25245

• FREAK
    ja és természetesen ha már sitten vagy, ovis csoportoknak mutogatnálak, ez is a te érdeked, nem?
  • FREAK
    ja, hogy az állatvilág legyen hálás, amiért önzetlenül megvédjük őket a gonosz vadászoktól...

etesd magad ezzel a szarral, ha jólesik

ennyi erővel téged is szívesen sittre basználak, nehogy leszúrjanak egy szórakozóhelyen, hisz ez mindennapos, csak a te érdekedben tenném, legyél hálás bazmeg...
  • szacsi
    őőő...bekötő papírt összecsavartam az egyik végébe beledugtam az objektívet, a másik végét meg a lámpa közelébe raktam és elkattintottam
  • Galy
    "Menny el" ?????

tudod?! :D
  • Blasta
    "a bohóc (sry freak :D) zsonglőr, artista maradhat..."

NEEEEEEEEM! Ezek is szánalmasak, le velük!!!!!! :-))
  • tomsolo
    zoo szerintem is sux, pedig sztem lehetne szépen csinálni hogy tényleg jó legyen, cirkusz egyértelműen de csak az állatos részek, a bohóc (sry freak :D) zsonglőr, artista maradhat...

a terrarium is sux - ha rosszul csinálják - , de az életbe nem szeretnék makrózni szemtől szembe zöld mambát, királykobrát, buvártokkal piranha-t fotózni meg ilyesmiket...
  • I.C.ram
    Najó, akkor ezzel a képpel zárnám is a vitát, ha nem bánjátok.

Niagara és környéke.

• Blasta
    Na a cirkusz lenne a második "szórakoztató központ" amit bezárnék az állatkert után.
    Az a szar nem más, mint engedélyezett állatkínzás. De erről ne nyissunk új vitát itt a fotóstopikban...
  • Blasta
    Menny el az állatkertbe, ülj le a bengáli tigris 5x5-ös ketrece elé és bámuld ahogy kilómétereket tesz meg a KETRECE két vége között ide-oda kóvályogva, mintha belenne narkózva.
    Esetleg nézz meg pár IGEN RITKA hatalmas papagájt (fajtát nem tudok), ami egy nálánál nem sokkal nagyobb üvegkockában ücsörög egy faágon...
  • I.C.ram
    Nem, de remélem bekerülök vele a "Híres szállóigék" nevű könyvbe, mert sokat gondolkodtam rajta :D
  • I.C.ram
    Régen nyilván cirkuszként üzemelt, de azóta folyamatosan átalakult, ahogy eszmélt az ember.
  • Blasta
    Ez valami meseszép.
    Ugye csak olvastad?
  • Blasta
    "Az állatkertből legutóbb a Bömbi nevű oroszlánklyköt telepítették vissza Afrikába. Nem az első és nem is az utolsó ilyen állat volt."

Szerintem ez a dolog kurva ritka. Nem ezért hozták létre ezeket a parkokat.
  • I.C.ram
    Az állatkertben nem az állatokat tartjuk fogva, hanem az embereket tartjuk távól az állatoktól.
  • Blasta
    ..azaz NEKIK szól, nem erről, sry
  • Blasta
    "Én is láttam már ott, és mégsem érzem úgy, hogy láttam IGAZÁBÓL oroszlánt"

De egy 5 éves kisgyerek nem így érez. Első sorban erről szól az állatkert...
  • I.C.ram
    Na ne mondd már, hogy szerinted egy állatkert nagy biznisz :D

Unokatestvérem biológus-hallgató, és állatkertbe is szoktak menni gyakorlatra. Hát baromira nem nagy biznisz az tuti. Az állam segítsége nélkül már rég bezárhatták volna az egészet, ígyis épp annyit keres, amennyiből apró fejlesztéseket, és a kölcsönöket tudja fizetni.

De most mondd meg őszintén. Inkább szeretnéd látni szeencsétlen jószágot egy sittes orvadász töltényeivel átlyukasztott trófeaként látni, vagy úgy, hogy van még remény a szaporítására, és a telepítésére?

Az állatkertből legutóbb a Bömbi nevű oroszlánklyköt telepítették vissza Afrikába. Nem az első és nem is az utolsó ilyen állat volt.
  • FREAK
    "most lehet rajta elmélkedni hogy a világon van pár millió krokodil, most miért baj ha kettőt bezárnak az állatkertbe ?
    a baj az hogy ha pl embereket zárnának be valahova, ott se sokat számítana statisztikailag 1-2 darab ember, de annak z 1-2 darab embernek biztos szarul esne :P"

Gondolod, a tigris boldog, hogy bezárták? Kinek van joga így rendelkezni egy olyan élőlény fölött, amelyik jóval az ember előtt már a tápláléklánc csúcsán volt? És nem 1-2 állatról van szó, hanem rengetegről, amik szaporodnának a vadonban, így meg betegségben pusztulnak el bezárva. Gratulálok, jó szórakozást az állatkerthez (és sok jó, nagyon nagy munkát igénylő fotót.....)
  • FREAK
    Az állatkert nem erről szól, hanem elsősorban az anyagi haszonról, ugyanolyan szórakoztatás, mint a cirkusz vagy a vidámpark (meglepő módon nálunk egy helyen is vannak).

