25245
-
:D -
Jó, akkor most a nagykorúak válaszoljanak.
-
én otthon. Ingyé van, igaz néha veszek festékpatront, papírt ázt kapok. Jaés kedves vagyok
-
én haveromnál szoktam ingyen, jó minőségben, kedves kiszolgálás mellett digiből nyomtatni. -
Hol is szoktatok olcsón, jó minőségben, kedves kiszolgálás mellett digiből nyomtattatni? -
#13880: Woács, tetszik!
#13893: Szvsz jót tett neki a belenyúlás, olyan hatása van, mintha IR kép lenne. -
Thx, örülök hogy tertszik! -
ez joak -
Greg, jó képz!
[MEGY, KERES 3 NEDVES CSÍKOT HÚZÓ CSIGÁT] -
Húdenagyontecccik!
-
De akkor nem azt kellett volna írnod, hogy péseben, hanem efbében (FB=FotoBolt) 
-
Megszíntelenítettem a képet péesben. (Éljen Kazinczy!
)
-
Amit írtál, az se, viszont hosszabb :-) -
Ehhez kicsit durvábban hozzányúltam. Chanel mixerrel besötétítettem az eget (sry :) -
G_ArchAngel #13892 3 csík akciófotó: megoldható - 2 kutyám és egy macskám van, mindegyik kap hashajtót, csak nem tudom, hogy érem el, hogy párhuzamossan tolják a csokit:DDD
[IVOTT MÁR MA] -
abibas/adios pályázat -
Nem olyan rossz az LCD...
A hisztogram meg elég jó táNpont. -
Az az igazság hogy egy laptopon lőttem be a képeket, szal lehet kicsit világosak lettek a sötét részek vagz pont fordítva. (utálom az LCD-t) -
G_ArchAngel #13888 deszaturálás nem magyar szó... -
kicsit tényleg dől, azt megcsinálhattad volna ps-ben a Measure Tool-lal, azonkívül frankó fotó
-
PS: desaturate, curves
Egy kicsit dől sry. -
Eredetileg vöröses-rózsaszinű (asszem festett), nagzon elvonta a figzelmet a lényegről. -
Segítek:
"színtelítettségtelenítés" = DESZATURÁLÁS :-) -
G_ArchAngel #13883 a színtelítettségtelenítés (de szép szó!) nem is feltűnő, azt hittem beton:) -
Én :)
Canon PS A520
PS: Deszaturálás (csigákon kívül) + curves állítás. -
G_ArchAngel #13881 Te fotóztad? Tetszik, aranyos:) -
-
háhá, legjobb d; -
Behugyozok ezen a faszin!
Nézzétek meg a galériáját! -
A gépek többsége tudtommal egyfolytában mér fényt (Vannak amik csak az expo gomb lenyomása után kezdenek mérni, nemtom milyen géped van).
Az égre történő fényméréshez kelleni fog egy expozíció rögzítő kapcsoló. (egy kis 3 csillaggal jelölik)
Komponálj úgy, hogy az ég kb a 3/4 részét elfoglalja a képmezőnek. Ekkor megnyomod a csillag gombot és rögzíted az expozíciót.
Ezután már nyugodtan megkomponálhatod a képed úgy ahogy szeretnéd, fókuszálhatsz bármire, hiszen a gép rögzítette az égre történt fénymérés adatait és azzal készült el a felvétel.
Remélem érthető voltam :-)
A fókuszálás pedig csak akkor van összefüggésben egymással, ha spotm ódban mérsz fényt és a középső fókuszpontot használod élesítéshez, egyéb esetben nincs :-)
-
mod #13876 Nem, a fókusz nincs összefüggésben a fényerővel. :@ -
mike23 #13875 égre fény mérés, azaz ott veszem fel a fókuszt? vagy a fénymérés és a fókuszpont az nincs így összekapcsolva? vagy hogy mérek az égre fényt? -
Alaphelyzetben MINDIG igyekezz az égre mérni fényt.Ha az egé kiég, az csúnya, de ha a talaj lesz kicsit sötétebb, az nem olyan vészes és még mindig könnyebben lehet PS-sel értékelhetőt varázsolni belőle! -
PS-ben megfogod a shadow&highlight effektet és a highlightot felhúzod. ha nem annyira vészesen kiégett, akkor segít. ha full fehér, akkor haggyad -
G_ArchAngel #13872 - helyes fénymérés (ha van erre lehetőség)
- polár, ND, Skyline, szürke szűrő, egyéb színszűrő - a www.cokin.fr honlapon megnézhetsz pár példát
- expoziciókorrekció
- helyes fehéregyensúly
- expoziciósorozat készítése, ahol több képből tudsz készíteni egyet -
mike23 #13871 egy nagyon alap kérdés:
napközben kinti fotózásnál az ég kiégésének elkerülésére milyen tanácsaitok vannak? -
gondoltam ra hogy kikapom az ablakokat, de aztan igy hagytam eredetiben igy szebbnek lattom/ -
hüje! nagyon jó úgy ahogy mondtam
-
király. kétoldalt ablakot kirátusáltam volna, vmint kis kontraszt, hogy a fal még sötétebb legyen -
Bjutiful. Grats!