25245

• Placebó
    ja és kb 20hektáron kell élniük, ha onnan kimennek akkor má lőnek rájuk... ehh szegény emberek
  • Placebó
    Ja mert már az erdőbe nem talál az EMBER miatt magának kaját... szal
  • Placebó
    Te mész az ő élőhelyére, minimum hogy számolsz vele hogy amint belépsz az erdőbe kaja vagy, nem más, ha meg véletlenül egy korgó gyomrú medve belakmározik egy túristából akkor gyorsan ki kell írtani, vazz. a fehércápákkal is ugyan az a helyzet. Ja és Kurvaannyát az AnimalPlanetes krokodilbefogó übercsávónak is, mitképzel, folyamatosan sokkolja és kínozza az állatokat. Monnyon le...:)
  • Shaman
    mint a lávánál,mi? :-p
  • Yeltzin
    embrió póz, hullaság :)
  • Shaman
    és ha történetesen nincs hegy?
  • Yeltzin
    a fekete medve nem olyan nagy, de nem is a veszélyességen volt a hangsúly, hanem maga a pillanat, hogy egy MEDVE bambul a keresőbe (ami ugye mégse egy harkály, nyuszi, őzike és a többi "common" erdei állatka) :)

emellett az ominózus fotó hangulata, a színek, a fények stb is megfogott
  • Galy
    ok, te majd fuss úgy, ha egyszer úgy hozná a sors :)
  • Galy
    Az ember tehet arról, hogy a medvék lemennek a városba zabálni:
    egyre jobban csökken az életterük ahogy az ember még több területet tesz magáévá.
    medvéknek iszonyat területre van szükségük.

de ez off

• Loál János #10278
    Én úgy tudom, hogy nem lefelé, hanem a hegy oldalán, úgymond vízszintesen kell szaladni, mert olyat ő nem tud.
  • Yeltzin
    ne menjünk bele... az ember meg ártatlan csirkéket (stb) öl...
  • Galy
    engem :)
  • Galy
    megoldás (ha elkezd üldöni), hogy hegynek lefele rohansz, ebben jobbak vagyunk mi, emberek :)
  • Sadist
    bocsi, kilöktem valakit :C
  • Sadist

Öhm, nem mindig az emberek provokálják ki, hogy a medvék támadjanak. Van, hogy bemerészkednek a városba kaját keresni, bejutnak a házakba és ártatlan embert ölnek meg...
  • Shaman
    nyugi hacsak nem írtjuk ki a bolygót a medvék túlélnek minket..C
  • Yeltzin
    ilyenkor örömmel gondolok vissza azokra a hírekre, amikor medvék ölnek embert
  • Sadist
    Vagy egy bazinagy kaliberű vadászpuskát :D
  • Shaman
    ezért kell venni medve-írtó sprayt!!
  • Placebó
    bizony, még a fára sem tudsz mászni előle..:) valamint simán lesprintel egy Simson Endurót is:)
  • Loál János #10267
    htx a Yeltzinege. -.-
  • Loál János #10266
    Írtam, hogy pl., de szerintem gyakorlatilag tökmindegy.
  • Yeltzin
    tökmindegy, hogy 15 vagy 25, amikor a képedbe bámul egy medve az erdő közepén

mellesleg ezt max 200mm-re tippelem
  • Yeltzin
    a pillanattól.... ha nem tudod átérezni, sajnállak, de tényleg
  • Sadist
    Azért szerintem ezt nem olyan gyújtótávolságú obival csinálták, hogy 15 méterre kelljen megközelíteni vele a macit :)
  • Loál János #10262
    Hát nemtom mit szólnál, ha vidáman járnád az erdőt a kis gépecskédel, fotózgatnál, és a keresőn keresztül az arcodba bámulna egy "kedves" macika, pl. 15m távolságból. :|
  • Sadist
    Egy medvétől? :|
  • Gabo
  • Yeltzin
    Csak linkelem, mert nem saját, de a hideg is kirázott tőle
  • G_ArchAngel #10258
    na, elmentem suliba, mire visszajövök, addigra flémeljétek szét a fórumot:)
  • Yeltzin
    "A kép megkomponálásakor törekedj a művészet évszázadok alatt kialakított szabályainak megtartására"

