25245
-
Hát költő vagyok, digitális vízuális költő, egy mesélő :-DDDDDDDDDDDDD
[MAGASZTOSSS] -
Egyetértek... -
A cél ugyan az: szép képek készítése, amit az emberek szívesen néznek.
Ha ehhez egy digigép és komoly PS tudás kell, akkor áldásom rá, szívesen elmesélem bárkinek, hogyan csináltam egy képemet, milyen PS effekteket, trükköket csináltam, hogy később ő is tudjon olyat vagy jobbat csinálni.
Nekem ennyi elég, ha ezzel örömet okozok az embereknek... -
G_ArchAngel #11896 azt, hogy Placebóval elfogadjuk az érveid, mert Te vizuálpoéta vagy, de mi a mélyen rejlő fotósra vagyunk kiváncsiak...
ezért kellene mindkét kép... -
Poéta honnan? -
Mit nem értek? -
"később grafikusként feldolgozhatod a képeidet, vagy retusálhatod, de akkor már az eredetit megkellett kapnod, mert csak úgy látod a hibákat, de nem szaturálhatod túl, nem változtathatsz a csúcsfényeken, árnyékokon, nem cserélhetsz színeket..."
Mondod ezt te. Én rengeteg módosított fotót láttam amik jobban teccettek mint a kevésbé módosítottak vagy nyersek.
Amúgymeg én nem fotós vagyok :-)))
DIGITÁLIS VIZUÁLPOÉTA a titulusom! :-)
(be is rakom aláírásba majd :-D) -
G_ArchAngel #11892 nem érted?
ez rendben van, de mellé tedd be az eredeti pre-PhotoShop képet is, hogy a fotós képességeidet is lássa, akit az érdekel...
(persze védem a seggem, mert hülye vagyok a PS-hez:DDD) -
na ezaz, tanulási célzattal: mit akarsz tanulni? Ps használatát, vagy fotózást?
-
#11887 -
De ezaz, ez csak lelkiismeretileg tudod keretek között tartani, azaz mondjuk XY megígéri, hogy nem effektez...
Marhaság, full PS engedélyezés, és mindenkinek a lelkiisemretére bízzuk, mit és hogyan módosít. Nem egy komoly fotópályázatról van szó, hanem tanulási célzattal kiadott 1 hetes feladatokról (a fototipp cikkét ne kössük ide, semmi köze hozzá) -
G_ArchAngel #11888 de nincs olyan, hogy digitfotós!
Te fotós vagy, ennek kell megfelelned...
Az eszköz megváltozott az eszme nem: a RAW a negatívod, ezt kell feldolgoznod, ha nem RAWban fotózol, akkor megbízol a géped feldolgozóképességében, tehát beadod egy laborba a negatívot, vagy polaroid géped van...
később grafikusként feldolgozhatod a képeidet, vagy retusálhatod, de akkor már az eredetit megkellett kapnod, mert csak úgy látod a hibákat, de nem szaturálhatod túl, nem változtathatsz a csúcsfényeken, árnyékokon, nem cserélhetsz színeket... -
Ezt a határmezsgyét is nehéz lenne meghúzni, én úgy tudnám ezt elképzelni hogy butított, vagy pont a Contestre készített képszerkesztőprogramot használhatsz csak és csak ott, amiből az általad említett módosítási lehetőségek nincsenek benne, ami az EXIF-be beleirogatja, vagy egy kisérőfájlba hogy milyen módosításokat hajtottál végre a képem, természetesen ellenőrzés alatt hogy csalni ne tudj...
szvsz -
(én inkább már a fotóidat nézném)
-
(én inkább már a fotóidat nézném)
-
nem felesleges a PS tiltás, csak keretek közé kéne szorítani, gondolok itt: kontraszt, levels, élesítés.
A különböző effektek hasznlatát zárnám ki, amikor a kép inkább már illusztráció, mint fotó
-
Ebben igazad van, ha digikép akkor a PS hozzátartozik, nem idegenkedem tőle, főleg hogy most érzem magam bele igazán a PS-be szép lassan, ezért nem vitatkoznék, de én most a feladatról beszéltem... -
Én arról vitáznék, hogy digifotó kontesztnél felesleges a PS tiltás.
