127
Ford racing 2
  • Alexease

1967, Sebring. Mindent nyert.

JUNE 1968 - For the 1968 season, engine displacement was capped at 5 liters, and the Mark I GT40s returned, winning Le Mans under Gulf Oil sponsorship.

JUNE 1967 - In a dramatic duel with Ferrari, Dan Gurney and A.J. Foyt drive their GT40 Mark IV to victory at Le Mans, beating the Ferraris by just four laps.

• Stranger
    Szerintem gyönyörű!

• Stranger
    Régen a Le Mans versenyeken a Ferrari etöbb éves gyeduralmát csak ez a kocsi tudta megdönteni. Hykao! Nem vagyok egy nagy Ford párti, de ez a gép Ferrarikat győzött le. Szerinted abban az időben nem boldogult volna egy Mercivel?

Amúgy szerintem a Mustang Concept iszonyatosan szép lett. Remélem a végleges változatban nem változtatnak a külsején sokat. Sajna a változtatások nem tettek túl jót a Mazda RX8-nak sem. Nem sokban hasonlít az eredeti RX Evolv-ra.
  • hykao #78
    IMYke!

Akkor most egy kicsit nézd más oldalról is a dolgot:

Mondjuk te egy olyan ember vagy, aki boltban vásárol játékokat, de nem vagy milliomos...
    Szereted az autós játékokat, így amennyire megengedheted magadnak néha-néha veszel egyet.
    Már megvetted az NFS sorozat tagjait, majd a Mercedes WR-t.
    Most megjelenik a Ford Racing 2, elmész megveszed...
    És mit kapsz a pénzedért? (ugyanannyiért mint amennyibe a többi említett került)
    Ezt...

Nem hiszem, hogy ebben az esetben is úgy vélnéd: "könnyed szórakozás"

Azért mégiscsak számít (2003-ban), hogy egy gém 200mb (egyébként a ford nincs is annyi, ha jól emlékszem) vagy pedig 1gb.

A Mercedes Benz WR-ben sem a renderelt videók emésztenek fel +900mb-ot!!!

Valamint - ahogy az szerintem ma elvárható - az MBWR-ben igen széles palettán állítható, hogy mennyire legyen szimulátor, vagy árkád.
    Állítható pl: ellenfelek erőssége, az autó és a környezet viszonyának realitása (fizika), autó sérülése, kipörgésgátló, blokkolásgátló, fékasszisztens, stb.

Így mindenki megtalálhatja a számítását, azok is akik - ahogy Te fogalmaztál - könnyed szórakozásra vágynak, és azok is (némi fenntartással) akik inkább a realitást tartják szem előtt!!!

Annyi pénzért, amennyiért vesztegetnek egy mai játékot, igenis elvárható, hogy a grafika szép legyen, és maga a játék széles igényeket elégítsen ki.

Egyébként meg, mint már lentebb említettem, egy akkora (és olyan - 100 éves - tradícióval rendelkező) cég részéről, mint a Ford egyszerűen igénytelenség ilyen játékot kiadni!!!

Sokkal többet is ki lehetett volna hozni egy ilyen témából, pl. belefűzni némi történelmi szálat (mint ahogy annak idején erre kísérletet tettek az NFS PU-ban).
    Sajnos ez a MERCEDES Benz WR-ből is kimaradt...
  • IMYke2.0.0.0
    Srácok!

Engedtessék meg nekem, hogy néhány - keresetlen - szót szóljak én is!
    Először is: én nem vagyok szimulátor rajongó. Sőt! Mindig is utáltam, ha egy autós (stb.) Játék szinte már az irányíthatatlanságig érzékeny minden "kormány" mozdulatra, gázelvételre, rossz ütemű kézifékezésre stb.
    Azért, annak idején is, adtam néhány ilyen Játéknak esélyt... Ilyen volt, az azóta proba alázott hírű Colin-sorozat első része (melyet sokan nem tartanak a mai gamek fényében szimulátornak... az ő dolguk), mely óta exponenciális romlott az ilyen Játékok nívója. Ebbe beletartozik a nálam csak install - fél óra - uninstall Mercedes WR, a Colin 3, a V-Rally 3, és ki tudja, talán még sorolhatnám reggelig...
    A Ford Racing 2 nem egetrengetően jó Játék! Ez tény. De, ha mondjuk könnyed szórakozásra - hangsúlyozom: nem észveszejtő szimulátorozásra - van szükségetek, akkor netovább, mert arra igenis jó!
    Azt veszem észre, hogy akik eddig fikázták, azok nem játszották végig a benne lévő módokat!
    Tessék csak kipróbálni! Könnyű fokozaton zselé a dolog - tényleg. De, ha emeled a szintet... hm.
    Én sokat játszottam vele, hiszen 1 éjszaka alatt (!) [igen, nem egy Baldur's Gate] lefordítottam magyarra a szövegét.
    Nekem tetszik a Játék, és már most több ideje van fenn a vinyómon, mint a fentebb említett 3 nagy "ász".
    Kurvára nem értek egyet azzal, aki azt állítja, hogy egy Játék mérete határozza meg a minőségét!
    Ott van a Colin3 - akkora szart még életemben nem láttam, és a helyigénye több, mint megbotránkoztató!
    Miközben ott van egy őskövület, a Death Rally, ami annak idején a maga 12MB-jával hatalmasnak számított, és hihetetlenül jó Játék volt!

