47
  • Pheel
    Hehe!

Röhög a vakbelem! Te tényleg nem vagy komplett. Esetleg személyesen magyar ember 2, alias térítő tért vissza új néven? Bár volt már pár próbálkozás hasonló stílusban, de idővel mind eltűnt.

Azt hiszem, hogy nem fogok érdemben válaszolni a képtelenségeidre, de kezdesz nagyon a bögyömben lenni...

Hogy egy kis iróniát vigyek a dologba: tanítanál engem Messssssster? Ígérem minden szavadon csüggni fogok és szentírásként kezelem. :-P

Elvégre szerinted az < ?id name=Pheel ? > akár PHP is lehet. Mehehehehehe!
  • Alien_AM
    Lola na látod egyet beszoltam es mar mingya ertelmesebben beszelsz. Igy mar elfogadom egyebkent igazad van.
  • Alien_AM
    "Mellesleg tényleg elég ritka a Linuxos desktop."
    // most komojan mondom mi az hogy ritka bar amikor tovabb olvastam akkor lattam a baromsagot:
    "És ezek az emberek nem bolti eladók, hanem informatikusok, programozók, designerek"
    // te programozo vagy nem? akkor nem ertem a kijelentesed egy programozo x rencer alatt dolgozik es nem vinfos alatt esetleg az amatorok, ez nagyon nagy baromsag volt amit ide irtal de el kell fogadni meg vannak ijen emberek. De ez is abbol van hogy van 40 ismerosod es annyi, tobbet kene forognod igazi programozok koreben es eljarni szeminariumokra stb. és talalkozokra es akkor meglatnad hogy mi a hejzet bar ha te csak hobbibol beirkalsz egy ket hello wördot akkor jo a vinfos is, meg a wsh-nal meg is allhatc, es kezd unalmassa valni a beszolasaid amivel magad egeted.
  • Pheel
    A teljes lista
  • Lola.
    Röhej, hogy a linux listán csak a 6. a sendmail, alias "buggiest daemon on Earth"... :)
  • Lola.
    Bár már Pheel kolléga megírta, pontosan azt irja az license is amit én állitok. Komolytalan kolléga duál procis gépekre állitotta, hogy duplájába kerül rá a win mint az egy processzorosra, ami marhaság... Én csak erre reagáltam.
  • Pheel
    Ez mennyiben cáfolja meg ezt az állítást?

"A dual procis gépen futtatott windows pontosan ugyanannyiba kerül mint az egyprocis"

Segítek: egyáltalán nem :)
  • Pheel
    Volt szó róla, hogy hányan használnak otthon ilyesmit valahol lejjebb. Arra fel írtam.

De ha zavarja a kis lelked, akkor azt ne olvasd el :)
  • Lola.
    Hát jobb is, ha nem szólsz hozzá...
    De ha mégis, akkor legalább valami értékelhetőt próbálj meg.

"hozzaszolasaiddal mejeknek nincs valos alapja."

Nos pont ezt kellene tenni, beidézni valamelyik mondatomat és megcáfolni, hogy az bizony nem igaz, érvékkel. Nem tudom ismered-e ezt a szót :)
  • Pheel
    Persze a te oldaladon fel sem merülhet az elvakultság legkisebb kis szikrája sem :) Hát LOL!

Mellesleg tényleg elég ritka a Linuxos desktop. Nem mondok nagy számokat, mondjuk van 40 ismerősöm, akikről tudom, hogy mit használnak. Ebből 3-nak (három) van feltelepítve Linux is a Windows mellé :) És ezek az emberek nem bolti eladók, hanem informatikusok, programozók, designerek stb. Elnézést a bolti eladóktól :)
  • Lola.
    Komolytalan: látszólag fogalmad sincs a mainframekről... Egy 8000 processzoros klaszterre nem egy oprendszer kerül. Szét van particionálva (gyk: több virtuális gépre amely egymástól független feladatokat vagy akár oprendszereket futtat, mert csak így lehet kihasználni a számitási kapacitást hatékonyan. Nincsenek 8000 processzorra optimalizált programok...)
    De leirom mégegyszer, Igen, ha mégis egyben van használva és egy windows került rá vagy egy linux, akkor az egynek számit.

