25245

• hen-tes
    igen, ezt akartam mondani :oD
    a keresőjével semmi gond nincs is
    de maga gép.. hát :D
  • Blasta
    Ja, amúgy igen, nincs különösebb késlekedés az EVF-en.
    És a Minolta úgy oldotta meg, hogy simán feltükrözi a nagy LCD kijelzőt a keresőbe, tehát nem egy kis LVD-t nézel a keresőben, hanem a nagy LCD tükrözött képét (ez amúgy komolyabb hátrányt nem jelent).
  • Blasta
    Z10:
    Ugyan azt látod a keresőben amit az objektív, azaz ami a fotóra kerül, VISZONT ezt a képet egy apró LCD monitor vetíti a szemed elé. Azaz nem igaz képet látsz, hanem elektronikusan generáltat, ennek hátránya az LCD monitorok kis felbontása. Viszont mondenféle adatot kijelez, akár a képeket is visszanézheted a keresőben is, nagyon kényelmes dolog.

Canon:
    Átnézeti kereső van rajta, ami azt jelenti, hogy simán átnézel a gépvázon, semmi adatot nem látsz benne, torzít, és mivel a vázon nézel át és nem az objektíven, így nem ugyan azt a képet látod mint ami az exponáláskor a CCD-re kerül.

Véleményem szerint a elektronikus ekreső MÉRFÖLDEKKEL jobb az átnézeti keresőnél, azt szinte semmire nem tudod használni.
  • Blasta
    "csak akkor mikor 10mp-es záridővel akartam patakot fotózni napsütésben...hiába volt állvány, totál kiégett mert F8-al nem tudom lerekeszelni :CCC"

Sajna napsütésben még DSLR-el sem fogsz tudni patakot fotózni ND szűrő nélkül 10mp-ig :-D
    F32-ön is kb. 0,3 másodperc amit beégés nélkül lehet expózni, azután csókolom ;)
  • hen-tes
    z10 keresőjén ugyan azt látod, mint az LCD-n, egy tükörrel van odavetítve, ezáltal láthatsz rajta adatokat is
  • noctlown
    az tul. képpen mit takar? azt látom a kijelzőn amit a valóságban is, idővel párhuzamosan.
    a510nek meg úgymond utánhúzása van?
  • Gladiator
    nem, de kényelmesebb
  • noctlown
    sokat számít hogy valós keresője vana minoltánAK?
  • hen-tes
    canon megbízhatóbb :\
  • BiG G
    például itt, de lassan mindenhonnét eltűnnek a KM gépek, siess ha nagyon az kell
  • noctlown
    köszi, szerintem minolta lesz, csak kéne kereasni helyet ahol még lehet kapni újonnan
  • hen-tes
    a510
    z10

döntsd el, hogy mire kell
  • noctlown
    Canon A510 vs. KonicaMinolta DiMage Z10

Melyik a jobb?
  • BiG G
    Igen, a jól lehasználttal kicsit túloztam, de a lényeg azon volt amit te is mondasz, ha nem fog tudni fejleszteni akkor kitobi eléggé behatárolja a lehetőségeket, akkor már jobban jár kompakttal.
  • 300Dani
    A1 ná :@
  • 300Dani
    Jól lehasznált 300D (értsd: 50e expo körül) olyan 50-60-ért van, a legtöbb normális állapotú 100-110 között. Ha viszont valaki ennél többet már nem tud költeni később sem a gépére, az jobban jár egy koNpakttal.
  • BiG G
    de akkor már nem is az ő igényeiről beszélünk.. mellesleg 100ból csak egy jól lehasznált 300D kitobival jön ki - maga az álom, már akinek :C

amugy persze h fos minden kompakt a dslrek közt, ez alap, mellettük csak játékok, de azért a canon konpaktok egész jok minden téren, mondom ezt ugy h fél éve sóvárgok már vmi komolyabb után
  • hen-tes
    pfff... akkor már össze lehetne szedni mellé még 25-öt, és használtan venni egy 300d-t.....
    kompaktok mocskosul foshak -.-
  • Cat 02 #14897
    jó volt az :D már eladtam :D 1ébként edigital házhozzszállítás :D
  • BiG G
    te vagy az ultra pro joco :DD ha már megy a -5 akkor szólj lawl ^^

