25245
-
Szvsz szép képeket csinál a D70 is, nincs vele semmi gond ;)
pl:
d70-1
D70-2
Meg van még1, de azt nemtalálom :-/ -
az:) -
biztos te küldöd oda őket!!4
-
bazmeg ez egy tűzhely? :D -
A gyári színek azért tűnhetnek laposabbnak, mert a D70s biyonzos helzyetekben elővigyázatosságból alulexponál. A Nikon ezt azzal magyarázza, hogy az alulexponált képet még meglehet utómnkával menteni, a beégettet viszont nem. Sokan egyetértenek ezzel, sokan nem. Utóbbiak kb 1 perc alatt feltölthetnek a gépre egy Custom Cuvre-t, amivel kiküszöbölhetik ezt a "gondot".
Ha megvetted a gépet küldj majd egy PM-t, 5mp alatt elmagyarázom majd hogyan tudod beállítani a gépet hogy szép képeket csináljon. -
Minden csokker idejár gépet tesztelni, tehetekén róla? :-) -
haver vett egy canon gepet (orul mint allat) es persze mindent lefotoz:D
-
mike23 #14379 Greg, nem bántásképpen mondtam a véleményem. Csak leírtam a személyes tapasztalatom. Te amúgyis huzamosabb ideig fogo használni, így több örömöd is leled benne. Meg én a dslrek világát a Canonon keresztül ismertem meg így olyan szemmel látom.
Lehet nekem mégnagyobb lapát kezem van :D de nekem nem volt kényelmes, hozzáteszem a 350d sem az grip nélkül, rossz rágondolni. de a d70 is kívánta a kezembe a gripet.
Isos dologról meg a digital camera world-ben is ovlastam anno, talán ez volt az egyetlen szempont amiben rosszabbnak találták ők a 350D-nél. -
jah és mindenegyes gáborzolis teszt végén ott virít :) -
Na, OFF vége, ezt folytassátok a másik topikban :-)
Mai naplemente (máshova is mentem, de már nem volt értékelhető a látvány). Tom, ezt csak a Hősök tere ismét, dehát micsinájjak, bejön. :-DDDD
-
DecenS #14376 szerintem nincs azzal a nikonnal semmi gáz... még az ősszel a perugiai kiránduláson akadt a kezembe egy. igaz nem kit obival...
fogása messze jobb, mint a 350d... a kéBzaj viszont kéBzaj.
az meg hogy kinek melyik színtelítettség hat természetesebbnek vagy épp kellemesnek, erősen szubjektiv - vagy, ha úgy tetszik, izlés kérdése.
izlésből meg ne állítsunk már fel sorrendet pls... -
hát a D50 nem tudom hogy pontosan milyen anyagokból készült, nekem a D70s volt a kezemben huzamosabb ideig, annak mind a felhasznált anyagai, mind a fogása, és a váz egyértelműen jobb összhatással bírtak rám mint a 350D.
Nekem az elsődleges szempontok közé tartozik (sajnos?) a fogás, és a váz.
Viszont engem a 350D vázázól ráz ki a hideg... könnyen koszólódik, hozzáért a körmöm, és rajtamaradt a nyoma! Azért elég durva.. Amúgy a műanyaga jó minőségű lehet, mert nem recsegett, nem zörgött, pedig fél éves darabot nézegettem.
Legjobban viszont az borított ki tőle, hogy még markolattal is csak nagy jóindulattal volt kényelmes a fogása, anélkül meg egyáltalán nem. Jó, nekem nagyon nagy kezeim vannak, ez egyénfüggő.
mike:
nem való emberi kéznek a fogása? Mire gondolsz? Nekem elég nagy lapátkezem van, nekem szinte pont tökéletes a D70 markolata, talán jobbat nem is kívánhatnék. A 350D színei valóban telítettebbek, ezt aláírom. Mondjuk utómunkával lehet javítani, de az közel sem ugyanaz...
A zajjal nem értek egyet, én még iso800-on is nagyon frankó zajtalan képeket lőttem a D70s-el, persze nem mondom h nem volt zaj, összehasonlításképp pedig
itt van iso1600 zajteszt. Szerintem kicsivel se zajosabb a D70s mint a 350D...
A tükörfelcsapás elég hangos, van akit ez irritál, ezt is aláírom. Lassú reakcióidővel meg megintcsak nemtudok egyetérteni, villámgyors volt mikor használtam, mondjuk SB800-al használtam úgyhogy a sima AF sebességéről nem tudok nyilatkozni. -
Hjajj....
Na ezért nem akartam szólni hogy megvettem a gépet. Minek kell szétoffolni ezt a topicot?
Mindenki csináljon fényképet amivel akar/tud. Én megpróbálom a hányingerkeltő fos Nikonommal. Ha akarjatok nyugodtan ítéljetek el érte... -
nem mondhatnám, hogy elfogult vagyok a canon felé, de amikor én akartam venni gépet az első márka amit kizártam a nikon volt (vagyis a d50)és most is a hányinger kerülget, ha rágondolok.
annyira szar anyagokból készül, hogy rémálmaim vannak tőle.
oly, minolta, canon mind jobbak szvsz.
