42
Hangos lett a HDD
-
#42 Végülis nem sűrün, csak kb. 20 indításból egyszer. -
#41 ÚGY TŰNIK,csapágyprobléma...ilyen volt a videokártyám is,amig meg nem zsíroztam a csapágyát. sajnos ezt egy vinyónál nem lehet megoldani. -
#40 régóta kattog? haveré csak 2 napig kattogott! R.I.P... -
#39 Hi. Nekem 2db 120-as Maxtorom van. Elég jól melegednek, főleg amelyik a rackben van, na de ez nem igen zavar. Amelyike bent van rendesen a gépbe (nem a rackbe) azon van a windows és az induláskor kattog (az olvasófej), és működés közben is elég hangos. A másik kb 2 hónappal újabb, azzal nincs gond, szép halkan megy. Ennyit számít hogy arról boot-ol és azt használja minden program betöltésére, ja meg hogy régebbi? -
#37 nem lehet, hogy morze kódokat küld?
3 rövid ... 3 hosszú ... 3 rövid ... 3 hosszú ... -
#36 Részvétem. -
#35 LOL B+....
Ez télleg bedöglött neki.
Beszarok :)) -
#34 Jelentem megfekudt a fejre allitott vinyo,mar fel se porog csak kattog. -
#33 Nekem a Seagate 50-63 fokig simán felment nyáron, de szerintem egy 15-20GB adatmozgatás után akár 70 fokra is fel ment volna, ezután kapott magának egy jókora hűtést, ami a ház szellőzésén is javított rendesen, így most a winyó 28-32 fokon üzemel, és erőteljes használat során sem ért el még a 38 fokot. -
#32 ja, neked is az van -
#31 ja nem maxtor, hanem seagate -
#30 nem, 35 fok semmi. nekem 50-ig is felment nyáron és semmi baja nem volt. -
#29 Azért majd szóljál, ha kampec :) -
#28 Nekem van egy Maxtor 60 GB 5400-as és egy Maxtor 80-as 7200-as. Eddig nem volt velük semmi baj, csak az, hogy eléggé melegszenek. A nyár elején, amikor bejött a nagy meleg a 60-as úgy felforrósodott, hogy elkezdett szarakodni. Egyszerüen kiakadt a wondóz, és utána be se tudtam bootolni, csak akkor esett le, hogy mi a probléma, amikor megfogtam a vincsit. A 80-as még joban melegszik. Azóta mindkét vinyónak saját ventije van. -
#27 seagate barracuda 60 gb.hűtés nélkül most 29 celsius fok.néha felmegy 35 fokra is,akkor meleg? semmi + hűtő nincs rajta,csak jól van elhelyezve a házban!ennyi... -
#26 Vagy megszokja vagy megszökik róla a cucc -
#25 Reméljük alkalmazkodik... -
#24 Tegnap 16:30 ota :D -
#23 nekem van egy 1995-ös 850 megás WD-m lassú és hangos viszont atom stabil pedig szegényke már megéllt pár dolgot :)) -
#22 Én meg egy Quantum Fireball 40G-vel szívtam meg annak idején (kb 3 éve). Rohadt lassú. Akkoriban még volt egy WD Caviar 10G-s vinyóm is, ami sokkal, de sokkal gyorsabb volt. De az is igaz, hog a Fireball máig megvan és tökéletesen működik, csak hát nem túl gyors. -
#21 Van egy "Barnakutya" IV-es 60GB-os Seagate-em, SOKKAL forrób, és lassabb mint a 80GB-os IBM, pedig mindkettő 7200-as. Utálom is, mint a sz*rt, de nem én vettem, ez az egyetlen mentségem. Nem tartom kizártnak, hogy ez a széria (megint) kicsit szarabb mint az átlag, de több ilyen winyóval égettem már meg (szó szerint) a kezemet. (Ez nem jelenti azt, hogy nem láttam még forró IBM vagy Maxtor winyót, de nagytöbbségben a Seagatek vannak az én esetemben, utána a vékony 20-40GB közötti Maxtorok, és csak ezután az IBM-ek.) Ennél újabb Seagate-tel eddig nem volt dolgom, lehet, hogy jók, de amíg van más altarnatíva addig szerintem én magamnak nem fogok Seagate-et venni (sajnos nagyon sok rossz tapasztalatom volt a márkával). Ha jár nálam egy és tudom tesztelni, akkor lehet, hogy meggyőz, mert ha valami jó, akkor azt elismerem, nem vagyok anniyra elvakult, hogy ne lássam be, ha valami tényleg jó, és megéri az árát. (Hiszen mint az már köztudott a processzorok terén inkább az olcsóbb AMD ami jobban közel áll hozzám, de nem vetem meg az Intelt sem...) -
#20 És mióta megy fejjel lefelé? (Csak kíváncsi vagyok, mennyire komálja a winyó az érdekes pózt...) -
Dodi #19 Nekem is ugyanilyen van, most kezdi el a visítást 2 év 7 hónap után. De még nem állandó a sípolás, csak időnként. -
#18 A régi Seagate-ek valóban elég traktorra sikerültek, de ennek ellenére még 4-5 év múltán is tökéletesen megy nálam egy 8,4GB-os példány, tehát nem bántam meg a kényszervásárt (én is Quantum-ot akartam anno, de csak erre volt lóvé). A mostani Seagate-ek pedig messze a legjobbak ár/teljesítmény/extra szolgáltatások tekintetében. Az IBM ugyan gyorsabb valamivel (a SATA mondjuk más tészta), de hőtermelésben, zajkibocsátásban, sokktűrésben és általában a megbízhatóságban manapság a Seagate a nyerő. Régen tényleg nem volt egy ász, azonban a mostani Barracuda V-öst érdemes lenne kipróbálnod... -
#17 Én azt hiszem, hogy a Hitachi a király :)) -
#16 Nekem is D740X-6L szériából van/volt a vinyo.
