25245

• ivjoe
    Rossz topic, átmásolom a másikba, béna vagyok, bocs. :C
  • ivjoe
    Eladó egy Canon 90-300mm 4.5-5.6 DC obi, hibátlan állapotban, dobozában 30 ezerért!
    (Angel-é volt, szerintem ez 300 000 fölé nyomja az értékét, ezzel szemben én a tizedéért eladom. )

Másik: Kaptam egy ajánlatot apumtól, hogy, ha nekiadom a 350D-t, ad egy 400D-t. Szóval kellene egy általános célú obi (vagy több), ami lefedi a nagylátó - rövid tele tartományt. Ha 30-ért elmegy a 90-300, lesz ~200 rugóm, a mulatságra, lehet kicsit több is, de a 200-rel le fogom magam nullázni anyagilag. Igazából a 18-200 lenne a megcélzott tartomány, de kompromisszumképes vagyok, mivel inkább legyen kicsit jobb a minőség, gyorsabb zoom, jobb felépítés, esetleg stabi minthogy a 18-200 minden millimétere le legyen fedve.

Igazából ezekben gondolkoztam:

- Canon 28-135/F3.5-5.6 USM EF IS @ 132 rugó, ÁFA nélkül 110, ha nagyon nem lesz pénzem. [Egy bicaj is kellene neki. :)]

- Canon 70-200/F4.0 USM EF-L ÁFA nélkül 163 rugó, e mellé kellene még valami nagylátó mondjuk egy Sigma 18-50 ÁFA nélkül 25ért. Vagy Canon 18-55 + 70-200.
    Igazából e felé hajlok nagyon, mert iszonyatosan csábító az a 70-200, nagyon fáj érte a szívem, valszeg ez lesz.

Más alternatívák esetleg???

Illetve mennyire fog hiányozni az a kieső 55-70-es tartomány? Sosem néztem, h mekkora gyutávon csináltam egy-egy képet.
    SZemélyes tapasztalatok az említett obikkal? (Asszem Blasztának van 28-135, Angelnek meg volt 70-200 4.0?)
  • mod
    Telek Balázs fotói

• Gladiator
    nem, hanem muszlim orszag:S
  • G_ArchAngel #18754
    "Egyszerűen a netet böngészve néha nem értem, hogy van merszük egyeseknek magukat fotósnak nevezni ..."
    Nekem ez régebbóta feltűnt - alanyi jogon bárki megteheti, akinek van hozzá minimális eszköze és eltudja magáról hitetni...

jó az uccsó link, de sajnos látszik, hogy a képek érdemi részében a fotósnak jó ha 20% jutott...
    fodrász, sminkes, stylist csinál mindent...
  • Editthy #18753
    Tán csak nem 16-év alatti vagy? :D
  • Gladiator
    nem jo, ezek erotikus fotok, ilyet en nem nezhetek, mert lecsuknak:D kurva eletbe mar:D
  • Editthy #18751
    Az elmúlt pár hetet arra fordítottam, hogy neves külföldi divatfotósok munkáit nézegettem, rengeteg színvonalas és izgalamas képet találtam.
    Ma gondoltam, körülnézek magyar oldalakon is- egy magát Fotóművészeti Alkotócsoportnak nevező oldalon jukadtam ki. Bele lestem a tagok galériáiba... azóta is a hatásuk alatt vagyok
    hihetetlen művészi érzékkel történt megörökítés
    színtén

Egyszerűen a netet böngészve néha nem értem, hogy van merszük egyeseknek magukat fotósnak nevezni ...
    Stílusbeli és látásmódbeli különbségeknek kell hogy legyenek, különben unalmas lenne, ha mindenki egyféleképpen fotózna és fejezné ki magát. De van egy szint ami alatt ez nem művészet, sokkal inkább szánalmat és düht keltő...

Hogy valami normálisat is linkeljek, amiből lehet tanulni és érdemes végignézegetni a galáriákat... az említett divatfotók egyik lelőhelye:

oldalt tudtok választani a fotósok közül ...
  • Blasta
    Azon énis készvoltam, über komment volt :DDDDDDDD
    Nade hanyagoljuk már a mestert, én figyelemmel kísérem a pályáját, majd ha lesz új mesterműve, megosztom veletek, de addig kusé :D:D
  • G_ArchAngel #18749
    nem érted meg az igazi művészetet...:)

Lateralus: "Úgy látom a villanydrótok elkötelezett híve vagy."

