25245
-
Annyit kell róla tudnod, hogy az átlag digigépekbe gyárilag építenek infrafényszűrőt, mivel ha jól tudom aprócskát roncsolja a CCD-t.
Így hiába teszed fel az infralencsét, a CCD előtt lévő szűrőréteg kiszűri az infrát (nem teljesen, Dani 300D-vel is megcsinálta).
Olyan géppel tudod frankón megcsinálni, amiben gyárilag nincs ilyen szűrő, vagy magad szede ki azt a gépből. -
köszi, kicsit megelőztél -
G_ArchAngel #14554 emlékeim szerint Lateralus próbálkozott vele a D30-on... -
cikkeket találtam, akkor most már csak tapasztalatokat várnék. már ha van. -
gugli
Amúgy Dani már kipróbálta 300D-vel, kicsit visszafogottabb eredménnyel, de megoldható a dolog. 350D-vel szintén. -
vki nem tud vmi cikket infrafotózással kapcsolatban, mert el kezdett érdekelni a téma. meg ez hogy működik? filmesnél infrafilmet kell venni, vagy hogy? 350D-vel megoldható? gondolom nem. -
HTX mindenkinek a dicsérő szavakat...
-
G_ArchAngel #14549 nekem is ez a szemléletem, de a RAW-ot negatívnak tekintem, amit én hívok elő, nem a gép szoftvere...
én inkább a szoftveresen létrehozott jpeg erőszakolását kerülöm, nekem az a módosítás ami nem tetszik...
sajnos nincs meg "public" verzióban a RawShooter Premium 30D-re optimalizált változata, azzal tudtam nagyon jól dolgozni - lehet megkellene vennem, de 30k egy tökegyszerű(nek tűnő) programért sok...
amúgy most kísérletezgetek a gépen beállítani, hogy miként érhetem el ezt a kissé dark hatást, de még nem jött össze.... -
efem #14548 en meg inkabb a masik veglet, nemnagyon szeretek belenyulni a kepekbe :) bar teny es valo h igy lehet kihozni belole a maximumot, csak az szamomra mar nem feny(le)kepezes :) -
G_ArchAngel #14547 én valójában a faithfull és RAW használó vagyok, innen a legkönnyebb a PC-n saját szájíz szerint alakítani a képeket...
#14487-ben lévő végeredmény tetszik nekem legjobban, mert ez a színvilág hasonlít legjobban az NG magazinban találhatóhoz: méregzöld, erős árnyékok, jelentős alulexponálás - sajnos elég nehezen tudom átvinni más képekre, mindig elfelejtem felírni a beállításokat:)
-
Gabo #14546 Editthy:
Nagyon tetszenek a képeid. Én nehezen találnék bennük bármi kivetni valót. Láttukra legszívesebben kapnám a cuccaim és lelépnék a melóból valami szép zöld és napsütéses helyre. (Amúgy is ritka pocsék, idegbeteg eddig ez a nap...)
-
efem #14545 nekem pont ma 2 honapos :) elotte 300d, de eleg elesen elhatarolhato a kulombseg ... :) a beepitett kepstilusokat se nagyon hasznalom, ff meg egy custom beallitas, es kesz, de azert koszi, lehet feldobom ra .. :) -
G_ArchAngel #14544 kb. 2 hónapja lehet meg?
Szinte mikor megjelent, talán 2 héttel később vettem - ez az első dslr/slr gép, amit igazán élvezek, pedig a 20D és a 1V is jó cucc volt:)
ha neked is ez van, akkor ajánlom, hogy innen töltsd fel a gépedre az új képstílusokat - nekem nagyon bejön:) -
efem #14543 az egyik legszimpatikusabb plussz a nagyobb lcd mellett, a 30d iranyaba :)
(szinszurok is kellemes)
miota van meg? -
SUX na :) -
Sry, céges monitor lehet, hogy szx -
G_ArchAngel #14540 Blasta-nak tanulmányozásra ajánlom sok szeretettel!:) -
G_ArchAngel #14539 esetleg, ha új monitort veszel? (vagy optikus.lap.hu)
nálam olyan éles, mint egy fix - de szerencsére mások szerint is - ja, lehet az a gáz, hogy "faithfull"-ra visszatettem a tegnapi elbaszott madár után és a Te kis agyonszaturált/kontrasztozott/élesített képekhez szokott szemed nem bírja a 0,0,0,0 beállítást...
Egyébként itt látszik, hogy ez a fakerítés természetes színe, amin a madár ül, az az "agyonszíntelített"...
mert ugye, ha nem tesztkép lenne, akkor nem linkeltem volna, azt meg nem szokás szétPS-ezni, kívéve a csokker Sigmás gyerek a pbase.com-on, akinek az összes objektívje jobban rajzol, mint a L-es Canonok
-
Ebben mi a pláne? Bemozdult, vagy nem is tudom, de nem túl éles. -
G_ArchAngel #14537
Camera Make: Canon
Camera Model: Canon EOS 30D
Image Date: 2006:06:13 11:28:35
Flash Used: No
Focal Length: 200.0mm
CCD Width: 5.71mm
Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
Aperture: f/11.0
ISO equiv: 400
Exposure Bias: -1.00
White Balance: Auto
Exposure: aperture priority (semi-auto)
100% crop, sajnos elfelejtettem, hogy maxon van a színtelítettség és a kontraszt, ezért a zajos háttér, ráadásul a fényt a madáron mértem, így beszürkült a szomszéd garázsa:)
(van még mit tanulni)
-
G_ArchAngel #14536
Camera Make: Canon
Camera Model: Canon EOS 30D
Image Date: 2006:06:14 08:08:10
Flash Used: No
Focal Length: 145.0mm
CCD Width: 14.99mm
Exposure Time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/16.0
ISO equiv: 400
Exposure Bias: -1.00
White Balance: Auto
Exposure: aperture priority (semi-auto)
Canon EF 70-200/f2.8 L USM:) -
Szalajka-völgyi túra 21 képe feltöltve
Nem lett túl sok rulez kép, ennyire futotta :-/
AZÉ ENJOY! ;) -
WOW!!!!!
(haragos szitakötő RULEZ!!!! :)) -
A mókus feletti nagyon tetszik! Meg a többi is. :)
-
mod #14532 
Szépek a fények. :-O -
:O)))) -
dupla big megre tátja a száját...
, bejövős
-
voáv :o -
Köszönöm, meglátom mit tehetek...
-
nem természetfotó, csak egy házimacska, de nem volt könnyű elkapni a pillanatot :C -
Mind roolz. -
vívóvá! moha rohatt jó! kérnék egy 1280*1024-es hátteret belőle. köszönöm. -
Ez az egyetlen értékelhető kép róla, mert egy oda érkező osztály elhajtotta az ordibálásukkal csörtetésükkel... "JAJJJJ MÓÓÓÓÓKÚÚÚÚÚS"- ordították -
mókus(Y() .o) -
Az-az
-
vegyesen a többi:
-
()Y()Y()Y()Y
Sigma 70-300? :o -
A hétvégi túrából pár kép... exif később ha valakit érdekel...
szitakötő vadászatból:
ez sajnos nem lett tökéletes, de a fejszerkezete még így is nagyon dúrva:
-
Mélységes elnézéskérés... a szmájlikat figyelmen kívül hagytam [FÁRADT, FESZÜLT ÉS KÜLÖNBEN IS KÖTEKEDŐS KEDVÉBEN VAN]
-
tedd fel a fotozz.hu-ra. őket ismerve tuti 5ös, példaértékű mestermű 
amúgy tényleg nem rossz.