-
mike23 #14372 nekem nemrég volt a kezemben, használatomban d70 -350d tulaj vagyok.
nagy kíváncsisággal vártam, hogy na milyen lesz a túloldal. háát, nagy csalódás volt.
ami pozitív benne:
a kereső képe élesebb
2 vezérlőtárcsa
ami negatív:
grip nélkül annak a fogása se emberi kéznek való, a grip meg drága rá ha van
ugyanazon beállításon a 350d színei telítettebbek
sokkal hamarabb megjelenik a képen a zaj (alacsonyabb ISOn)
a kezelése, hangja engem erősen a kompakt S7000ére emlékeztetett
lassabb reakció idő, és talán AF is, de ezt nem merem mondani, mivel nem volt rajta rendszervaku, EOS-t meg rég használtam anélkül
-
Igen, tudod mi ilyen mazoisták vagyunk. -
Kissé ironikusan fogalmaztam, bevallom :) -
"nem úgy néz ki mint egy szappantartó. "
350D se!!! :)
-
A D70nek van fogása, és nem úgy néz ki mint egy szappantartó. Ez elég sarkítottan van fogalmazva, de ez az igazság. És a D70 sokmindenben übereli a 350D-t. Ettől függetlenül persze a 350D se kutya, a fél kezem odaadnám azért is, de nekem a fogás, a markolat, és váz is fontos.
Ha nekem nem lenne fontos akkor 350D-t vennék biztosan, mivel annak meg a színei szebbek valamivel, bár azok is csak akkor ha a Nikonos és a Canonos képet egymást mellé tesszük, a két képet külön nézve tökéletesek önmagukban. -
-
Nem szarabb, csak -hogyismondjam- MÁS :-D
És sokmindenben veri a 350D-t -
mé D70? me drágább és szarabb, mint a 350D? -
Aha, ezmá összeezsküvézs picsák! -
...mégpedig ROHATT! :-)))) -
18-70es kitobi nagyon roolz :) Nekem PS A610-esem van, és egy ideig az is marad, aztán sztem bevállalok én is egy D70s-t kitobival, esetleg D50+D70s kitobija kombó :-) -
dede ^^ -
Jocó márpedig nemvagyok! -.- -
háhá :D -
Kiaza zívdzsó? o.O -
thx -
Köszi! :)
Big G: Jah, 18-70es kitobival vettem. PS A520 után el tudod képzelni mennyire tetszik :) Kezelésben, sebességben és képminőségben is óriási a különbség.
Gaa: Ok, legközelebb vasárnap leszek szabad, majd összedobok egyet!
-
Gabo #14355 Végül "Ződségek"
Vigyázat! Vad virág!
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 12:40:14
Shooting Mode: Portrait
Tv (Shutter Speed): 1/1000
Av (Aperture Value): 4.0
Light Metering: Evaluative
ISO Speed: Auto
Lens: 5.8 - 23.2mm
Focal Length: 5.8mm
White Balance: Auto
AF Range Mode: Macro
Ez is rózsa
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.29. 14:47:37
Tv (Shutter Speed): 1/400
Av (Aperture Value): 2.6
Focal Length: 5.8mm
White Balance: Cloudy
AF Range Mode: Macro
Zöld és bíbor
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 13:21:58
Shooting Mode: Slow Shutter
Tv (Shutter Speed): 1/100
Av (Aperture Value): 8.0
Focal Length: 11.8mm
Azt hiszem ennyi elég is belőlem. Akad még egy-két kép, akit érdekel nézzen szét a galáriámban!
Várom a véleményeket, a fotót ízekre szedő kritikákat és az építő jellegű tippeket. -
Gabo #14354 Még mindig Vác
Ahol utak találkoznak...
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 12:21:41
Tv (Shutter Speed): 1/640
Av (Aperture Value): 5.0
Focal Length: 18.7mm
Utómunka: Levels
Váci látkép
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 13:10:35
Shooting Mode: Landscape
Av (Aperture Value): 5.6
Focal Length: 9.8mm
Látkép a Duna partjáról.
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 13:18:27
Tv (Shutter Speed): 1/640
Focal Length: 13.8mm
White Balance: Auto -
Gabo #14353 A múlt héten szabin voltam. Annak ellenére, hogy az időjárás nem volt túl hálás, kószáltam erre-arra és fotózgattam is. Ennek örömére kiürítettem az sg-s galériámat és feltöltöttem friss, új képekkel.
Néhányat be is illesztek ide a topikra, hogy végre képek is legyenek. ;o)
A használt kamera: Canon PS A510
Utómunka: Leméretezés+élesítés. Néhány képnél, ahol szükségesnek éreztem levels is használatba lett véve előtte.
Vác
Váci lépcsősor
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 11:18:24
Tv (Shutter Speed): 1/20
Focal Length: 7.8mm
White Balance: Cloudy
I. Géza király emlékére
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 12:04:41
Focal Length: 9.8mm
Utómunka: Levels
Valaki mindig figyel... Avagy... Hé kameráznak! Tuudom-tuudom-tuudom...
Exif:
Shooting Date/Time: 2006.05.31. 12:12:26
Tv (Shutter Speed): 1/200
Av (Aperture Value): 5.5
Focal Length: 23.2mm
Utómunka: Levels -
Gabo #14352 Sonajk:
Tetszetősek az új képeid. Úgy látom kezdesz egyre jobban ráérezni arra, hogy mit és hogyan érdemes lefotózni. Csak így tovább! -
G_ArchAngel #14351 nálam 3 kép van: vmi fehérsapkás kiscsávó rajzolva, Dani ff képe és egy vörös hátteres EOS... -
Óóóó, hátén hamarosan, szerintem majd nemsokára, esetleg még a héten, tán mingyá!!!
[NEMCSINÁL, NINCS KEDVE] :-)))) -
G_ArchAngel #14349 ivjoe-val boxolj érte...
Blasta, te mikor csinálsz? -
Melyik? Az a csúnya? 

-
onnan eltűnt a bannerem! @nyátokt! :)