Szóval, akinek nem tetszik, magánügye. Nekem bejött ez a game.

------------------------------------------
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • Alexease
    Nem baj. Ugy sem tudnam megvenni.
  • hykao #75
    Mármint a GT40-et...
  • hykao #74
    Kár, hogy sosem gyártották sorozatban...
  • 12346
    igaz ez a méretes dolog. de azér nem utolsó szempont
  • Alexease
    En abszolut szimulator fan vagyok, vagyis belsonezet nelkul nem foglalkozom olyan autos jatekkal, ahol a vezetes a lenyeg, DE a TRACK MANIA szerintem k*baszott JOOO! De az nem szimulator, es nem az autovezetes a lenyeg.

Errol a Ford-rol, meg nem mondok velemenyt inkabb;)))
  • Alexease
  • Skynet
    Akkor most kicsit nézz utánna az általkam említett fordoknak aranypofa:))))))))))))
  • hykao #66
    Há' ja...
  • 12346
    kb végig lestem a hozzászólásokat.. nem pite, hogy van aki ilyet mond, hogy ötletes, szép és játszható game.. meg nfs fíling:D ebben ami biztos nincs, az az ötletesség. pár autó, pár pálya, no fizika meg miegymás és kész:) az SLR az ötletes. csak sajna nem olyan lett a kivitelezés, mint kellett volna, de ez más tészta.
    a szépségről meg sztem annyit, hogy semmi szép nem láttam. átlag:) a játszhatóság meg vicc. nem már hogy vkinek erre van igénye, hogy egy dobozt tol végig fék nélkül a pályán:)
    és ha már keverjük a gémeket, akkor a mercis veri nájsz volt. ehez képest meg pláne. semmiben sem lehet összehasonlítani akárhogyis próbáljátok. elég ha csak a méretet nézzük: 200mb vs 1.1gb:D
  • hykao #64
    Hát igen, ezek talán megvernek egy A 140-et...
  • Skynet
    Svt Cobra
    Ts50
    GT40
    Mustangok jelentős része.
    Soroljam még?:)
  • CSOCSO
    ja.. havernak megvan a gamez. de le se másolom mert nem izgat...
  • [Walaki]D`Lair
    Ez a játék....uhhh...

Hát honnan jön ennyi fos?
  • CSOCSO
    nyaaah... nm egy katogira két auto.. a ford egy opel szintű atuto.. europai fordot tekintve.. az amcsi ford az más de az se merci szintű.. merci meg egy világvezető mrka.. soha a büdös életbe nem fognak elnökök maffia vezérek rohadt gazdagok fordban utazni.. csak merciben de lényegtelen...
  • hykao #59
    Melyik az általad említett mercialázó Ford?
  • Ruffi
    Ford focus rs nekem annyira kéne...isten kocsi sztem
  • hykao #57
    Látszik, hogy nem volt még se Mercid, se Fordod...
  • Skynet
    Hja és most negyere azzal hogy LOL mert a merci így meg úgy.
    Simán van mercialázó ford...:)
  • Skynet
    Annyi a merci world champ meg eközött a különbség mint egy merci és egy ford között?:)))
    Legalább ha a kocsikhoz nem értesz akkor ne kocsikkal hasonlítgass...
    Homályosíts fel merci és ford között mi a különbség? Árban van másban szinte nincs...Kényelemben van hasonlókategória,Tuningra szintén,dizájra szépségre szintén....Faxság volt az összehasonlítás...
    És nem azt montam hogy jó a játék,mert én is csalódtam benne.Csak azt mondtam hogy a grafikája JÓ.
    Pc-től ne várjál már Gran Turismo szintü grafikai látványt:)
  • hykao #53
    Az egy dolog, hogy a 9800-asnak némiképp átdolgozták a magját, attól még rá lehet erőltetni a 9500-ösre (általam leírt széria) a 9800 újabb smoothvision feuture-jét (2.1), míg a 9500-9700-asok alapból csak a 2.0-ást alkalmazzák.

Sz'al a lényeg az, hogy a 2.1-essel szebb és gyorsabb is a teljes képernyős élsimítás!!!

Annakidején az általam említett IANWIZARD féle oldalon lépésről-lépésre leírták az ezzel kapcsolatos dolgokat.

