25245
-
Ha nem lesz házi feladat, kénytelen leszek újat feladni fotózd meg Blasztát címmel.
-
Leírod, megfotózod, halaggy. -
G_ArchAngel #12421 Ő igen, én nem...
tartozok Neki még a szolgáltatások menüpont szövegével és képekkel...
addig nem lesz élesítve az oldal, míg nincs minden rendben - és ez 99%-ban már rajtam múlik -
Balu elkészültmár?
[juteszébe] -
G_ArchAngel #12419 kúl
-
Bejön. -
#12416 -
G_ArchAngel #12416 Prájvít Meszídzs? 
-
Gondolod interaktív? :OOOOO -
Nagyon kellemes és igényes
-
megsimogatott... -
Nemadom.
[kecie] -
kérek :@ -
Jah, így néz ki és Sigma EF-500 DG Super a neve. -.- -
Ájvdzsó megmutatta? :O -
Hol? 
Egy kis info az esetről.
Tudta valaki fotózni a napfogyit? -
Én láttam az atomvillanást. -
Igazad van, tévedtem. De jó helyen kapirgáltam.
-
Én magyarországra értettem sneciek... -
G_ArchAngel #12404 mondom én, hogy skandinávok voltak:) -
"Hétfőn reggel az 1600 km-re fekvő svéd FOSMARK atomerőműhöz munkába érkező dolgozók ruháját a sugárzást mérő kapu belépéskor radioaktivitással szennyezettnek találta. A svédek a szélirány alapján csakhamar rájöttek, hogy a radioaktivitás nem svéd atomerőműből származik, hanem délről jön."
-
én úgy tudom, hogy a svédek vették észre először :)
-
G_ArchAngel #12401 norvégokról tudok, de mindegy, skandinávok, vikingek, egyre megy:) -
A pontosság kedvéért finnek vették észre. De még azután is ment a nagy tagadás. A baj az, hogy a mentalitás azóta sem változott.
No, de napfogyatkozás van! Látnám is, ha nem lenne felhős az ég... -
Jaja, csak a Sugárkapuk másnap befelé riasztottak Pakson nem kifelé. Így vették észre a dolgozók hogy valami gáz van... -
Bizony... nagyanyám akkori befőtjei bontatlanul el vannak vermelve... -
G_ArchAngel #12397 igen, és nincs semmi gond, apró hiba - ezt állították... -
Ha jól tudom, a Csernobil mellett fekvő Pripyat városát is kb. egynapos késéssel kezdték el kiüríteni
-
mod #12395
-
Felhozták. -
na ez is egy ilyen hely... -
Teljesen egyetértek, vagy csak nézd meg a volt orosz tiszti szállásokat, azok a kinti házgyárakból jöttek, csak hogy ne legyen nekik más szar itt mint ott...:)
Nos azok, mind elrendezésben és minőségben a magyar panelek alatt jóval vannak... pedig a magyar házgyár termékei sem a konfort ergonómia ezerrel... -
G_ArchAngel #12391 igen, mert amikor ezt történt, akkor azok az emberek, akiknek a Te településednek tartoztak felelőséggel, sokkal inkább a szovjet vezetés mellé álltak, mint a településük polgárai mellé...
most a következményt nyögitek...
Műszakilag biztonságosak lehetnek az atomerűművek, de a vasbeton technológiájuk már bizonyított - siralmas...
Nekem a volt tanárom dolgozott orosz építkezésen, majd olyan magyar kivitelezésen, ahol ezt a technológiát használták...
Sok magyar vb. épületnek megvannak számlálva az évei a rossz minőségű cement, acél miatt, a kivitelezés minőségét ne is említsük... -
A szovjet atomerőművek kimagaslóan biztonságosak egyébként, Pakson is szovjet reaktorok működnek, igaz már ezt is a franciák üzemeltetik, ezért is vannak néha balhék. Csernobilnál meg már se pénz sem pedig felelős vezetés nem volt az erőműben. Egy kísérlet sikerült félre akkor a blokkban, ezen még útrrá is tudtak volna lenni ha az elhárításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak ott. A szarkofágot meg még olyet senki nem csinált addig...
Nem a ruszkikat akarom védeni, de ott helyzet volt az elsősorban mi miatt a tragédia bekövetkezett.
A robbanás után a tőlünk 20km-re (ABDA) esőzött le másnap, senki nem mondta ezt nekünk. A környékünkön feltűnően sok a korombeli meddő lány, és ezzel senki sem foglalkozik.. -
G_ArchAngel #12389 Gondolj arra, hogy ez az emberi butaság következménye...
Ha a Szovjetúnió nem csak nagyot, hanem minőségit is alkotott volna, akkor a reaktor kibírja a próbaterhelést...
Amikor menteni akarták a menthetetlent, akkor kiderült, hogy betonkoporsót sem tudnak normálisan építeni...
Az most eszembe se jut, hogy a Kurszk-ot felhozták vagy az is betonszarkofágot kapott? -
Én végig néztem... uhh -
Jahogy... ééétem -
Én nem úgy értettem. :-| -
Sajna énis majd csak otthonról... -
Ejbazmeg, ezt ma nem tom végignézni.