25245

• geri15
    Szedd le kártyaolvasóval, aztán tedd be az ACDSee-t batch üzemmódba, és mindet átméretezi, elforgatja neked, amit akarsz.

Más: egy 4 megapixeles, részletes JPG mennyit foglal kb? Azért kérdem mert végül egy Canon PowerShot A520-at kinéztem, jövő héten meg is veszem, de amit alapból adnak hozzá 16 megás SD karit, azzal nem hiszem hogy sokra mennék :| 256-os már elég nem?
  • smici
    kétmillió képet akarsz közzétenni? :S
  • CSOCSO
    HELP!!!! nemtom mi a szar van.. vegre kiprobaltam az uj canonomat.. sd550
    csinaltam 1 giga kepet es videot....
    a hozzaadott szoftver tok zsir tetszik meg minden... de 500 mega utan nem akart semmit letolteni a 2 gigas SD kartyarol... nem tudtam sehogyse rabirni pedig vagy 3 modja van a kep letoltesenek... egyszeruen nem ertem mivan... meg se mozdul a letoltes...500 ig jo volt de aztan semmi..utanna csinaltam egy videot mar nem emlexem... vagy .. mittudom en..10 perces volt... 700 mega talan es alapbol mar azt se akarta leszedni....
    letezik ilyen hogy csak 500 megaig tudja leszedni a canon a dolgokat vagy vattafukk van???? van kartya leolvasom de lassabb es nekem kell ket millio kepet manualis forditgatni ha allitva fenyepeztem....
  • geri15
    thx
  • Blasta
    SD. Gyorsabb és nagyobb kapacitású kapható belőle.
  • geri15
    Melyik a jobb memória digifényképezőbe? MMC vagy SD?
  • G_ArchAngel #11210
    Kérek mindenkit, hogy azoknak az oldalaknak a linkjét küldje el privát üzenetben, amelyeket szívesen látna linkként a banner alatt, köszönöm!
  • gnar killer
    kocka :D
  • ivjoe
    [az]
  • Tomo15

szélesség: 500 képpont
    magasság: 579 képpont
    készülék típusa:EASTMAN KODAK COMPANY
    fényképezőgép típusa:KODAK DX7590 ZOOM DIGITAL
    zársebesség: 1/97 mp
    rekesznyilás:k/2,8
    fokális távolság: 6 mm
    expozitciós idő: 1/100mp
    ISo érzékenység: iso 80
  • smici
    hmmmmmm
    azt akarod mondani, hogy súlyosan gépfüggő vagy?
  • ivjoe
  • Amse
    jólvan na :) össze betüket a keverem néha.:P
  • chicco
  • chicco
    na meg van hol veszett L az adat .Az acdseevel töltöttem le őket a twain drivercsomag segítségével na ott vágott valahogy .Mert most mentettem a sajátbép /fényképezőgépből a dokum/képekbe így megmaradt az infó.Nos ebből is tanultam

Köszönöm a segíséget nektek.
  • chicco
    nem még most is kattintottam 1 tök szüz képet csak próbából
  • akos
    infraview = irfan... :DD
  • ivjoe
    Véletlenül nem fordítottál 90°-ot a képen a windows képnézőjében?
  • chicco
    sajna úgy sincs több adat :-( azért köszi a segítséget
  • Blasta
    Nincs szó semmilyen func-ról. Ezt nem tudod kikapcsolni egyik fgépben sem, csak a PC tudja módosítani az EXIF adatokat, azaz egy PC-s program.
    Az EXIF adatok hozzá tartoznak a képekhez!

Próbáld meg azzal a módszerrel ahogy én írtam a #11190-ben, mert lehet, hogy az ACDSEE-vel van gond
  • chicco
    a régi gépemnek meg is van a képein az exif infó.Pedig az 1 sokkal gagyibb cucc volt
    Trust 910z
  • Amse
    pedig, ha fotózol és felrakod gépre akkor abban kell lennie exif infonak.még mobiltelefonos fotóknak is van.
    ha utána valamilyen programban átméretezed már akkor is eltűnhet, de az eredetinek tartalmaznia kéne.
  • chicco
    nem ezt tegnap készült fürdetésnél.nincs a canon menűben ilyen funkc.mert én nem találtam legalább is hogy kikapcsolva lenne.
  • Blasta
    Ez véletlenül nem egy editált fotó???
    Valami képszerkesztővel már belenyúltál előtte és az módosította az exif adatokat sztem.
  • chicco
    nos az a problémám az az ,hogy ennyi infóm van az acdsee-ben az exifnél

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
  • Blasta
    EZt már megbeszéltük: FF suxik nagyon :-DDDDD
  • Blasta
    A legegyszerűbb mód az EXIF adatok kinyerésére, ha win xp-ben jobb klikk a képre, tulajdonságok, összegzés, speciális és voilá!

(hányszor kell még leírnom ezt ebben a topikban, hajjjjj )
  • Amse
    én azt nem értem, hogy a ff-es exif kiterjesztésem nem mutatja a #11186-nál az infot, de képnézegetőben kiírja.
    miét?
  • Amse
    ha firefox-ot használsz akkor van ilyen külön feltehető kiterjesztés.
    ha nem akkor lemented és vmelyik okosabb képnézegetővel megnézheted.(infraview , acdsee ,xnview...)
  • chicco
    Gyünyörű ez a gép.Figyú az elkészítéskori beállításokat ahogy te is írtad,azt hol lehet lekérni mert nekem nem írja ki a jobb klikk tulajdonságokra ezt a funkciót.Vagy ezt külön be kell kapcsolni a gépen????

sokat segítene mikor visszanézem,hogy melyik volt a jó beállítás
  • Amse
    még a minoltás korszakból

nagy kép:

Make Minolta Co., Ltd.
    Model DiMAGE A1
    Exposure time 1/160 s
    F-number f/11
    Exposure program Manual
    ISO speed ratings 100
    Flash Flash did not fire, compulsory flash mode
    Focal length 8.33594 mm
    Custom Rendered Normal process
    Exposure mode Manual exposure
    White balance Auto white balance

2 kicsi fókusztávolságra más
  • jefferson83
    Bevallom van benne egy kis photoshop, mert a vakutól egy kissé világos lett :)
  • smici
    épp egy ilyen képet lőttem ma, csak az nem égett ennyire be, és nem raktam fel :C
  • jefferson83
    Köszi, ezt a kifejezést még nem hallottam
  • akos
    exif tartalmazza a képről a fontosabb infokat - mint pl. géptípus, amivel készítették, exp. idő, rekeszmélység, iso érték stb stb. (mint mp3-aknál az id tag)

bármely natúr képszerkesztővel, vagy képnézegetővel meg tudod nézni... vagy exif menüpontként, vagy a kép tulajdonságai között kutatva.
  • jefferson83
    "Lehetőség szerint a képekhez tartozó exif leírásokat másoljátok be a képek alá."
    Sziasztok! Ez mi akar lenni és hogyan nézhetem meg?

És akkor belinkelek én is egy képet: Canon A510
  • Cat 02 #11180
    Esik a hó :P

• Placebó
    nem fázott meg...:)

majd kipróbálom...
  • Cat 02 #11178
    nem lesz tőle vöröszem :D
  • akos
    de téged már megszokásból... nem oszt, nem szoroz :DDD