16
Norton Ghost 2003 segítség
  • zamballa82
    Sziasztok.

Lenne egy problémám amit már sokan feszegetek de seholsem látam megfejtve igazán.

Leakarom menteni a C: meghajtomat egy DVD-re ahonan ha össze omlik a rendszerem vissza akarom bootoltani.
    A flopis meg oldás nem érdekel én csak egy DVD akarok ami helyreteszi a rendszeremet.

Várom a hozászolásokat.
  • balcsi70
    Sziasztok.Elég régen irtak ide ebbe a témában.A Norton Hgost-al csináltam mentést DVD-re, kb 7,4gb-ot kiirt 1 dvd-re(ráfért).Az lenne a kérdésem,hogy ha többet akarok kiirni,mondjuk 9-vagy 10-et, akkor ez hogy müködik? kezdi irni és mondjuk 7-Gb után mikor már nem fér a lemezre akkor kér még egy dvd-t? És a visszaállitásnál ugyszintén? Ha valaki csinált már ilyet az irjon.Kössz a segitséget.
  • Shep
    pontosítok, elvileg rajta volt aét csak elvileg mert az eredetin lévő bootstar bekavart és a 80-asnál nem töltött be a win de bebootolt, a bootstar miatt azt írta, hogy hiba az os betöltésekor. na ezek után marha nagy káromkodások, meg össze vissza szervezkedés után nagy nehezen az eredeti felállást sikerült visszaállítani.
  • Shep
    ghostal /dosos 1 fileos/ csináltam a 98as partíciómról /6,4es seagate vinyón/ egy imaget, rá akartam nyomni egy 80-as samsungra, de marhára nem tette rá, mi ennek az oka, csak ugyanakkora partícióra lehet ráhúzni az újat, vagy mi lehet?
  • HellBurner
    Vettem egy 160GB Samsung vinyót. Eddig egy 40GB Maxtor volt. Nincs meg az xp telepítőm ezért a régi ghost image-t akkarom rárakni a samsung vinyóra,simán felmegy, de amikor bootolna az xp azt írja hogy a Hall.dll híbás vagy nincs rakjam fel újra. Lehet hogy a két vinyó különböző és nem is lehet átrakni?
  • Stann
    Hali!

Ha van egy 8gigás particióm, amiből a rendszer csak 3gigát foglal el, akkor az image mérete tömörítés nélkül 3 v. 8giga lesz, vagy pedig a letörölt, de még felül nem írt fileokat is beleteszi?

Vagy rendszermentéshez elég-e összecsomagolni a Win+Prog+Doc könyvtárakat,majd DOS alól visszamásolni azt?
  • Impi
    Természetesen! Semmi más dolgod nincs, mint a mentéskor
    a CD-íród jelölöd be a mentés helyének. Addig pakold a le-
    mezeket, amig kéri.
    Bonyolultabb, de a darabolt mentést is elvégzi a kívánt
    méretekben. Így fejből megnem mondom, hogy hol kell beállítani, de a lépések közt biztosan felkínálja ennek
    lehetőségét.

• ozz
    Ha van itt vki Help!

Van egy particiom ami mondjuk 2Gb ghost betomorites utan 1,4Gb lett meg lehet azt csinalni hogy 2cd-re szetbontja a ghost es ugy irom ki cd-kre
    ?
    Miutan visszallitom a rendszert mondjuk az egy cd-rol feltette a felet akkor beteszem a masik cd-t es 2 cd-rol allitom vissza a rendszert!

Ezt lehet?
  • Maxtro1
    Sziasztok!
    Problémám a következő:Ghost-al elmentettem a hálózatban lévő egyik gép rendszerpartícióját .gho image fájlba egy másik gépre, most onnan akarom visszaállítani az előző gép rendzserpartícióját. Elkészítettem 2 db peer to peer network boot foppyt a két gép IP-jével. Hogyan tovább?
    Köszi minden hozzászólást.
    Üdv:maxtro1
  • mutyi
    Sziasztok!
    Na meglett a megoldás, azért lett kékhalál,mert saját maga alól akartam kivágni a partíciót és ezt nem engedi a rendszer.
    De végül sikerült megoldani, winyót kivettem betettem másik gépbe és onnan a hálózatról fel ghostoltam.

Köszi minden hozzászólást!

Üdv: Mutyi
  • baman
    *pontosan* mi van a bluescreen-en? milyen kodszamok, milyen szoveg? a microsoft oldalain a knowledgebase-ben altalaban meg lehet talalni az adott bsod-hoz a magyarazatot.

az biztos, hogy kulonbozo hardverrel rendelkezo gepekre nem lehet xp-t ghost-olni. nem emlekszem pontosan, hol a hatar, mondjuk a hd az lehet mas, de az alaplap asszem mar nem. akarhogy is van, az viszont elengedhetetlen, hogy a ghost elott sysprep-et hasznalj, kulonben nem fog menni. ennek hianya is talan mar adhat kekhalalt (bsod = bluescreen of death), egyszer mintha az elso alkalmakkor en is talalkoztam volna vele. de ha bsod nincs is, belepni a rendszerbe nem lehet (azaz max addig megy el, hogy felall az xp, es ott a login ablak).

sysprep-rol szinten az ms oldalain olvashatsz (mondjuk itt: http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/using/itpro/deploying/introduction.asp)
  • KennyG
    Probáld meg hogy egy másik gépre is ráhúzod az új rendszert. ha ott faszán megy akkor valszeg HW probléma lesz.
  • mutyi
    Sziasztok!
    Használ valaki Norton Ghost 2003-at?
    Van 10 ugyanolyan gép és azt szeretném megcsinálni, hogy az egyiket felinstalláltam és mindent beállítottam úgy ahogy jónak láttam. Ghost-tal elmentettem a hálózatunkra az image-it és szerettem volna feltenni egy másik gépre hálózaton keresztül. Sikerült is,de mikor indul az XP, kék halállal leáll a rendszer.
    Mi lehet a probléma vagy hogyan csináljam, hogy jó legyen?