25245

• ivjoe
    Fuez janozs mégegy húdeperverz! :o
    Szemből nincs?
    Szvsz a vaku kicsit erős. :C Megoldás: zsepkendőt tekersz a vakura, hülyén néz ki, de jól lágyít. :D
  • Jano
    Igen, igen, még!!!!!!4

S9500 + Raynox DCR-250
    ISO 100
    F5.6
    1/60s
    vaku
    Vágva, átméretezve
  • 300Dani
    Attól IR, hogy infraszűrővel készült -.-
  • ivjoe
    #15828: :DD
    #15829: Ez mitől IR? :o
    #15830: htx
  • ivjoe
    Ha jól emlékszem anno helyszínen néztem mi van, ha kicsit bentebb kerül az ajtó, de az így keletkező keskeny sáv az ajtó jobb oldalán nem tetszett, így képet sem lőttem ezzel a kivágással. Lehet hiba volt. :D
  • 300Dani
    felső jóak -.-
  • 300Dani
    csak unatkozás: infra pano
  • GregSB
    Habár minél többet nézem a képet annál jobban tetszik ez a kivágás. :) Tetszik ahogy a világos rész arányul a sötéthez (Ajtó + fal sötét alja = tükrözött L betű, a fal világosabb része pedig egy fejrefordított-tükrözött L ráillesztve)
  • GregSB
    A felsőnek nagyon szép a textúrája, de én nem így komponáltam volna. Habár érdekes a koszos, repedezett fal, de az ajtó nagyon elvonja róla a figyelmet, igy a bal oldal kicsit üresnek tűnik, emiatt nincs egyensúlyban a kép SZVSZ. Én egy picit balra komponáltam volna az ajtót, nem annyira hogy középen legyen, hanem hogy a közepe kb az aranymetszési pontokon fusson át.

(Mindez erőteljesen SZVSZ ;)
  • ivjoe

The Door

Is closed

• ivjoe
    Angel nemnézide! :D

• GregSB
    "Images that have been digitally edited with software are also accepted."

Hmm.....
  • GregSB
    Nikon fotópályázat eléggé értékes nyereményekkel

• Lateralus
    Külső vaku, ami úgy 15-20 méterig is hatásos lehet.
    Belső vaku hosszú szinkron módban + állvány. Ilyenkor a vaku kivillantja az előtérben lévő pár métert és esetleg a mozgást, a hosszabb záridő miatt pedig a háttér is megfelelően világos lesz.
    Magasabb érzékenység. Sötétben nem mindig elég és hatványozottan nő a zaj.
  • Basic
    És milyen gépet ajánlanátok a 100 000 Ft alatti kategóriából?
  • Tikal #15820
    szeva, tök amatőrnek/nekem jo egy canon powershot A530, vagy van ebben a kategoriában jobb, alternativaa? :) kösz
  • GregSB
    De van rá megoldás, csakhát nem ultrakompaktal.
  • Basic
    Az állvány jó az esetek többségében. De előfordul, hogy amit fényképezek, az mozgásban van. Ilyenkor ezek szerint nincs mit tenni.
  • Lateralus
    Ha bonyolult géppel fényképezel akkor is ez van. Beépített vaku pár méterig hatásos, csak az előteret világítja be, a viszonylag rövid záridő meg nem elég a háttér kiexponálásához.

Állványt kell használni, vagy mozdulatlanul letámasztani a gépet és letiltani a vakut, és kivárni azt a pár másodpercet, ami ilyenkor kell a gépnek, hogy "lásson".
  • Cat 02 #15816
    ultrakompakt az elvileg a nagyon kicsi xD
  • Amse
    állvány kell neked, de nem hátrány, ha manuálisan be lehet állítani az exp. időt, iso-t, stb...
  • Basic
    Az miért van, hogyha egy egyszerű kompakt géppel fényképezek sötétben, akkor a távoli dolgok teljes sötétségbe borulnak? Mert előfordul, hogy valamit le szeretnék estefelé fotózni, de ha villanóval fényképezek, akkor elsötétül, ha villanó nélkül, akkor meg elmosódik a mozgásban levő tárgy. A gépen nem lehet normálisan állítani az expozíziós időt. Egy mormálisabb, ultrakompakt géppel, lehetne készíteni jó képeket ilyen helyzetben?
  • GregSB
    Fisáj rokz!
  • Blasta
    OMG
  • Jano
    Missouri Rainbow
  • Punker
    ja így most sz@r majd ha nem lesz összevissza beszűrődő fény a naptól akkor megpróbálom a másikon, azon csak az érme közepe a lényeg :)
  • 300Dani
    Egyszerűbb asztali lámpával oldalról megvilágítani, akkor szebben kirajzolódik a felülete, s mivel érméről van szó, nem mászik el egy hosszabb expó alatt.
  • Amse
    deríts rá én azt mondom...
  • Roger6
    Én azért megnézném az EXIF-et.
  • Punker
    ez meg úgy hogy ne jöjjön be az ablakon fény
  • Punker
    vaku ki volt kapcsolva, na mindegy ezt még sokat kell gyakorolni :)
  • Roger6
    Szerintem a vaku nem tesz jót hatást a képre... Szerintem... [Csak megjegyezte, és már megy is.]
  • Amse
    a vaku elég szar, ha közvetlenül a tárgyra lőssz vele, szóval érdemes gyártani vmi derítőt fehér lapokból akár amivel eltereled a közvetlen fényt és mandínerből lövöd a pénzre :)
  • Punker
    nem felülről volt az évszámra próbáltam koncentrálni :)
  • Amse
    hát ha nem teljesen felülről fotózod akkor felejtsd el, hogy éles lesz az egész makró módba...
  • Punker
    na itt az első tesz tkép mit rontottam el?
  • Roger6
    IVJOE!

Köszi a PDF-et! Hasznos lesz.
  • Galy
    kerítés.
  • ivjoe
    Ketrec?
  • Galy
    Ha jól sejtem ez egy kis fakopáncs, még előző hétvégéről

(megjött a közgyűrűsorom, hétvégén teszt )