Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yeltzin
õszintén? kukába vele

a háttér zavaró, a témának meg max 30%-a értékelhetõ, a többi ki/beégett vagy takarásban van

akár döglött is lehet, ettõl nem lettünk gazdagabbak

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Gladiator
talán ha csaka pókot kivágta jobb lett volna, mert a háttér az teljesen semmi, ha meg csak a pók van rajta, akkor meg szentem még jól is néz ki, hogy sötétebb a potroha.

katze
A helyszínen csak Sztori magazin volt fellelhetõ :)

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

ivjoe
Rae képe? :D Csatlakozom Sadisthoz, azzal a különbséggel, hogy egy fehér/színes A/4-es lap megfelel háttérnek.
Sadist
A potrohája kicsit sötét. Meg a háttér sem az igazi, de arról nem igazán tehet.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

katze
Az alábbi képet ugyan nem én követtem el, hanem az egyik barátném, Raesade és engedélyével gondoltam felpakolom, hogy szerintetek milyenre sikeredett? A jány még kezdõ, három hete van gépe.

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

Talán fénymérõ lehet.

Amúgy a távmérõs keresõt úgy tudom még a tükörreflexes keresõ elõtt találták ki. Ilyet használnak a klasszikus Leica és Bessa gépek is, amikkel sok régi név fotózott.
Lényegében egy átnézeti keresõ, amibe egy másik fényúton egy elforgatható tükör vagy prizma egy külön képet vetít. Ha a két kép pontosan fedi egymást, akkor jó az élesség.
Sokan a mai napig esküsznek az ilyen keresõs gépekre. Egy ilyen keresõs digitális van a piacon Epson RD-1 néven.

Galy
voaa! állat!
<#eljen>
ivjoe
Ilyenkor vágyom nagyon a régi ZENITünk után, amit apám eladott! :CCCC
Isten gép volt!
Sadist
Cirkuláris (körkörös) elektromos szem ablak <#idiota>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Gladiator
amúgy kösz

Egy keresõtípus.

Gladiator
Circular electric eye window

emmilehet?

Gladiator
mi az, hogy távmérõs?

Ez egy távmérõs gép a keresõ alapján.

Egy kis segítség:
Angol manual

Gladiator
mit adsz érte?

<ÚGYSE ADJA EL, CSAK HÚZZA JANO AGYÁT>

Gladiator
Van hozzá fasza bõrtokom is valahol

Jano
Akkor eladó? <#idiota>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Gladiator
emmá antik. Holnap kipróbálom, mit tud, meg kicsit megpiszkálom, mert vmi zörög benne. remélem nem baszom el jobban.

Jano
Gondolom nem eladó. :C

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Sadist
Mondjuk egész jó kocka dizájnja van :D

Gladiator
de van rajta vakupapucs

Gladiator
nem tom, mert nem mûködik:( szerintem csak sima design elem.

nemmondod hogy az objektív körül az a vaku ? :D

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Gladiator
kereken 41 éves. 1964-ben jelent meg.

Gladiator

ivjoe
Csak Fire-wire.
usb van-e rajta ? :C

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Yeltzin
ASA/DIN a film fényérzékenysége, ASA megfelel a digi gépek ISO-jának

Gladiator
vazzzzeeeeegg!!!! megtaláltam apám 40 éves fényképezõjét!!!! iszonyat komoly! Úgy kell fókuszt állítani, hogy van két kép, és csavarghatni kell az objektívet, és amikor a két kép összeér akkor éles. ez kurva jó. de vki segítsen, mert nem vágok pár dolgot:

van az objektíven oylan, hogy V meg X a kettõ között lehet állítgatni, bár X-bõl csak nehezen tudom áttolni V-be, és akkor is visszaugrik.

