27
működik ez?
  • Prince of Máté
    #27
    A 6.1 elrendezése uygan az mitn az 5.1nél csak a 6.1nek van hátsó centere is.
  • Imremagdi
    #25
    én arra gondoltam hogy a live-én 2 csatorna van egy jack csatlakozón, az audigy meg 3 !!!
  • Inquisitor
    #24
    "Alap Audigy2-n és CREATIVE Inspire T7700 7.1-en gondolkodom, DE a kártya csak 6.1-et bír, és nem tudom mit csinálna, ha rátolnám ezeket a hangfalakat. Segítsetek légyszi, mert nem akarok pénzt kidobni az ablakon."
    Hát ... akkor NE alap Audigy 2-ben gondolkodj. :)
    Vegyél Audigy 2 ZS-t, bár itthon még csak Platinumban láttam, de az legalább fillére ugyanannyiba került mint a "sima" A2 Platinum. Az tudja a 7.1-et is.
  • NormalisEmber
    #21
    Nekem az a vélemenyem hogy pc-n nem rossz dolog ez a
    7.1 , mert kis(relative) hangfalakról van szó.Normál azaz nem szgépes rendszerben a 6.1(de 25m2-ig az 5.1) bőven elegendő , hiszen az emberek nagytöbbsége olyan szobába rendez be ilyet , ahol altalaban a butorok,esetleg egy ágy vagy egyeb berendezesek eleve hártráltatják a rendszer kiépítését.Az új
    audigy2 zs-ért csak a 7.1 miatt például teljesen felesleges még pénzt kidobni.

  • KennyG
    #20
    Egy kis ajánló hogy képben legyetek :)
  • KennyG
    #19
    nem kell hozzá át alakító, a "digital out"-ot lehet analog ként is használni. szóval menni fog szerintem.
  • Imremagdi
    #18
    lenne egy hülye kérdésem ! Nekem ost 5.1-es hangfalaim vannak ! Sima analóg csatik! Sb live van ! Ha veszek egy audigy 2,akkor azt dudni dogja az 5.1-is ! Ha jól tudom az audigy2-nek az egyik jack dugoján nem 2 hanem 3 csatorna van ! Lehet ilyen átalakitot venni ?
  • gyraph
    #17
    Mert azt már rádugta, de nem szólt neki a center és nem ment át jól a hang...

    Csak tartom a frontot, mert nekem már mesélte korábban.. :)
  • gyraph
    #16
    Na de 5.1- nél elvileg semmi nincs a fejed mögött...mert a hátsó sourround-okat jobbra és balra teszed...azért mondom, hogy tökéletes az 5.1, de a 6.1 -mivel közvetlen fej mögé is kerül egy sourround- kicsit élvezetessebb. A lényeg hogy élvezhetőbb. A 7.1 pedig tényleg csak annak jó, akinek brutál nagy szobálya van
  • CSOCSO
    #15
    mé nem dugod az erősítőre a hangkártyát??nkemis igy volt régen
  • CSOCSO
    #14
    az 5.1 nél feleslegesnek találom amikor 1200 watt (nem pmpo:))))))))))) üvölt a fejedbe.. tljesen mindegy hogy hány hangszoró szol hátulrol .. 2..3... ha a hátsó zene teljesítmnyben összeségében 160 (2*80w) akkor nem fog sokat változtatni ha van 3.ik is..
    és nagyszobárol beszélünk. kbegy 20 négyszetmteres szobárol amikocka alaku.....
    kis szobába szvsz az 4.1 is elég...de mindegy..végülis nincs tapasztalatom a 6.1 terén.....
    mvel csak 5.1 ünk volt.. viszont ennél jobban még nem allottam és nem iskell jobb..


