14
Érdekes jelenség
-
Roll #14 Köszi a segítséget,már minden oké. -
#13 akkor ott a kutya!
az msblaster eltávolítója leszedhető az SG honlapjáról is. -
#12 számodra, én több hónapja használom, rendkívül hasznos az ilyen esetekben is. -
Roll #11 Az csak a progi ami kilistázta hogy mi fut. -
chuck #10 Szamomra a
C:\DOCUME~1\V=G\LOCALS~1\TEMP\_tc\HIJACK~1.EXE
process sem tunik tul bizalomgerjesztonek :) -
chuck #9 Updateld a windowst- osszeszedtel egy jo kis virust. Liveupdate-el menni fog, felteve, hogy legalis az oprendszered.
Ha hamarabb le akarna kapcsolni, mint ahogy lefut az update, hasznald a
shutdown -a
parancsot. -
Roll #8 Találtam egy vírust is. msblaster. A pc-cillin észrevette és már töröltem is,de még mindig ha netezek újraidítja a gépet. Bejön egy ablak és visszaszámol, valami távoli asztal megszakítás az ok.Mit csináljak?? -
Roll #7 Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\CDANTSRV.EXE
C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
C:\PROGRA~1\NORTON~1\SPEEDD~1\nopdb.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\Common Files\CMEII\CMESys.exe
C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
C:\DOCUME~1\V=G\LOCALS~1\TEMP\_tc\HIJACK~1.EXE
-
Borg #6 Hmm ez egy jo tipp, nem is tudtam, hogy ott ilyeneket is hozzá lehet adni:) -
#5 Ha w2k/XP-d van, akkor a Task Manager-t nyisd meg, válts át a Processes fülre, majd a menüből válaszd ki a View - Select columns-ot. Add hozzá az I/O Reads és I/O Writes oszlopokat, lépj vissza a Processes-re és figyeld az értékeket a gép nyugalmi állapotában. Ha valamelyik process feltűnően sokat ír/olvas, vszleg meg is van a "tettes". :) Amennyiben a "csrss.exe" lenne az, akkor semmi gond, az a rendszer fontos része és tényleg ezt csinálja, ha bármi más, az gyanús.
-
#4 vírus vagy spyware egy változata lehet szerintem. Töltsd le ezt a szoftvert (ingyenes):HijackThis
Majd végezd el az alábbi lépéseket:
1. Katt a config gombra
2. Katt fent a Misc Tools gombra
3. Katt a Generate startup Logs gombra
az általa készített log filet vizsgáld meg, hátha van egy gyanús program a hátérben. Ha nem mond semmit a log, akkor másold be ide, hátha tud segíteni valaki.
-
suni100 #3 Valószínüleg kaptál egy kedves vírust! -
#2 Ez valóban érdekes. -
Roll #1 Mitől van az hogy a winchester 2-3 másodpercenkét úgy csinál mintha dolgozni(felpörög)? A gépen kikapcsoltam már a vírusellenőrzőt, hozzá se nyulok.Ilyenkor a folyamatoknál a cpu-használat 2%-ék.