25245
-
vaku = direkt vaku :)
-
Mondjuk, ha Margit néni mindennap megtömi a kacsáját. Az mondjuk nem túl humánus dolog.
És most itt fejeztem be, mert 1. ez már elég erősen off 2. a végén mindenki vegetáriánus lesz. -
Nekem egyik alapelvem (és ezzel nem vagyok egyedül), hogy egy természetfotó legyen természetes; a vaku fénye számomra nem az.
-
Atya ég :-)))
Tán csak nem egy rakás biológus és környezettanár vitázik? :-)))) -
Erről beszélek! Természetesen nem használ neki a vaku, de #13175. -
azért ne kanyarodjunk ki a közutakra :)
szerintem ez fajfüggő. biztos vannak fajok, akik nem törődnek azzal, hogy vakuzod őket, de ennek az ellentétje is igaz.
nagyobb bajok alatt mit értessz?
(táplálékszerzés? menekülés a predátorok elől?)
-
Lateralus #13177 De igen.
-
:DD Ne fogadj rá. :D -
Biztos nem lehetek benne, ez igaz. De akkor ezentúl a fényszórót is kikapcsolom majd éjjel.
Még egyszer mondom, nem azt hangoztatom, h menjünk és vakuzzuk 2 centiről szembe az állatokat. Az is igaz, h nem használ neki, de ezerszer nagyobb bajaik vannak nap, mint nap, mint egy vakuvillanás. -
hopp! tehát vakuval megzavarod!
-
Egyáltalán nem. Mondjuk ha nem szeretném megzavarni? -
fú, majd ha lesz egy kis időm, átfutom a weblapod :)
-
Lateralus #13171 "saját tapasztalatok alapján nem lesz semmi baja" <> "én sem szoktam állatokat levakuzni"
Kicsit ellentmondás. -
és ez "csak" egy kutya, aki azért ismeri az embert -
apám régen levakuzta a kutyánkat, azóta amikor gépet látott, menekült lapos kúszásban... -
G_ArchAngel #13168 nekünk van egy majmunk is, minden reggel látom a fürdőszobatükörben:))) -
szerintem ne nyissatok vitát azon, hogy ki látott már több állatot életében :DDD
-
G_ArchAngel #13166 a lábamon alszik a kutya, az ölemben a macska - übereld:)))
szólok, hogy vidéki gyerek vagyok, most is az egyszerűség kedvéért mondom, hogy "pesti", pedig ez csak a megyét jelent, mivel falun lakom (Maglód)
nem hinném, hogy a 10 év hátrányoddal többfajta állatot láttál volna testközelből, esetleg háziállatot látsz hosszabb ideig, mint én... -
azt nem tudhatod, hogy lesz-e bármi baja tőle
megijedhet annyira, hogy többé nem megy vissza oda, ahol addig élt. több baj nem is kell szvsz.
-
Nincs itthon állatkertem. :D 2 macska össz. -
Valószínűleg többször találkozok állatokkal (enyhén), mint te és saját tapasztalatok alapján nem lesz semmi baja, ha levakuzod. Amúgy még azt megemlíteném, h én sem szoktam állatokat levakuzni, de nem azért, mert baja lesz tőle. -
sztem meg nem attól függ, hogy otthon van-e neki állítkertje, vagy sem. ezt olvasni szokták könyvben, gondolom nem otthon boncolt fel egy egész farmot, hogy ezt így kijelentette. -
Na ezzel látod egyet értek. -
G_ArchAngel #13160 mondod ezt egy "állatnak"...:DDDDDD -
ez egy amolyan "íratlan" szabály, ne vakuzzunk állatok szemébe és kész.
-
Mivel max. kocsiból ülve, ill. állatkertben láttál állatokat a kutyán és a macskán kívül, sztem erről ne nyissunk vitát. -.- -
lál, kb olyan lehet annak a szerencsétlen tollasnak mintha belevakuznának a szemedbe egyszerre 4 EF-500-as sigmával :DD -
Megvakulsz? :D Egyébként az állatok szeme érzékenyebb mint az embereké és neked sem kellemes mikor vakuznak, akkor nekik... -
Necsináld már, neked mi bajod lesz, mikor rádvakuznak?
Amúgy városban laksz? -
critical mass foreva :) azt a kis időt meg kibírja minden autós -
szinte egész évben az autósoké, pár napot mindenki kibír
-
De tisztább a levegő aznap a hősöknél...khmm van előnye is urbánatléta...:) -
Semmi nincs, feltéve ha a hősök terét és az andrássy utat nem zárják le miattuk egy napra...
Fogalmam nincs mi értelme annak, hogy lezárják az andrássy-t fél napig azért, hogy bringások az út közepén üljenek és cseverésszenek...
(a felvonulással semmi gond, de utána miért kell zárva tartani az a főútvonalat, arról fogalmam nincs. Mennyenek a budai hegyekbe és ott szórakozzanak, vagy ott a liget is...) :-)))) -
mi bajod vele? :)
-

-
Gabo #13148 Ha valakit esetleg így vagy úgy érdekel a téma, szombaton Critical mass bringás vonulás lesz.
Részletek itt: http://www.criticalmass.hu/ -
Gabo #13147 A jóidős, meleg nappali fényekkel valószínűleg amúgy is kelemesebb lesz a kép összhatása. -
Gabo #13146 Nem tudom... Tavaly ősszel jártam a Margit szigeten a kis állatkertnél. Már elég késő volt, ennek ellenére meg se fordult a fejemben, hogy az őzekre vagy a kacsákra rá villantsak. Néha nem tudom, hogy az emberek hova teszik az empátiájukat, hogy képtelenek egy másik ember vagy éppen állat helyébe képzelni magukat. 
Szerencsére azért nem vagyunk egyformák. -
Ok a teljes sötétben való fényekhez biztos máshogy viszonyulnak, de én a saját szituációmat vettem alapul amikor is a tegnapi kicsit felhős, szürke időben akartam lekaponi ezt a kis állatot, de mivel nem volt elég fény a fák ágai közt gondoltam bevakuzok.Ezt gondolom különösebben nem esett volna neki rosszul, mert világos volt, csak ott nem volt elég fény.A vége az lett, hogy nem fotóztam le, mert várok egy szebb idős napra és majd akkor megnézem, hogy ott van- e :) -
Gabo #13144 Szerinted a nyulak miért dermednek le akkor, mikor az éjszaka az autó fényszórója rájuk villan?
A derítéssel nincs is komolyabb baj, de mikor fél méterről valaki telibe nyom egy állatot (mert túl sötét van az automatika szerint és eszébe sem jut a vakut kikapcsolni), az már szerintem elég csúf dolog.
Ha van rá lehetőség akkor inkább érdemes nagyobb ISO érzékenységet választani, vagy valamilyen más fényforrást vagy szórt fényt használni.
Azt hiszem valahol itt kezd elválni egymástól a "fényképezőgép tulaj" és a "fotós" kategória.