25245

• Blasta
    Annyit kell róla tudnod, hogy az átlag digigépekbe gyárilag építenek infrafényszűrőt, mivel ha jól tudom aprócskát roncsolja a CCD-t.
    Így hiába teszed fel az infralencsét, a CCD előtt lévő szűrőréteg kiszűri az infrát (nem teljesen, Dani 300D-vel is megcsinálta).
    Olyan géppel tudod frankón megcsinálni, amiben gyárilag nincs ilyen szűrő, vagy magad szede ki azt a gépből.
  • Gladiator
    köszi, kicsit megelőztél
  • G_ArchAngel #14554
    emlékeim szerint Lateralus próbálkozott vele a D30-on...
  • Gladiator
    cikkeket találtam, akkor most már csak tapasztalatokat várnék. már ha van.
  • Blasta
    gugli

Amúgy Dani már kipróbálta 300D-vel, kicsit visszafogottabb eredménnyel, de megoldható a dolog. 350D-vel szintén.
  • Gladiator
    vki nem tud vmi cikket infrafotózással kapcsolatban, mert el kezdett érdekelni a téma. meg ez hogy működik? filmesnél infrafilmet kell venni, vagy hogy? 350D-vel megoldható? gondolom nem.
  • Editthy #14550
    HTX mindenkinek a dicsérő szavakat...
  • G_ArchAngel #14549
    nekem is ez a szemléletem, de a RAW-ot negatívnak tekintem, amit én hívok elő, nem a gép szoftvere...

én inkább a szoftveresen létrehozott jpeg erőszakolását kerülöm, nekem az a módosítás ami nem tetszik...

sajnos nincs meg "public" verzióban a RawShooter Premium 30D-re optimalizált változata, azzal tudtam nagyon jól dolgozni - lehet megkellene vennem, de 30k egy tökegyszerű(nek tűnő) programért sok...

amúgy most kísérletezgetek a gépen beállítani, hogy miként érhetem el ezt a kissé dark hatást, de még nem jött össze....
  • efem
    en meg inkabb a masik veglet, nemnagyon szeretek belenyulni a kepekbe :) bar teny es valo h igy lehet kihozni belole a maximumot, csak az szamomra mar nem feny(le)kepezes :)
  • G_ArchAngel #14547
    én valójában a faithfull és RAW használó vagyok, innen a legkönnyebb a PC-n saját szájíz szerint alakítani a képeket...

#14487-ben lévő végeredmény tetszik nekem legjobban, mert ez a színvilág hasonlít legjobban az NG magazinban találhatóhoz: méregzöld, erős árnyékok, jelentős alulexponálás - sajnos elég nehezen tudom átvinni más képekre, mindig elfelejtem felírni a beállításokat:)

• Gabo
    Editthy:
    Nagyon tetszenek a képeid. Én nehezen találnék bennük bármi kivetni valót. Láttukra legszívesebben kapnám a cuccaim és lelépnék a melóból valami szép zöld és napsütéses helyre. (Amúgy is ritka pocsék, idegbeteg eddig ez a nap...)
  • efem
    nekem pont ma 2 honapos :) elotte 300d, de eleg elesen elhatarolhato a kulombseg ... :) a beepitett kepstilusokat se nagyon hasznalom, ff meg egy custom beallitas, es kesz, de azert koszi, lehet feldobom ra .. :)
  • G_ArchAngel #14544
    kb. 2 hónapja lehet meg?
    Szinte mikor megjelent, talán 2 héttel később vettem - ez az első dslr/slr gép, amit igazán élvezek, pedig a 20D és a 1V is jó cucc volt:)

ha neked is ez van, akkor ajánlom, hogy innen töltsd fel a gépedre az új képstílusokat - nekem nagyon bejön:)
  • efem
    az egyik legszimpatikusabb plussz a nagyobb lcd mellett, a 30d iranyaba :)
    (szinszurok is kellemes)
    miota van meg?
  • Blasta
    SUX na :)
  • Blasta
    Sry, céges monitor lehet, hogy szx
  • G_ArchAngel #14540
    Blasta-nak tanulmányozásra ajánlom sok szeretettel!:)
  • G_ArchAngel #14539
    esetleg, ha új monitort veszel? (vagy optikus.lap.hu)

nálam olyan éles, mint egy fix - de szerencsére mások szerint is - ja, lehet az a gáz, hogy "faithfull"-ra visszatettem a tegnapi elbaszott madár után és a Te kis agyonszaturált/kontrasztozott/élesített képekhez szokott szemed nem bírja a 0,0,0,0 beállítást...