Szerintem valami olyasvalamiről lehet szó, hogy az ATI, optimalizálta a 9-es szériát, ebből lett a 9800-as, (sima, nem az XT), de csupán ezért senki sem cserélné le a 9700-asát, és fizetné ki a kettő közti árrést.

Így az ATI az újabb, optimalizált Feature-ökkel rendelkező (smoothvision 2.1-et is tartalmazó) drivert a 9800-ashoz kötötte, annak ellenére, hogy a 9-es széria korábbi darabjaival is tökéletesen működik.
    Így már kecsegtetőbb lehet a tájékozatlanabb (tuningtól mentes) vásárló számára a csere.
    (egyébként ez az irányelv, jól érzékelhető az XT szériával kapcsolatban is, a 3.8-as driver-ben már vannak olyan opciók, amelyek csak az XT tulajok számára elérhetőek, és biztos, hogy nem csak az ő kártyáik hasznosíthatnák - pl.tuningszekció. A 3.9-re azt írták, hogy a többi széria számára is elérhető lesz)

Egyszóval ezt (is) hidalták-hidalják át az Omega Corner szorgos emberkéi a módosított driverekkel.

A driverük egyébként tartalmaz beépített refreshlockot is (Opengl-re is érvényest), valamint opcionálisan telepíthető a Radclocker, ami egy újabb fület eredményez a driver kezelőfelületén, mag és ram sebesség állítási lehetőséggel.
    Valamint a telepítésnél rákérdez, hogy a sima, vagy a hack-el drivert telepítse-e?

Ha nem hiszed, próbáld ki:

OMEGACORNER

A telepítéshez nem kell leszedni a fentlévő drivert, csak a control panelt (ezt viszont mindenképp)!!!

A hasonlat szerintem még mindíg sántít, mondok egy jobbat:

A8 Audi S8 optikával, S8 futóművel és fékrendszerrel, de változatlan erőforrással...
  • hykao #51
    A videokártya megjelenítésével nincs semmi baj, de nekem egyszerűen nem tetszik a képi világ (valamint, hogy itt is kispórolták a belső nézetet).

Engem a 90-es évek elejének játéktermi autós játékaira emlékeztet.

Nem írtam, hogy kisodródás nélkül.
    Egyszerűen nem száltam le a gázról, a féket nem használtam, a nagyobb kanyaroknál flippergolyóként lepattanva nyertem jócskán megelőzve az ellenfeleket.

Ha neked tetszik, játssz vele (szíved joga), én is csupán a véleményemet írtam le.

Én (is) nagyon vártam, az előzetes beharangozások alapján, mert bár mostanában játékáradat van, mégis kevés az utcai NFS szerű autós játék, de nagyot csalódtam...

Mindenesetre majd az ára alapján kiderül, hogy mennyire "jó"!

Ha 10 rugó vagy e fölött: szar
    5 rugó körül: érdekes
    ingyen, reklámanyagként: jó

Egy ekkora cég, mint a FORD, megengedhetett volna magának nagyobb igényességet is (vagy választhatott volna profibb kivitelezőket)!!!
  • ceas
    mármint az nfs-el kapcsolatban, a többivel meg nem igazán. Azt azért aligha hiszem, hogy full gázzal kisodródás nélkül végig lehet menni a pályákon. A Mercedes Benz WR-hez meg felesleges hasonlítani, mert teljesen más koncepción alapszik a két játék. Ez csak egy könnyed, kis autózgatásra készült és semmi több, és ami a legjobb az egészben meg sem próbálták elhitetni veled a készítők, hogy itt többről lenne szó.
    Ez a 9500-9800 konverzió valóban létezik, már aki ki tudta fogni azokat a bizonyos kártyákat. Ettől még a Ford 2 grafikáját inkább szépnek nevezném, de legalábbis hozza a kor elvárásait, ami egy ilyen arcade autós gammához dukál. Hyako: ha ez nálad nem így van, akkor tényleg valami probléma van a videókártyáddal.
    Én igazából nem vagyok egy nagy arcade rajongó, de szeretem az egyszerű, ötletes megoldásokat és a Ford 2 hozza ezt. Ez egyébként mind csak magánvélemény, senkire nem erőltetek semmit.
  • ceas
    egyetértek
  • hykao #48
    Sajnos mára az NFS fénye is megfakult...

Az uccsó jó, hamisítatlan NFS a Porsche Unleashed volt...
  • hykao #47
    Fathi: Természetesen ki is használom őket, el is döcög, de ettől még nem tetszik ez a játék, mert szerintem egész egyszerűen nem felel meg a kor színvonalának.
    Nekem jobban tetszik akkor már a Mercedes Benz WR.
    A két program között kb. akkora a különbség, mint egy Merci és egy Ford között...

Sasas & Skynet: Hátrább az agarakkal!!!

