Megtalálták a Vörös Báró legyőzőjét?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nagyon jófej vagy h lopod a loginom...

Hát a háború az háború, udvariaskodás ide vagy oda.

azért miközben a levegõben nagyon udvariaskodtak egymással, közben 16ban volt ott egy ypern nevû helységnél egy elég komoly gáztámadás

Amúgy az említett kijelentés arra vonatkozott, hogy a pilóták egymást legyõzendõ ellenfélnek tekintették és nem elpusztítandó ellenségnek, értem ez alatt hogy nem darálták szét õket az ejtõernyõn, illetve nem szántották fel 10 mm ólomgolyókkal a szántóföldeket úgy hogy teli voltak dolgozó emberekkel (a VHIIben Adolf Galland meg körbeutaztatott egy elfogott szövetséges pilótát, megmutatta neki a gépeket stb). Az kedves szövetségesek elõszeretettel lõttek a védtelen ejtõernyõs pilótákra (Heinz Bar hüvelyk ujját egy hõs amcsi lightning lõtte le teljesen fair playben, tehát az amcsi a gépben Bar meg az ejtõernyõn himbálózva), illetve nem egy olyan esetrõl tudok amikor darálthúst csináltak nemtomhányszáz földön dolgozó emberbõl meg állatból.

Miért mit kellett volna csinálnia? Rádión jelezni az ellenséges gépnek hogy most jön helyezkedjen tüzelõállásba? 😊

A legszebb légiharcok (szerintem) a VHIIben voltak, például Hans Joachim Marseille, õ azért tudott valamit.

Irkabirka:

Itt most nem arról van szó hogy gyerünk orvul gyilkoljunk meg egy védtelen embert, hanem arról hogy van egy konfliktus a hazánk és egy másik állam között, és ha nem harcolunk mi halunk meg. A hazáért harcolni pedig hõstett.

Sunyi: "minden mást nézve kifogástalan úriemberek voltak a harcmezõn"

Neked valami képzavarod lehet. Az emberölés nem hõstett, ha szándékos akkor meg pláne nem. áhh. bocs a flame-ért 😊
csak kivivta valamivel a hirnevét 😊

HuAn82
"A szóban forgó személy Cedric Popkin, ausztrál tüzérõrmester, aki a kérdéses összecsapás idején a földrõl tüzelhetett a báróra"

Ekkora mázlit!!A pilótáknak esélyük "sem" volt a Vörös Báró ellen,ez a faszi meg a földrõl beletrafál!!:-)) Na bárókám ez pech...

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

HuAn82
szerintem is

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

gz_8
Olvass el egy-két régebbi cikket, és akkor majd rájössz!

\"És egy szép napon eljutottak oda, ahol egykor Isten ostora, Attila pattogott.\"