Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Szép nyaklánc 😊)))

Blasta
Egy kis csámcsognivaló :-)))
(régi kép már)

350D
1/100
F5
ISO200
Tokina 24-200@65mm
PS FF konverzió

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

GregSB
sry <#fejvakaras>

GregSB
Szerintem ki lehetne írni mindkét topic bannerja alá nagy betûkkel:

A DPREVIEW A BARÁTOD!

😄DD

GregSB
Szerintem ki lehetne írni mindkét topic bannerja alá nagy betûkkel:

A DPREVIEW A BARÁTOD!

😄DD

Blasta
Ezek a felfedezés szép napjai... :-)

geri15
jaaaa 😄DDDDD ok késõ van 😊 egyébként meg mostjut eszembe hogy 12 lépésben állítgatható a vaku fényereje 😊 minden fotó elõtt felfedezek vmi újat a gépemen 😄

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Blasta
Vazze, ne az obi elé tarts a lapot hanem a vaku elé :-)))))

Ezzel lágyítod a vaku fényét, hogy ne csillanjon be a témán.

geri15
Heh micsodajó ötletek 😄D De ha elétartok egy fehér lapot, akkor mi fog látszódni a témából? :C

geri15
Igen, az meg már pont nemfért bele a költségvetésbe 😄DD Következõ beruházás az LCD védõ fólia, a lencsetisztítószett mellett az állvány :-)

geri15
Gondoltam erre is 😊 2x4 db 2500 mAH-s energizer akksit vettem, de murphy törvénye szerint a pótakksikat otthon hagytam 😄DDD

Blasta
Mentségedre legyen mondva, hogy jóval többet segítettél mint én ;-)

Alexease
En nem itt elek, csak neha benezek <#idiota><#zavart1><#vigyor3>
Blasta
picit megint késtél :-)))

Alexease
Valamit valamiert😊)

Probald jol megtamasztani, hasznalj allvanyt, polcot, vagy ha "home-tema" akkor vonszold oda a komotot vagy kerits egy seprunyelet es tamaszd vagy szallagozd hozza stb.😊)

Ha geppel direktben vakuzol, akkor tarts ele vekony feher papirlapot, pauszt, muanyag lapot, tejuveget vagy csak tarts ele merolegesen valamit hogy atlosan felfele menjen a feny😊

A fenykepezesben a legszebb a kiserletezes, a barkacsolas, a fenyek es az arnyekok "megszeliditese"😊))))))
Blasta
"csak nagyobb a beremegés veszélye, vagy több fény kell a témához , nemde?"

ÁLLVÁNY!!! <#nezze>

Blasta
Bezonyám, a hideg leszívja õket pillanatok alatt. Pótakksikat beszerezni hamar!

geri15
Thx mindhármatoknak 😊
Zoomolás jó ötlet, csak nagyobb a beremegés veszélye, vagy több fény kell a témához , nemde?
Ma meghökkenve tapasztaltam hogy kuvvagyorsan lemerültek az elemek a -10 fokban 😄 Mondjuk betettem zsebbe, és utána bírták ugyanaddig, de azér meglepett 😊

Alexease
Tessek, peldanak😊 Itt erosen latszik a torzitas, kozeli targynal, nagylatoszognel. Erdemes "tavolabb" menni es zoommolni (ahogy mar irtak elottem😄), persze ha lehetseges😊))
Es ez a kep, egy viszonylag uj, felsokategorias kompakt tesztjebol van.