"mivel a duál procis windows egyébként is duplájába kerül mint az 1 procis?"

Elképesztő, hogy milyen önbizalommal hangoztatsz égbekiálltó marhaságokat... Ez egy NAGY BAROMSÁG! A dual procis gépen futtatott windows pontosan ugyanannyiba kerül mint az egyprocis. Ezt ird fel valahova...
  • Lola.
    Azért várjuk meg mi lesz az átállás után ezeken a bizonyos helyeken. Jelen pillanatben egyetlen intézmény sem állt még át, csak a hirek mentek, hogy szeretnének. Az átállás csak folyamatban van. Majd meglátjuk mit hoz a jövő...
    Én csak magyar példát tudok hozni OTP-nél zajlott egy linux bevezetési pilot projekt nemrég, azt vizsgáltuk mibe kerülne az átállás és utána mibe a karbantartás. Nos a TCO kb. duplájára jött ki, igy igen gyors ütemben el lett hantolva a projekt. A winekkel semmi gondunk (kb. 40.000 gépet menedzselünk) igy maradunk is a winnél, csak hát a költségeket mindenki szertné csökkenteni, mert úgy több marad a zsebben... :)

Hogy münchenben hogy jöhetett ki alacsonyabb tco azt mi elképzelni sem tudjuk, mert még fizetett tanulmányban sem sikerült ezt még senkinek kihoznia. Valószinűleg letettek egy nagyobb összeget valakinél valamelyik szállitó. Aztán lehet, hogy nem, nem ismerem ott pontosan mire használják a rendszert mennyire bonyolult az infrastruktura. (minnél bonyolultabb annál kevésbé jöhet szóba a linux, mert nincs használható központositott menedzsmentje a gépek számának növekedésével igen nagy ütemben nő a tco-ja. De éppen ezért lehet jó választás egyedi (pl web) szervernek, vagy klaszternek ami hiába áll akár 1000 gépből akkor is csak 1 rendszert alkot nincs szükség közp. menedzsmentre)

Ha nem kezdtél volna bele a hittéritő dumába, nem lett volna vallásháború. Bár nekem ez nem vallásháború, mint emlitettem többféle rendszert üzemeltetek.

A linket köszönjük, igaz már tegnap szerepelt itt és le is lett reagálva.
  • Alien_AM
    Lola: "nem, rendszermérnök vagyok..." :DD

Te? Hol végeztél románia? Elolvastam a tridet egy az hogy ossze vissza dumalsz "akkor próbáld meg szakmai érvekkel megcáfolni" ez mi? te mivel erveltel a specifikus marketinges hozzaszolasaiddal mejeknek nincs valos alapja.

Egyebkent ehezz a temahoz nem akarok hozzaszolni mivel ez a ms monopolhejzetenek tudhato be konnyu lefizetni a kisebbeket es itt van ez a topic amej akkora baromsag hogy az lol.

• Lola.
    nem, rendszermérnök vagyok...
    De legalább nem mondok elvi butaságokat. Neked is felhivnám a figylmedet, ha valamivel nem értesz egyet, akkor próbáld meg szakmai érvekkel megcáfolni, személyeskedés helyett. Hidd el, akkor majd komolyabban vesznek.
  • Lola.
    teljes mértékben jól gondolod, amennyiben nincsen particionálva és csak egy oprendszer fut rajta... Ez természetesen igaz win vagy bármi esetén is, igy sajnos ez sem szépit ezen a fránya statisztikán...
    (Egyébként valószinűleg paritcionálva van...)
  • Lola.
    Én egyáltalán nem vagyok ms rajongó, használok linux-ot is, solaris-t is és win-t is. De csak ott ahol az adott rendszer alkalmas a feladatra...

