25245
-
#3552 nekik volt :) -
#3551 az.. de mondjuk volt eszuk, tudták mikor lesz mindenki a fesztiválon... Épp akkor volt kosheen :P -
#3550 mer rohattak! -
#3549 utolso nap Szallasra bemásztak az ablakonáltal :/ -
#3548 eü!!4
Hogyan? -
#3547 (csináltam is 1 jó "ahol a part szabad" képet csakhát utso nap elloptak az a70-t a mem kartyaval együtt :P )
[ ] -
#3546 Igen pl volt aki "komolyabbnak" tűnő gépet akarta bevinni táskában és kérték tőle a press igazolványt, majd kitessékelték.(mivel nemvolt neki) -
#3545 A biztonságiak? -
#3544 Tonbolni nem szoktam (de mi van ha haver szerez gonbát és ráiszom, jááááj!). De szeretik az enberek ha fotózom őket? Ilyen szempontból a közönség jobban érdekel mint a színpad. -
#3543 mármint értem ezalatt az 1x használatos eldobható gépeket ;) -
#3542 Sziget kicsit nagyobb rendezvény, de már hegyalja fesztiválon se nézék jószemmel ha valakinél 8x8 cm nél nagyobb fényképezőgép volt.
-
#3541 tombolni=fotózni
-
#3540 attól függ
bulizni mész vagy tombolni? (esetleg K.O. punk kurvákat véresre b***ni?) -
#3539 Ha esetleg kitolom a pofámat szigetre, merjek gépet vinni? (elhagyás, ráhányás, por, tolvajok, agresszívek...) -
#3538 Pl az érmés képednél mindegyiket kötegelve megnyitod, azonos wb értékkel, és máris nem gond hogy auto-n hagytad a fehéregyensúlyt. -
#3537 jó, de ritkán szükséges
nekem legalábbis komoly ok kell, hogy utólag még konvertálgassam a képeket
-
#3536 én is a mohára gondolok -
#3535 A RAW jó, értem? Persze én se mindig használom, de a méretet nem számítva csak előnye van. -
#3534 A kérdés nem nehéz :D
Én is csináltam már makrót egyik kedvenc növényemről. -
#3533 Dzsini kedvéért, kvízjáték :) MI EZ?
-
#3532 télleg, jobb oldalon kicsit elszabta
szoktam, ha nagyon muszáj -
#3531 alap.
de az illesztés se fullos
rawba szoktál lőni? -
#3530 mindegy, mert eszembe juthatott volna
persze utólag sem késő, de annyit már tényleg nem ér a project :) -
#3529 ha megkerded elmondtam volna.. en mar tapasztaltam sajna:) -
#3528 Újabb tanulság: panorámázásnál mellőzzük az AUTO WB-t, mert ez lesz a vége :)
Eredeti méret: 6000x4900px
-
#3527 na gyerünk-gyerünk...
[TÜRELMETLEN MÁ] -
#3526 igen, valahogy így próbáltam
1Ft-os 4x4 képből, most kezdem el az illesztést -
#3525 Ez jónak tűnik. Az egyik egy sima fehér lap legyen, erre szerintem ragaszd rá az érmét (buksz egy százast, sry :), a másik meg egy milliméterpapír, ezen nézd meg, hogy 1 frémnyi kép némi átfedéssel mekkora mozgatást igényel, és jelöld be a lapon. Sztem ez így elég gyors. -
#3524 hehe kicsit tologattam 1 ermet itt az asztalon... hat.. mitmondjak.. nem irigyellek :D -
#3523 viszont 2 papírlappal meg lehet csinálni, na essünk neki -
#3522 hát valami ilyesmi lesz, viszont a baj csak a belső részeknél jön elő, ahol nem látod a jelöléseket
nehéz úgy csúsztatni, hogy közben ne forduljon el
persze megfelelő számú képpel ez korrigálható, csak azzal meg a photostitch izzadna fél napig -
#3521 és ha a papírlapon csinálnál beosztásokat mmenként (vízszintesen függőlegesen egyaránt) és az így kapott kis négyzeteken bejelölöd hol volt az érme -1 el arrébtolod ésígytovább?
gondolom az érme körüli részt ugyis retusálod, tehát a beosztás nem látszódna. -
#3520 hát a lenti képen igen, amúgy mindkét éle mentén kéne
kipróbáltam egy 10 centessel, kisebb nagyítással, de nem lett túl jó (viszont tudom, mit rontottam el) -
#3519 hát rajta, próbáld ki :)
(láttál már mikroszkópot?) -
#3518 IMatch nevű progihoz nincsen vkinek krekkje? -
#3517 -
cyrus #3516 vicces gyerek vagy... én a lencsét mozdítanám el, ami ugye állványon van..... -
#3515 Papírlapra ráteszed, amit az egyik éle mentén mozgatsz? -
#3514 fotózni, az összerakás a kisebbik gond, de pontosan elmozdítani az érmét a lecse alatt kemény dió -
#3513 Fotózni nehéz vagy összerakni?