Mosr beraktam fejjel lefele most nem sivit annyira -
#15 Szívesen, elég sok dolgom van winyókkal, mert egy olyan informatikai cégnél dolgozok, ahol elég sok gépet rakunk össze "kívánság szerint" és már találkoztam pár winyóval, vannak jobb, és vannak rosszabb szériák, ki kell tapasztalni, és utánna már magabiztosabban nyilatkozhat az ember akár ismerősnek, akár ügyfélnek. Persze 100%-osan egyikre sem lehet rámondani, hogy ez tuti be fog hamar szarni, az meg életed végéig kitart melletted... -
#14 Köszönöm ,hogy segítettél, ha vásárlásra kerül a sor, megszívlelem tanácsaidat. -
#13 Ha megbízható winyót akarsz, akkor szerintem WD (3 év garral) az egyik legjobb IDE HDD téren, de nem rosszak a mostani IBM-ek (nekem van egy 80GB-os 7200-as), és a régebbi Maxtorok sem (abból nekem a D740X-6L szériából van egy 40GB-os 7200-as, ami szintén régóta jól szolgál)... Az újabb "lapos" Maxtorokból (asszem Fireball Plus 8 széria, vagy valami hasonló) meg már láttam párat elpukkanni, úgyhogy azt nem ajánlom (20-40GB-os kategórában vannak ezek), a Seagate-et én elvből utálom, de mások szerint a mostaniak elég jók. -
#12 Köszi! Hát, ez baj, aszem egyszerűbb egy újat venni, ha azt mondod hogy "azokból" 2, akkor ezek a vinyók, hmm, hogyis mondjam, szval, nem túl jók? Van egy másik Quantum-om (4.3GB) az nagyon jó kis darab, típusra milyent lenne érdemes venni? IBM? vagy valami mást? Ja megjegyzem a fent említett 6.4-es vinyónál úgy tűnt lassan írja-olvassa az adatokat, mielőtt maghalt volna. -
#11 Hajítható, nekem már 2 is tönkrement azokból (pár hét eltéréssel), ha nagyon akarsz kísérletezni meg lehet próbálni a nyákot kicserélni, vagy a te nyákodat rápróbálni egy másik winyóra, de előbb utóbb az is bekrepál. -
Borg #10 Szerintem a 10kilós ráverő kalapács is megoldás lehet. ;) -
#9 Üdv mindenki, van egy 6.4GB-os winyóm,(quantum), amivel annyi a problémám, hogy egyik napról a másikra neghalt... Nem látja a gépem, az olvasófejeket össze-vissza csapkodja bekapcsoláskor, és ha a gépbe van akkor az ugyanazon az IDE kábelon lévő CD olvasót sem lehet használni.... Lehet ezzel valamit még kezdeni? Vagy csak jól bekell zsírozni és messzire elhajítani? -
#8 Vagy lehet, hogy tovább, de az is megeshet, hogy holnap beadja a kulcsot, ez ilyenkor már szerencsejáték az adatokkal (lásd orosz rulett, ha szerencséd van, ott is sokáig bírod, ha meg nem, hát...), én nem szívesen kockáztatom a fontos adataimat "furán visító" winyón. -
#7 Ha nem órákon át hallgatja az ember (mondjuk nem mellette akar aludni), csak amíg másol rá addig van bent a gépben, és utána kiveszi (mobilrack RuLeZ!), akkor ez szerintem elviselhető. -
#6 Hát igen, csak a hangja elviselhetetlen, nem igaz? -
#5 Altalaban nincs gond vele...egyszeruen kopnak a csapágyak.
szvsz meg 1 evig minimum huzni fogja. -
#4 Hú de radikális itt valaki... Én inkább addig használnám (kevésbé fontos, más helyen is meglévő) adatok hordozására, amíg meg nem adja magát teljesen. -
#3 Le kell menteni az adatot a vinyót meg szét kell ütni kapaláccsal:))))) -
#2 Kezdhetsz aggódni, de aggódás helyett inkább gyorsan csinálj egy mentést, amíg lehet... Valószínűleg kezd letérdelni a csapágyazása a HDD-nek. Ettől még akár évekig is el tud menni, de jobb a békesség, és a mentett adat jobb az elveszett adatnál, a mondás is így tartja nem? (Lehet, hogy ezt a mondást csak én ismerem? )