. (Nem én csináltam)
  • FREAK
    ok, majd a bícsen két koktél és 4 puerto rico-i kurva között :)
  • Lateralus
    Hosszadalmas így most leírni, hogy nincs előtted a gép. Élőben fél perc.
    Majd elmagyarázom egyszer.
  • FREAK
    ja igen, ez a beépített fénymérő hogy műx?
  • FREAK
    az igaz, én is meglepődtem, mert valamiért azt hittem, f22 a teteje, aztán egyszer véletlenül tovább tekertem
  • Dzsini
    nem válasz, csak egy érdekes adat ;)
  • FREAK
    amúgy ugyanilyet láttam a Váciban is, az is 10 volt, de én nyócér akartam elvinni, persze nem adta az orosz picsa :)
  • FREAK
    de ha mégsem, akkor kő Galynak :)
  • FREAK
    kőhát, többit privátban
  • FREAK
    tom, nekem is 36 a vége

de ez mire volt válasz? :)
  • Galy
    Freak, ha meggondolod magad, akkó szójja! :)
  • Lateralus
    Na, beszéltem a Zenit tulajával és azt mondta, hogy oké. 10-et kér érte.
    A gép lényegében vadonatúj állapotban van, mert a mostani tulaja csak úgy kapta egy rokonától ajándékba, de nem használja, mert nem érdekli a fotózás, aki adta neki, annál is a szekrényben állt vagy 2 évtizedig. Nálam kb. 3 hónapja van kölcsönben, hogy ha akarom használjam és ha valakinek kell, adjam el. Egy tekercset fotóztam el vele. Amúgy elég nyers, bejáratatlan még a működése.

A gép amúgy egy Zenit 11 full fém vázas orosz gép. 1982-1990-ig gyártották. Hozzá az említett Helios 58/2 obi és egy tok.

Teljesen manuális működés
    M42 menet
    1/30-1/500 + B záridő
    Beépített fénymérő (nem TTL)
    Önkioldó
    Távkioldó csatlakozási lehetőség (manuális)
    Vakupapucs + vakuszinkron csatlakozó

Akkó kő ?
  • Dzsini
    Freak: a nagyobb DSLR gépek azért simán bekezelnek olyan tubusokat, amin el lehet szaladni F35ig meg ilyesmik... :D bár az már nem fehér embernek való árkategória :o)
    ott a probléma, hogy ez a csukás ez mechanikus, és egy idő után szerintem a lyuk megszűnik normálisan arányban csukódni, így időben lekorlátozzák...
  • magnum
    3500 kb.
    Azért nem tudom pontosan, mert mást is kértem.
  • FREAK
    azt nemtom, a logikám szerint amit ki lehet nyitni, az le is lehet zárni, és akkor már inkább a max nyílás kéne kisebb legyen, ha kicsi az optika

bár a nagyobb optikás kompaktok is megállnak 11-nél (S602), szóval nem vágom

juteszembe, a fordító gyűrűd mennyibe került?
  • magnum
    jaa, csak az a baj, hogy nálam 8-as a legszűkebb rekesz. ez amúgy miért jellemző digit gépekre? azért mert kisebb maga az optika is?
  • FREAK
    azért azt is kipróbálnám, amit egyes profik is alkalmaznak, hogy digivel belövik az expozíciót, és ha megvan, a filmessel lövik magát a művet

viszont mivel scannert nem szeretnék tuningolni, majdnem ugyanott lennék vele :)
  • magnum
    Nem racionális okok közé tartozik, hogy imádom az illatát :D
    Lehet hogy csak a bőrtok miatt van, de ilyet a műanyag Minoltám nem tud. Meg aztán van egy kellems súlya, fogása, egyedi hangulata, ami miatt teljesen más mint a digitális, és remekül egészíti ki azt.
    [ÁTMENT ÉRZELGŐSBE]
    Meg aztán azon se kell aggódni, hogy a felbontása pár év múlva nevetséges lesz.
  • FREAK
    jaja, azt is ajánlották, hogy vegyek valami régi ruszki előhívó szerkót cca 20 rongyból, és alakítsam át a fürdőszobát sötétkamrává, mer az fun :)
  • magnum
    Végülis ha szerzel konvertert, akkor "fillérekből" vehetsz rengeteg objektívet, sazjó.
    Én úgy vagyok, hogy elég sok dologra jó a Z1 is, amire meg nem (pl. hosszú expo), arra meg ott a Praktica. Sőt arra gondoltam, hogy veszek még egy vázat, és akkor kétféle filmmel dolgozhatok.
    Itthon laborálni meg móka, és ha nem nagyítok ki minden képet, és a negatívot is magam hívom, akkor nem is fog annyira hanyattvágni anyagilag.
  • FREAK
    az M42 is érdekel, nincs 50-es obim, és szeretek kísérletezni

én nem vagyok lázas, megvagyok analóg nélkül, de ha már fillérekből megvan, azt is ki kell próbálni
  • magnum
    Téged úgyse az M42 vége érdekel konverterileg, hanem az 52mm-es, ha makrózni akarsz, nemö?
    Mindenkit elkap az analóg-láz?