    dpl2 már kettéosztja a surroundokat.. ahogy a dd is..
  • O0D:
    #13
    mi ezzel a gond? csinálj egy kábelt.
    egy csatlakozó ráforrasztása tényleg nagy technikai problem :D
  • zaki
    #12
    lehet, hogy kicsit offtopic, de nem baj :)
  • zaki
    #11
    emberek kellene egy kis help: az lenne a gondom, hogy 5.1-es rendszerben szeretném nézni (ill. hallgatni) a pc-n lévő filmjeimet. 1 normáli házimozi rendszerem van, és ugye a hangkártyámon lévő csatlakozókból kellene beledugnom a hangfalakba a kábeleket. na igen ám de az én hagfalaimban nincsenek csatlakozók, csak ilyen csípesz szerűség van rajta, ami alá be kell rakni a kábel belsejébe lévő vékony fémdrótot. 1ébként most is rá van kötve a pcre a házimozi, de csak 1 mezei kábellel (1ik vége a piros, másik fekete left ill. right az van a házimoziba a másik vége 1 jack meg a hangkártyámba)
  • Laalee
    #10
    genius HT elég szépen szól, az árát mindenkép megéri. biztos hogy jobb vétel mint a műanyagdobozos creative
  • azazel
    #9
    Találtam egy érdekeset, Genius 5.1 Home Theater: fadobozos minden, 5x15W + 1x45W. Ez elég meggyőző, CSAKHOGY Pécsen ezt sehol nem lehet kapni a sulinet keretein belül. Kirrrrrály.
  • gyraph
    #8
    6.1-nél feljebb talán tényleg felesleges...de azt el nem tudom mondani, hogy mennyivel jobb a 6.1, mint az 5.1...ezt már tapasztalatból mondom, hogy pótolhatatlan az a hangszóró ott a fej mögött közvetlenül szerintem. Egészen más feeling. A 7.1-nél ugye még egy hangszóró kerül fej mögé, de az már talán azért felesleges, mert ugyanaz szól mind a két hátsó csatornán....bár nagyon nagy szobában még az is jól jöhet.
  • CSOCSO
    #7
    nekem meg az a véleményem hogy baromira fölösleges 7.1
    inkább komolyabb 5.1 et vegyél...
    ha gép köré kell.. akkor az kis szoba..oda FULL fölösleges ..még az 5.1 is..nekem is az van.. simán beérnm egy jobb 4.1 essel is...
    nagyszobába is elég egy 5.1...tudom mert igen komoly rendszerűnk volt pár éve...abba nem lehetett belekötni.. sokkal jobban szolt mint akármelyik mozi...sőőt.. azota se hallottam komolyabb rendszert!!
  • gyraph
    #6
    Nekem Creative Inspire 6700 6.1-es van , Audigy 2-vel...ez a hanfalszett tudja azt, hogy 5.1 es kártyáról felkeveri a hangot 6.1 re....lehet hogy a T7700-as pedig 6.1-ről tudja ezt az okosságot.
  • azazel
    #5
    Kösz.
    Megaworks 550 nem megy sajna.
  • azazel
    #2
    Ja, igen ez még fontos:

    Mi az a max kábelhossz, amin a jel még nem romlik észrevehetően?
  • azazel
    #1
    Azon meditálok, hogy "hangrendszert" kellene újítani. Alap Audigy2-n és CREATIVE Inspire T7700 7.1-en gondolkodom, DE a kártya csak 6.1-et bír, és nem tudom mit csinálna, ha rátolnám ezeket a hangfalakat. Segítsetek légyszi, mert nem akarok pénzt kidobni az ablakon.
    A hangfalszett ezen kívül még az inspire 5300, vagy az inspire p580 lehetne, de ezeknek nem túl meggyőző a teljesítményük/minőségük. A hangkártya lehet audigy vagy 5.1 live is de ezeken megintcsak nem nagyon gondolkodom.

    Na mégvalami. A szett lehet az inspire 5500 is, aminek már van külön Dolby Digital dekódere. Ezt egyébként ki lehet kapcsolni?


    Ha van tesztetek vagy véleményetek ezekről a cuccokról, toljátok légyszi.