25245
-
...fotózásról, általában...:)
-
Mellesleg elég nehéz kideríteni, hogy ugyan az a madár bvan lefotózva egy múzeumban (vagy hol) de más perspektívából, lévén nem ugyan az a kép volt, láthatóan más állásból, más fókusztávval készítették a kitömött állatról. -
Láttam én is azt a képet, még te linkelted át nekem... de attól függetlenül is Ugye, ugye? -
De az akkor még nem 4/3as szabványú DSLR vót, nem? :-) -
G_ArchAngel #11935 kisfilmes? -
Hát ha egymás mellé tesszük a múzaumban fotózott kitömött állatról készült fotót és a "mesterművet" akkor egyértelműen látszik miből lett a cserebogár.
Kerestem azt a fotót a neten, de nem leltem meg sehol már. Az indexen a témával kapcs. topikba linkelték be asszem... -
G_ArchAngel #11933 itt ha jól tudom, csak Lateralus használ(t) Olympus-t, így ezért nem is tértem ki rá... -
ebbe ne menjünk bele, keveset tudunk az ügyről
-
sőt!
6x6 is van, meg sorolhatnám :)
-
van már 4/3 szabvány is, hála a digitális technikának :)
-
ugye ugye...:) -
G_ArchAngel #11928 "De könyörgöm, én láttam fotót az eredeti kitömött madárról, amit a képre retusált"
és az eredeti volt?:))) -
Ez tény sajna, de ebben az esetben nem hiszem, hogy ez történt. Aztán ki tudja -
De könyörgöm, én láttam fotót az eredeti kitömött madárról, amit a képre retusált -
G_ArchAngel #11925 és az sem mellékes, hogy vágásnál illik tartani a 2/3-as képarányt... -
ez általában igaz ránk magyarokra...:-/ -
Nyilván így próbálom én is. HA (tehát HA) jobbnak találom később a PC-n vágással, akor vágok, de nem kötelező természetesen. -
ez világos is, mint ahogy előhívatlan diával nem mész vetíteni.
-
a magyar (természet)fotós társadalom sajna ilyen, ha valakinek sikere van, rögtön támadnak...
-
folyt.
...de NYERS képet, levels, forgatás, stb. nélkül nem adok be sehova.
Ez alap. :-) -
ez a szentpéteri ügy is gyanús nekem...
talán mégsem kapott puszira másfél éves amerikai ösztöndíjat, a 23 millió mellé..
-
én megpróbálom eleve úgy komponálni a képeim, hogy ne kelljen vágni belőle.
ha vágok, akkor minimálisan teszem azt, pl.:ha képszélen zavaró tényezők vannak.
-
Ja, és nem vagyko hülye, tisztában vagyok az etikával, hogy mit szabad és mit nem szabad egy fotóval, egy pl. természetfotóval művelni.
Nem kívánom mr. szentpétery-t követni, meg tudom állapítani azt a középutat amit egy fénykép még elbír... -
egy semmi extrát mutató tájképből SZÁMOMRA egy semmi extrát mutató ..kép lett.
de ok, van aki szeret vágni, van aki kevésbé.
-
G_ArchAngel #11915 #11857
"a kép, legyen módosítatlan, esetleges vágással, forgatással, igény szerint fekete-fehérré tehető, de akkor legyen meg mellette a színes változat is..."
-
Jól mondod, az analóg előhívás az egy KÜLÖN művészet.
-
Nagyon szívesen, erről szól az egész sztem.
Nem muszáj engem fotósnak hívni, de kissé túlzásnak érzem amit a PS munkával szemben csináltok. Nem attól lesz maga a fotó jó, csupán értékelhetőbb, szebb, jobb lesz. Ha nem kell belenyúlni, akkor természetesen nem nyúlok bele, de előtte kipróbálom, jobb lehet-e PS-sel, nekem jobban tetszik-e PS retusálással...
Galy: a lenti képeim közül a hóban felvonóárnyék egy általad említett 8mpx-ből 3mpx-es vágás, egy semmi extrát mutató tájkép volt előtte és egy érdekes kép lett a vágás után.
Fúj, csúnya, mocskos PS mágus vagyok, mit máveltem belőle, mi? :-) -
jól elvagytok :) -
Látom a lényeget ragadtad ki vazz, de szerintem én feladom ezt... nem tudok betömni egy USB-s csatit egy Serial Portba, még nagy erölködéssel sem, szal akkor kersek egy olyat amibe van USB is...
Nem a "Poétizmusod" ellen vagyunk, csak számunkra ezekszerint mást jelent a fotózás... -
G_ArchAngel #11910 akkor máshogy:
ha megcsinálod PS-ben, végigmutogatod/magyarázod, hogy miből lett a cserebogár? -
Mintha az analóg előhívás nem külön művészet lenne, mintha a profik ott nem nyúlnának bele vastagon a végeredménybe... -
én így érzem.
hozzám legközelebb a természetfotózás áll, annál pedig a PS mahináció a legkevésbé megengedett.
nekem ez a véleményen, ebből származik az, amit írtam.
-
ezt ilyen "workshop"-ként kéne kezelni -
Ahogy érzed... -
"Akor mér beszélsz Contesztről, és miért írod ki hogy 20D + Tokina? Mert ezesetben elhanyagolható az is milyen géppel készült"
Pont te kérdezted meg tegnap MSN-en, hogy milyen obival készültek a képek.
Hát ezért is írtam oda és azért is, mert a legtöbben egyből megkérdik.
20D-t nem írtam sehol, köhömm... :-)
A konteszt szó nem jó kifejezés, de nem volt idő visszakeresni Éndzsöl milyen szót használt az ötletében... -
Tékergeci!:D -
-
Márpedig tőlem csak olyan képeket fogtok látni, amiben PS is van és lesz is mindig. HOgy mennyi, az tőlem függ.
Ha Ti azt hiszitek, hogy a PS-től lett jó a kép, akkor higgyétek, de azt akkor is én exponáltam, én láttam meg, és én "hívtam" elő. Kész. -
Akor mér beszélsz Contesztről, és miért írod ki hogy 20D + Tokina? Mert ezesetben elhanyagolható az is milyen géppel készült -
itten akkor elvi problémák vannak
mondom, más egy fotó és más egy "illusztráció"
(nekem már az is sok, amikor egy 8 megás képből lesz 3, a vágás miatt) :)