25245
-
G_ArchAngel #10687 beljebb vagyok, mert mert más látószöget, véleményt látásmódot is megismerek - nincs is jobb feladat, mint egy közhelyről készíteni kiemelkedő alkotást, amely új szemszögből mutatja be... -
G_ArchAngel #10686 Grétsy úr, álljunk meg egy szóra!
akkor légyszíves többet ne kritizáld az itt vagy a Fotóink topicban megjelenő képeket! -
hát pont jó a példa... feladattá teszi az alkotást, elnyomva az intuíciót, belső késztetést... csinálsz egy "jó" fotót egy eredetileg érdektelen témáról, és ezzel beljebb vagy??
a másik a közös értékelés... a saját egyéniségedet faragod le, ha mások véleményét "beengeded"... ez már megfelelés, amit teljes mértékben elutasítok a művészetben, ott hal meg az egész, amikor fontossá válik, ki mit gondol a munkádról -
G_ArchAngel #10684 még nem múltidő...:)
Magyar Fotógráfusok Egyesülete
sok "híres" ember tanulta itt az alapokat, pl. Kulcsár Attila:))) -
G_ArchAngel #10683 szigorú korlátokat kapunk: válassz egy hídat Budapesten és készíts róla egy tekercs felvételt, majd közössen értékeljük
...nehéz az élet ebben a ketrecben... -
hol tanultál? -
nem tudom, én kerülöm az oktatást, sztem korlátok közé tereli az embert
addig kreatív az ember amíg amatőr, ha már tanult, akkor profi lesz, és nem lép ki a lekövezett útról -
tapasztalat és művészi/esztétikai érzék kérdése....
lehet auto módban is jól fotózni, ha LÁT az ember -
G_ArchAngel #10679 elképzelhetelenül sokat tanultam suliban olyan dolgokról, amiről azt hittem, hogy már ismerem...
ezt a sulit, ne úgy képzeld el, hogy ülünk és jegyzetelünk - a tanár rengeteg szemláltető eszközt ad a kezünkbe, mindent kipróbálunk, megfogdosunk, elrontunk:)
Olyan inkébb, mint sok kis technika óra vagy workshop... -
Gabo #10678 Ebben igazad van. Hiába olvastam arról, hogy mire érdemes figyelni pl. tájfotózás közben, teljesen más az, amikor az ember magától észreveszi, meglátja a saját képein, hogy melyik mitől lett jobb. Pl., hogy érdemes a kompozíció készítésekor arra figyelni, hogy legyen valamilyen tárgy, alakzat ami léptéket ad a képnek. A tapasztalat tényleg nem elhanyagolható... -
gyakorlat kérdése, elmondva, leírva nulla az értéke, akkor tanulsz belőle, ha magad csinálod -
most őszintén, mit kell ezen TANULNI???? nem hiszem, hogy ez így működik, beülsz a padba, elmondják, utána TUDSZ PORTRÉZNI.....
vagy látod vagy nem, ha igen, nem kell suli, ha nem, akkor sose fogod, maradsz egy iskolázott "utánzó" (ne vedd magadra, úgy általában értem) -
G_ArchAngel #10675 tájfotózást, dokumentum és riport fotókat leginkább...:)
nem is tudom miért nem alapmű:) -
Ez bizony tény -
pedig ha az ember túl van a rekesz/záridő témán, akkor ugyanannyit tanulhat belőlük -
G_ArchAngel #10672 a Hustler és Penthouse nem könyv - ezt senki nem mondta még Neked???
:DDD -
G_ArchAngel #10671 

-
Ez nem volt sose kérdés :-D -
nekem ami eddig 1-2 könyben bejött, az nem vmi szakmai okosság volt, hanem az, hogy valamiért motivált a fotózásra
de ez meg már nem értékelhető szakmai szempontok alapján -
Ebbe ne mennyünk bele, elég messze vagyunk a témától (aztán kapjuk a csípős megjegyzéseket a Fotóink topikban, hogy ez a topik nem is a fotózásról szól... :-DDDDDDDDD) -
G_ArchAngel #10667 Nekem az egyik nem kell, a másik nem felel meg...
akkor földönkívüli vagyok? -
De ez is olyan mint a zene :-DDDD
Van akinek csak a B&O erősítők/hangfalak felelnek meg, míg a világ 99%-ának megteszi egy filipsz is :-) -
G_ArchAngel #10665 ha valaki kiad egy szakmai könyvet, akkor kell belevinni valamit saját személyiségéből: közel kell kerülnie az olvasóhoz, saját hibáin, tapasztalatain keresztül kell tanítania, magyaráznia... -
Jó, csak akkor az is legyen a szemtek előtt, hogy tudjatok válaszolni :)) -
F 3.5 - Rekeszérték
1s, 0.7s, stb. - Záridő
De tényleg ne ebbe a topikba, a másikba jobban való. -
ebben az a szép, hogy az egész szakma 100 oldalban leírható, a többit már csak az érti, aki könyv nélkül is vágná... -
Nem értem, minek egyéniség egy tankönyvbe.
Le kell írni, hogy mi micsoda és szeva. Nekem csak két könyvem van, de olyan hűdenagy baromságokat nem találtam bennük és -láss csodát- tanultam belőlük.
