Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PResident Evil
ték 😉

PResident Evil
😊)

vazz akkor nekem kattog ? :o

de mét ?

szacsi
enyém nem kattogö 😛
majnem belefújt a szélö a csónakból a vizbe 😄:

:-O http://www.ashes.hu O-:

PResident Evil
én is párszor... hmm... neked is hangosan kattog ? annyira baszkurálja a fülemet ! nagyon hangos :\

szacsi
hm...látom nagyon élvezed a gépet 😄
én ma majnem összetörtem 😛

PResident Evil
hmm... most voltam nagyfaternál... rajzolt egy képet a keddvenc fájáról amit tavaly vágtak ki... gondoltam lekapom...

zakika
a francba, ez nem volt lekicsinyitve sehogy, pedig azt hittem

ban pls.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

FREAK
ez így igaz sajnos, nem õk ártanak nekünk, hanem mi nekik

Riszpekk

PResident Evil
vazz... jövõhéten mikor ?

The Garrett
nope... valamikor jovohet inkabb szerintem 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

PResident Evil
pls no offtopic...

grt !!! holna ráérsz "járkálni" egy kicsit ?

The Garrett
ehhez csak drakulálni tudok ^^

szacsi
a eNber a legnagyobb állat
különben is, nem az állatot kell a enbertõl elzárni, hanem az enbert a állattól

FREAK
sry, valamit félreolvashattam

Riszpekk

The Garrett
szerintemis az állatoknak kéne uralniuk a világot<#zavart2><#wow3><#sir><#shakehead>

pont errõl beszélek ! most mé szósz le ?

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

szacsi

amúy is az lenne a legalapabb, ha nem lennének gecie vadászos...lövöldözzék otthon az asszonyt vagy aszomszédot 😛
az a legnagyobb probléma, hogy az egész úgy van beállítva...szal szerintem az állat nem feltétlenül alárendeltje a eNbernek

Placebó
mééég plííz mééég 😄

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
VÉGRE TÖRTÉNIK VALAMI....😄D

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

I.C.ram
Rohadtúl nem volt szó ilyenrõl....
FREAK
ja és természetesen ha már sitten vagy, ovis csoportoknak mutogatnálak, ez is a te érdeked, nem?

Riszpekk

FREAK
ja, hogy az állatvilág legyen hálás, amiért önzetlenül megvédjük õket a gonosz vadászoktól...

etesd magad ezzel a szarral, ha jólesik

ennyi erõvel téged is szívesen sittre basználak, nehogy leszúrjanak egy szórakozóhelyen, hisz ez mindennapos, csak a te érdekedben tenném, legyél hálás bazmeg...

Riszpekk

szacsi
õõõ...bekötõ papírt összecsavartam az egyik végébe beledugtam az objektívet, a másik végét meg a lámpa közelébe raktam és elkattintottam

Galy
"Menny el" ?????

tudod?! 😄
Blasta
"a bohóc (sry freak 😄) zsonglõr, artista maradhat..."

NEEEEEEEEM! Ezek is szánalmasak, le velük!!!!!! :-))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

tomsolo
zoo szerintem is sux, pedig sztem lehetne szépen csinálni hogy tényleg jó legyen, cirkusz egyértelmûen de csak az állatos részek, a bohóc (sry freak 😄) zsonglõr, artista maradhat...

a terrarium is sux - ha rosszul csinálják - , de az életbe nem szeretnék makrózni szemtõl szembe zöld mambát, királykobrát, buvártokkal piranha-t fotózni meg ilyesmiket...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

I.C.ram
Najó, akkor ezzel a képpel zárnám is a vitát, ha nem bánjátok.

Niagara és környéke.

Blasta
Na a cirkusz lenne a második "szórakoztató központ" amit bezárnék az állatkert után.
Az a szar nem más, mint engedélyezett állatkínzás. De errõl ne nyissunk új vitát itt a fotóstopikban...

Blasta
Menny el az állatkertbe, ülj le a bengáli tigris 5x5-ös ketrece elé és bámuld ahogy kilómétereket tesz meg a KETRECE két vége között ide-oda kóvályogva, mintha belenne narkózva.
Esetleg nézz meg pár IGEN RITKA hatalmas papagájt (fajtát nem tudok), ami egy nálánál nem sokkal nagyobb üvegkockában ücsörög egy faágon...

I.C.ram
Nem, de remélem bekerülök vele a "Híres szállóigék" nevû könyvbe, mert sokat gondolkodtam rajta 😄
I.C.ram
Régen nyilván cirkuszként üzemelt, de azóta folyamatosan átalakult, ahogy eszmélt az ember.
Blasta
Ez valami meseszép.
Ugye csak olvastad?

Blasta
"Az állatkertbõl legutóbb a Bömbi nevû oroszlánklyköt telepítették vissza Afrikába. Nem az elsõ és nem is az utolsó ilyen állat volt."

Szerintem ez a dolog kurva ritka. Nem ezért hozták létre ezeket a parkokat.

I.C.ram
Az állatkertben nem az állatokat tartjuk fogva, hanem az embereket tartjuk távól az állatoktól.
Blasta
..azaz NEKIK szól, nem errõl, sry

Blasta
"Én is láttam már ott, és mégsem érzem úgy, hogy láttam IGAZÁBÓL oroszlánt"

De egy 5 éves kisgyerek nem így érez. Elsõ sorban errõl szól az állatkert...