Van rajta vmi ASA ami szentem záridõ lenne. van benne 20 / 40 / 50 / 80 / 100 / 160 / 250 / 320, viszont akármire állítom a záridõ atomatikán nem változik, miszont fasza, mert manuálisan addig van nyitva a blende, amíg lehúzva tartom a kart.

meg van rajta DIN, ami folyamatosan változik, hogyha az ASA-t tekerem, meg fordítva. Szal ez a kettõ egy gyûrûn van. A DIN az ilyen 14 / 17 / 18 / 20 / 21 / 23 / 25 / 26 os értékû.

A rekeszt már felfedeztem.

Amúgy a gép az egy Zorki 10-es kompakt filmes, és vagy másfél kiló:)
mindjá nyomok képeket

Zillo
ja:)

Alah Alik Ya Sidi!

húúúde érzéki ajkak, saját,gondolom.:)
Zillo
sry,nekem csak ilyen 'elvont' kepeimvannak.

Alah Alik Ya Sidi!

örülök hogy tetszik herr admin.:)

színeshez ritkábban nyúlok de mostanában megint kedvemet lelem benne...olvastam német fotomagazinban(neked aszem írtam már) nem kell agódnia az analogosok táborának, persze egy két típus megszünik, de a professzionális nyersanyagokat kevésbé fenyegeti a megszüntetés, ff ugyanez...a cikkben megszolítják a filmgyártók képviselõit, és megnyugtatásomra közlik még korántsem kell aggódnom hogy nélkülözzem kedvenc típusaimat:)))
hááát valóban nem annyira erõs kép nimt a felsõ de jol illeszkedik a sorozatba, és papiron joval szebbek a színek, az a düledezõ fal rengeteg színárnyalatot tartalmaz..de azért kösz:)

sajna az élesség se olyan mint papíron, elég szar scannerhez férek csak közel:(
1024×768 határeset, fõleg Neked, maestro...:)

http://gaborszantai.co.uk/

Gladiator
Na igen, ez már igazi mûvészet, amit a lenti képen alkottál. Grat. Viszont a felsõ szerintem inkább csak erõltetett mûvészet. de az alsó az nagyon jó.

papirról scannelve..
hûha archangel ur mostasztá lehapja a fejem a méretért..bocs

részlet a "becsületkassza" sorozatból , Kõszeg ahol kirakják kis portékájukat a lakosok(virág, gyümölcs, kézimunkák,stb)és a pénz bedobásával elvihetik az árut...nem sok helyen mûködne ez Mo.-n
Gladiator
nézzétek meg ájambekk képeit. egytõl-egyik profi az összes.

Gladiator
nem értem a fotozzon a képek pontozásának átlagszámítását. a képre jött két 3as egy négyes meg egy 5ös, és aszonygya az átlag, hogy 5ös kép.

ivjoe
Igazad lehet, csak jobban örültem volna, ha a cigi éles.
Yeltzin
na ezek pont olyan dolgok, amibe divat belekötni a tárgyalt oldalakon, pedig ezt magasról le kell szarni

bemozdult a cigi, és akkor mi van? erre még odafigyelni sem szabad, mert elvonja a figyelmet a lényegrõl

ivjoe
Igen, a cigi bemozdult. De sajna nem tudtam több képet csinálni és ez akkor LCD-n még nem látszott.
Loál János
Ja, igen, az Örekfijú, nekem is bejön a kép. :)

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

ivjoe
A nefotozz.hu alapelgondolása! :D
Gladiator
ja, leesett:)

Yeltzin
az is egy módja, vagy az, amit mi csinálunk

ha olyan képet kapunk, ami nem fele meg, akkor válaszolunk az illetõnek, felhívjuk a figyelmét az általunk kifogásolt hiányosságokra, adunk pár tippet, tanácsot, és szeretettel várjuk a következõ fotót

ez a minimum, ha az a cél, hogy jó fotók töltsék meg az oldalt, de tényleg egyszerûbb lebontani a játszótér falait, bedobni a homokozókészletet, és mehetnek az ovisok :D