25245
-
Uhh találtam még párat, van egy kettő köztük ami üt
-
:D:D ezen besirtam. -
Gabo #14713 Legalább okosodunk és fejlődünk.
-
G_ArchAngel #14712 na, most megetetted a hiénákat:)))
Blasta krokodilt, Ivjoe pedig varánuszt fog csinálni belől minimális kis PS-ezgetéssel:))) -
Gabo #14711 Utómunkával kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok.
Először is, szerintetek melyik kép tűnik természetesebbnek vagy jobbnak:
1. példa
2. példa
Az elsőnél nem volt levels, a másodikra autolevels lett ráengedve.
Ami engem érdekelne, hogy Ti mennyire nyúltok bele egy képbe jelen esetben pl. a levels-t használva?
Az addig rendben van, hogy a színegyensúlyon állít az ember, ha nagyon eltolódik valamilyen irányba. De hogyan döntitek el, hogy mikor tűnik természetesebbnek a kép? Vagy addig rendben van a dolog, amíg nem túl tolakodó a beavatkozás és a lényeg kiemelését sikerül vele elérni?
Számomra a második képnél egyértelműen látszik, hogy a kontraszt élesebbé vált, illetve a szín egyensúly megváltozása és a sárga irányába való eltolódása miatt kicsit melegebb hatást kelt. De ha azt nézzük, hogy a kamera a rideg valóságot rögzíti, amit nem befolyásol az agyunk és a látásunk alkalmazkodó képessége, akkor is jónak számít a kép?
Szóval kíváncsi lennék a véleményetekre, tapasztalataitokra, illetve arra, hogy szerintetek hol húzódik az a határ, ami még elmegy és amin túl már sok?
Esetleg példák is jöhetnek. -
Ezek ütnek, nagyon rendben vannak -
Zsír, hogy ilyen nyugis volt.
-
Gabo #14708 Végül két kép a gyíkomról. 
Mint mondják a türelem és a kitartás meghozza gyümölcsét. Tudtam, hogy a környéken mászkál egy gyík és a délután folyamán láttam is egyszer. Később sikerült lefotózni is.
Valószínűleg ő nem ugyan az a gyíkocska, mint akit tavaly lencsevégre kaptam. Legalábbis, a mintázata eltér és a testmérete is kisebbnek tűnik. Ellenben lényegesen nyugodtabb volt a természete a tavalyi fotómodellnél. A második képnél nagyjából 5 cm-re volt az objektív a fejétől. A fotózás végén pedig még az állát is meg tudtam cirógatni. (Kár, hogy ezt a pillanatot nem tudtam lekapni...
) Csak akkor vonult vissza, mikor a feje tetejét akartam megérinteni.
Jurassic park feeling
Utómunka: levels + a szokásos
Egy közeli találkozás
Utómunka: levels + a szokásos -
Gabo #14707 A hétvégi termés.
Tudom, hogy csak a szokásos kerti izék, de remélem azért nektek is tetszeni fognak.
Exif adatokkal most nem tudok szolgálni, de ha valakit érdekel valamelyik képé, akkor holnapra meg tudom adni.
Kamera: Canon PS A510
Utómunka: leméretezés, unsharp mask
A nagyzoló
A trendi
A szégyenlős
Utómunka: levels + a szokásos -
jah repülős beszteszt -
a jégmadaras kamu :D -
mod #14705 Ez, meg ez tetszik a legjobban... -
Uh ezek nagyon bejönnek
-
Nem sajátok, de elég jók szvsz. -
gabatika #14702 nekem legalább nem tiszta ragya a fejem
PS-ben megcsinálom neked
-
G_ArchAngel #14701 láttad a 8mm 2-t? ha találsz hasonlóságot a Te tested és Zitáé között, akkor: igen:))) -
G_ArchAngel #14700 "A szegényeb gazdag amatőr Nikon, vagy akár Canon tükörreflexes gépet használ."
az SG fotós fórumozóinak 80%-a...:P -
gabatika #14699 ja bocsss, akkor én is jó leszek?
-
G_ArchAngel #14698 ez szép és jó, csak rám ez illene: "Gazdag profi: 2. szint"
:DDDDDDDDDDDD -
G_ArchAngel #14697 igen, semmi gáz nincs vele, igaz sminkelve volt - amúgy meg kit érdekel a feje?:) -
Az enyémet látta hát :-DDDDD -
"Gazdag amatőr: 2. szint
Ezek azok az amatőrök, akiknek túl sok a pénze, rengeteg gépet és tartozékot vásárolnak, ami megbéklyózza a kifejezési szabadságukat. Általában férfiak, és sokuk öreg vagy nyugdíjas.
A gazdag amatőr Leicával, Contax-szal, Alpával, Hasselbladdal vagy Linhof 4×5-össel fényképez. Ezek remek kamerák, de az eredmény tekintetében azonosak a Zenittel, Pentaxszal, Bronicával vagy Tachiharával.