Sasas: szar a hasonlatod, nem is kicsit!!!
    A te szavaiddal élve: "Te aztán" tájékozatlan vagy!
    Nem tudom, milyen kártyád van (nem is érdekel), de mindenesetre tájékoztatásul közlöm veled, hogy a régebbi sorozatú 128mb-os, nem pro 9500-asokból (amilyen az enyém is) akár szoftveres úton is 9700-es, vagy 9800-as "varázsolható".
    Régebben az IANWIZARD oldalán folyamatosan letölthető volt az aktuális Catalyst driverekhez a módosítot .sys fájl.
    Ez az oldal megszűnt vagy elköltözött.
    Azóta én az aktuális Catalyst driverekhez módosított Omega drivereket használom, ezeknél az installálásnál - sok egyéb mellett - választható, hogy tuning drivert rakunk-e fel, vagy simát.
    A tuning driverek közül választható, hogy 9700-esre, avagy 9800-asra akarjuk-e módosítani szoftveres úton a kártyánkat (9800-as esetén smoothvision 2.1-et kapunk).

Ha nem hiszed nézz utána...

Skynet: ne kötekedj!!!, édesanyádnak van TNT2 kártyája, neked meg TNT lemezeid, a kopasz köcsöggel, meg a hajasbabával.

Utoljára akkor volt Nvidia kártyám, amikor a Voodoo1-esemet cseréltem le egy 4mb-os Riva 128-ra, de az már kibaszott régen volt.
  • Skynet
    Hagyd a francba ez ilyen korlátolt hülyegyerek annyi agya nincs hogy vegyen végre egy olyan kártyát ami tudja a pixel shadereket meg a T&L-t csak noymja a hülye szövegét a tnt2-jén grafikailag lehangoló játékról:)
  • Stranger
    Én még ugyan csak a demóval jáccottam, de nekem kellemes csalódás volt. Az első résztől ezerszer jobb. Grafika: az autók nagyon szépek, a pálya már kevésbé, de nem rossz. Irányítás: én nem tudom mit szapuljátok, az nfs irányítása egy fokkal nem jobb ennél (közel hasonló hozzá).
  • [HUN]FaTaL
    Nekem is tetszik a game, egész jól elszórakoztam vele.
  • IMYke2.0.0.0
    Akit érdekel: még ma letölthető lesz a honlapomról ez a 3 kis finomság:

- Ford Racing 2000 (az 1. rész) magyarítása
    - Ford Racing 2001 (a 2. rész) magyarítása
    - Ford Racing 2 (a 3., teljesen friss rész) magyarítása

Igen, lehet jönni, hogy minek ezeket lefordítani... hát, vannak akik még annyira sem tudnak angolul, amennyi ezekhez kell, na meg hát: csak

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • hykao #40
    ATI 9500-asom van 9800-asra fabrikálva.

Ez akkor is szar!!!
  • Skynet
    HJa amúgy grafika terén neked meg ajánlom a Riva TNT2 lecserélését valami komolyabb videókártyára...;)))
  • Skynet
    Ez most a ford racing evolution 2 akar lenni vagy ez más???
    Mert ha ez az akkor most kiba..ott nagyot csalódtam....Videók alapján teljesen jónak nézett kis a FRE2 és azt sugalná a cím hogy esetleg MINDEN ford model bennevan...nem csak egy pár darab....
  • hykao #37
    Hát szerintem szar!

Ez ma egy nagy 0!!!

Nekem a 90-es évek eleje jutott eszembe a menüről, a betükről, meg úgy ált. az egészről.

Az olyan autós játék, ami elé leülve, billentyűzettel elsőre, fék nélkül, full gázon legyalázom az összes ellenfelet, azonnali törlést érdemel!!!

0 kihívás, 0 játékélmény!!!

Az NFS feeling maximum a grafikában jelentkezik, kb. tényleg olyan, mint annakidején az NFS volt, mármint az első része, majd tíz évvel ezelőtt!
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is tetszik a FR2. Bárki bármit is mond: ez nálam is tovább fog fennmaradni, mint eddig bármelyik autós game - mondjuk úgy 1 hétig

• ceas
    Engem meglepett, hogy őszintén megmondjam. Amúgy nem vártam túl sokat és amikor a méretét megláttam méginkább azt hittem, hogy egy nagy f..ság az egész, de nem ez történt. Elég kellemes kis arcade autós gamma, a kornak megfelelő grafikával. Ismétlem arcade, semmi köze a szimulátorokhoz (habár az autó mozgása arcade mércével nézve több, mint jó), tehát se törés, se belsőnézet meg hasonlók. Az igazat megvallva nekem pl. a midnight racing 2 nem töltött ennyi időt a gépemen, vagy a legutóbbi nfs-nél is jobban bejön, de ez csak magánvélemény.