Jujjj ez azért fájt..... Művészet és szabályok?? Egy mondatban?? Összefüggésben??
  • Gabo
    Igen. Szoktam ilyet tenni.
    Bár a leírtak többségét mások és máshol megfogalmazták már jónéhányszor. Én csak próbálok tanulni tőlük és próbálok törekedni arra, hogy az expo gomb lenyomása előtt valamit meg is valósítsak a tanácsaikból.
  • Sadist
    Tudom elég elborult kérdés, de nyáron, erős fényben az ember által érzékelt képnek nagyobb a mélységélessége, mint félhományban? Elvégre a retinádra szűkebb "rekeszen" keresztül jut el a fény.
  • smici
    ezt te írtad?
  • Gabo
    Totti:
    Érdemes azon is elgondolkodni, hogy hogyan tudsz a kutyáidról többet elmondani, hogy tudod bemutatni őket a fényképeiddel.
    Gondold végig, mi jellemző rájuk (lusta, bátor, hűséges, félénk, játékos, stb.) és próbáld meg kitalálni, hogy lehetne ezt egy képen megmutatni. Ha lusta, készíts egy közelit az alvó kutya fejéről. Ha kíváncsi, kapd le, ahogy valami új dolgot felfedez magának. Próbáld meg elkapni azt a pillanatot, ami leginkább vissza adja az adott tulajdonságot, helyzetet.
    A kép megkomponálásakor törekedj a művészet évszázadok alatt kialakított szabályainak megtartására. Ilyen pl. az, hogy a képen a témát nem mindig ajánlott középre helyezni. Sokkal hangsúlyosabb tud lenni egy 1/3 : 2/3 arányban osztott kép. Érdemes arra is figyelni, hogy milyen magasságból fényképezed a témát. A büszkeségről pl. egy nemesen pózoló kutya kissé alulról fotózva többet elmond, mint egy az állat fölé magasodva ellőtt kép. Kerüld a jellegtelen háttereket. Ha rossz a háttér, menj közelebb vagy távolabb, keres másik pozíciót, változtass a látószögön (erre is lehet ám használni a zoomot), keres olyan rekesz értéket ahol a téma éles marad, de a háttér elmosódik. A záridővel is érdemes játszani. Egy a mozgástól elmosódó kép dinamikát sugall. Az ügetés közben az elmosódó háttér előtt kimerevített mozdulat az állat mozgásának kecsességét, az izmok játékát is jól megmutatja.
    Ha egyszerű emlékképeknél többre vágysz, érdemes a témáról még többet olvasni. Ha magad is törekszel a fentiekhez hasonló beállítások megtalálására előbb-utóbb jók lesznek a képeid. Lehet, hogy csak minden századik lesz olyan, ami valóban hatással van a szemlélőre, de a százból arra az egyre valószínűleg emlékezni is fog.

Végül egy jó tanács, légy önmagad legfőbb kritikusa!

U.i.:
    Ezt ha lehet ne kioktatásnak vedd, nem annak szántam! (Kezdőként erre amúgy sincs semmi jogom...) Meríts belőle inkább ötleteket.
  • Lateralus
    Megdöglött a világ legrondább kutyája
  • G_ArchAngel #10251
    belinkeled milyen lett?
  • Istencsászár
    igen, megvagyok ezekkel
  • G_ArchAngel #10249
    ízlés kérdése, nekem úgy egy szőrős kulcstartónak tűnt...:)
  • Yeltzin
    fent kevesebb, alul pedig lábakkal együtt, és jó is

bár gondolom, ezt csak úgy odapöccintetted