Egyébként itt látszik, hogy ez a fakerítés természetes színe, amin a madár ül, az az "agyonszíntelített"...

mert ugye, ha nem tesztkép lenne, akkor nem linkeltem volna, azt meg nem szokás szétPS-ezni, kívéve a csokker Sigmás gyerek a pbase.com-on, akinek az összes objektívje jobban rajzol, mint a L-es Canonok
  • Blasta
    Ebben mi a pláne? Bemozdult, vagy nem is tudom, de nem túl éles.
  • G_ArchAngel #14537

Camera Make: Canon
    Camera Model: Canon EOS 30D
    Image Date: 2006:06:13 11:28:35
    Flash Used: No
    Focal Length: 200.0mm
    CCD Width: 5.71mm
    Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
    Aperture: f/11.0
    ISO equiv: 400
    Exposure Bias: -1.00
    White Balance: Auto
    Exposure: aperture priority (semi-auto)

100% crop, sajnos elfelejtettem, hogy maxon van a színtelítettség és a kontraszt, ezért a zajos háttér, ráadásul a fényt a madáron mértem, így beszürkült a szomszéd garázsa:)
    (van még mit tanulni)

• G_ArchAngel #14536

Camera Make: Canon
    Camera Model: Canon EOS 30D
    Image Date: 2006:06:14 08:08:10
    Flash Used: No
    Focal Length: 145.0mm
    CCD Width: 14.99mm
    Exposure Time: 0.0080 s (1/125)
    Aperture: f/16.0
    ISO equiv: 400
    Exposure Bias: -1.00
    White Balance: Auto
    Exposure: aperture priority (semi-auto)

Canon EF 70-200/f2.8 L USM:)
  • Blasta
    Szalajka-völgyi túra 21 képe feltöltve
    Nem lett túl sok rulez kép, ennyire futotta :-/
    AZÉ ENJOY! ;)
  • Blasta
    WOW!!!!!
    (haragos szitakötő RULEZ!!!! :))
  • cenobite
    A mókus feletti nagyon tetszik! Meg a többi is. :)
  • mod

Szépek a fények. :-O
  • Jano
    :O))))
  • Editthy #14530
    dupla big megre tátja a száját... , bejövős
  • 300Dani
    voáv :o
  • Editthy #14528
    Köszönöm, meglátom mit tehetek...
  • hen-tes

nem természetfotó, csak egy házimacska, de nem volt könnyű elkapni a pillanatot :C
  • Jano
    Mind roolz.
  • Gladiator
    vívóvá! moha rohatt jó! kérnék egy 1280*1024-es hátteret belőle. köszönöm.
  • Editthy #14524
    Ez az egyetlen értékelhető kép róla, mert egy oda érkező osztály elhajtotta az ordibálásukkal csörtetésükkel... "JAJJJJ MÓÓÓÓÓKÚÚÚÚÚS"- ordították
  • hen-tes
    mókus(Y() .o)
  • Editthy #14522
    Az-az
  • Editthy #14521
    vegyesen a többi:

• ivjoe
    ()Y()Y()Y()Y
    Sigma 70-300? :o
  • Editthy #14519
    A hétvégi túrából pár kép... exif később ha valakit érdekel...

szitakötő vadászatból:

ez sajnos nem lett tökéletes, de a fejszerkezete még így is nagyon dúrva:

• Editthy #14518
    Mélységes elnézéskérés... a szmájlikat figyelmen kívül hagytam [FÁRADT, FESZÜLT ÉS KÜLÖNBEN IS KÖTEKEDŐS KEDVÉBEN VAN]
  • Gladiator
    tedd fel a fotozz.hu-ra. őket ismerve tuti 5ös, példaértékű mestermű
    amúgy tényleg nem rossz.