Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gorvik
szimbiózis- kölcsönözen hasznos együttélés
Egy gépbe épített emberi szerv ugyan hasznos lehet, de itt biztos nem erre gondoltak.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

ivjoe
ivjoe
Wait, megmutatom. Bár háttérnak még ki kellene valamit találnom.
De többnyire ráhagytam a nézõre, hogy végiggondolja mi is ez.
Dzsini
kiszámoljátok, hogy mekkora képet akartok készíteni - pl. A4 az 210x297 mm vagyis 8 1/4 x 11 3/4 inch - ezt felszorozzátok 300-al, és akkora képet rendereltek. (persze ennél lehet, hogy kissebbet illene, hiszen a papírnak margója is van)

utána a kész képet egy képszerkesztõben beállítjátok 300dpi-re, és kész.

a szimbiózis meg - hát, a kiborgoktól kezdve a gépbe épített emberi szerveken át bármit ki lehet találni 😊 (józsi bácsi biciklizik - élõ szövet fém vázon)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Gorvik
Hogy értelmezted az ember-gép szimbiózist? Barátommal komoly vitát folytattunk, hogy ez hogyan is lehetséges.

Gorvik
Köszönöm a válaszokat.

Ha jól sikerült felfognom, akkor egy inchbe 300 képpontot kell belepaszírozni.
Most már csak egy bajunk van. A 3D Stúdió Max 5-ös verziójába ezt hogy lehet beállítani?

ivjoe
Húdejó, hogy ezt betetted, van ilyen képem!
Látom már 20-an leírták. 😄DD
Kis hozzáfûznivalóm: Azért pont 300dpi, mert ez a nyomdai szabvány dpi érték.
Dzsini
(vajon hányan gépelik még a választ? 😉 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sadist
Dot per inch, 1 inchre jutó képpont szám. Fõleg nyomtatóknál és scannernél szokták megadni, hogy egy inchet hány képpontra képes felosztani/kirajzolni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Dzsini
dot per inch - képpont hüvelykenként

képgyártogató programban tudod beállítani, igazából nyomtatáskor van értelme, hogy hány képpont mekkora méretben jelenik meg a papíron. (photoshop jellegû programokban a képbeállításoknál 2 pillanat átállítani)

Yeltzin
"dot per inch"

egy inch-re (kb 2,5 cm) esõ képpontok száma NYOMTATÁSNÁL

úgy tudod kiszámolni, hogy a vízszintes oldal pixeleinek számát elosztod a nyomtatni kívánt mérettel (inch)

tehát egy 3000 pixel széles képet 300 dpi-n 25 cm (10 inch) szélességben tudsz kinyomtatni

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Gorvik
Lenne egy sügér kérdésem. Mit takar a dpi? Konkrétabban 300 dpi?
Egy pályázatra kreált 3D-be a barátom valamit, és 300 dpi-s RGB jpg fájlba kell elküldeni.
Help plíz

Placebó
Ehh...😄

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Loál János
OFF: Betelt az Excel-táblázat. :C
<#alien>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Blasta
OFF/ E-1 Rulez az a másik tápik :-DDD /ON

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Placebó
OFF /Nem vezetsz te véletlenül egy nyílvántartást kedves Loál Úr hogy mely topikokból tékeltél el kerek számú kommenteket?..😊\ON

E-1 Rulez...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Blasta
SOSEVÓTAM :-)

Blasta
Remélem kiosztasz magadnak némi büntipontot!!!!44444

Blasta
Nem jól emelted ki! :-)

"nekem csak egy fotó egy nem hétköznapi kútról", így teljes a dolog!

Magyarul semmi absztraktot vagy különlegeset nem látok benne, és nyilvánvaló, hogy Neked többet mond. Ezzel tényleg semmi gond nincs!
Annyi a lényeg részemrõl, hogy egy durva vágással lehetne belõle egy érdekes képet csinálni sztem. ;-)

Placebó
Téker

nem, én vártam, hogy törölhessem...😛
Itt nincs ték...😛

http://gaborszantai.co.uk/

meghagyta mindenki ezt a fõfotósnak (Y) 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Loál János
Bevallom, azt hittem, hogy valamelyikõtök tékelni fog.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

azért van ott pár jó kis turistafotó - mind Angliát, mind Somogyországot vizsgálva...😛

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
"nekem csak egy fotó" - egy fotó miért legyen több vagy más, mint egy fotó? 😊
egyébként miért lenne harag? mindenkinek más fotók és másért tetszenek 😊 nekem benne van az emlék is hogy ott jártam és láttam, másnak csak egy kõkád. a tükrözõdésre reagálva raktam be, hogy én is szórakoztam ilyesmivel. (van még vagy 80 kép flickr-en tõlem de azokat be se linkelem külön, mert a legnagyobb részük szimpla turistafotó - ez egy érdekesebb kép)

Yeltzin
csak nem fotós vagy? 😄

Blasta
Hát nemtom, ez így nekem csak egy fotó egy nem hétköznapi kútról a belógó nénivel, és a "semmilyen" háttérrel. A tükrözõdés ad hozzá valamit de nekem nem sokat. Sokkal kisebbet vágnék belõle asszem, nekem úgy tetszene.
Sorry, remélem nincs harag!
;-)

ivjoe
Ez izomjó, grat!
Dzsini
gondolkodtam rajta, de így jobban tetszett még a belógó emberkével is... egyébként Salisbury apátság katedrálisa, egy keresztelõkút.

Yeltzin
grat, de szvsz csapd le még a belógó ember alatt, ott ahol a víz elkezd összeszûkülni

komoly absztrakt!

jézusom, de gyönyörû <#wow2>

Dzsini
ha már tükrözõdés... (klikk a nagyobbhoz)

grat, ez tényleg nagyon ügyes! <#eljen>

ThePartyFace
Nincs...bal oldalon felul van elrejtve a kep cime. Azon es a kereten kivul semmi PS nincs benne.

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

GregSB
Ha nincs benne PS akkor grat, jó kép!

ThePartyFace
Kiprobaltam...nekem ugy sajna nem tetszik. Matt lesz a kep, elveszik a csillogas.

ThePartyFace
koszi😊

Dzsini
láttam én is ezt az asztalt, egészen érdekes dolog volt... jó a kép is 😊

ThePartyFace
ez egy hosszu "vitrin asztal"
az emberek visszatukrozodnek az uvegen. Persze a kepet fejjel lefele forditottam.
Nem volt semmi balhé az erettsegivel.

ivjoe
Nemazé írtam.
Cicero
Jah -.-

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Gladiator
én se

Gladiator
lassú voltál. én nyertem. jössz 3 ice teaval.

de kicsit offok vagyuk. tennék be képet, de mindig negatív a visszajelzés😞

GregSB
Nem gondoltam komolyan, azért is van ott a smiley.

Cicero
<#nyes> Én is ezt akartam kérdezni

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Gladiator
nem szabad? mérges lesz?

ivjoe
Tudtam, hogy ezt valaki megkérdezi! 😄DDD
ivjoe
Egy zajszõrõt engedj rá. (pl.:Neat Image)
Gladiator
de gonosz vagy.

tényleg partyface! voltál a rendõrségen amiatt a kis érettségis dolog miatt?

GregSB
Szerintem kirakta az ágyára az összes bogyót, amit elfelejtett bevenni a hétvégi hájperen, majd fejjel lefelé rámontírozta PSben egy múzeumi képre 😄