Egy kezdőnek bármelyik digifotós könyv megteszi, nem lesz hülyébb ha elolvassa, sőt. -
Ezekre még nem jöttem rá mik, de mindíg ott vannak a kijelzőn mikor fokuszálok:
F 3.5 - alatt pedig ilyen értékeket ír ki:
1s, 0.7s, 0,5s, valamint ilyet is: 1/4s, 1/6s stb.
Errel jól esne 1-2 infó, csakhogy tudjam őket hová tenni :o) -
G_ArchAngel #10659 el, rengeteg angol, német, magyar fotós könyvük van a XX. század elejétől kezdve...
magyarból van a legkevesebb, mert állítólag a '90-es évektől megjelent könyvek, főleg a digitális fotózással foglalkozók kritikán aluliak - az összes szinte külföldi írók lemásolt/fordított művei, egyéniség nélkül... -
Kösz, ha lesz egykis apróm valószínű megveszem :) -
vazzek ezek TANÁROK!! semmi kispálya :D -
Biztos elolvasták az összes könyvet :-) -
G_ArchAngel #10655 hááát, igazából ezek a net-es cikkek annyit érnek, mint halottnak a beöntés...
ez az egy könyv elég lelkes kezdőknek, tanáraim szerint jelenleg ez az egy használható könyv van a piacon, és ebben van a legkevesebb hiba...
Peter K. Burian, Robert Caputo:
National Geographic Fotóiskola
„Hasznos kézikönyv és egyben ösztönző ötlettár. Nagyszerű történetek arról, hogyan (és miért) készülnek a National Geographic fotósainak képei.”
American Photo magazin
A National Geographic lenyűgöző fotói mindannyiunkat elbűvölnek, egy-egy képbe menthetetlenül beleszeretünk és titkon azon ábrándozunk, hogy egyszer nekünk is sikerül ilyen varázslatos felvételeket alkotni.
A Fotóiskolát forgatva ez az ábránd sokkal valószerűbbé válhat, mint valaha, hiszen e könnyen érthető és gyakorlatias kézikönyvből nem csupán a fotózás technikai alapjaival ismerkedhetünk meg, hanem elleshetjük a National Geographic fotósainak trükkjeit is. A könyv részletes ismertetőt ad – praktikus összehasonlító táblázatokkal és gyakorlati tippekkel – a fényképezőgépek működéséről, az objektívekről, a fénymérésről, a különféle filmtípusokról és formátumokról, a kompozíció, a világítás és a szűrők hatásairól és sok egyéb eszközről és eljárásról, amelyekkel technikailag tökéletes fotókat készíthetünk.
A fotózásban az egyéni kreativitásnak is komoly szerep jut. Saját gondolataink, érzéseink kifejezését a könyv világhírű National Geographic-fotósok módszereinek, stílusának, mentalitásának bemutatásával segíti.
víz alatti és légifotózás
épület- és természetfotó
kaland- és úti fotó
műtermi és külső fényképezés
digitális technika, fotós weboldalak
különböző céloknak megfelelő felszerelés és karbantartás
A Fotóiskola nemcsak a kezdő fotósok bibliája lehet, hanem a fény-képezésben már jártas amatőrök és profik számára is nagyszerű útitárs az alkotásban és a csodálatos kalandban, ami nem más, mint a fotográfia.
Robert Caputo szabadúszó író és fotográfus. A National Geographic Fotóiskola bevezető kötetét Peter Burian szerzőtársával írta. 1980 óta rendszeresen publikál fotókat és úti beszámolókat Afrikáról, Dél-Amerikáról és Ázsiáról a National Geographic magazin számára.
352 oldal
kartonált, színes fotókkal és szakmai felvételekkel
120*213 mm
4 500 Ft
Előfizetői ár: 3 600 Ft -
Ezzel a géppel csináltam, most vettem karácsonyra :) Sztem azért volt 9 a vége mert automata módban volt. Egyébként annyi a bajom a géppel hogy rohadt későn csinálja meg a képet mután kattintok :P
Akkor ezek szerint nem szabad bízni a gépben, jobb ha én állítom be. -
automatán akármennyi lehet általában (kompaktoknál) -
Jól tudod. Ha csökkented az ISO-t kevesebblesz a képzaj is.
De azon lepődtem meg, hogy 9 a vége. Eddig ilyen értéket nem láttam. -
ISOSpeedRatings - 209, igen és ez egy sőtét kép, mivel vak sötétben csináltam vakuval. És nagyon zajos lett a kép szinte mindenhol. Ha jól tudom ilyenkor kissebnek kell lennie az ISO értéknek? -
Könyv, könyv, köny!
Amúgy technikai kérdésekre ezt a topikot használjuk, ide főleg a képeket linkeljük be (plusz hülyülünk). -
Amúgy abból a listából ezek lényegesek:
ExposureTime - 1/45 seconds
FNumber - 3.50
ExposureProgram - Normal program
ISOSpeedRatings - 209 (uhhh, ezazé dúva!! KÉCCÁZKILENC?????) :-)
ShutterSpeedValue - 1/45 seconds (ez ugyan az mint a exposure time)
ApertureValue - F 3.51 (ez meg ugyan az mint az FNumber)
MeteringMode - Multi-segment
Flash - Flash fired, auto mode, red-eye reduction mode
FocalLength - 6.60 mm
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 2592
ExifImageHeight - 1944
ExposureMode - Auto
WhiteBalance - Auto
FocalLengthIn35mmFilm - 39 mm
SceneCaptureType - Standard
Saturation - Normal
Sharpness - Normal -