Ezen félóráig fetrengtem:DDDDD
  • Blasta
    Ki gondolta volna, hogy az utóbbi évek egyik legkomolyabb ifjú fotós tehetsége ámokfut itt az sg-n, előlünk eddig balgamód elrejtve hihetetlen tehetségét, látásmódját és zsenialitását?! :D:D:D:D:D
  • ivjoe
    Úbazz, ez üt! :O
  • gabatika
    EMBEREK ÉS KEDVENCEIK - PORTRÉ FOTÓPÁLYÁZAT

1. kategória: GYERMEK/az első lépésektől a serdülőkorig.
    2. kategória: FELNŐTT/fiatal-, középkorú, valamint idős emberekről készült felvételek.
    3. kategória: EMBER ÉS ÁLLAT/a szálak, melyek összekötik őket egymással.

részletek mailben
  • AnonymouS
    Zúzzad, merítsed, fagyasszad! :D
  • DecenS
    hagyjuk már békén az impresszionalizmust...
  • BiG G
    szerintem pedig igencsak művészi, kifejezőereje van ennek a képnek. egyértelműen érezhető rajta a XIX. századi impresszionalizmus hatása, igennn
  • Falconer
    Eszmeletlen mit tud ez a srac :D
  • mod
    "Elfeledve"

• G_ArchAngel #18740
    a kompzició is felettébb izgalmas...:DDD
  • Blasta
    Nem győzök betelni ezekkel a képekkel :DD

Ha ez szépen kivilágítva élesre meg lenne csinálva nem hiszem hogy lenne hatása
  • Galy
    :DDDDD
  • Falconer
    Ez nagyonjo

"Na mondom lehet innen huzni, en talaltam. Erre elkezd engem tapizni a buzija..."
  • BiG G
    gondolkodtam rajta, de nem jövedelmező :))) maradok hát az eredeti irányvonalnál 8)
  • G_ArchAngel #18735
    remélem nem a műszaki pályát választod, nem Neked való - menj filozófusnak:)
  • G_ArchAngel #18734
    (Y)

már várom, hogy visszavághassak:)
  • BiG G
    Arról az átlagról hogyha valaki fényképezőgépet kap a kezébe, akkor rögtön fotósnak képzeli magát, meg okosnak és képzettnek is, viszont a béka segge alatt van mindegyik, de mivel egyre több ilyen van, ezért ez lesz az átlagos. Ami ennél egy picivel is több, az már jó, jobb. Erről mesélek:))

Amugy igy már értem :D kb ennyire lehetett számítani ettől a faszfejtől-.-
  • 400Dani
    'jóak' és 'rohatt :@' egyúttal -.-
  • Gladiator
    bar igaz nem leginkabb muveszfoto szerusegek, de blogomra mostan kerult fel jo par nyaralassal kapcsolatos kep, ami semmi kul, inkabb csak turista foto, de foto, szoval tilos beszolni!

itten
  • Blasta
    Ez már rulez nagyon!
  • Blasta
    ÁTLAGOS?????????
    Miféle átlagról teccik mesélni? :))
    Ezek a fotók kábé százhuszonezermilliárddal vannak a béka segge alatt :DDDDDDD
    (amúgy, hogy értsd: a fotós itt az sg-n a "babajaga" nick-et használja :D)
  • BiG G
    ki gonosz? miért gonosz? full átlagos képek :-|
  • Gladiator
    de gonosz.
  • mod
    AURORA
  • Blasta
    Nagy varázsló a srác :DDDDD
  • Gladiator
    koszi megvan.

Amse: privatot irtam neki, hogy mi a mailcime, es arra a valaszra nem akartam varni. most mar elkuldtem amit kellett, nekem innentol mind1.
  • G_ArchAngel #18723
    pm ment...
  • Amse
    van ilyenje azt tom: nick kukac nefotozz pont hu ,de itt is meg kell várnod míg válaszol :)
  • Gladiator
    valaki nem tudja Galynak az email cimet? nincs kedvem megvarni amig valaszol...
  • efem
    poenosak
  • Gladiator
    szvsz tul szuk, pedig tetszetos szinek.