25245

• Editthy #15515
    az én szvsz pedig: csak annyit mondtam h nekem a kettő közül a fekvő jobban tetszik, de az álló is tetszik még jobban tetszene, ha a hirdetés nem zavarná a szemem ... a felhőkről meg csak annyit, h ritkán nézhetsz fel az égre a belvárosban, ha ilyet állítasz! De nem akarok kötözködni csak kicsit túlzónak találom a kitörésed gondolok itt a szivárvány alatt repkedő pegazusokra és levágott modellfejekre...
  • G_ArchAngel #15514
    Budapest ilyen, az az igazi arca, ha még 4-5 plakát belógott volna, akkor az lett volna az igazi...

a város és épületfotó az a kategória, hol nem illik eltérni a valóságtól és illik megmutatni a teljes látványt...

Ha nem tetszik a modell feje, akkor levágod?

Milyen legyen egy szmogos város égboltja? Pegazusok repkedjenek a szívárvány alatt?:)

Nem lehet mindenhol elvárni a pihe-puha bárányfehőket, főleg egy nagyváros felett - itt a vezetékek és a hirdetés tölti ki az eget...

persze ez is csak szvsz...
  • Blasta
    Fotóztam amúgy egy másikat is, kicsit balról-oldalabbról, így a kanyar jobban érvényesült, és a vezetékek is izzottak a lemenő nap fényében, de sajnos le kellett törölnöm, mert nem tudtam visszaadni a fotón amit a szemem látott...
  • Blasta
    "teljesen torz és aránytalan kompozició"
    Na ezt fejtsd ki plz, mert számomra nem világos mi torz és aránytalan benne.

Számomra pont a vágás, az utcarészlet, a kanyargózó sín kiemelése adja meg a fotó hangulatát, levágva róla a felelsleges részleteket (amit az obi és az időhiány miatt nem tudtam eredetileg így fotózni).
  • Editthy #15511
    Izlések és pofonok... ha a felhőzet érdekes lenne és vagy az a randa zászlaj nem lobogna odafent úgy is okés lenne ...
    de tod mit... elég lenne ha a zászló nem lenne...
  • Editthy #15510
    Na avassámááábeeee Teee Teeee...
  • G_ArchAngel #15509
    Blasta, ha többen is azt állítják, hogy az eredeti a jobb, akkor az nem véletlen...

a második, vágott, teljesen torz és aránytalan kompozició - igazából egy értékelhetetlen utcakép, míg az eredeti egy hangulatos városrészlet, ami egy egészet alkot...

Ezt látod, mikor kimész az utcára, nem egy vágott képet, ahol hiányzik a látótér felső harmada...

Uff!
  • Blasta
    4x elolvasva már érthető is lett... :D
  • zakika
    ker lenn, a jelenleted feludules a himsoviniszta kockafeju IT centrikus binaris digitalis kulturaju internetkozosse alapszuke palettajan
  • Punker
    szerintem ez a gumi mellékhatása.
  • Blasta
    Tuggya a fene, ez a János hetente frissíti a fórumos szókincsét, hogy még trendybb legyen :DDDDD
  • Editthy #15504
    De Te otos vagy és tudod! Vagy sem?
  • Blasta
    Beszéjjé érthetően a Hölggyel, há nemlátod, hogy ujreg? :DDDDDDDDDD
  • Editthy #15502
    hogymihogymi?
  • Loál János #15501
    Csinizel te ys hogy végre trendy legyél!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Editthy #15500
    ez iszonyat... asszemmamánemjövökidetöbbetsose
  • Blasta
    Dehát, dehát :)))))))))
    Kussojá akkó jóvan, hüjeterrorista bujjalukba!
  • Loál János #15498
    Temeg ne verjed magadat más linkjével, köcsök! :D
  • Blasta
    Dúva mi?
    :DDDDDDD
  • mod
  • Loál János #15495
    Legalább Ti ne büntessétek magatokat ezzel az iszonyattal.
  • Tomo15
    jézusom
  • Gladiator
    ezmiez?
  • Galy
    hát ez...hát ez....
  • Blasta
    beszélgessünk a VÁGÁSRÓL!
  • Editthy #15490
    ÁJÍZ
  • Blasta
    Ebben igazad van ;)
  • Blasta
    Na végreee egy szakértő :)
  • Editthy #15487
    Nekem a fekvő vágás jobban bejön... a másikon zavaró a hirdetés és az égbolt sem teccik... szal a második szépes... :)
  • Blasta
    Hát 3:1-et csak ha megkövetelik (pl. panopályázat),de a pano képeknél inkább e fölé szeretek menni :DD
  • gabatika
    abból, ha beszélünk egy képről, legyen az bármi
  • Galy
    hát a 3:1?
  • Blasta
    Mármint miből van tanulás? :)))
    Ha varázsolok rá vöröset, vagy ha a megvágásáról beszélgetnénk? :)))
    Nxn-nel nekem semmi bajom, igazából 3 féle vágást szoktam használni, a 3:2-t, 2:3-at és az 1:1-et, más egyszerűen nem teccik. :)
  • gabatika
    szerintem meg ebből van a tanulás, nem abból, hogy azt mondom dejó, vagy hallgatok, még ha nem is venném meg a képet, bár valszeg, ha a falon lógna, megállnék előtte
    az nxn nem olyan rémisztő dolog (pl.: 6x6... :P)
  • Blasta
    Fúúú, tudni tudnám, de nagyon nem akarom.
    Egyrészt nem annyira jó kép, hogy ennyit foglalkozzunk vele :)))
    Másrészt meg nekem így teccik, a színeihez semmit nem nyúltam, mostmár nem is szeretnék :D
    (komoly dolgot éltünk meg!!!! Nem nyúltam a levels-en és az élesítésen kívül a képhez!!!! :DDDDD)
  • G_ArchAngel #15480
    szerintem jó az eredeti, kell az az égbolt...

s most megkövezhettek: nem tudod kicsit vörösesre "varázsolni"?:)
  • Blasta
    A gondom ott van, hogy az eredeti álló képet nem tudom frankón megvágni, hogy ne láccódjon az általatok kritizált világos teteje.
    Ha azt levágom, olyan "semmilyen" képarányt kapok (kb. 6:7), amit rühellek.
    Ha 1:1-re vágom, akkor valamivel jobb a helyzet, viszont akkor már tényleg jobb a normál 3:2-es, lapos vágás, bár szűkebb lesz, de mégis a sin szépen végigvezeti a szemet a kép bal alsó sarkából a tetejéig.
    Sztem legalábbis jobb a fektetett vágás, amit linkeltem (pláne miután kiegyenesítettem :D).
  • gabatika
    nekem is az erdedeti tecc, főleg, ha a világos tetéjét elfeldjük :P
  • Blasta
    Akkó jó!
  • Blasta
    Sötét? Ilyen egy nappal szemben készített kép.
    A világos részek közt így is van 1-2 apró, ami már beégett, ha azokat korrigálom mégsötétebb lett volna...