25245
-
Ez fekete/fehérben szerintem még jobb lenne. Persze így sem rossz, sőt!
-
DecenS #15434 klauzál utca (7.ker) -
voá, holezvan! -
DecenS #15432 évtizedek lenyomata...
-
DecenS #15431 csak ültem és meséltem...
-
Ezek a kínaiak tudnak valamit...
katt
-
hazepaze! tényleg:D de én lusta ember lévén csak P-ben fotózok és ott egyből 1/60adra állítja be, csak M-ben lehet gyorsabbra venni. na, mind1:D -
neeeem... én hiába próbálom rövidebbre venni nem engedi. de mindjá megnézem -
Dehogy, a 350D-nek 1/200 a vakuszinkronja.
A HP is tud kb. ennyit, ez nem nagy fícsör
-
és az árnyék sincs jó helyen, szentem. -
viszont 1/125nél hp-nál szentem már nincs vakuszinkron vagy minek is hívják. aa 350D-nek is 1/60ad a leggyorsabb zárideje vakuval. -

-
Gabo #15423 A többiek rámutattak a lényegre. Arról nem is beszélve, hogy a vörös szem effekt a madaraknál sem természetes. Hacsak nem vérfecskékkel van dolgunk...
-
Beégtek a felhők!!!! :))) 

-
Nos, az exif szerint:
Light source: Flash
továbbá:
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/5.1
ISO200
Nyilvánvaló, hogy egy neonfényes garázsban nem tudsz ilyen expo értékeket produkálni az adott megvilágítás mellett.
Persze az exif csak az egzakt érveléshez kell, anélkül is megállapítható a vaku használata: rá kell nézni az árnyékra. -
"Exifre nem tudok mit mondani. Nem értek hozzá :("
Na látod ez itt a baj. -
Kedves János!
Igazán megható a kifakadásod, de sajnos saját csapdádba estél.
A fotóid EXIF adatai nem hazudnak, azok pedig ezt mondják:
"Flash fired (on)"
Ezt mutatja a madarak mögötti árnyék is, ami egyértelműen a géped felől érkezett...
Továbbá nincs az a neonfénnyel bélelt garázs, ahol 1/125 záridővel F5ös rekesszel tudnál fotózni vaku nélkül.
Remélem ez meggyőz a tévedésedről ;) -
Láttál már neonfénynél árnyékot? Én már igen. Különben te voltál ott vagy én. Exifre nem tudok mit mondani. Nem értek hozzá :( -
Hát az árnyék, és az exif eléggé azt mutatja hogy vakuztál. -
Amit írtál, értettem és valahol osztom a véleményedet.
Amire viszont szeretném felhívni a figyelmedet:
Legközelebb mielőtt "kiokosítasz" valakit, ne felejtsd el megkérdezni tőle, hogy biztos-e amiről te úgy hiszed, hogy biztos. Itt hívnám fel a figyelmedet arra a tényre, hogy a kép készítésekor nem használtam vakut, reflektort és hasonló madárka idegeire nézve megterhelő fény effekteket (tűzijáték sem volt
). A garázsban, ahol a képek készültek, csak a mindig is világító neoncsövek által sugárzott fény volt. A madarak ez már rég megszokhatták, hiszen évről-évre visszatérnek hozzánk. Aminek a látványt mégis köszönheted nem más, mint egy kis ügyeskedés a PS-al. Ezek szerint ez részemről átlagon felülire sikerült, ha még te sem vetted észre ;)
Hogy szavahihetőségemet igazoljam, elérhetővé teszem a két képet neked eredeti vágatlan, utómunka mentes formában. Remélem, ez meggyőz a tévedésedről.
Kép 1 Kép 2
(Szeretem a szépet, de nem vagyok állatkínzó!) -
HTX [AZÓTA MÁR KIOKOSODOTT]
-
hm. (Y)=
-
Mélységes elnézéskérés közepette rákérdeznék ez nálad jót vagy rosszat jelent? 
-
(Y)Y(Y)(Y)Y(Y) -
iso 100, 1/100, F7, 55mm -
szerintem próbálj meg arra koncentrálni egy kép készitésekor, hogy egy idegen szemlélődőt is megragadjon amit lát...
ha egy ideig csak erre figyelsz akkor azt fogod észrevenni hogy kevessebb képet fogsz készíteni... csak párat, de azok jobbak lesznek...lessz mondanivalójuk... és berögzül egy olyan látásmód ami segít abban h a legtöbb helyzetben meglásd azt, ami felkeltheti mások érdeklődését is... -
G_ArchAngel #15409 én nem hallottam, csak láttam...:P -
Hallottátok már, hogy megújult a nefotozz.hu?

-
Gabo #15407 Sonajk:
Volt már erről szó és kisebb vita is kialakult...
Én továbbra is kitartok azon véleményem mellett, hogy nem illik madarakat és egyéb állatokat közvetlen közelről telibe vakuzni. Ezt már a múltkori fecskés képednél is mondani akartam.
Ha nincs elég fény a normális fotózáshoz az adott helyen, akkor ki kell találni, hogyan lehet eléggé deríteni a helyszínt. Direkt megvilágításhoz lehet használni valamilyen lámpát, szórt fényhez pedig esetleg egy fehér karton lap is elégséges lehet. A vaku fényét is lehet terelni, tompítani egy kis barkácsolással. A lényeg az, hogy a direkt telibe vakuzás szerintem mindenképpen kerülendő.
-
pedig ők csinálják
olaszok kevésbé -
nekem olasz spanyol brazil portugál egyremegy :P amugy nemtudtam h spanyolok csinálják -
Szerintem spanyol szokás (Pamplona). -
A fej szerintem is vicces, nem odaillő, a hátrébb lévőé szintén. Lehet hogy úgy fake, hogy az arcok lettek kicserélve. -
nagy marhák ezek az olaszok, ebből is látszik... futkározni bikák közt bah.. ilyen is csak nekik juthat eszükbe -
G_ArchAngel #15401 nem győztél meg, nekem nem tűnik őszintének ez a menekülés...
tudod, hogy futnék én fehér obikkal? 1/4000-en bemozdulnék:DDD -
szerintem az csatorna-fedlap, nem árnyék, plusz a képre kattintva látsz jópárat, ami tuti nem fék. -
G_ArchAngel #15399 a fehér gatyás árnyéka az ember mögött van, így a fotósénak is látszódnia kellene - de nincs árnyéka... -
Cat 02 #15398 tudtam hogy valaki ezt modnaj majd :P
ui.: sztem ps, sztem -
Lool.
Akkor lenne zorall arc, ha háttal futna és közben csinálná a fotókat mind2 géppel :D -
hp, mobiltelefon egykutya