25245
-
Tom, láttam, az csak egy példa vót ;) -
amúgy A620-volt csak nálam, a 20D-t melóba nem cipelem -
Hát vannak erre programok, egyesek szeretik törölni, hogy ne lehessen megtudni milyen felszereléssel/beállítással készült, mert csak kötözködés lenne belőle meg ne adj Úristen pl. "jahátegyhuszdévelkönnyű" szintü hozzászólások, igaz ez leginkább a fotófeltöltő-véleményező oldalakon divat, nem itt.
Akkor viszont az sg file feltöltő motorja szedi ki az infót a képekből. -
miért töröltem volna? Annak meg mi értelme lenne, amúgy aztsem tudom hogy kell, elárulok egy titkot, az vitatott első képet hátrafelé gyalogmenetben mozgásban csináltam..:)Igazodva az magyar vírtushoz -
Amúgy az EXIF-et magad törölted, vagy az sg file upload-ja szed ki minden infót a képekből? -
Hát itt elsősorban a helyes exponálásra gondolotam illetve a képminőségre.
Az első képen a világos részek beégtek, túlexponálta kicsit a gép a felkelő nap által megszínezett házakat. A másodiknál meg az ég kékje igen furcsa, nem zárom ki, hogy ilyen volt, de mintha ott WB problémák lennének, az egész képnek valótlanoka színei kicsit. (de nem kizárt, hogy az én szar kölcsönmonitoromon szar csak :-))
A képek tömörítése viszont gáz, nagyon magas tömörítést választhattál sztem. -
a fotós szemet kifejtenéd? A kedvemért, hogy lenne rendben fotós szemmel? Tanulni szeretnék beleőle, nem kötexem -
Kimaradt, hogy "kismillió" mingyámegfagyokbaze... :DDD
(a hidegtől írni se tudok má)
[NEMRÉG ESETT HAZA] :-D -
Hát ebben a hidegban nekem sincs kedvem kivenni a kezem a zsebemből, kesztyű ide vagy oda :-)
De az tény, hogy a városban járkálva "mingyámegfagyokbaze" fázós portrét lehetne készíteni... :-) -
OFF/nem is szántam másnak, de ez már így mindjárt ok /ON -
Igazad van, roszszul fogalmaztam, sorry érte mindenkitől!!!
-
Ahogy írtam is, bemutató jellegü képeknek jók. -
Nekem nem mutatnak semmi extrát, és nincsnenek rendben fotós szemmel nézve, ennyi. A második kép -ahogy relax említette- nagyon "fura", az ég érdekes színű. (és a minőségére is gondolok). Az első meg túlexpózott sztem. A harmadikkal semmi gond, arra nem vonatkozik a véleményem.
Az eddigi képeidet nézve mondtam, hogy ezek hozzájuk képest jóval gyengébbek.
És nem kell egyből támadni, sosem bannoltattam ki senkit, nem is szúrja a szemem, csak megjegyeztem barátilag. -
-
G_ArchAngel #11522 dehogynem, idevalók...
igaz, Te már linkeltél ide be jobb képet és én is szarabbat, de erről szól...
Blasta meg szépen írja le, hogy Ő mit csinált volna másképp, abból lehet okulni:) -
Oké főnök, de ha tényleg nem idevalók a képek kérlek szedd ki őket pls -
G_ArchAngel #11520 Álljatok le a marakodással, mert nincs kedvem 39°C-os lázzal topicot takarítani! -
van király kesztyűm amiből az újjam kilátszik ha akarom..:) Reggel melóbamenet meg hát úgy is sietni kellet, ami meg is látszik rajtuk mint tanult kollégám is megjegyezte... 
A képek csak az aktualitásuk miatt készültek, nem pedig kiállításra, de nem magyarázkodom tovább...
-
mire gondolsz a köhömm képekkel kapcs, kedves Blaszta?
ööö ez nem a Digitális és Analóg fotográfia topik, mácsak megkérdezem...
vagy ez valami übergaléria amibe csak májer képek mehetnek? Ezt is csak úgy megkérdezem.
Még utoljára, ide szerintem nem csak tökéletes képeket linkelnek az emberek, hanem tanuló és építőjellegű kritikákat várva teszik ezt meg. Én legalább is ezért teszem, de ha a te hatalmas tapasztalatod és irgalmatlan tudásod birtokában szúrja a szemed Bannoltasd ki.
-
Hát ezek elég KÖHHÖMM képek :-))) (bemutató képeknek jók, de akkor rossz topikba raktad őket :-DDDD) -
hogy nem fagy a gép a kezedhez? nekem a nézésem lefagy, nem hogy fotózzak :D -
Kérdezd meg a magasságost...
Ha hiszad ha nem csak egy kcisit setétítve van a képen, ilyen volt mínusz sokba az ég, amúgy meg mi a randa rajta? -
a horizonton? -
Hogy sikerült az ég ilyen randára? -
350D
Iso 1600
F3,5
1/30s
(ps levels) -
hűdejógépem van
-
ja, Canon PowerShot A620 -
Elég kemény idő van ma...
-
PS :) de csak egy kicsi... az eredeti is majdnem ilyen kék... -
Polárszűrő, hogy ilyen mélykék az ég? -
tegnap..:) -
bizti nem ma volt hogy uszkalt a jeges vizben -
Cat 02 #11504 mit csinálná ha belekölken a vízbe ugy hogfy a gép is vizes lenne ? :D -
Miller. :C -
Na még 2 és abbahagyom..:)
Dongó kutya a Labrador:
Na és a felszerelés...:)
-
"Piciny falum itt születtem én.."
-
A harmadik kedvenc, Apacs a Puli :)
-
keményen dagadt
:) -
Füles egyre dagadtabb :)
-
akos #11497 bazze. olvastam a MINTHA-t is... sőt. megnéztem az értelmező szótárban a jelentését is!
de akkor sem asszociálok minthabozottűzre.
baze.
...