5 audio csatornából sztereó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy másik megoldás:
1. vdubbal megynitod az elsõ avit
2. hozzáadod a másodikat (append vagy mi a szösz).
3. lemented a közös wavot (ami valójában ac3, wav fejléccel és kiterjesztéssel, nem a szokásos pcm)
4. átnevezed ac3-ra
5. megeteted az ac3 fix progival (ez csak leszedi a wav fejlécet és csinál belõle normál ac3at)
6. headache
vagy:
1. külön-külön lekapod a wavokat vdubbal
2. megcsinálod az átnevezés-ac3fix macerát mind2vel külön
3. összefûzöd õket. ez simán megy a copy paranccsal: copy /b input1.ac3+input2.ac3 output.ac3
4. headache
konvertálásra én is headach3e-t használok és ajánlok. a módszert persze lehet kombinálni az alábbival. viszont általában nem javasolják (nálam okosabb és white-abb fülû) emberek a 48->44.1 khz átalakítást: +1 konverzió->minõségromlás, a nyereség méretben pedig csekély (pár mb). a mai gépekben (de az 5 évvel ezelõttiekben sem) nem nagyon találsz olyan hangkártyát, amely nem tudja lejátszani a 48khzes mintákat. jó próbálkozást!
1. vdubbal megynitod az elsõ avit
2. hozzáadod a másodikat (append vagy mi a szösz).
3. lemented a közös wavot (ami valójában ac3, wav fejléccel és kiterjesztéssel, nem a szokásos pcm)
4. átnevezed ac3-ra
5. megeteted az ac3 fix progival (ez csak leszedi a wav fejlécet és csinál belõle normál ac3at)
6. headache
vagy:
1. külön-külön lekapod a wavokat vdubbal
2. megcsinálod az átnevezés-ac3fix macerát mind2vel külön
3. összefûzöd õket. ez simán megy a copy paranccsal: copy /b input1.ac3+input2.ac3 output.ac3
4. headache
konvertálásra én is headach3e-t használok és ajánlok. a módszert persze lehet kombinálni az alábbival. viszont általában nem javasolják (nálam okosabb és white-abb fülû) emberek a 48->44.1 khz átalakítást: +1 konverzió->minõségromlás, a nyereség méretben pedig csekély (pár mb). a mai gépekben (de az 5 évvel ezelõttiekben sem) nem nagyon találsz olyan hangkártyát, amely nem tudja lejátszani a 48khzes mintákat. jó próbálkozást!
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Köszi az infót tényleg mûködik! Kicsit macerás, de mivel még eddig semmi jobbat sem találtam ezért ezt fogom használni!
Köszi megnéztem a leírást tényleg elég részletes. Csak nekem valamilolyan dolog kellene, ami pl: 2 CD-nyi 5.05 DivX videó, 5 channel(48khz)audióból .avi formátumból csinál 1 CD-nyi 5.05 DivX videót 2 channel(44khz) audiót .avi formátumba. Tehát egy 2CD-s dvd ripbõl csinál 1CD-s stereo dvd rippet.
És még annyit ha jól vettem ki a leírásból akkor itt a CDex program csinál az 5 csatornáv .wav -bõl 2 csatornás .mp3 -at. Az meg szerintem elég macerás hogy Aviból->wave->mp3->avi. Kell lenni ennél egyszerûbb megoldásnak is! Csak nem tudom hogy mi az!
És még annyit ha jól vettem ki a leírásból akkor itt a CDex program csinál az 5 csatornáv .wav -bõl 2 csatornás .mp3 -at. Az meg szerintem elég macerás hogy Aviból->wave->mp3->avi. Kell lenni ennél egyszerûbb megoldásnak is! Csak nem tudom hogy mi az!
Üdv mindenkinek! A problémám az lenne, hogy szeretnék a 5 hang csatornás filmekbõl sztereót(2 csatorna) csinálni. Minderre azért van szükségem, mert a filmeket 1 CD-re kell átkonvertálnom, hogy a film alatt ne kellje cserélgetni a lemezeket, és így minden byte számít. Régebben nem volt gond, mert a VirtualDub nagyon jól elboldogult minden video és audio codec-kel de egyszeûen a 5 csatornától megfekszik. A KÉRDÉS: milyen progival lehet ezt a feladatot megoldani? Minden megoldás érdekel! Segítségeteket elõre is köszi!