25245
-
#7767 -
#7766 Megtettem. -
#7765 Csak saccra vágtam ki :) -
OPM #7764 tetejéből vághatsz nyugodtan :) -
#7763 Nekem sikerült :)
Sajna csak a vihar végét kaptam el, kevés villám volt, bezzeg az elején :)
-
#7762 Így is lehet. -
#7761 akkor este elkapom msn-en.;) -
#7760 Gondolom a tapasztalatait, mert neki olyan gépe van :) -
#7759 nem :o
mét mit mondana róla? -
#7758 Gondolom Pyxet már kérdezted a 300D-ről :) -
#7757 A "nem kimondottan alkalmas" az azt jelenti, hogy nem a legjobb erre a célra egy ilyen gép, de nyilván semmi sem lehetetlen.
De végül is, köszi, hogy lemeóztad, már alig vártam, hogy megtudjam: vajon helyeset mondtam-e vagy sem. :-) -
#7756 hát jah.kompaktok nagyon zajosodnak ilyen hosszú záridőnél.én most szeretnék venni 1 tükröset 200e körül.szerinted mit érdemes?canon eos 300D v. 350D- vacilálok bár a 350-t kicsit drágállom már.Nikonok milyenek? D50, D70?Meg a konicaminoltának az új 5D-je? -
#7755 "De villám fotózásra nem kimondottan alkalmasak a kompaktok, sajna."
Ennek kissé ellentmond Seer Dani szép karriert befutott balatoni fotója (S602), de végül is nagyrészt helyes kijelentés. -
#7754 15 másodperc az semmi szvsz egy éjszakai égboltnál. Hamár kompakt gép akkor legalacsonyabb ISO, 30sec (vagy amennyi max lehet) és a rekesszel kell játszadozni, hogy legyen elég fény. Esetleg egy lépéssel megemelni az érzékenységet.
De villám fotózásra nem kimondottan alkalmasak a kompaktok, sajna. -
#7753 Az SLR/DSLR gépeknél lehetséges bulb záridő, ami addig tart míg nyomod a gombot (távkioldó kötelező).
-
OPM #7752 énis így csináltam, de semmi nem látszik pedig fix voltak nagy villámok ezalatt a géppel szemben -
#7751 bulb-ra kell rakni ;) -
#7750 Van olyan digitális fényképezőgép, aminél bármilyen hosszú lehet az exponálási idő? Mert én a legtöbbnél csak olyat láttam, hogy max. 30 sec :S
Én tegnap 15-el csináltam (ennyi a max. :(), 200-as ISO érzékenységgel és szerintem elég világosak lettek a képek. Igaz akkora villámok voltak, hogy majd beszartam :C -
#7749 "a lehető leghosszabb expo idővel"
Mennyi az nálad? Mert ide nem árt minimum 5 perc, de ha több, az jobb... -
OPM #7748 jaja, manuállal csináltam mindent, a lehető leghosszabb expo idővel
más fényforrás nem volt a közelben és szúnyogháló sem :)
de mégis full sötét lett az összes kép... -
#7747 Én is próbáltam, de nem jött össze :/ Szúnyogháló van az ablakokon, meg az utcai lámpák fénye is túlságosan bezavar. Olyan helyet kell keresni, ahol nem zavar be semmilyen fényforrás, hanem szinte teljesen sötét van. Lehetőleg minél hosszabb exponálási idővel csináld. Ha pedig ablak mögül fotózol figyelj arra, hogy manuálisan állísd be a fókuszt végtelenre, mert az autofókusz pofára esik ilyen helyzetben. -
OPM #7746 szerettem volna ma villámokat fotózni, de nem igazán sikerült? :( szerintetek milyen beállításokat kellene használnom? -
obe #7745 ...éniskérek -
#7744 Gombámhoz mit szóltok?
Ez meg utána :) -
#7743 oltari kep
-
#7742 vagyis
-
#7741 Mátyás az igazsságos
-
#7740 80 kilós az a váza? nem lehet kivinni a napfényre?
ha az ember élőlényeket fotóz, érdemes azt természetes környezetben tenni, egy szobanövény vagy egy ketrecbe zárt állat nem szép látvány... -
DJviolin #7739 Igazad van yeltzin. Tényleg szép lenne a lemenő nap sugaraiban. Csak ez a rózsa a szobában volt egy vázában. :-)) -
G_ArchAngel #7738 nem, azért raktam fel, ha félteném, akkor ki sem kerültek volna a vinyómról...:P -
G_ArchAngel #7737 Szia. erősen ez volt a cél: RAW-elésnél rendesen nyomtam a "shadow"-t, mivel a Mamut, mint háttér nem mutatott volna jól a képen...
...és talán így kicsit sejtelmesebb lett:) -
#7736 nemtom, honnan számít valaki profinak, na mindegy.... direkt vakuzni csak igazolványképet szabad :)
Ugyanez a virág a lemenő nap sugaraiban még szép is lehetne. -
#7735 felhasználtam az egyik képed ha nem baj...
-
DJviolin #7734 A képet egy Hp Photosmart 735-össel készítettem. Nincs semmi retusa rajta!!!
Macro funkció bekapcsolva, és amikor villant a vaku, eltünt a háttér. Profik kérlek mondjátok el a véleményeteket.
Üdv:
DJviolin -
#7733 Ezeket milyen géppel is?Tetszenek. -
Aspyrin #7732 sztem alulról az 1,3,4,5-ös kép túl sötét, az utolsó tetszik a legjobban -
#7731 loál azt nem néztem :D -
#7730 "A képek tegnap este készültek a Mamutban"
no comment :D -
#7729 nájszos, voltál csütörtökön boxutcalátogatáson? -