Blasta
Zoom-olj be, és menny távolabb a papírtól---> csökken a torzítás ;-)

Alexease
Torzit az obi😊 Ez bizonyos fokig termeszetes.
az objektiv torzitása miatt...

geri15
Kérdés
Miért van az, hogyha egy síkon elhelyezkedõ témát fotózok (nyomtatott kép, írott szöveg A4-es lapon, stb) akkor az egyenesek nem egyenesek, hanem a kép széleihez közelítve elhajlanak befele? O_o

Amse
<#nyes>

Blasta
Nohááát, csak nem panoráma??? :-)

Amse

RelakSfromhome
olyan, mintha 16bites lenne a kép az égen, és nem 24...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

A természet néha produkál érdekes színhatásokat, amiket ha valaki nem lát a saját szemével, akkor el sem hiszi.
Nekem is volt szerencsém már rózsaszín reggelhez és még csak nem is voltam betépve. Néhány percig napfelkelte után minden rózsaszín fényben fürdött én pedig csak pislogtam kifelé az álmos fejembõl és azon gondolkodtam, hogy akad-e valaki még rajtam kívül, aki a villamoson döcögve egyáltalán észrevette ezt a színjátékot.
Szóval lehet, hogy lehetett volna finomítani a fehéregyensúly beállításain, de ennek ellenére a "képek a hûvös téli reggelrõl" kategóriába szerintem bõven beleférnek. Lényegesen kellemesebb látványt nyújtanak, mint azok a képek, amiket kb. két hónapja egy "ködös õszi hétfõn" kategóriába ellõttem ugyan ezen a környéken. <#wink>

Alexease
A kritikakkal, megjegyzesekkel sajnos sokszor nem is lehet foglakozni😞 Mindenki tud nagyon okos lenni, mindenben lehet "hibat" talalni. Ha mar fotozas akkor mindenki a "szabalyokat" keresi.

Persze velemenyezni, tanacsot adni, otletezni lehet - kell is - de nem mindegy hogyan es mit. Azert pl. ezeknel a kepeknel is mindenki gondolhatja, hogy az ember nem all le hetkoznap koran reggel a hidra - ilyen idoben😄 - muveszkedni, mericskelni, fenytmerni meg szinhomersekletet allitgatni😊))

De a legviccesebb amikor "kompozicioba" kotnek bele, foleg ha a kep gazdaja "csak kattintott" vagy ha "tervezte" is a kepet, teljesen mashogy gondolta😊)
Ma pl. egy tucat Ansel Adams kepet reproztam, az albumjat turtam, ha abbol betennek ide nehany "ismereten" fotojat, hogy ezt en csinaltam ma reggel (persze nem a Yosemite vallogatasbol😄DD), valszeg abba is talalnanak jonehany hibat mint kompozicio, vagas, kiegett-besult, "hol a horizont" meg "nincs meg az aranyszabaly"😊)))))))

Ezt csak KV-zas kozbeni "eszmefuttatas" volt, vagyis nem kritika, celozgatas vagy bantas!
Alexease
Szerintem jo kepek, nekem tetszik😊 Le is mentettem magamnak oket😛 Mivel a fotozas legnagyobb teruletet a "dokumentalas" teszi ki, es mivel meg nem lattam az iden hasonlo kepet (jeges Duna), bar nem is kerestem (😄), igy egyelore ezek a legjobbak😊 Reggel lattam en is igy a Dunat, nekem is tetszett - foleg a fenyek miatt - de nekem nem volt energiam, erom es idom hogy kialljak a hidra fenykepezgetni😊 Vagyis, halasak lehetunk annak, aki raszanta az energiat es idot, hogy megorokitse Nekunk a Dunat a fenyeket es a jeget😄
Blasta
Tom, láttam, az csak egy példa vót 😉

Placebó
amúgy A620-volt csak nálam, a 20D-t melóba nem cipelem

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Blasta
Hát vannak erre programok, egyesek szeretik törölni, hogy ne lehessen megtudni milyen felszereléssel/beállítással készült, mert csak kötözködés lenne belõle meg ne adj Úristen pl. "jahátegyhuszdévelkönnyû" szintü hozzászólások, igaz ez leginkább a fotófeltöltõ-véleményezõ oldalakon divat, nem itt.
Akkor viszont az sg file feltöltõ motorja szedi ki az infót a képekbõl.

