25245

• Lateralus
    Igen.
    Vakut, csak, ha szükséges, de a beépített enm sokmindenre jó. Semminél több.
    Nincs tuti beállítás. Egy esküvőn is ezernyi helyzet lehet. Templom és templom, étterem és éttrem között is nagy különbség lehet. Nem tudok mindenre jó beállítást ajánlani.

Templomban érdemes nagy érzékenységet használni, nagy fényerejű obival, vagy jobb híjján egy erősebb külső vakuval. A két utóbbi nem lesz, marad a nagy érzékenység.
  • DirtyGab3sz
    Majd 3-5 év mulva veszünk!:D
  • Aspyrin
    Az új Pentax K7-hez már dukál az időjárásálló obi, de egyelőre jobb a jelenlegire vigyázni. ;)
  • DonZorro
    Állítsam majd be a benti képekhez a fix 800-at? Vakut kell állítgatni hozzá? +-? Módok?
  • Lateralus
    800-1600
  • DonZorro
    Ja, fix 50-est mi? Az a baj hogy nekem csak ez a kettő van még...
  • DonZorro
    ISO? 100-1600 (3200)...
  • DirtyGab3sz
    Egy fix 50-es 1.4-est vigyél!:D
    És beszélj a profi fotóssal, még mielőtt hátbavág a fémkofferével, vagy egy állvánnyal!:D:D
    Bár álltalában rendesek!:D
  • Lateralus
    ISO max?
  • DonZorro
    Aham, lesz hivatalos fotós is.
    Külső vakum nincs, valami speckó beállítás esetleg a benti képekhez este???
  • Lateralus
    Ha jó képeket akarsz és a hivatalos (ha lesz) fotós agyára menni, akkor a 18-55-öt.
    Ha diszkrétkedsz, akkor a 55-200-at.
  • DonZorro
    Hali Mesterek!

Egy kérdés:
    Ha megyek egy esküvőre hobbi fotózni, akkor melyik objektívet vigyem inkább a D60-hoz???

18-55 AF-S DX VR
    55-200 AF-S DX VR

Esetleg van valami jó tanácsotok???

Köszi előre is...
  • DirtyGab3sz
    Én azt a trükköt használom esőben, hogy egy vékony szemeteszsákot a napellenzővel az obira "csíptetek", kivágom a frontlencsénél, és a gépre húzom....
    A kezed adott,hogy a lukas felén beteszed a zsákba és úgy fogod a vázat!
    Ugyan a kéccázdém is szigetelt, de az obi miatt nem kockáztattam eddig!:D
  • Garga Pitic #23428
    Hacsak a "por" nem a tesztképen.
    Gondolom változik a hossza zoomolás és fókuszálás közben. Pumpálja a levegőt váz és külvilág közt, a megszaporodott pöttyök talán a pára lecsapódott cseppjei vagy vékony rétege valahol a gépben.
    Ne legyen igazam, de elég komoly zuhi volt, páratartalom jóformán abszolút értékben is 100%...
  • Zsolo007
    A 16-45 amit használok nem. Ennek ellenére nem volt vele gond.
  • Garga Pitic #23426
    K20D időjárásálló. Az obi is az?
  • DecenS
    pár hete linkeltem be a topicba...
  • BiG G
    honnan szedted Jano? :O)
  • Tomo15
    Valóban jóféle
  • 5Dani
    Nem akarok magyarkodni, de összemérhetetlenül színvonalasabb műsor (igaz, csak a harmadik résznél járok), mint ami a Discovery-n futott. Mindenki ajánlotta azt, pedig egy irritálóan semmitmondó, primitív sorozat.
  • 5Dani
    press play on: tape
  • Loál János #23420
    [MÁ LESZEDTE]
  • 5Dani
    Ízlések és fotonok kurvajó, nézzétek!
    [nézi]
  • Zsolo007
    Tegnapi pesti viharban voltam kint fotózni (meg kell jegyezni nagyon jól bírta a k20d, semmi esővédelme sem volt és kint voltam vele a szakadó esőben vagy egy órát, tény hogy védtem ahogy tudtam, de akkor is...) és utána gondoltam csekkolom, hogy víz, por, bármi jutott-e a masinába, így a gép használatba vétele óta először csináltam porellenőrzést és az eredmény igen érdekes lett: Tegnap este még csak egy pötty por volt a szenzoron, ma reggel már porhegyek, mostanra pedig még érdekesebb letta helyzet, mindezt úgy hogy nem volt leszedve az obi a gépről.
    Íme a szenzorkép:

Érdekes az, hogy ha simán megfotózok egy fehér lapot akkor semmi nyoma ennek....szerintetek mi lehet ennek az oka?
  • The Garrett
    Nemtudom, ha háttérképes theme-t kéne választanom az igooglehöz (amiről ez a pályázat szólt) én is a magyar srác képei közül választanék. Azok a legsemlegesebbek, ha már olyan theme-képet keresek amit egész nap nézek arra azok a legjobbak. Ilyen szempontból jogosan nyert.

(Bár ezzel a véleménnyel egyedül leszek azthiszem. :D)
  • Tikal #23416
    a szerb srác képei joak, meg a többi is, nem is értem hogy nyerhetett...
  • Blasta
    Hopp, most olvasom, pont a lényeget sikerült elb*sznom.

szerk: "Ezért én fix, hogy NEM gratulálok."
  • Blasta
    Jó, ez mondjuk igaz :)
  • G_ArchAngel #23413
    szimplan csak irigyek vagyunk...
  • Blasta
    Az a szégyen, hogy ezt a pályázatot egy NEGYEDIK évfolyamos fotós hallgató adta le. Ezért én fix, hogy gratulálok. Ehhez a munkához???? Szégyen egy fotós kezéből ilyet kiadni...

Győztesnek megszavazni hasonlóan az.
  • Lateralus
    Szerintem itt a témaválasztás kapott díjat: egykori átnevelőtábor, brit területen, náci tiszteknek.

A képekről nekem sem jön le semmi ilyesmi, és még azután sem tudom ezzel párosítani, hogy olvastam róla. Valamiféle sivárság igen, de "gyűlölet"? Bár én nem vagyok neves művészettörténész, meg fotós, csak a Néző.

Aki gratulál a sikerhez.

Azért irány Recsk! Néhány bokorfotóval hátha elcsíptek valami tini-különdíjat...
  • Blasta
    Megkockáztatom: az összes sorozat JOBB.
    Ááááá, kiakasztó, ilyen képeket a hétvégi családapukák szoknak csinálni mikor vesznek egy 100rugós ultrazúmot ://////
  • Lullaby
    Vesna Stojakovic és Matjaz Tancic képei többet mondanak mint a sárga konténer teteje... lol...
  • G_ArchAngel #23408
    "Halász szerint a képek így arra figyelmeztetnek, hogy milyen sok gyűlölet van még a világban."

Ezek?
    Hol? Hogyan? Miert? Mivel? Mikent?
  • Blasta
    De vazze, ez a "fotósorozat" akkor is ...khmm... KEMÉNY
  • 5Dani
    Mi popkultúrán nevelkedett, kommersz kis nímandok hogyan is érthetnénk meg a Moholy-sok magasfokú művészetét? (Lásd még: Kudász Gábor Arion)
  • Blasta
    Ez most valami vicc ugye?
  • Blasta
    Mondjuk az igaz :D
  • Loál János #23403
    >:-D
  • 5Dani
    Azért a zsűrizés korrekt volt mindig