17
Melyiket érdemes...
-
#17 Egyszerű mert 2 gépem van.
Egy otthoni és egy munkahelyi.
És ugye internetem csak munkahelyen van így mindent onnan töltök le. Amúgy meg otthon is dolgozok így haza is kell vinni munkát. Na meg filmeket játékokat.
ja és havernak is viszek cuccokat hetente egyszer kétszer így oda is kell betenni vinyót. -
#15 Attól függ hogy melyik éri meg jobban, hogy mire használja az ember. Nekem pl. van mindkettő, mert ha filmet, vagy ISO file-t akarok hazavinni akkor a mobilrack a megoldás, viszont sokkal egyszerűbb és kényelmesebb elvinni pár dokumentumot meg képet egy pendrive-on. Ráadásul sokat mászkálok olyan cégekhez, ahol nincsen hálózat és net, vagy maximum betárcsázós modemes net van, és oda bizony pl. a Norton AntiVirusnak a frissítését EXE file formátumban tudom csak elvinni, ami kb 7MB, ha minden oprendszerre fel akarom tudni tenni. Ezt floppy-n elég gázos átvinni, de a pendrive-on simán megoldható, nem kell újraindítani a gépet, és nem kell szétszedni ha nincsen benne rack. Sok helyen az újraindítás sem megoldható, a szétszedés meg aztán pléne, mert dolgozik az ügyfél, viszont a frissítésnek meg fel kell kerülnie, itt a pendrive verhetetlen. -
#14 Pontosan!
Én 3 éve rendszeresen naponta többször is használok Mobil Rack-et.
Ne tudd meg mennyi fiókot kellett már vennem mert az érintkezők elkoptak. Épp a héten vettem egy újat 2700 Ft.
Na és a vinyók is fogytak rendesen. Holott nagyon ritka esetben viszek haza egy alkalommal egy cd-nél több anyagot sőt talán kéthavonta egyszer.
A floppy nem megoldás mert károsodik és kicsi kapacitású.
-
#11 Nekem nem kell naponta 100 gigát hurcolásznom.
Egy hónapba se me már van egy 20 és egy 80 gigás mobil vinyóm szóval csak egy pen drive kell.
Mert egyrészt nem kell újraindítanom a gépemet ami nagyon hasznos mert sokat dolgozik a gépem és nem érek rá várni 5-8 órát mire befelyezi a számolást. Másrészt meg praktikusabb mert akármilyen jó is az a fiók én nem merem a kezemben lóbászni inkább táskába teszem míg egy Pen drive nyakba akasztva elfér. Én a ha veszek egy új vincsit akkor a régit teszem mindig mobile rack-be és úgy még kibír 1-2 évet.
Másik előnye a pen drive-nak, hogy minden gépbe csatlakoztatható mert az összes újabb gépben van már USB foglalat. Én mindkettő verziót támogatom mert az tény, hogy van olyan este amikor egy 5 gigás pen drive se lenne elég nekem. -
#8 én megvárom az első elfogadható árú 2 gigást.
1 gigáson is gondolkoztam, de arra csak 1 cd anyaga fér rá. 512-t vagy az alattit pénzkidobás venni mert arra nemfér rá egy cd anyaga se. Akkor inkább a mobil vinyó. -
#6 Várj teszek egy próbát: az ELTE-re jársz suliba???
Na nem tárgytalan...
Na igen ez az, hogy a rack kissé körülményes nyilvános és főleg INGYENES helyen (pl:suli) letöltésre, a pendrive meg kicsi kapacítású...
De asszem maradok a pendrivenál, legfeljebb több darabban viszem haza a cuccot... -
#5 Nekem TwinMos 256MB USB 2.0 Pen Drive-om van és szerintem sokkal jobb mint a külső vinyó mert a nyakadban vagy a zsebedben is elfér.
KOMPATIBILITÁS meg annyit, hogy win98 alá csak driver segítségével tudod használni NT 4.0 meg szerintem felejtsed el.
Win2k ill. Win03k és XP kliens lazán felismeri és gyors is. -
#3 az usb rackesbe még venni kell vinyót is. a kis 2,5colos rackeknek nem kell külső áramforrás, az usb elbirja, csakhát drágák a notebook vinyok.
amugy a kettő szerintem nem váltja ki egymást. a flashdrive ok relativ kis kapacitásuak 16-512mb (esetleg 1gb de ez már megfizethetetlen.) cserébe elfér a kucsodon. winME töl kezdve minden windows felismeri külső driverek nélkül is.
ha nagymennyiségű adatot akarsz mozgatni usbrack, ha csak dokumentumokat flashdrive. -
#2 A külső mobilracknek még kell áramforrás, amugy én is pont e kettő között gondolkodok, suliba kéne.
Nem tudom, a gépterembe megengednék-e, h. bevigyek egy usb-s racket, mert elvileg csak pendrivot lehet, ahhoz van kivezetés. Monjuk szabad konnektor sem nagyon van... -
#1 Hi. Az érdekelne, hogy melyik éri meg jobban:
A Pen Drive vagy a külső mobil rack...
Mindkettő 10-15000FT, 2.0-ás USB...
Az ár/kapacitás mellett a KOMPATIBILITÁS a fő érv...
Tehát, ha lehet minden usb-t fogadó számítógépen mennyen és ha lehet drive/telepítő NÉLKÜL...
Melyik a legjobb és abból is melyik éri meg a legjobban(márka/típus/XYMB memória(a pen drivenál)?