14
Abit IS7 SATA gondok, vagy nem?
-
#14 ühüm, nem hiszem hogy láttam volna :) -
Inquisitor #13 Sajnos a Zalmanból csak az megy rá az Abit "csodás" nemszabványos hűtése miatt, amihez van hővezető ragasztó (kétkomponensű kence), csak éppen ha jól tudom a zalman már csak pattentes verziót gyárt ... kis mázlival azért beszerezhető. -
Inquisitor #12 Ühüm, láttál TE már BÁRMILYEN Intel chipsetet, ami támogat ATA133-at? -
#11 nekem most az van, hogy használtam egyszerre két winyót egy IS7-e2 alaplapú gépben egy 20 GB (2MB, 5400rpm, udma5) és egy 120 GB (8MB, 7200rpm, udma6). aztán kivettem a 20 gigásat (egy ide csatornán voltak), és beraktam a 120-ast masternek. Erre hiába udma 6 (ata133) a max, még mindig csak udma5-ben (ata100) engedi működni. valakinek ötlete? -
ACE #10 Elvileg ventillátorra nincs garancia, és hiába cserélteted ki, nekem adtak másik ilyen gyárit, azis elromlott, ezért vettem ilyen Thermaltake Tiger I. nevezetűt, az nagyon szupin működik már egy jóideje. Aktív hűtés nélkül semmiképpen ne hagyd, bár ha csandességre vágysz, van asszem a Zalman-nak passzín hűtése is chipset-re... -
#9 porszívő nem elég? sajnos nincs itthon wd40-em
a szereld ki alatt, húzd kit értettél? mert nem szívesen szerelném le, mivel garanciális még
amúgy megütögettem egy picit és most normálisan pörög. jelenleg :) -
HITMorpheus #8 De azért szereld ki. -
HITMorpheus #7 Asszem az hűti az északi hidat. Fújd be wd40-el, mert por ment beléje.
-
#6 Gyors tippre lenne szükségem hardver ügyben. Az Abit IS7-E alaplapomon lévő kékszínű ventillátor borzalmasan elkezdett nyekeregni. Nem tudom, hogy mit hűt, (nem a procit :D ) és azt is tudom, hogy klasszikus Abit betegség, mit kellene tennem?
Lehúzzam, hogy ne működjön, vagy ez mindenképpen fontos, amíg kedden elviszem a szervízbe, merthogy garis még? Vagy egyszerűen ne használjam a gépet addig? -
ACE #5 Nekem is ilyen gondom van, elvileg IC7-ben azt írják, ATA 150-et bír a SATA csati, meg a vinyó is, de ellenben sima ATA drivert rak fel, és ATA100-ként működik. Hogy lehet rábírni nagyobb sebességre? -
Fam #4 mi neked a lassú? nem lesz gyorsabb mint az ata133 -
#3 Ez eddig OK.
De miért nem tudom kezelni ill. miért ilyen lassú a vinyó
Seagate 80 Sata -
Fam #2 hogy képzelted el?
ha ez olyan (valszeg ua), mint az ic7 sata vezérlője, akkor biosban be tudod állítani, hogy only, combined, enhanced, vagy disabled állapotú legyen.
Az enhanced-ben asszem ide 5-6-ként kezeli, combinedben meg be tudod állítani, hogy erről bootoljon, vagy ataról.
de lehet hogy fordítva van -
#1 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ezen a lapon van sata vezérlő, de sztem nem igazán úgy múködik ahogy én azt elképzeltem. Ha berakok 1 sata vinyot azt az alaplap valamelyik ATA vezérlőre helyezi ki így IDE1-től IDE4-ig
lehet pakolni. Bios frissítés után már volt arra lehetőség, hogy virtuális IDE portot hozzon létre IDE5-IDE6. De így viszont max ATA100 és nem igazán tudom managelni mert minden progi azt mondja, (Pl. IAA, Acoustic Man. )hogy nincs vezézelhető eszköz. Most vagy én vagyok a béna vagy én vagyok a béna.