25245
-
Lényegében igen. Minél nagyobb a látószög, annál nagyobb legyen az átfedés a képek között. Minden legyen manuálban, azonos értéken (fókusz, expó, fehéregyensúly). Ha nincs panorámafejed, akkor közeli dolgokat ne komponálj a képre. -
Nyilván. De az sose lesz olyan jó minőség, mint egy hibátlanul összerakott panoráma, ami tízszer részletesebb képet tartalmaz, még ha ugyanakkorára is van kicsinyítve. -
Most egy nagyon sügér kérdés következik. Panoráma képet ugye tudok úgy is készíteni, hogy: masina felrak állványra----kattint----fordít egy kicsit----kattint----fordít egy kicsit----kattint----otthon ps-ben (vagy panoráma-software-el) összefűz. ???
Tenkjú, csak még nem csináltam pano-t. Nem is fogok a pályázatra sem, csak úgy eszembe jutott. -
Ja vágom, szal a látószöggel van a gond.
Tehát itt is érkezhetnek olyan pano-k amik csak crop-olva vannak, mi? -
Általában így definiálják a panorámát (esetleg 3:1), de ezt az oldalarányt elő lehet állítani egy képből, croppal. Szerencsésebb volna látószöget is megadni, persze az nehezebben mérhető. -
Mi a humor, nemvágom? -
"Ennek a pályázatnak a céljaira a “panoráma” képet úgy határozzuk meg, mint egy olyan fotó, amelynek a szélesség/magasság aránya legalább 2,5 az 1-hez (szélesség legalább 2,5-szerese a magasságnak, vagy fordítva). Lehet pályázni fekvő és álló panorámákkal is."
:DDD
-
thx
-
[RÁVETŐDIK EZERREL, HTXEL] -
Európai Panoráma Projekt:
Panoráma Fotópályázat -
rájöttem
-
Alien Skin.Exposure -
mi ennek a neve? -
Hát erről beszéltem :-) -
nekem ilyenem van
-
jah akkor sry -
G_ArchAngel #12967 mintha ez Neked már meglenne...:PPP -
Neeeem, nekem is volt ilyen plugin-em, egy rakat film karakterisztikáját, zajszintjét, és egyebeket varázsol a fotóra. -
szerintem a ps raw konvertere vagy valami másik... -
Komolyságos -
2Bálint #12963 mesélj, milyen plug-in ez????
-
G_ArchAngel #12962 köv. hétre jövök két meglepetés sorozattal (kis szerencsére hárommal)
azok közül csak a modellfotós lesz PS-ezve, ígérem:)
a másik kettő csak RAW-konverterrel lesz ff-re állítva...
keddre kibéreltük ezt a stúdiót (www.d1.hu):
-
Cúna, jossz PS effektezősz cávó! -
G_ArchAngel #12960 nem kell zajt rakni, a plug-in-ban lehetőség van filmes felvételre konvertálni:
Te adhatod meg az ASA (ISO) értéket - az exif hiába ír ki ISO 100-at, ha a kép denzitása egy ISO 1600-as színes filmének felel meg... -
film grain -
G_ArchAngel #12958 langyos... -
Énse tok másra gondolni :-) -
2Bálint #12956 raktál rá egy kis zajt utólag... -
G_ArchAngel #12955 hideg...:P -
G_ArchAngel #12954 na, kifogtam a PS-majszteren?:)
mitől is lehet...?:))) -
Gondolom a jpeg tömörítés cseszhette el. -
ezt én is meg akartam kérdezni.iso100 és pöttyös mint az ingem :P -
A #12933-as mérilyen zajos? Tisztára, mintha kompakttal készült volna :-)
A többi rendben van, semmi extrák, és üdvözöllek a digitális effektezés világában! :-)))))))) -
okok -
G_ArchAngel #12949 nem, hanem igazat adok Galy-nak...
Sajnos ez van, ha valaki egy adott tájról egy tökéletes pillanatot akar elkapni, akkor az egy 24 órás játszma...
szeretnék ilyen expoziciókat magamévá tenni, de erre egyhamar nem lesz idő...:( -
Mentegetőzöl? :) -
G_ArchAngel #12947 amúgy ez a kommersz turiszt-képek hátránya: 90%-ban semmitmondó, 10%-ban számunkra egzotikum...
én az elmúlt 2-3 évben nem láttam olyan magyar tájat/várost ábrázoló fotót, amire azt mondanám, hony "Ejha, ez már valami!"
Ha nem is jártam az adott tájon, már biztos, hogy láttam róla albumban ezerszer jobb képet...
A képeken szereplő tapolcai Malom-tóról is lehet, ha az ember péntektől vasárnapig ott ülbe, figyelne a fényekre és árnyékokra - na de kinek van erre ideje?:( -
G_ArchAngel #12946 pedig Tőled a kacsásra vártam ezt:)))
csodát nem lehet 10 perc alatt csinálni, ennyi időm volt a 30D-re... -
ez tetszik, a többi nekem olyan semmitmondó
-
Majdnem, de ha utazásról beszélünk akkor ott:)