25245
-
Áz, csak gáz, hogy nyári napsütésben is ISO800-al kell lőni értékelhető mélységélességű képet, és csak nyugis állatok viselik el a pár centis tárgytávolságot, sazl makroobi lesz ebből egyszer... -
50-es RULEZ! ;) -
-
amúgy persze tudom mit jelentenek, csak ez az előválasztás... -
oh, köszönöm -
Gabo #14950 Blende előválasztáskor a belndét te állítod, a záridőt az automatika. Záridő előválasztásnál a záridőt állítod te, a rekeszt pedig a gép. Lényegében lehet akár félmanuális módoknak is nevezni őket. -
kiválaszthatod, hogy mekkora záridővel akarsz fotózni, és a blendét hozzá igazítja a gép, vagy fordítva
feltételezem hogy azt tudod, hogy mi az a blende meg a záridő :) -
blende, záridő előválasztás mit takar? -
Gabo #14947 Azt nem tudom, hogy milyen pók, de meg kell hagyni igen szép szörnyeteg. 
-
blende, záridő előválasztás mit takar? -
Ezlenne az?
VOÁV!!!!
Sztem AMSE-t csak azé nem harapta meg, mert fotó előtt ráüvöltött (mivel a 350D-nek pont olyan a hangja, mint egy analógnak!!!!!) :-DDDD -

Ez asszem a fotósgyilkos barnapók (Photocruor gasteracantha). Az a szerencséd, hogy digigéppel fényképeztél, mert a felcsapódó tükör + filmtovábbítás hangjára egyből ölni szokott.
-
mennék, de ritkán van rá lehetőségem -
Ja, nem véletlenül tettem be így, a full fotót :D -
hátez így nagyban mégocsmányabb...
-
Ja, kb. olyan 1-1,5 centi hosszú volt, a potroha meg übernagy a fejéhez képest. -
A hétvégi túra egyik legzoralabb arca... :D
Én ilyen randa pókot még életemben nem láttam, AMSE hítta fel rá a figyelmet.
Aki megmonnya mijen pók, kap egy kólát jéggel!
ISO400
1/125
F8
28-135 IS USM@132mm + soligor 36mm közgyűrű (HTX to AMSE)
Ps: kis vágás, élesítés -
Őőőőő, vidékre lemenés?? -
ja, de nem pesten... egyaz h szmog, kettő meg hogy a város fénye elnyomja a csillagokét :( -
Nyáron tiszta az égbolt. :o -
ez tökpoén :) mondjuk ilyen csillagost nem fogok tudni fotózni, mert szökőévenként lehet látni Butapest egén 1-2 darab csillagocskát :(
Blas, megtaláltam, #14934 sztorno :D -
igen, és mennyiért-hol veszem meg? :) -
Ezzel énis próbálkoztam. 
Egy.
Kettő.
Ezmeg csak. -
Nemtom, nekem Hoya UV szűrőm volt, és királyosan átlátszó volt :-DDD -
Hoya NDx400
"Napfogyatkozás és egyéb vakító fényforrások fényképezése különösen veszélyes lehet, mivel a látás károsodhat. Ez a szürő az eredeti fényintenzítást 9 fényértékkel, vagyis kevesebb mint 1/500-ára csökkenti, és ezáltal a fényképezést biztonságossá teszi. Átlagos fényviszonyok között is használkható olyan hosszú zársebességek választásához, melyeknél a mozgó tárgyak és személyek már nem hagynak nyomot a képen." -
Patakhoz, vízeséshez, minden féle folyó vízhez akár napsütésben... tudom elég elcsépelt fotó téma, de hát ebből él az amatőr... ja meg a makróból, mondtátok itt valamikor, hogy az makrozik akinek nincs más témája :D
mondjuk ez azért nem igaz :P -
Attól függ, hogy mit akarsz lekapni, patakhoz például nem feltétel az ND. -
:-DDDDD állat
És mindez mennyibe fáj mondjuk 72mm-en? :-D
Cirka 50 rugó? :D -
A HOYA annyival jobb? Ha egyenes arányos a minőség az árral akkor nem kérdeztem semmit :)
Galy, nézegettem de csak 8x-os van edigital-éknál, de még körbenézek :) -
Ezt mondjuk nem vágom:
"Mélységélesség csökkentésével nagyobb rekesznyílás választását teszik lehetővé, és ezáltal segítenek a fő téma háttérből való kiemelésében."
Mér tenne ilyet egy szürkeszűrő? Szűrő nélkül, legtágabb rekesszel bármilyen SLR gép tud erős fényben is expózni, csak kompenzálni kell megfelelően rövid záridővel az erős fényt. Vagy rosszul értelmezem?
-
Az a panoráma kép visz mindent! :-) -
3 rekeszt nyersz vele, az még nem elég egy hosszabb nappali expozícióhoz
- ND16, ebből vagy kettő meg két lineáris polár okosan eltekerve, az a tuti :)
-
Aha, de én HOYA-t vennék, hamár lencse.
"3 rekeszfokozatnyi fénycsökkenést okoz"
Tehát lehet még rekeszelni is emellett, sőt kell is ha patakot, vízesést akarsz fotózni.
-
azt mondjátok [URL=http://href.hu/x/1hp9]panoráma?
[/URL]
-
előtét-tubus+ez? -
Hááát ez bizony jó kérdés, nem próbáltam még.
Elvileg az ND szűrővel nem kell lerekeszelni az obit ahhoz, hogy normálisan hosszúexpózz nappal. -
hnn ezt nemtuttam :) viszont akkor most jön a cseles kérdés: ND szűrő+koNpakt mire lenne akkor képes? (cinikusok mondhatják h semmire htx :)) -
Hát ja, ez jó kérdés.
Viszont az A530-nak F2,6-tól indul a fényereje, ami azért zsír! -
Gabo #14917 Az A530-ban valóban nincs záridő és rekesz priorítás, de manuális módban mind a két érték állítható. (A Canon oldalán a gép kézikönyvében meg lehet nézni.)
Egyékbként nem fér a fejembe, hogy a Canon miért spórolta ki ezt a két módot, ha az elődben benne volt... -
Így van, a gép sajna nem ér meg egy lyukas garast sem.