Egy elefántnak NEM itt van a helye, bőven van hely Afrikában hogy megfelelő vadasparkokat hozzanak létre, és ez vonatkozik minden állatra. Onnantól kezdve, higy kirakatba teszik őket, az egész "save the animals" duma megbukik. Aki kíváncsi a kengurura, utazzon Ausztráliába vagy nézzen tévét (az is van olyan hiteles élmény, mint a saját szarában fetrengő bezárt nyomorultat bámulni az üveg mögött).

Nem értem, mi a jó abban, hogy "láttam már oroszlánt (állatkertben)". Én is láttam már ott, és mégsem érzem úgy, hogy láttam IGAZÁBÓL oroszlánt. Ahhoz oda kell menni, ahol ÉL, és ott megnézni, akinek meg nincs rá pénze, az sajnos így járt, ha túléli, hogy nincs Ferrarija, akkor ebbe se fog belehalni. Így még az élmény egzotikuma is megmaradna, ha jelent ez még valamit ebben a cudarjó civilizált szarevő világban.
  • cyrus #4960
    igy van, maximálisan egyetértek veled...

most lehet rajta elmélkedni hogy a világon van pár millió krokodil, most miért baj ha kettőt bezárnak az állatkertbe ?
    a baj az hogy ha pl embereket zárnának be valahova, ott se sokat számítana statisztikailag 1-2 darab ember, de annak z 1-2 darab embernek biztos szarul esne :P
  • I.C.ram
    Én szoktam menni az állatkertbe, illetve régebben sokszor voltam. Vittem mindig az elütött, megsérült sünt, madarat, mert ott megtudják gyógyítani őket, aztán hamár ott vagyok körbejárom. Bár én sem szeretem a show jellegét az állatkertnek.
  • Blasta
    Ettől függetlenül be nem teszem a lábam mégegyszer a magyar állatkertbe, de szerintem semmilyen másikba se.

Na téma off szerintem! :)
  • Dzsini
    az sehogy. de a természetessel ellentétben az a macska lényegesen több kölyköt tud szülni, "akiket" már lehet szafariban/visszavadítva nevelni.
  • I.C.ram
    Nyilván elöbb szoktatják őket. Az ösztönök így is megmaradnak. A több ezer éve háziasított macskák is szoktak vadászni, pedig nekik aztán nem kell.
  • I.C.ram
    Ja csak egy szafari park létesítése, fenntartása sokkal több pénzt emészt, mint egy állatkert, és a kormányok nem valószínű, hogy szívükön hordják az állatok sorsát, és pénzt áldoznak rájuk.

Az osztrák szafari park is tönkre ment, pedig az osztrákok elég könryzezetbarát nemzet.
  • Blasta
    Kérdés:

Ha egy 5*5-ös ketrecben nevelkedett szerencsételn nagymacskát akit a gondozója etet,visszavisznek a szavannára, meddig fog ott életben maradni???
  • Blasta
    Alapgond:

Állatkert=börtön

"Safaripark"=elfogadható állatmenhely, ahol a látogatók vannak bezárva és nem az állatok
  • I.C.ram
    Nyugaton ez elég megszokott tény, hogy állatkertekből visznek vissza a vadonba állatokat, mert már egyszerűen kipusztultak a termésetes környezetükben.

Én megértelek titeket is, én is nagyon szeretem az állatokat, legyen az a legvérszomjasabb ragadozó, vagy hüllő, de sajnos, amíg az ember képes párszáz dolcsiért lelőni egy állatot, addig sajnos nincs más megoldás.
  • I.C.ram
    Ezen a véleményen vagyok én is.
  • Dzsini
    sajnos sok faj számára az egyetlen fennmaradási, vagy akár szaporodási lehetőséget nyújtja az állatkertek léte, mert a természetes élőhelyük már nem "lakható"... az pedig, hogy embereket engednek be nézni egy bevételforrás, amiből esetleg jobb körülményeket és táplálékot tudnak nyújtani ezeknek az egyedeknek.
  • I.C.ram
    Szerintem még mindig jobb, mintha levadászná őket pár éces niggah afrikában, vagy egy redneck a sörétes puskájával.

Az állatkertekből lehet majd újratelepíteni a már már kipusztult állatokat.
  • Blasta
    Egyértelmúen egyertértek Freak egyszerűen elmagyarázott álláspontjával és egyáltalán semmiért nem változtatnék ezen az állásponton.

Utoljára középiskolás koromban voltam állatkertben egy csaj kedvéért.
    Az "élmény" annyira megfogott, hogy többet SOHA nem teszem be a lábam ilyen helyre...
  • Dzsini
    köszi :) mégmégmééééég :)

1-2 filecserélőt átkutattam és semmi :(
  • FREAK
    nézd meg azt a medvét, egy szerencsétlen kibaszott beteg bohóc, még árnyaltan sem látszik rajta milyen állat valójában az otthonában, természetes, vad környezetben

a legszebb madarak kurva vitrinben senyvednek, a krodokilt bebasszák egy lavórba, a madárpók meg hadd süljön egy spotlámpa alatt egy plexi dobozban....

betiltanám az összeset, a látogatókat meg bezárnám az így kiürült helyekre
  • FREAK
    mit nem értesz?

semmilyen szinten nem tudok egyetérteni az állatkertek létezésével és a látogatók hozzáállásával
  • Galy
    na
  • cyrus #4941
    dc ?
  • Dzsini
    4930ra senkisemmit?
  • I.C.ram
    Mert?
  • FREAK
    állatkert :