Placebó
miért töröltem volna? Annak meg mi értelme lenne, amúgy aztsem tudom hogy kell, elárulok egy titkot, az vitatott elsõ képet hátrafelé gyalogmenetben mozgásban csináltam..😊Igazodva az magyar vírtushoz

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Blasta
Amúgy az EXIF-et magad törölted, vagy az sg file upload-ja szed ki minden infót a képekbõl?

Blasta
Hát itt elsõsorban a helyes exponálásra gondolotam illetve a képminõségre.
Az elsõ képen a világos részek beégtek, túlexponálta kicsit a gép a felkelõ nap által megszínezett házakat. A másodiknál meg az ég kékje igen furcsa, nem zárom ki, hogy ilyen volt, de mintha ott WB problémák lennének, az egész képnek valótlanoka színei kicsit. (de nem kizárt, hogy az én szar kölcsönmonitoromon szar csak :-))
A képek tömörítése viszont gáz, nagyon magas tömörítést választhattál sztem.

Placebó
a fotós szemet kifejtenéd? A kedvemért, hogy lenne rendben fotós szemmel? Tanulni szeretnék beleõle, nem kötexem

Blasta
Kimaradt, hogy "kismillió" mingyámegfagyokbaze... 😄DD
(a hidegtõl írni se tudok má)

:-D

Blasta
Hát ebben a hidegban nekem sincs kedvem kivenni a kezem a zsebembõl, kesztyû ide vagy oda :-)

De az tény, hogy a városban járkálva "mingyámegfagyokbaze" fázós portrét lehetne készíteni... :-)

Placebó
OFF/nem is szántam másnak, de ez már így mindjárt ok /ON

Blasta
Igazad van, roszszul fogalmaztam, sorry érte mindenkitõl!!! <#integet2>

Blasta
Ahogy írtam is, bemutató jellegü képeknek jók.

Blasta
Nekem nem mutatnak semmi extrát, és nincsnenek rendben fotós szemmel nézve, ennyi. A második kép -ahogy relax említette- nagyon "fura", az ég érdekes színû. (és a minõségére is gondolok). Az elsõ meg túlexpózott sztem. A harmadikkal semmi gond, arra nem vonatkozik a véleményem.

Az eddigi képeidet nézve mondtam, hogy ezek hozzájuk képest jóval gyengébbek.
És nem kell egybõl támadni, sosem bannoltattam ki senkit, nem is szúrja a szemem, csak megjegyeztem barátilag.

Placebó
<#eljen>

dehogynem, idevalók...
igaz, Te már linkeltél ide be jobb képet és én is szarabbat, de errõl szól...

Blasta meg szépen írja le, hogy Õ mit csinált volna másképp, abból lehet okulni😊

http://gaborszantai.co.uk/

Placebó
Oké fõnök, de ha tényleg nem idevalók a képek kérlek szedd ki õket pls

Álljatok le a marakodással, mert nincs kedvem 39°C-os lázzal topicot takarítani!

http://gaborszantai.co.uk/

Placebó
van király kesztyûm amibõl az újjam kilátszik ha akarom..😊 Reggel melóbamenet meg hát úgy is sietni kellet, ami meg is látszik rajtuk mint tanult kollégám is megjegyezte...<#vigyor3>

A képek csak az aktualitásuk miatt készültek, nem pedig kiállításra, de nem magyarázkodom tovább...<#hawaii>

Placebó
mire gondolsz a köhömm képekkel kapcs, kedves Blaszta?

ööö ez nem a Digitális és Analóg fotográfia topik, mácsak megkérdezem...

vagy ez valami übergaléria amibe csak májer képek mehetnek? Ezt is csak úgy megkérdezem.

Még utoljára, ide szerintem nem csak tökéletes képeket linkelnek az emberek, hanem tanuló és építõjellegû kritikákat várva teszik ezt meg. Én legalább is ezért teszem, de ha a te hatalmas tapasztalatod és irgalmatlan tudásod birtokában szúrja a szemed Bannoltasd ki.

Blasta
Hát ezek elég KÖHHÖMM képek :-))) (bemutató képeknek jók, de akkor rossz topikba raktad õket :-DDDD)