viktor, nagy hiba volt! :D nembaj ezentúl mammut 2. emelet, R201! ;o)
  • Cat 02 #14895
    ott vettem első digitgépem ! :D
  • ivjoe
    JAhát énmá annyira pro vagyok, h nekem 100-ból 0 sikerül!
  • BiG G
    teszkóba még kajáért se szívesen megyek nemhogy elektronikus cuccért :D kitudja mit csinálnak ott, főleg az egyre gyakrabban megjelenő C kategóriás polgártársak...
  • Cat 02 #14892
    tescoban lemerült elem van benne :D
  • BiG G
    joigen arragondoltam, fárattvok békénhagyács :|
  • BiG G
    neked egyse te rohattas szal kuzsé :DDD

ja ma meg voltam tapizni eDigital-ban, végigtapogattam minden kitett dsrl-t, meg csúcskonpaktot, végeredmény. Nikon D70s, D50 fogása baszottjo, bár a D50 anyaga télleg necces, 350D kurvakicsi a dromedár kezemnek, 20D-től és 30D-től hanyaggvágtam magam, aztán csúcskonpaktok között az FZ30-nak van a legjobb fogása, utána S9500, S3 IS elég kicsi nekem szintén...

bekaccsolni meg egyiket se lehetett mer spurok ezek a mammutban sajnálják a záramot is pazdet :DDDD
  • ivjoe
    Espana=spanyol. :o
  • BiG G
    olaszt nemvágom :D
  • ivjoe
    "nem tudtam eddig vele rossz képet csinálni"
    Hogyisvan 100-ból 99? Neked 100-ból 100? [rohatt újfennt]
  • Cat 02 #14886
    nekem angol vagy néha ha funnolok Espana :D 1ébként tényleg gyors és a vaku is előzöhöz kéepst qva gyors :D
  • BiG G
    jajah :) amugy nagyon imádom, mert kézreáll, nem tudtam eddig vele rossz képet csinálni, még full auto módban sem, csak akkor mikor 10mp-es záridővel akartam patakot fotózni napsütésben...hiába volt állvány, totál kiégett mert F8-al nem tudom lerekeszelni :CCC

meg jo hogy magyart is tud, sokak szerint felesleges, de ha már magyar vagyok akkor ne erőszakolják rám folyamatosan az angolt... akksija is sokáig bírja, vakuval este 250-300 kép elment egy töltéssel, és a digic 2 iszonyatgyors
    meg nagyon egybe van a gép...

nem is fogom eladni, ha meglesz az uj akkor is félreteszem partigépnek
  • Cat 02 #14884
    baz ugyanilyet vettem aszem :D (enerigzer elemekkel) a -17 % kb 2000 ft :D ami pont egyenlő a tokéval x]
  • BiG G
    hát bazz az szopó :)) amugy ezek a eDigital-os csomagok max amiatt a 10-25%-os kedvezmény miatt érnék meg, de mindig elég gagyesz cuccokat pakolnak bele :C

én az A610-est energizer töltőpakkal (töltő+4db 2500 mAh akksi), Samsonite tatyóval, és egy 512es Kingston sd karival vettem szintén kb 80 körül, fejből nemtom, garis számlán tuti rajt van... lényeg h mindenből relative jot vettem hozzá :)

most meg megy a vacila, h majd csúcskonpakt, vagy dslr legyen nyárvégén(?), Blas linkelt egy jo kis cikket ebben a témában, majd ha ráérek végre akkor azt is elolvasom
  • Cat 02 #14882
    bazd most nézem ha msot vettem volan szebb tokot adnak hozzá + kártyaovlasót :S
  • BiG G
    újonnan most az A610 64 ezer, és megéri miatta kibővíteni a keretet szerintem... jó, mondjuk töltővel, memókarival ugyanez 75 ezer, de akkor már teljesen fullos.

Én a helyében összszedném még azt a maradék 25öt
  • Cat 02 #14880
    a610t asszem 80 ért vettem mindennel 1üt :S neki meg 50 a keret
    a700 nem tom menniy
  • Blasta
    Aztapicsa
    Jahopgy így "könnyű" :-D
  • BiG G
    Neked van A700 vagy A610 ami kell. Mindkettő fullos manuális beállításokkal rendelkezik, zoomban, mpx-ben teljesen elég mindkettő, képminőség szokásos Canon TOP, kell más?
  • Cat 02 #14877
    sztem a záridő fontos de én nem vok PRO :D
    nekem A610 em van
  • noctlown
    a510:
    blende előválasztás
    záridő előválasztás
    LCD 1,8" ( 115.000)

ezzel szemben
    a530:
    blende előválasztás nincs
    záridő előválasztás nincs