A statisztikára visszatérve, egyszerű logikával rá lehet jönni, hogy eladási adatokhoz nincsen szükség elemező cégre. Ennél nagyobb probléma, hogy eladási adatokból nem lehet következtetni részesedésre sem. Igy hidd el nekem, hogy az idc nem égeti magát azzal, hogy elkéri 5-6 cég eladási adatait és mint piacrészesedési statisztika árulja 300e-ért... :)
    Az ilyen statisztikák alapja az eladási mutató majd ehhez jön a lényeg amit egy elemző cég hozzátesz, következtet... És bár itt mindenki okosabbnak gondolja magát mint az idc szakemberei, valamiért a világ vállalati döntéhozói mégsem őket kérdezik. :))
    Ne nézd már hülyének az egész világot.

A webszerver statisztikáról meg nem ártana beismerni, hogy jó nagy melléfogás volt felhozni ezen statisztika ellen...
  • Lola.
    idc ming ms közeli cég :))))
    Ez tényleg komolytalan...

Az "egy részét" kijelentés meg talán 1 %-ként jobban közelitene a valósághoz, ugyanis elhanyagolható a webszerverek száma az összes szerver számához viszonyitva.
  • Lola.
    megelőztél. :)
  • Pheel
    Ez egy webszerver statisztika. Meg fogsz lepődni, de a szerverek jórészén nincs is webszerver, mert nem arra használják, hogy weboldalakat töltögessenek le róla az emberek, hanem pl levelező szerver, file szerver, mozgó profil szerver, sorolhatnám.

Ráadásul Apache van Windows-ra is. Persze szerintem is balgaság csupán az eladások alapján statisztikát csinálni, de legalább ekkora balgaság az is, ha a netcraft-ot veszed alapul csupán.
  • Lola.
    Hogy kihez és mihez szólok azt én döntöm el.

És milyen problémát generáltam? Elrontottam a hittéritő mozgalmadat? :))
    Ja, hogy ez nem volt hittérités, igazad van igy tessék csak win-t használni, mert az a jó a linuxal csak a gond van és ugyanolyan bug-os. Ja és szoftver sincs hozzá. A nyilt forrása miatt meg könnyebb megtörni.
    Hát kell ez neked? Ugye nem... Senkinek sem kell ez, főleg nem egy olyan topicban ami nem erről szól, hanem a részesedésről...

Én sem küldtem el senkit a picsába és nem is áll szándékomban. Én csak megirom, ha valaki butaságot állit, tényekkel, véleménnyel amit az illető - ha tud - megcáfolhat. Látszólag te erre nem vagy képes, elvégre válaszként csak arra futotta, én nem vagyok a vitapartnered, mert nem nekem cimezted az hozzászóláod amiben a butaság volt... :)
    Nagyon komoly.
  • Lola.
    "Az eladási adat reális, és bevált módszert a winre, de a linux modellje alapvetöen más"

Ekkora butaságot rég hallottam... :))
    Éppen a winek esetén van nagyságrendekkel több használó mint amit az eladások mutatnak. Legfőbbképpen a desktop piacon. Ugyhogy a wines részesedésnél is ugyanúgy meg lehet minimum duplázni az adatokat. Megjegyzem szerintem az idc-nél ezt pontosan tudják és ez bele van kalkulálva. Az természetes, hogy egy ilyen felmérés alapja az eladási mutatók. De ha ebből állna egy ilyen kimutatás, akkor valószinűleg nem kérnének el 300e ft-ot érte... :)

Én meg azt tanácsolom neked, hogy használj win-t, mert nekem nagyon bejött, annyira elégedett vagyok, hogy én már linux-ot sehol sem használok... (eléggé idegesit igyis a melóhelyemen a linux)
    BROÁF... hagyjuk már az ilyen hittéritő dumát, mert felfordul a gyomrom tőle.

Azon meg nem kell meglepődni, hogy mindenki csak azt a statisztikát fogadja el ami a szivének kedves...