Főleg ilyen szinten, mint ez a házi jellegü SG konteszt... -
Ja és az nem a képekről szólt hanem a fotózásról... -
G_ArchAngel #11880 ebben igazad van, de van akinek ennyi könnyítés sem elég... -
rohatt!!!! :-)))))))))))) -
Ti most miről beszélgettek?
Az eredeti Analóg géppel van, és úgy van értelme, így hogy belenyúltok utólag már nincs, mert nem a készítés pillanatában látott beleérzett dolog lesz belőle, a gyakorlatnak számora azt jelenti hogy a fotós fejlődjön, ne a PS tudása...
Digitálison az értelmének nagy részét ez elveszti, mert ugye ott van az indexképek előhívása abból egy érzésre való kiválasztása nagyításra, szerintem ezt a feelinget és látásmódfejlődést a digi kinyírja... mondom SZVSZ -
G_ArchAngel #11877 ezt a képet elmentettem, a Te neved van felette, tartsd is magad ehhez:DDDDDDD -
G_ArchAngel #11876 SG-engine rulez:D -
akkor részemről ennyi, én a fényképezőgépemmel szeretek alkotni, labornak meg a RAW feldolgozást tekintem... -
G_ArchAngel #11874 Mutatok Neked olyan ajtót, hogy belehalsz, de akkor sem tudod normálisan lefotózni...
pedig csak egy fekete matt felületű lemezajtó... -
Nekem így nem frankó.
Kb olyan, mintha a szobrász kiállítaná a műve mellé az eredeti agyagkupacot is, vagy a félkész, semmit nem mutató művet is -
Amúgymeg:
Ha úgy gondolod, hogy nem lehet egy redvás kazánajtót úgy lefotózni minimális vagy nulla PS beavatkozással, hogy ütősebb legyen egy naplementés-domborműves-árnyékos csodánál, akkor szvsz rossz szakmát választottál ;-) -
G_ArchAngel #11871 ok, akkor játszunk így:
mindkét képet feltesszük: az eredetit, amit fotós szemmel lehet értékelni és a PS-sel módosítottat, amit digitális képfeldolgozóként lehet megtekinteni... -
digitális fotózáshoz hozzátartozik a PS (a filmet is előhívod), de ezt azt hiszem már megbeszéltük egyszer-kétszer :)
-
Fogalmazd újra :-) -
Ja, és a fototipp cikkét magasról le****, nem azt gondoltam lemásolni :-) -
Hát ez van, én ilyen vagyok, nálam a digitális fényképezéshez hozzá tartozik a PS (és most nem akarok egy "mifér bele a retusálásba" vitát), egyszerűen ízlésesen, ami még belefér szinten tuti módosítok a képeimen, úgy, hogy az ne legyen látható (a legutóbb linkelt képeken is van PS, igaz nem sok, max a panorámánál mert az kézzel van illesztve)
Szal no-PS kontest-ben én nem vagyok benne, marhaságnak tartom, ellenzem, forradalmat a népnek, stb... :-D -
G_ArchAngel #11866 ezt lehetne úgy bonyolítani, hogy ki tud jobb, izgalmasabb képet csinálni, egy fehér, négyzetes műanyag nyílászáróról? -
ablak-ablak -
G_ArchAngel #11864 tévedsz, mert ha nem módosítod, akkor a redvás kazánajtó az alagsorban semmit nem mutat majd a 60W-os izzó fényénél, míg a Ferencziek terén lévő templom kapujának körvonalai reggeli/esti fényben ütnek...
ezért írtam, hogy ne modósítsunk - pl. Ivjoe PS-sel jobb képet csinál egy fehér lapra, mint én fényképezve...:)
a Fototipp.hu-n lévő cikknek is ez a lényege: NE MÓDOSÍTS!
itt a fotós technikádon, kompoziciós kézségeden van a hangsúly, PS versenynek van külön topic...
persze ez csak az én ötletem, hamar lelehet szavazni (ahogy ismerem az ide látogatók kapcsolatát a PS-sel, ez meg is történik...) -
hmmmmm -
Látodlátod, pedig elég csak simán "A" rocket ready, 5,4,3,2,1, igintion and liftoff... :-D -
Dehülyevagyo paszmek, pedig má vettem durrogtatós borítékot is -
Ezt senki nem kérte, a gép típusáról volt szó, köszömszépen :-D