25245

• ivjoe
    Ha nem lesz házi feladat, kénytelen leszek újat feladni fotózd meg Blasztát címmel.
  • ivjoe
    Leírod, megfotózod, halaggy.
  • G_ArchAngel #12421
    Ő igen, én nem...
    tartozok Neki még a szolgáltatások menüpont szövegével és képekkel...

addig nem lesz élesítve az oldal, míg nincs minden rendben - és ez 99%-ban már rajtam múlik
  • ivjoe
    Balu elkészültmár?
    [juteszébe]
  • G_ArchAngel #12419
    kúl
  • GregSB
    Bejön.
  • Placebó
  • G_ArchAngel #12416
    Prájvít Meszídzs?
  • ivjoe
    Gondolod interaktív? :OOOOO
  • BiG G
    Nagyon kellemes és igényes
  • Placebó
    megsimogatott...
  • ivjoe
    Nemadom.
    [kecie]
  • 300Dani
    kérek :@
  • ivjoe
    Jah, így néz ki és Sigma EF-500 DG Super a neve. -.-
  • Sadist
    Ájvdzsó megmutatta? :O
  • KM
    Hol?
    Egy kis info az esetről.

Tudta valaki fotózni a napfogyit?
  • Loál János #12407
    Én láttam az atomvillanást.
  • KM
    Igazad van, tévedtem. De jó helyen kapirgáltam.
  • Placebó
    Én magyarországra értettem sneciek...
  • G_ArchAngel #12404
    mondom én, hogy skandinávok voltak:)
  • Galy
    "Hétfőn reggel az 1600 km-re fekvő svéd FOSMARK atomerőműhöz munkába érkező dolgozók ruháját a sugárzást mérő kapu belépéskor radioaktivitással szennyezettnek találta. A svédek a szélirány alapján csakhamar rájöttek, hogy a radioaktivitás nem svéd atomerőműből származik, hanem délről jön."
  • Galy
    én úgy tudom, hogy a svédek vették észre először :)
  • G_ArchAngel #12401
    norvégokról tudok, de mindegy, skandinávok, vikingek, egyre megy:)
  • KM
    A pontosság kedvéért finnek vették észre. De még azután is ment a nagy tagadás. A baj az, hogy a mentalitás azóta sem változott.
    No, de napfogyatkozás van! Látnám is, ha nem lenne felhős az ég...
  • Placebó
    Jaja, csak a Sugárkapuk másnap befelé riasztottak Pakson nem kifelé. Így vették észre a dolgozók hogy valami gáz van...
  • Placebó
    Bizony... nagyanyám akkori befőtjei bontatlanul el vannak vermelve...
  • G_ArchAngel #12397
    igen, és nincs semmi gond, apró hiba - ezt állították...
  • 300Dani
    Ha jól tudom, a Csernobil mellett fekvő Pripyat városát is kb. egynapos késéssel kezdték el kiüríteni
  • mod
  • 300Dani
    Felhozták.
  • Placebó
    na ez is egy ilyen hely...
  • Placebó
    Teljesen egyetértek, vagy csak nézd meg a volt orosz tiszti szállásokat, azok a kinti házgyárakból jöttek, csak hogy ne legyen nekik más szar itt mint ott...:)

Nos azok, mind elrendezésben és minőségben a magyar panelek alatt jóval vannak... pedig a magyar házgyár termékei sem a konfort ergonómia ezerrel...
  • G_ArchAngel #12391
    igen, mert amikor ezt történt, akkor azok az emberek, akiknek a Te településednek tartoztak felelőséggel, sokkal inkább a szovjet vezetés mellé álltak, mint a településük polgárai mellé...

most a következményt nyögitek...

Műszakilag biztonságosak lehetnek az atomerűművek, de a vasbeton technológiájuk már bizonyított - siralmas...
    Nekem a volt tanárom dolgozott orosz építkezésen, majd olyan magyar kivitelezésen, ahol ezt a technológiát használták...

Sok magyar vb. épületnek megvannak számlálva az évei a rossz minőségű cement, acél miatt, a kivitelezés minőségét ne is említsük...
  • Placebó
    A szovjet atomerőművek kimagaslóan biztonságosak egyébként, Pakson is szovjet reaktorok működnek, igaz már ezt is a franciák üzemeltetik, ezért is vannak néha balhék. Csernobilnál meg már se pénz sem pedig felelős vezetés nem volt az erőműben. Egy kísérlet sikerült félre akkor a blokkban, ezen még útrrá is tudtak volna lenni ha az elhárításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak ott. A szarkofágot meg még olyet senki nem csinált addig...

Nem a ruszkikat akarom védeni, de ott helyzet volt az elsősorban mi miatt a tragédia bekövetkezett.

A robbanás után a tőlünk 20km-re (ABDA) esőzött le másnap, senki nem mondta ezt nekünk. A környékünkön feltűnően sok a korombeli meddő lány, és ezzel senki sem foglalkozik..
  • G_ArchAngel #12389
    Gondolj arra, hogy ez az emberi butaság következménye...

Ha a Szovjetúnió nem csak nagyot, hanem minőségit is alkotott volna, akkor a reaktor kibírja a próbaterhelést...

Amikor menteni akarták a menthetetlent, akkor kiderült, hogy betonkoporsót sem tudnak normálisan építeni...

Az most eszembe se jut, hogy a Kurszk-ot felhozták vagy az is betonszarkofágot kapott?
  • Placebó
    Én végig néztem... uhh
  • Blasta
    Jahogy... ééétem
  • Loál János #12386
    Én nem úgy értettem. :-|
  • Blasta
    Sajna énis majd csak otthonról...
  • Loál János #12384
    Ejbazmeg, ezt ma nem tom végignézni.