25245

• Blasta
    "pl. egy "ajtó-ablak" témánál senki nem várhatja el, hogy ugyanakkora eséllyel induljon egy Bp. belvárosi fotós, mint egy panelvárosi, mert lehet az előbbinél lehidalunk a domborművek fény-árnyék kompozíicóján, míg a másiknak acél kazánház ajtó jut...:)"

Remélem érzed, hogy ez mekkora butaság! :-)
    Ugyan olyan -ha nem jobb- esélyei vannak egy redvás, rozsdás kazánajtónak mint egy "szép" de unalomig ismert pesti domborműnek szvsz.

Ezért elég lehet annyi lakóhelynél, hogy városban vagy vidéken, esetleg faluban él-e az illető.

Továbbá nem értek egyet a módosítatlan képpel, én módosítatlanul egyetlen fotómat sem publikálom sehol.
  • Placebó
    Én a gépemet nem küldöm el, ha nembaj...:D
  • G_ArchAngel #11857
    szerintem:

nagyjából mindenki ismeri a másik szokásait, lakóhelyét, így abban kérném a segítségeteket, hogy akit érdekel a dolog az PM-be küldje el Nekem a következőket:
    - témákat, feladatot, amit ajánl mindegyikünk figyelmébe
    - nevét, gépe típusát, lakóhelyét, e-mail címét...

a lakóhelyre azért van szükség, mert pl. egy "ajtó-ablak" témánál senki nem várhatja el, hogy ugyanakkora eséllyel induljon egy Bp. belvárosi fotós, mint egy panelvárosi, mert lehet az előbbinél lehidalunk a domborművek fény-árnyék kompozíicóján, míg a másiknak acél kazánház ajtó jut...:)

a kép, legyen módosítatlan, esetleges vágással, forgatással, igény szerint fekete-fehérré tehető, de akkor legyen meg mellette a színes változat is...

tárhelye van mindenkinek, így a maximális .jpeg méretet lenne jó feltenni...

további ötletek?
  • G_ArchAngel #11856
    az a baj, hogy nem mindenkinek van lehetősege azonos körülmények között fotózni...
    én hétvégén nem fogok hídakat fotózni, Ti pedig a jeget a Balatonon...:)
  • G_ArchAngel #11855
    Blasta új cége a "Mittoo Domain" netes szolgáltató:)
  • Blasta
    Amúgy az Éndzsöl által említett SG gyakorlófeladat nem hülyeség szvsz...
    Heti feladatokkal. Vagy mittoodomain
  • Placebó
    ja te is mondtad má..:)
  • Galy
    én mondtam :)
  • G_ArchAngel #11851
    a kékes-zöld felsős képelem többet érdemelne:)
  • G_ArchAngel #11850
    a melóba menni nálam annyi, hogy lejövök az emeletről a földszintre:D
  • Placebó
    B.Terem

Közönség:
  • Blasta
    ÁCSI!
    Dö pikcsör iz kopirájtid!
  • Placebó
    Égesd bele hogy Loál Ámen
  • Blasta
    Éndzsöl megint szívrohamgyanúval fog holnap melóba menni :-DDDD
  • Placebó
    ez hamar híres lesz sztem...:D gyorsan védesd le....:D:D:
  • GregSB

Szerintem tedd be a contest topicba is :D
  • Blasta
    LÁÁÁL

(na elég, ez egy komoly tápik kéremszépen :-D)
  • Placebó
  • Jano
  • GregSB
    Reszkess Holywood! :D
  • Jano
    Loál.
  • Blasta
    :-)

• Blasta
    Csokker kis filmbuzie :-)
  • Jano
    Akko az. :D
  • GregSB
    Paramount te! :DDD
  • Jano
    Fake, az utsó a Columbia Tri-Star vagy miaz címanimáció első frémje. :D
  • Blasta
    Áhhh, dehogy :-)
    Mentünk, és pont kiértünk a ködből a domb tetején, mikor kelt fel a nap. Kormány félre, elakadásjelző ki, hóba beszalad, katt-katt :-)
  • GregSB
    Pihenőhelyen álltatok meg? Mert akkor tudom hol készültek már. Nyáron is nagyon szép ez a környék.
  • Blasta
    Asszem Vác után egyből, az emelkedő tetején
    (nemtom hanyas út megy Sahy átkelőhöz, azon az úton)
  • GregSB
    Hmm, Rétságtól 30km-e laktam 14 éves koromig (szomszéd településen), de nem tudnám megmondani melyik részén készültek ezek a képek :)

Tipp: a Vác felőli oldalán (még a nagy emelkedő előtt)?

Egyébként nagyon szépek
  • Blasta
    Az ellsővel én sem vagyok teljesen kibékülve, lehet vágok a tetejéből.
    De fantasztikusan nézett ki, ilyet még nem éltem át :-)
  • G_ArchAngel #11828
    nekem az 1 és 4 tetszik, de az elsőn valahogy zavar a steril égbolt...
    persze ez volt, Te sem vagy H. Bóna Márta, hogy felhőket fújj az égre...:)))
  • Blasta
    Kis infó:

A napfelkeltés képek a Rétságon készültek, útban Donovaly felé. Mentünk, megláttuk, megálltam, 5 percem volt fotózni, aztán vége is volt.
    RAW-ban készültek az út mentén, mindegyik a tokinámmal (mivel csak az maratt :-D).
  • Blasta
    Ájm bekk :-)

Rétság napfelkelte

Rétság napfelkelte 2

Rétság napfelkelte panoráma

Snowboardozni voltunk - Donovaly

Donovaly

• G_ArchAngel #11825
    szerintem jó poén beadni képeket, bár úgyis a magyar fotósok krémjének beltenyészete fogja elvinni a helyezéseket...
  • 300Dani
    A feladatra teljesen jó egy 10 ezer forintos Praktica 50-es alapobjektívvel. Persze a nagyítás a nagy összeg...
    Én kihagyom, de egyébként nem hülyeség.
  • ivjoe
    "Az első lépés egyszerű, válasszuk ki a fegyverünket. Azaz döntsük el melyik fényképezőgépünk lesz az elsődleges munkaeszközünk (feltételezve, hogy több gépünk is van.) Az egyszerűség kedvéért tételezzünk fel, hogy ez egy 35mm kisfilmes gép, de megteszi más kézből használható roll filmes gép is. Ezután válasszunk ki egy objektívet. Ez lehet a kedvenc objektívünk, az a gyújtótávolság vagy zoom-tartomány amellyel a legkényelmesebben érezzük magunkat. Ha nem tudunk dönteni, válasszunk egy fix gyújtótávolságot és inkább nagylátószöget, mint telét."

Nem is tudom, h a MARK II-t, vagy az 5D-t válasszam, de még az obik terén se nagyon tudok dönteni, most 17-40L legyen vagy egy fix?
  • Dichter
    Én már találtam is: fotópályázat
  • G_ArchAngel #11821
    érdekes...
    ...és tanulságos

inkább csináljunk SG-pályázatot (értsd: gyakorló feladatot) minden hétre, én vagyok a topic-bráner, kitalálok valamit:)
  • 300Dani
    Feladat saját magunknak