I.C.ram
Na ne mondd már, hogy szerinted egy állatkert nagy biznisz 😄

Unokatestvérem biológus-hallgató, és állatkertbe is szoktak menni gyakorlatra. Hát baromira nem nagy biznisz az tuti. Az állam segítsége nélkül már rég bezárhatták volna az egészet, ígyis épp annyit keres, amennyibõl apró fejlesztéseket, és a kölcsönöket tudja fizetni.

De most mondd meg õszintén. Inkább szeretnéd látni szeencsétlen jószágot egy sittes orvadász töltényeivel átlyukasztott trófeaként látni, vagy úgy, hogy van még remény a szaporítására, és a telepítésére?

Az állatkertbõl legutóbb a Bömbi nevû oroszlánklyköt telepítették vissza Afrikába. Nem az elsõ és nem is az utolsó ilyen állat volt.
FREAK
"most lehet rajta elmélkedni hogy a világon van pár millió krokodil, most miért baj ha kettõt bezárnak az állatkertbe ?
a baj az hogy ha pl embereket zárnának be valahova, ott se sokat számítana statisztikailag 1-2 darab ember, de annak z 1-2 darab embernek biztos szarul esne 😛"

Gondolod, a tigris boldog, hogy bezárták? Kinek van joga így rendelkezni egy olyan élõlény fölött, amelyik jóval az ember elõtt már a tápláléklánc csúcsán volt? És nem 1-2 állatról van szó, hanem rengetegrõl, amik szaporodnának a vadonban, így meg betegségben pusztulnak el bezárva. Gratulálok, jó szórakozást az állatkerthez (és sok jó, nagyon nagy munkát igénylõ fotót.....)

Riszpekk

FREAK
Az állatkert nem errõl szól, hanem elsõsorban az anyagi haszonról, ugyanolyan szórakoztatás, mint a cirkusz vagy a vidámpark (meglepõ módon nálunk egy helyen is vannak).

Egy elefántnak NEM itt van a helye, bõven van hely Afrikában hogy megfelelõ vadasparkokat hozzanak létre, és ez vonatkozik minden állatra. Onnantól kezdve, higy kirakatba teszik õket, az egész "save the animals" duma megbukik. Aki kíváncsi a kengurura, utazzon Ausztráliába vagy nézzen tévét (az is van olyan hiteles élmény, mint a saját szarában fetrengõ bezárt nyomorultat bámulni az üveg mögött).

Nem értem, mi a jó abban, hogy "láttam már oroszlánt (állatkertben)". Én is láttam már ott, és mégsem érzem úgy, hogy láttam IGAZÁBÓL oroszlánt. Ahhoz oda kell menni, ahol ÉL, és ott megnézni, akinek meg nincs rá pénze, az sajnos így járt, ha túléli, hogy nincs Ferrarija, akkor ebbe se fog belehalni. Így még az élmény egzotikuma is megmaradna, ha jelent ez még valamit ebben a cudarjó civilizált szarevõ világban.

Riszpekk

igy van, maximálisan egyetértek veled...

most lehet rajta elmélkedni hogy a világon van pár millió krokodil, most miért baj ha kettõt bezárnak az állatkertbe ?
a baj az hogy ha pl embereket zárnának be valahova, ott se sokat számítana statisztikailag 1-2 darab ember, de annak z 1-2 darab embernek biztos szarul esne 😛

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

I.C.ram
Én szoktam menni az állatkertbe, illetve régebben sokszor voltam. Vittem mindig az elütött, megsérült sünt, madarat, mert ott megtudják gyógyítani õket, aztán hamár ott vagyok körbejárom. Bár én sem szeretem a show jellegét az állatkertnek.
Blasta
Ettõl függetlenül be nem teszem a lábam mégegyszer a magyar állatkertbe, de szerintem semmilyen másikba se.

Na téma off szerintem! 😊

Dzsini
az sehogy. de a természetessel ellentétben az a macska lényegesen több kölyköt tud szülni, "akiket" már lehet szafariban/visszavadítva nevelni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Nyilván elöbb szoktatják õket. Az ösztönök így is megmaradnak. A több ezer éve háziasított macskák is szoktak vadászni, pedig nekik aztán nem kell.
I.C.ram
Ja csak egy szafari park létesítése, fenntartása sokkal több pénzt emészt, mint egy állatkert, és a kormányok nem valószínû, hogy szívükön hordják az állatok sorsát, és pénzt áldoznak rájuk.

Az osztrák szafari park is tönkre ment, pedig az osztrákok elég könryzezetbarát nemzet.
Blasta
Kérdés:

Ha egy 5*5-ös ketrecben nevelkedett szerencsételn nagymacskát akit a gondozója etet,visszavisznek a szavannára, meddig fog ott életben maradni???

Blasta
Alapgond:

Állatkert=börtön

"Safaripark"=elfogadható állatmenhely, ahol a látogatók vannak bezárva és nem az állatok

I.C.ram
Nyugaton ez elég megszokott tény, hogy állatkertekbõl visznek vissza a vadonba állatokat, mert már egyszerûen kipusztultak a termésetes környezetükben.

Én megértelek titeket is, én is nagyon szeretem az állatokat, legyen az a legvérszomjasabb ragadozó, vagy hüllõ, de sajnos, amíg az ember képes párszáz dolcsiért lelõni egy állatot, addig sajnos nincs más megoldás.
I.C.ram
Ezen a véleményen vagyok én is.
Dzsini
sajnos sok faj számára az egyetlen fennmaradási, vagy akár szaporodási lehetõséget nyújtja az állatkertek léte, mert a természetes élõhelyük már nem "lakható"... az pedig, hogy embereket engednek be nézni egy bevételforrás, amibõl esetleg jobb körülményeket és táplálékot tudnak nyújtani ezeknek az egyedeknek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.