A szegényeb gazdag amatőr Nikon, vagy akár Canon tükörreflexes gépet használ.
Mostanában ezek az idióták sajtómunkához tervezett digitális tükörreflexes gépeket vesznek, mint például a Canon EOS-1D vagy a Nikon D1X, melyek technikailag gyengébb eredményekkel szolgálnak, mint a kattintgatók gépei. Az igazán hülyék várták a 7000 dolláros Contax N Digital-t, mely kevésbé használható, mint a Nikon vagy Canon digitális tükörreflexesek, és még mindig gyengébb képeket ad, mint egy olcsó filmes tükörreflexes gép.
A rossz gazdag amatőrök azt hiszik, hogy szegény emberek életlen fekete-fehér képei jelentik a művészetet.
Néhány gazdag amatőr könnyen a legalsó spirituális szintre hullik vissza azért, mert túl sokat törődnek a gépükkel, mások viszont egyenesen eljutnak a nagyszerű művészeti teremtésig, mert nem aggódnak a gépük miatt, minthogy meg vanna róla győződve, hogy az övék a legjobb. Különös módon, kevés gazdag amatőr teremt átlagos munkát. Ez vagy igaz vagy nem."
:DDDDDDDDDDD
-
AnonymouS #14694 :DDD hajrá!
-
gabatika #14693 LOL láttad szegény GZ-nek a fejét már közelről? -
G_ArchAngel #14692 szerintem a suli végéig kiad a Canon egy használható gépet, nekem nem kell 8 mpixelnél több, inkább a váz bírjon ki egy keményebb életvitelt... -
G_ArchAngel #14691 simán, szerinted a NatGeo-nál lenne pofám leadni a szibériai aranybányászokról készült szocióriportomat, he ennél csokkerebb géppel lövöm?:)
vagy meglátja Görög Zita is kiröhög a fotózáson:) -
Egyértelmű, meg se fordult a fejemben, hogy holmi gagyi 8.5 megapixelre szórnál pénzt, 1Ds alatt nincs is értékelhető fényképezőgép. :)))))))) 
Jahogy 2x annyiba kerül mint az 5D? Naéééés?
Mert ugye riportfotózni sem lehet egy gagyi 5D-vel :-DDDD
Mindegy, biztos totál kihasználod majd az 1Ds-t, megfogja érni ha azt választod :-DDDDDDD -
mod #14689 Aha! Én is előbb az optikát néztem meg... :O))9 -
G_ArchAngel #14688 természetesen az 1D alatt én az 1Ds MarkII-t értem vagy a MarkII N-t:)
ez majd attól függ, hogy mi lesz a jövőben: klasszikus riportfotózás vagy sport... -
G_ArchAngel #14687 mondjuk az 5D érzékelője sokkal jobb, ez talán jelentős indok lenne, de úgy vagyok vele, mint a Ferrarival - jó autó, de nekem Bugatti Veyron kellene:) -
Inkább 1D mint 5D?
Gyorsaságra van inkább szükséged? -
AnonymouS #14685 lol, kezeltesd magad :D -
G_ArchAngel #14684 3.-ra vettem észre, hogy csaj van a képen, annyira szép az objektív formája...:DDD -
gabatika #14683 addig is :D
-
G_ArchAngel #14682 a fullframe az egyetlen erőssége, amúgy lassú, drága a markolat és a szoftvere 99%-ban ugyanaz, mint a 30D-jé, ráadásul a D200 jóval olcsóbban csepp és porálló vázat kapott...
szóval, ha van bruttó 800k-m 5D-re, akkor összeköhögöm a maradékot 1D-re inkább:) -
5D-vel meg mivan? -
G_ArchAngel #14680 nem hinném, 5D felejtős, D200-hoz nem jó az L-es obi, 1D elérhetetlen:)
marad a 30D kategóriája és mellé az L1:) -
Ez komoly????
Vazz akkor rosszul tudtam.
Amúgy mindegy, 10000-nél már adod is el, szal... :-D -
G_ArchAngel #14678 az mindegy, hol vetted, az enyém is osztrák - ettől függetlenül nem tartozik a garanciális javítások közé a zárcsere... -
efem #14677 halisten nem camera kft -s a kicsike, mert olymind1 hogy utaztatjak, v a raktarba porosodik, mire hozzanyulnak ... 300d-m 5(!!!) hetet pihent kamukamera zrtkftnel, mire megcsinaltak ... szal olymind1 .. edigital 2 ev garis, mivel ez nem egy olyan ketyere, ami csak ugy hoppra elhasal .. inkabb a 2 ev gari, es kimegyek erte kulfoldre, ha meg kell csinaltatni, mint h itthon az allitolagos "szakszerviz" csinalja meg